قالین روی خاک: نکاتی در مورد سفر سرور دانش به محروم ترین ولایت، دایکندی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
عکسی که می بینید مربوط به سفر چند ساعته ی محترم سرور دانش به نیلی می باشد. قالین فرش شده روی خاک، بخوبی بخشی از مشکلات دایکندی را نشان می دهد که نتیجه ی مستقیم تبعیض حکومتی است که آقای دانش زمانی وزیر عدلیه ی آن بود و حالا معاون دوم ریاست جمهوری آن، هر چند ریاست جمهوری آن کاملن غیر قانونی و خلاف خواست مردمی است که در انتخابات مضحک فغانستان شرکت کرده بودند.
به هر حال، انتظار می رفت سفر آقای دانش بجای چند ساعت، یک یا دو روز حداقل طول می کشید، یک شب را در تاریکی و سکوت دایکندی می گذراندند و به اولسوالی های مختلف، حالا نه با موتر با همان هلیکوپتر می رفتند و مردم را از نزدیک می دیدند. یک بخش کار اصلی آقای دانش برای زادگاهش، درخود دایکندی است و بخشی دیگر در کابل. در دایکندی او نه به عنوان یک نصری، بلکه به عنوان یک شخص دلسوز از دایکندی، دست مردم را به دست هم می داد و همه را برای تامین امنیت متحد و متفق می ساخت. متاسفانه عده ای در دایکندی هستند که هنوز به دنبال بازی کثیف و خونین نصر و سپاه و حرکت می باشند.
آقای دانش باید در اولسوالی ها مشکلات مختلف مردم را از جمله نبود برق، نبود یا ضعیف بودن ارتباطات مخابراتی و اینترنت، نبود مراکز صحی، نبود راه، نبود تاسیسات آموزشی، نبود امکانات برای بسته بندی و فروش بادام در بازارهای بین المللی، نبود امکانات برای کشاورزی مکانیزه و...را از نزدیک می دیدند. ممکن ایشان از طریق رابطه های خود از این مسایل اطلاع داشته باشند اما از نزدیک مسایل را دیدن و با مردم صحبت کردن اهمیت خاصی دارد.
بخش قابل توجهی از مشکلات در دایکندی باید از کابل دنبال شده و برای رفع آن ها اقدام شود. آقای دانش باید بخشی قابل توجهی از بازی کثیف و خونین نصر و سپاه و حرکت را در کابل مهار کند و کسانی که از کابل به این مسایل دامن می زنند را متوجه عواقب وخیم و خونین بازی نصر و سپاه و حرکت بسازند.
ایشان باید بخش زیادی از مشکلات در قسمت انکشاف را در کابل دنبال کنند. یکی از خدماتی که ایشان می توانند انجام دهند، اصلاح آمار غلط در مورد تعداد نفوس دایکندی می باشد. نفوس دایکندی در آمارهای رسمی کمتر از نصف اعلام می شود و این مساله راه را برای تبعیض دولتی در زمینه های مختلف از جمله توزیع بودجه، انکشاف، محدود کردن کرسی های پارلمان و....باز می کند.
آقای دانش باید با نهادهای بین المللی از جمله ان جی او ها بصورت مستقیم و مدام در مورد دایکندی در ارتباط باشد. تشویق این نهادها برای حضور و کار در دایکندی در دیدارهای مستقیم و همچنین در دیدار با مقامات کشورهایشان از جمله سفرا اهمیت خاص دارد.
آقای دانش همچنین باید مشکل مردم دایکندی در هرات را حل کند. هزاران خانواده ی دایکندی الاصل در هرات با مشکلات زیادی روبرو هستند که مهمترین آن ها نداشتن تذکره می باشد. اگر آقای دانش این مشکل را حل کرده نتواند، چه کس دیگر می تواند اینکار را انجام دهد؟