کابل تاکسی و آشفتگی طالبان حکومتی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
امروز در سایت خبرگزاری بخدی خواندم که "شورای امنیت دستور شناسایی گردانندگان ”کابل تاکسی‟ را به وزارت مخابرات داد". چند نکته در این مورد:
یک: وزارت مخابرات افغانستان توانایی فنی شناسایی گرداننده یا گردانندگان صفحه فیسبوک کابل تاکسی را ندارد. تنها در شرایط زیر ممکن است گرداننده یا گردانندگان کابل تاکسی شناسایی شوند:
الف: امنیت ملی افغانستان خلاف قانون و نورم در مورد رعایت حریم شخصی و در ضدیت با آزادی بیان همچنان به بازداشت خبرنگاران بپردازد و به زور به حساب فیسبوک آنان دسترسی پیدا کند به امید اینکه یکی از آنان ممکن گرداننده ی کابل تاکسی باشد.
ب: افرادی در اطراف گرداننده یا گردانندگان کابل تاکسی خیانت کرده و معلومات را در مورد کابل تاکسی به اداره امنیت ملی دهد.
پ: از طریق سرویس دهندگان اینترنت مانند افغان تلکام، روشن و...آی پی آدرس هایی که آدرس های مدیریت صفحه فیسبوک کابل تاکسی را باز کرده اند شناسایی کنند (البته اگر گردانندگان در داخل فغانستان باشند.). برای نمونه آدرس های زیر، مربوط به بخش های مدیریتی صفحه کابل پرس? می باشند:
https://www.facebook.com/kabul...
https://www.facebook.com/kabul...
https://www.facebook.com/kabul...
اگر گرداننده یا گردانندگان صفحه کابل تاکسی در فغانستان می باشند، آن ها می توانند از وی پی ان یا شبکه خصوصی مجازی استفاده کنند و یا از مرورگر تور، تا آی پی های خارج از فغانستان داشته باشند.
مرورگر تور:
https://www.torproject.org
اگر گرداننده یا گردانندگان کابل تاکسی در داخل فغانستان هستند، می توانند از سرویس وی پی انی که لینک آن در ادامه آمده استفاده کنند:
https://www.tunnelbear.com
با وی پی ان بالا می توان 500 مگابایت دیتا بصورت رایگان داشت و اگر یک تویت تبلیغاتی از آن فرستاده شود، یک گیگابایت به این دیتا بصورت رایگان اضافه می شود. این وی پی ان قابل نصب در کامپیوترهای ویندوز، مک، تلفن های هوشمند اندرویدی و آیفون و آیپد می باشد.
این وی پی ان را از این جهت معرفی می کنم که اگر چنانچه گرداننده یا گردانندگان کابل تاکسی در داخل افغانستان باشند، به دلیل نبود کارت هایی مانند مستر و ویزا، از اینترنت وی پی ان خریداری نمی توانند.
هم مرورگر تور و هم وی پی ان بالا قابل اطمینان هستند و من از آن ها استفاده می کنم.
دو: دستور شورای امنیت ملی فِغانستان و اقدام احتمالی وزارت مخابرات، مخالف آزادی بیان و همچنین مخالف امنیت ملی است؛ هر چند در کشور فِغانستان، امنیت ملی یعنی تروریست و کوچی طالبان پروری. لازم نیست توضیح داده شود که چرا چنین دستوری مخالف آزادی بیان است اما باید توضیح داد که آزادی بیان از اجزای اصلی تامین امنیت در یک کشور است. اگر آزادی بیان وجود نداشته باشد، امنیت در شرایط سانسور و خودسانسوری با خطر جدی مواجه می شود و کسانی چون ملا اشرف غنی احمدزی مجال بیشتری برای کوچی طالب پروری پیدا می کنند. از طرف دیگر به دلیل اینکه تروریست های حکومتی شاهرگ های اقتصادی را در اختیار دارند، اختلاس بیشتر از قبل خواهد شد؛ هرچند فِغانستانی که در کنترل طالبان حکومتی و غیر حکومتی ست، همین اکنون فاسد ترین کشور جهان می باشد.
سه: دستور شورای امنیت ملی افغانستان در مورد کابل تاکسی، با توجه به شناختی که از اعضای شورای امنیت ملی همچون حنیف اتمر داریم، خود مخالف امنیت ملی است. وجود افراد ضد ملی مانند حنیف اتمر که دست نشاندگان استخبارات کشورهایی چون بریتانیا و پاکستان هستند و البته در سوء استفاده و اختلاس و تبعیض سیستماتیک دست دارند خود امنیت ملی یک کشور را به شدت تهدید می کند. همچنین رییس جمهوری تقلبی همچون ملا اشرف غنی احمدزی که با بیش از دو میلیون رای تقلبی وارد ارگ شده، خود امنیت ملی را که البته وجود نداشت با خطر جدی مواجه کرده است.
چهار: من نیز در دفاع از حق آزادی بیان گرداننده یا گردانندگان صفحه فیسبوکی کابل تاکسی و همچنین نکوهش بازداشت خبرنگاران توسط امنیت ملی فغانستان، راننده ی کابل تاکسی هستم!
با احترام
کامران میرهزار