صفحه نخست > حقوق بشر > آزادی بيان > جايزه برای پرويز کامبخش و نسیم فکرت

جايزه برای پرويز کامبخش و نسیم فکرت

سه شنبه 28 اكتبر 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

يک نهاد در ايتاليا که در زمینه آزادی بيان و حمايت از روزنامه نگاران کار می کند، با انتشار بيانيه ای اعلام کرده است که برندگان امسال جايزه ی سالانه ی آنان، دو روزنامه نگار جوان از کشور افغانستان هستند. اين دو روزنامه نگار پرويز کامبخش و نسیم فکرت می باشند. پرويز کامبخش روزنامه نگاری که پس از دريافت نوشته ای از اينترنت، با دسیسه ی حلقاتی در ولايت بلخ، بازداشت و به مرگ محکوم شد، پس از حدود يکسال و علی رغم صد ها هزار درخواست از نقاط مختلف جهان برای آزادی وی، همچنان در زندان بسر می برد. يک دادگاه در کابل حکم اعدام برای پرويز کامبخش را به 20 سال زندان تبديل کرد و در همان حال دادگاهی ديگر در کابل، درست يک روز پس از دادگاه پرويز کامبخش، برای اسدالله سروری يکی از متهمان اصلی کشتار در افغانستان حکم 19 سال زندان را صادر نمود. تنها مقایسه ی اين دو حکم کافی ست که اوج فساد و ظلم را در دستگاه قضایی افغانستان تشخیص داد.

روزنامه نگاران، نهادهای بين المللی دفاع از حقوق آنان و همچنين سازمان های حقوق بشر، ضمن اعتراض به حکم صادر شده عليه پرويز کامبخش، خواستار آزادی بی قيد و شرط وی می باشند.

نسیم فکرت روزنامه نگار و وبلاگ نويس افغانستان يکی ديگر از برندگان جايزه ی روزنامه نگاری اين نهاد ايتاليایی ست. نسيم فکرت از اولين وبلاگ نويسان افغانستان محسوب می شود کهيادداشت هایی از کابل کاری از اوست.

فکرت علی رغم پَست و بلند های فراوان و مشکلات متعددی که برای ادامه ی وبلاگ نويسی داشته، کار خود را همچنان دنبال کرده و حتا با برپایی نهادی با عنوان "کانون وبلاگ نويسان افغانستان"، برای رشد وبلاگ نويسی در افغانستان تلاش داشته است. او همچنين کارگاه های مختلف وبلاگ نويسی را در ولايت مختلف راه اندازی کرده و به ده ها تن از علاقمندان، وبلاگ نويسی را آموزش داده است.

کابل پرس? با تبريک به اين دو روزنامه نگار افغانستان، همراه با سایر همکاران خود در نقاط مختلف جهان، ضمن محکوم کردن حکم دادگاه عليه پرويز کامبخش، خواهان آزادی بی قيد و شرط وی می باشد.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • قبل از همه این جایزه را برای آقایان پرویز کامبخش و نسیم فکرت تبریک می گویم. اما قابل یادآوری می دانم که آقای فکرت چگونه مدافع آزادی است که وبلاگ های "عشق و آزادی" و "روزی که کمترین سرود بوسه است" را به جرم پشتو نوشتن از لست وبلاگ های "کانون وبلاگ نویسان افغانستان" حذف کرد. و وقتی چند بار با آن ارتباط گرفتم، هیچ دلیلی نداشت، جز اینکه لنک کانون را از وبلاگم برداشته که درین مورد هم دروغ میگفت. من آن را پرنت سکرین گرفته ام و با خود نگاه داشته ام تا مبادا روزی بگوید که چنین نبود. هیچ عضوی از کانون به این کار او اعتراضی نکرد. شاید این از بخت بد روزگار ماست که اکثریت نان را به نرخ روز می خورند. آقای فکرت لااقل باید به مطلبی که در کابل پرس? در مورد کانون وبلاگ نویسانش نوشته بودم، جواب می داد، اما با دریغ!

    آنلاین : کانون وبلاگ نویسان یا کانون قبیله گرایان؟

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس