کابل پرس: در صورتی که مرز دیورند برداشته شود، پشتون های پاکستان، جمع پشتون های فغانستان، غیر پشتون ها را در اقلیت قرار می دهند. در کشور فغانستان به دلیل نبود سرشماری عادلانه و همه جانبه، نمی توان گفت جمعیت پشتون ها و سایر گروه های قومی هر کدام چقدر است. تاکنون قصه ی در اکثریت بودن مردم پشتون در فغانستان بر پایه جعلیات، تبلیغات نادرست و سند سازی های تقلبی، از جانب حکومت های فغانستان که در راس آن ها پشتون ها بوده اند تبلیغ شده است. پیش از این فکت بوک سازمان استخباراتی آمریکا که منابع محلی آن ها بیشتر پشتون ها هستند، این گروه قومی را اکثریت اعلام می کرد، اما (...)
پذيرش > واژه های کلیدی > واژه های کلیدی در کابل پرس > تجزیه افغانستان
تجزیه افغانستان
-
برداشته شدن مرز دیورند؛ غیر پشتون ها را اقلیت ساخته و در معرض نابودی قرار می دهد
23 سپتامبر 2017, بوسيلهى کابل پرس خبری -
هزارستان، تورکستان، خراسان و بحث تجزیه و فدرالیسم
17 آگوست 2018, بوسيلهى کامران میرهزاردر سال 2011 میلادی وقتی برای نخستین بار بصورت جدی مساله ی تجزیه ی فغانستان در کابل پرس به بحث گذاشته شد، تعداد اندکی از روشنفکران #هزاره، #اوزبیک و #تاجیک با آن موافقت می کردند. آن زمان بسیاری حتا دشنام می دادند که آنکه این بحث را طرح می کند جاسوس است، خاین است، باید کشته و اعدام شود. جبهه ای از مخالفان را از قبایل انتحاری، کوچی ها و طالبان و ماده طالبان راوایی و ظاهر شاهی و امان اللهی و مومندی و داودخانی وانتحاری پرست های حکمتیاری شان تشکیل می دادند که البته موضع آنان قابل پیش بینی بود چرا که طرح تجزیه ی فغانستان با پالیسی مدام آنان که کشتار غیر پشتون ها و (...)
-
زندگی با قبایل تروریست پرور ناممکن شده و تجزیه و بازپس گیری سرزمین های اشغال شده تنها راه موجود است
17 آگوست 2018, بوسيلهى به روایت عکس و تصویربیش از دوصد سال است که در قدرت هستند اما هیچ نشانی از تمدن و انسانیت در آنان دیده نشد. بجای آن وحشی گری و انتحار را جزو فرهنگ خود کردند و با اسپرم بریتانیایی و عربستانی و ...در زهدان قبایل خود زاد و ولد تروریزم راه انداخته اند. حتا تحصیل کرده های آنان با تجربه ی سال ها زندگی در غرب و یا حتا مدعیان حقوق بشری آنان یا اشرف غنی احمدزی می شوند و یا طالبان ماده ی راوایی که یک سر در آخور سفارتخانه ها دارند و یک سر در سازمان های بین المللی برای زر اندوزی. زندگی با قبایل وحشی که مکتب خود را به طویله ی گوسفندان یا مرکز تربیت تروریزم تبدیل می کنند و بر دانش آموز و (...)
-
بیش از 5 هزار کشته و زخمی از ابتدای سال توسط تروریست های افغان؛ آيا تجزیه بهترین گزینه برای پایان کشتار نیست؟
18 جولای 2017, بوسيلهى کابل پرس خبریتروریست های افغان در گروه طالبان، داعش و همچنین شرکای حکومتی آنان از ابتدای سال روان میلادی تاکنون پنج هزار و دوصد و چهل و سه تن را کشته و زخمی کرده اند.
با احتساب کشتارهایی که تروریست های افغان و شرکای آنان در ده سال گذشته انجام داده اند، به آماری حدود پنجاه هزار تن می رسیم. ادامه ی این جنایات، همچنان این پرسش را ایجاد می کند که آيا تجزیه بهترین راه پایان دادن به این کشتار ها نیست؟ -
خودمختاری پشتون ها حق مسلم آنان است؛ خودمختاری غیر پشتون ها جرم و خیانت ملی!
29 جولای 2017, بوسيلهى کابل پرس خبریپشتون های پاکستانی همین اکنون در حاکمیتی فدرال، دارای وضعیت خودمختار هستند و تقریبن 100 در 100 از جمعیت مناطق قبیله ای فدرال پاکستان را تشکیل می دهند. مناطق قبایلی پشتون در فغانستان نیز بصورت غیر رسمی، خودمختار محسوب می شوند. چرا که بصورت عموم تصمیمات را خودشان می گیرند و اجرا می کنند؛ مالیات چندانی به حکومت مرکزی نمی دهند و تقریبن معاف از مالیات و دادن پول برق و آب و...محسوب می شوند. سالانه در مناطق قبایلی فغانستان میلیارها دالر از راه تولید و قاچاق مواد مخدر جابجا می شود که هیچ نفع مالی برای فغانستان ندارد و تنها گروه های جنایتکار مانند طالبان، روسای (...)
-
طرح تجزیه ی افغانستان
3 جولای 2010, بوسيلهى نعمت الله ترکانیبرای خواندن تمام پرسش ها از مخالفان، موافقان و نه مخالفان و موافقان و شرکت در گفت و گو اینجا را کلیک کنید.
پرسش: چرا مخالف تجزیه افغانستان هستید؟ (لطفا شرح دهید)
پاسخ ــ اینکه چرا مخالف تجزیۀ افغانسان ام دلایل زیادی دارد. من صرف به این میاندیشم که افغانستان خانه ای من و دوستان دیگر منست. افغانستان تجزیه شود یعنی چه؟ شاید این تجزیه مثلن جدا شدن چند استان زیر یک نام جداگانه باشد و طوریکه در طرح آمده خراسان، هزارستان، پشتونستان و ازبکستان و ازین قبیل نامها. برای من این ترکیب خیلی خنده اور است. اگر تجزیه شود بیشتر گمان میرود که بخشی ازین خاک به پاکستان، (...) -
تجزیۀ افغانستان
26 جون 2011, بوسيلهى رزاق مأمونبرای خواندن پرسش ها درباره طرح تجزیه افغانستان از مخالفان، موافقان و نه مخالفان و موافقان و شرکت در گفت و گو اینجا را کلیک کنید.
اشاره:
یکی ازجوانان – نامش محفوظ- به من نوشت: " من معمولاً کتاب های ترا می خوانم. با خواندن کتاب "ردپای فرعون" فهمیدم که آدم ضعیف وبی اراده ی هستی. چه گفته دربرابرتفکر تجزیه خواهی قدعلم کردی. بمان که افغانستان تجزیه شود. ما از یک جا بودن با پشتون ها دریک مملکت چه خیری دیده ایم که تو شله هستی؟ اگر تو چیزی دیده ای به ما هم بگو... تجزیه شود که راحت شویم."
مخاطب من نیاز دارد مطلع باشد که مشکل بنیادین درین کشور، "قومی" نیست؛ "بی (...) -
تقسیم افغانستان به هشت قسمت کابل، قندهار، هرات، مزار شریف، قندوز، جلال آباد، خوست و بامیان در پلان سی
9 سپتامبر 2012, بوسيلهى کابل پرس خبریکابل پرس: روزنامه انگلیسی ایندپندنت نوشته است که طرحی از سوی وکیل پارلمان انگلستان به وزیر امور خارجه این کشور و کاخ سفید پیشنهاد شده که طبق آن افغانستان به 8 زون تقسیم شود. طبق این طرح که پلان سی نام داده شده این زون ها کابل، قندهار، هرات، مزار شریف، قندوز، جلال آباد، خوست و بامیان می باشند.
وکیل پیشنهاد دهنده ی این طرح Tobias Ellwood گفته است که این طرح می تواند از مناقشات حاکم در افغانستان جلوگیری کرده و راه مناسبی برای کنترل فساد در افغانستان باشد. در این طرح نظامی که در آن نخست وزیر داشته باشد تاکید شده است. این طرح چند ولایت پشتون نشین را برای طالبان (...) -
چند نقشه تاریخی از زمانی که کشوری بنام افغانستان وجود خارجی نداشت
1 جون 2013, بوسيلهى کابل پرس خبریکشوری بنام افغانستان با جغرافیای امروزی عمری بیشتر از 120 سال ندارد. تا سال های 1820 عملا هیچ منطقه ای بنام افغانستان روی نقشه ها موجود نبوده و از همین سال هاست که مناطقی در جنوب افغانستان فعلی که با حمایت بریتانیا تحت تصرف قبایل افغان (پشتون) قرار گرفته، بنام افغانستان نامگذاری می شود.
1724 میلادی
1736 میلادی
1753 میلادی
1731 میلادی
1757 میلادی
1742 میلادی
1817 میلادی
1814 میلادی
1804 میلادی
18014
1817 میلادی
1817 میلادی
1814 میلادی
بوجود آمدن مناطقی بنام افغانستان از حدود سال 1828. در این سال ها هنوز افغانستان بنام یک کشور در نقشه ها ثبت (...) -
احزاب سیاسی آذربایجان خواستار برگزاری رفراندوم برای استقلال شدند!
13 دسامبر 2012, بوسيلهى کابل پرس خبریکابل پرس: به تازگی 9 حزب استقلال طلب آذربایجان، با ارسال نامه ای به دفتر سازمان ملل متحد، بر اساس پیمان 2200 که در تاریخ 16 دسامبر 1996 در مجمع عمومی تصویب شده، خواستار همه پرسی برای استقلال از ایران و تشکیل کشور آذربایجان جنوبی شده اند. پیمان 2200 سازمان ملل متحد بر حقوق سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تاکید دارد. احزابی آذربایجانی که در نامه به سازمان ملل خواستار برگزاری رفراندوم شده اند شامل اتحادیه ملی دمکراتیک آذربایجان، تشکیلات مقاومت ملی آذربایجان، حزب سوسیال دمکرات آذربایجان، حزب دموکرات آذربایجان جنوبی، حزب استقلال آذربایجان جنوبی، حزب لیبرال (...)