واکنش فعالان مدنی و رسانه گران افغانستان به تهدید طالبان
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
گروه طالبان با پخش اعلامیه ای، رسانه ها و فعالان مدنی افغانستان را تهدید کرده است که در صورت ادامه فعالیت هایشان مورد هدف جنگویان این گروه قرار خواهند گرفت.
طالبان هشدار داده اند که با استفاده از هر راه ممکن دست به راه اندازی حملاتی علیه فعالان مدنی و رسانه هایی خواهند زد که به گفته این گروه بی بند و بارند و بر ضد ارزش های اسلامی فعالیت می کنند.
آنان در آخرین مورد به یک برنامه تیاتر در مرکز فرهنگی فرانسه در کابل حمله کردند که در نتیجه آن یک فرد آلمانی کشته و نزدیک به بیست تن دیگر زخمی شدند.
در زمان وقوع این حمله هیچ کدام از مقام های دولتی در محل رویداد حضور نداشتند و تمام زخمیان این حادثه، نویسندگان، سینماگران، فعالان مدنی و خبرنگارانی هستند که برای تماشای برنامه تیاتر در سالون مرکز فرهنگی فرانسه گردهم آمده بودند.
فعالان مدنی و رسانه گران افغانستان اما در برابر این پیام تهدید آمیز طالبان، در صفحات رسانه های اجتماعی واکنش های متفاوتی نشان داده اند.
برخی از فعالان مدنی و رسانه گران پس از پخش پیام تهدید آمیز طالبان در صحفات شان در رسانه های اجتماعی نوشتند که این تهدید چیز تازه ای نیست و نمی تواند تاثیری بر فعالیتهای مدنی و رسانه ای در افغانستان بگذارد.
منیره یوسفزاده فعال مدنی در کابل در صفحه فیسبوکش نوشته است:" از تهدید طالبان نترسیده ام، زیرا من پيش از آنكه به حيث فعال مدني در تهديد باشم به حيث شهروند، به حيث زن و به حيث كسي كه از طالبان متنفر است، در تهديدم".
یوسفزاده در ادامه نوشته که خوشحال است، زیرا طالبان همان طور که از سربازان افغانستان و جامعه جهانی می ترسند، از فعالان مدنی هم ترسیده اند و آنان را تهدید به مرگ کرده اند.
این فعال مدنی تاکید کرده است که فعالان مدنی از زمانی که به فعالیت های مدنی آغاز کردند، منتظر همه اتفاقات خوب و بد بودند.
اما در میان فعالان مدنی و خبرنگاران، هستند کسانی که از این پیام تهدید آمیز طالبان ابراز نگرانی کرده اند.
محمد حسین امینی مهرجو در صفحه اش در یکی از رسانه های اجتماعی نوشته است که نگران است اما همچنان آماده ی مبارزه.
او گفته است که باید جواب محکمی به طالبان و هر گروهی که در مقابل مدنیت، آزادی بیان، حقوق شهروندی، عدالت اجتماعی، دموکراسی و آزادی پذیرفته شده در قانون اساسی قرار می گیرند داده شود و نیز نشان داده شود که فعالان مدنی و رسانه ها از ارزش های نوین حمایت می کنند و هیچ چیزی نمی تواند آنان را از اهداف شان دور کند.
در عین حال در میان برخی از خبرنگاران، گمانه زنی هایی وجود دارد که خبر از افزایش حملات طالبان در آینده می دهد.
مختار وفایی خبرنگار در ولایت بلخ، در صفحه فیسبوکش نوشته است که موجی از نیروهای انتحاری گروه القاعده و طالبان از مدارس پاکستان، به افغانستان سرازیر شده اند و قرار است در سرمای فصل زمستان، حملات گستردهتری را در شهرهای مختلف افغانستان انجام دهند.
در نوشته او آمده است که در این حملات نیروهای امنیتی، مقامات دولتی، نمایندگان مجلس، بزرگان قومی، رسانهها و گروههای فرهنگی که جنایات تروریستان را تقبیح میکنند هدف قرار خواهند گرفت.
این خبرنگار ابراز امیدواری کرده است که هیچ کسی بویژه نیروهای امنیت ملی، پولیس ملی و ارتش ملی نباید این هُشدارها را سطحی بگیرد.
با این وجود خبرنگارانی نیز هستند که انتشار این اعلامیه تهدید آمیز را کار طالبان نه، بلکه کار کسانی می دانند که به نحوی از سوی رسانه ها و فعالان مدنی تحت فشار قرار می گیرند.
مختار پدرام خبرنگار در کابل نوشته است که باور ندارد این تهدید کار طالبان باشد.
پدرام انتشار این پیام تهدید آمیز را از جانب کسانی خوانده که ممکن است از آدرس جامعه مدنی و رسانه ها تحت فشار قرار گیرند.
او احتمال داده است که این اشخاص پس از این افراد جوان در میان فعالان مدنی و خبرنگاران را هدف قرار میدهند و مسئولیت آن را بدوش طالبان می اندازند.
بهر حال نادیده گرفتن این تهدید طالبان و بی تفاوت بودن در قبال آن، پیامدهای ناگواری برای خبرنگاران و فعالان مدنی کشور در پی خواهد داشت.
درحالی که طالبان پیش از این نیز از جامعه مدنی و رسانه ای افغانستان قربانی گرفته اند، تهدید رسمی فعالان مدنی و خبرنگاران کشور از سوی این گروه، می تواند اوضاع را وخیم تر سازد.
حمله بر مرکز فرهنگی فرانسه از سوی طالبان و افزایش قتل خبرنگاران در کشور خود گواهی بر این مدعاست.
بنا بر این می طلبد تا ارگان های امنیتی کشور بویژه وزارت های داخله و دفاع ملی جدی تر از گذشته وارد عمل شده و هرگونه اقدام تروریستی بر علیه خبرنگاران و جامعه مدنی کشور را خنثی سازند تا باشد که دستاوردهای بزرگ بیش از یک دهه گذشته که آزادی بیان، رشد رسانه ها و فعالیت های مدنی جزئی از آن است حفظ شود و وضعیت موجود در کشور رو به بهبود رود.