صفحه نخست > خبر و گزارش > ژئو استراتژیست هندی: تجزیه افغانستان اجتناب ناپذیر است!

ژئو استراتژیست هندی: تجزیه افغانستان اجتناب ناپذیر است!

کابل پرس خبری
پنج شنبه 20 جون 2013

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: با گسترش دامنه ی خشونت ها در افغانستان و کلید خوردن مرحله ی تازه ای از طرح انگلیسی با همراهی همراهی آمریکا برای بازگرداندن طالبان به قدرت، بسیاری از کارشناسان داخلی و بین المللی از طرح تجزیه ی افغانستان سخن گفته اند.
Brahma Chellaney یکی از استادان مطالعات استراتژیک هند با نوشتن مقاله ای در مورد نوشته است که تجزیه ی افغانستان امری اجتناب ناپذیر است. او می گوید تجزیه ی نرم افغانستان بهتر از تجزیه ی سخت آن در آینده است که طالبان قرون وسطایی با حاکمیت ترور به قدرت برگردند. از سویی پشتون های جنوب و شرق افغانستان در نهایت به دنبال ادغام با پشتون های پاکستانی برای تشکیل پشتونستان بزرگ می باشند و از سوی دیگر گروه های قومی دیگر در افغانستان از جمله تاجیک ها، اوزبیک ها و هزاره ها ادامه ی حکومت خودکامه ی پشتون ها را بر نمی تابند. تنها در چند دهه ی اخیر طالبان که به گفته ی محمودخان سلیمان خیل بیش از نیمی از آنان را کوچی ها تشکیل می دهند ده ها هزار تن را بصورت سیستماتیک به قتل رسانده اند و میلیون ها تن را ناچار به ترک خانه و کاشانه کرده اند.

در همین حال صالح رییس سابق سازمان جاسوسی افغانستان موسوم به ریاست امنیت ملی نیز در صفحه ی فیسبوک خود نوشته است که دفتر طالبان در قطر نسخه ای برای تجزیه افغانستان است. او می نویسد می شنویم که شاید پرچم طالبان و هم لوحه امارت آنها دوباره برداشته شود اما به یقین فرود آوردن پرچم طالبان و لوحه دفتر شان طی کدام مراسم با همان شکوهی که بر آفراشته شده بود نخواهد بود. از دید سیاسی – ذهنی و روانی صدمه یی را که افغانستان باید نمیدید – متاسفانه دید. نتیجه سیاست تضرع آقای کرزی – هویت سازی های کاذب به دشمن که گویا این ها ریشه در خاک خود ما دارند و این یا آن نتیجه اش همین فاجعه است که عمیقتر و بزرگتر میشود. بزرگترین دستاورد افغانستان در ۱۲ سال گذشته که همانا دولت با مشروعیت بود دیروز تحت سوال و تهدید بنیادی قرار گرفت.

در سال های اخیر بحث تجزیه ی افغانستان به عنوان یکی از گزینه های مهم پایان دادن به خشونتی که بیش از دو قرن در این سرزمین روان می باشد بصورت جدی در محافل سیاسی و در افکار عمومی طرح شده است.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • تجزیه وتقسیم افغانستان به دوحصه شمالی (خراسان) وجنوبی (افغانستان یا پشتونستان) یگانه راه بیرون رفت ازاین همه جنگ وجدل ومدنیت ستیزی وانفجاری وانتحاری است وبس. امروز یا فردا باید این تجزیه عملی شود.

  • تجزيه خو شاخ و دم ندارد. همين اکنون اين کشور ساختگى تجزيه است.
    1- نام اش را ا نگلستان در سال 1801 ميلادى براى اولين بار پيشکش کرد و در سال 1850 ميلادى قسمتهاى پشته سليمان کوه را افغانستان گذاشت . در سال 1919 افغانستان نام افغانستان شکل رسميت بين دولتهاى بزرگ را گرفت. که مناطق شمالى وغربى باسرحدکشى هاى پى درپى مردمان ايران و توران زمين را جدا ساختند. درآخرين مرز کشى قوم پشتون جدا شدند . ولى شوربختانه حاکمان پشتون و يا “افغان” اندک حافظه ويا کج حافظه اند.
    به اقوام غير پشتون مهاجر گفتند .

    2-نام اش نشاندهنده آن است که در اين کشور حد کوچک وحدت وجود ندارد. وحدت ملى به گونه سراب (Fata Morgana )است . هرقدر به آن نزديک شويد به همان اندازه دور مى شود.
    3- دولتهاى پشتون ويا افغان دلهاى مردمان پشتون وغيرپشتون را ازخود بد ساختند. نام افغان منحوس شده است. معنى نام اش ناله وفرياد است.
    4- نام افغان حييثييت ملى بخود نگرفت ونمى گيرد ونخواهد گرفت.
    5- سيستم فدرالى مى تواند براى مدتى تجزيه حقيقى را جلوگيرى نمايد.

    صفتهاى حاکمان پشتون و يا “افغان”= جعل واقعیت, دروغ هاى پى درپى, نيرنگ , فريب, چال, بازى دادن, بى اعتماد و بى اعتبار, جهل و در جهل نگاشتن مردم شريف پشتون, قانون شکنى ,شادى بازى فرهنگى, تخريب , ويرانى, آوارکردن آبادى ها, کشت نفرت, جنگ انداختن بين ملتها, سوزاندن, تاخت وتاز, کشتن حيوانات, ريش کن جنگلها, کاريدن نباتات براى مواد, کاشت نباتات براى مواد مخدر, آزاردادن, زنستيزى, غارت زمينهاى غيرپشتون , خاک و وطنفروشى و نسل کشى پى در پى

    تغيرنام افغانستان ضرور است
    تا که نام افغان است ملک درفغان است
    تا که افغانستان است نام اش بطلان است

  • مساله تجزیه به این ساده گی نیست. اگر هم افغانستان به مناطق پشتونستان در جنوب و شمال به مابقی غیر پشتونها داده شود، مگر باز هزاره ها ـ ازبک ها ـ تاجیک ها بر سر مناطق و منافع زد و خورد نمیکنند؟ من یادم است که هرات بودیم اسماعیل خان با دوستم برای سال ها در جنگ بود و این کار و زار برای همیش خواهد بود. حتی پشتونها هم متشکل از اقوام مختلف علی زایی ـ قلزایی ـ سدوزایی ـ داودزایی و ده ها قوم دیگر که سال ها در جنگ با یکدیگر بودند.
    در کنار این مشکلات کشورهای نوپای تجزیه شده و کم جمعیت صد ها سال طول میکشد تا بتوانند اداره سال و قدرتمند ایجاد کنند ـ البته اگر با نفوذ همسایه ها و دیگران متلاشی نشوند. از سوی دیگر افغانستان همین حالا هم در سطح ولایتی تقریبا فدرال میباشد. بطور مثال در طول 12 سال قبل 3 والی از هرات تعیین شدند ولی مشکلات هرات همچنان باقی بود. در کشور فعلی که من زندگی میکنم غربی ها تنوع اقوام و زبان ها را یک برتری و نه پس رفت به حساب میاورند.
    چون تنوع زبانی ـ کلتوری ـ کشوری ـ همه و همه هم از نظر ژنیتکی ـ تنوع علمی و هم پیدایش افکار و رشد موثر میدانند. چرا فکر میکنید که آمریکا سالانه 50 هزار نفر را از کشورهای مختلف جذب خویش میکند. قدرت ما در افغانستان در وحدانیت و یک پارچگی مان میباشد. مهم این است که ما بتوانیم از نقطه عطفی که یکدیگر را به ما نزدیک میکند و در آن مشترکات زیادی داریم پیش برویم. جلو درگیری با یکدیگر را بگیریم. در مکتب ابتدایی که من هرات بودم ـ قدیمها شاگردان هزاره ـ تاجیک ـ پشتون ـ ازبک و غیره با هم درس میخواندیم و هیچگاه به این فکر نشده بودیم که ما با هم فرق داریم.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس