افزایش مصرف چرس توسط کرزی بر رهبری افغانستان چه تاثیری می گذارد؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
کابل پرس?: منابعی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان به کابل پرس گفته اند که مصرف چرس (حشیش) حامد کرزی در یکسال اخیر دو برابر شده است. این منابع می گویند که مصرف چرس حامد کرزی به شدت بالا است و این موضوع بر سیاست های حکومت افغانستان به شدت تاثیر منفی می گذارد.
آنان می گویند که حامد کرزی مدت طولانی ست که چرس مصرف می کند و افراط و تفریط وی در برخورد با مسایل مهم کشور و نیز تغییر رفتار یکباره در نشست های رسمی ناشی از مصرف چرس است. حامد کرزی باید استفاده از چرس را به کلی کنار بگذارد و هنگامی که چرس استفاده می کند، از مسایل مهم کشور فاصله بگیرد. این منابع از پزشکان مخصوص کرزی می خواهند که برای بهبودی وی و کنار گذاشتن چرس تلاش های خود را انجام دهند.
نگرانی منابع مهم در ارگ ریاست جمهوری از مصرف بالای چرس توسط حامد کرزی در حالی مطرح می شود که چندی پیش در اسناد افشا شده توسط ویکی لیکس، از قول سفیر سابق آمریکا در افغانستان کارل آیکنبری آمده بود که حامد کرزی شخصی ضعیف و مالیخولیایی است. مالیخولیا یک نوع اختلال روانی محسوب می شود.
مصرف چرس در برخی از کشورهای جهان جرم محسوب شده و در برخی از کشورها نیز با مصرف کننده آن به مانند بیمار رفتار می شود.
تقریبا در تمام کشورهای جهان این اصلی پذیرفته شده است که مقامات و مدیران کشوری باید از چنین مسایلی به دور باشند.
در همین حال خانواده، بويژه برادران وی و اطرافیان حامد کرزی زمین های زیادی را در هلمند، قندهار و ارزگان به تصاحب خود در آورده اند که همه ساله زیر کشت خشخاش می رود.
پيامها
2 سپتامبر 2011, 23:24
مردک چرسی اوغو
3 سپتامبر 2011, 00:56
پس ان امریکایی دوست کرزی خان درست میگفته است که ولسمشر ما مواد مخدر مصرف میکند.
3 سپتامبر 2011, 07:18, توسط آزادی خواه
قوم یا ملتی که در35 سال گذشته نتوانست حتی یک روز در آزادی زندگی نماید و خود را از تحت اثر حکومت بیگانه گان نجات دهد پس آنها نباید تقاضای بیشتر از این را در این وطن داشته باشند. برای داشتن یک ریئس بهتر شهامت خونی گرم و عقل سلیم در کار است که بدبختانه ما آنرا نداریم. یگانه موفقیتیکه داریم آن در راه آواز خوانی و رقص میباشد، فقط میتوانیم که به تعداد آواز خوانان خود اضافه نمایم
3 سپتامبر 2011, 06:52
سلام به تمام دوستان وعید سعید فطر را به تمام هم وطنان تبریک میگویم
و نظر کابل پرس? خاندم کاملا غلط و یک توته بود اما مه بسیار تصف میکنم که کابل یکبار داکتر عبدالله را رشخند به تمام جهان واین بار بالای رئیس صاحب جمهور ریشخند میزند جای تصف است که رئیس جمهور خودرا مسقره کنیم مرگ به توته گرا مرگ جاسوس هامرگ به دشمنان کرزی صاحب مرگ به دشمنان افغانستان
3 سپتامبر 2011, 10:28, توسط ( حقبین )
آقای میر هزار سلام تقدیم میدارم !
این ادعا فاقد ارزش است زیرا به منبع نامعلومی راجع شده که هیچگاه هم ، معلوم نخواهد شد. میتوانیم معادل اینچنین ادعایی را بنویسیم:
طبق ادعای یک دوکتور کانادایی ، جناب کامران میر هزار به مرض ایدس مبتلا شده اند. بعضی از نزدیکان ایشان که نخواستند نام ایشان افشا شود ، ادعا دارند که شاید دلیل ابتلای ایشان به مرض ایدس مصرف بی قید مواد مخدر باشد که از زمان دو سال به اینسو به ان مبتلا اند. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته ، مصابین مرض ایدس در کشور کانادا گاهی دست به اعمال جنون امیزی نظیر گذاشتن سوزن ها وتیغ های ریش تراشی الوده به ویروس اچ ای وی در بس های شهری ، دست به انتقام گیری از افراد سالم اجتماع میزنند. منبع افزود که بعید نیست جناب میر هزار یکی از قربانیان این توطیه باشند.
ببینید آقای میر هزار ! میتوان صد ها نمونه نوشته شما را پیشکش کرد .. اما از شما و کابل پرس? چنین توقعی نمیرود. زیرا جدیت تمام زحماتی را که میکشید زیر سوال میبرد.
4 سپتامبر 2011, 15:58, توسط هرگز
املا و انشاء خود را درست کن برادر. برای نظر نوشتن وقت زیاد دارید.
6 سپتامبر 2011, 20:46, توسط گر دیزی
خودت اول باید سواد بیاموزی و بعدن باید در بحث اشتراک کنی به ویژه در بحثی که میخواهی از یک دلقک و هوتلدار که تن به هر نوع ذلت و خواری به خاطر تخقق خواسته هایش میدهد به دفاع بپردازی
8 سپتامبر 2011, 12:29, توسط ( حقبین )
هرگز جان بی تربیت !
وقتی کلانها گپ میزنند اشتکها خاموش میباشند.
3 سپتامبر 2011, 17:43, توسط baqi samandar
باقی سمندر
سنبله ۱۳۹۰ خورشیدی
سپتامبر۲۰۱۱ میلادی
سلام به خوانندګان کابل پرس?
متنی را در با لا در مورد اینکه حامدکرزی مصرف کننده مواد مخدر است ، خواندم و ممکن تاحال صد ها نفر دیګر نیز خوانده باشند و یقینن هر خواننده در مورد همان متن در باره حامدکرزی ومصرف مواد مخدر به اشکال ګوناګون برداشتهایی داشته است وخواهد داشت .
من میخواهم برداشت خودم را از خبر بطور عام بیان دارم .
خبر چیست؟
«
ممكن است پاسخ به این سوال كه
" خبر چیست؟" واضح به نظر رسد.
خبر رویدادی است جدید؛ اتفاقی كه در حال انجام است.
خبر، اطلاعاتی است كه برای مخاطبان مورد نظر جذابیت زیادی داشته باشد،. .
برجستگی خبر
آیا فرد سرشناسی در ماجرا حضور دارد؟
غیر عادی بودن خبر
آیا آنچه رخ داده غیر عادی است؟ بنا بر گفته ای مشهور "اگر سگی انسانی را گاز بگیرد خبر مهمی نیست، اما اگر انسانی سگی را گاز بگیرد خبرساز می شود!" مقولات استثنایی و غیر منتظره، كنجكاوی طبیعی انسان را برمی انگیزند
. اخبار از كجا سرچشمه می گیرند
خبرنگاران اخبار را از مکان های گوناگونی تهیه می كنند، اما بیشتر داستان ها به یكی از سه روش اصلی زیر به دست می آیند:
• حوادث طبیعی، مانند وقایع ناگوار یا تصادف ها؛
• فعالیت های برنامه ریزی شده مانند ملاقات ها یا نشست های خبری؛
• ابداع خبرنگاران.
•
• روزنامه نگاران تنها وسیله ای برای انتقال دیدگاه های خود یا اطلاعات بر گرفته از دیگران نیستند. آنان گزارش را به شكل اصلی خود و بدون آمیختن آن با نظرها یا شایعات ارایه می دهند و در مسایل مربوط به نگارش تصمیمات درستی می گیرند. بیل كلر(3)، دبیر اجرایی نیویورك تایمز می گوید كه یكی از مسئولیت های اساسی خبرنگاری "افزودن داوری به اطلاعات است
• ."
خبرنگاران بر خلاف دیگر تهیه كنندگان خبر در وحله نخست به مردم وفادار هستند. در اساسنامه اخلاقی مونترال گزت كانادا(4) در این باب آمده است، "بزرگ ترین سرمایه یك روزنامه، امانت داری آن است." کسب چنین احترامی به خاطر امانت داری به سختی به دست می آید و به آسانی از دست می رود. برای حفظ این امانت داری خبرنگاران به شدت تلاش می كنند تا از برخورد سلیقه ها دوری ورزند، چه واقعیت داشته باشد و یا این که چنین برداشت شود
دن گیلمورخبرنگار و وب نویس می گوید: "عدالت، علاوه بر موارد دیگر، به معنای گوش فرا دادن به دیدگاه های گوناگون و یک پارچه ساختن آنها در روزنامه نگاری است. معنای آن تكرار طوطی وار دروغ ها یا تحریف هایی برای رسیدن به تعادلی بی اساس نیست كه برخی از خبرنگاران را بر آن می دارد تا هنگامی كه همه افراد از یك طرف حمایت می كنند، از طرف مقابل نقل قول نمایند."
• »
تهیه كنندگان خبر
روزنامه نگاران جهان ویژگی های مشتركی دارند. آنان كنجكاو و
سخت كوش هستند. آنان می خواهند بدانند چرا اتفاقات روی می دهند و پاسخ منفی را نمی پذیرند. آنان توسط صاحبان قدرت مرعوب نمی شوند و عمیقا به كار خود اهمیت می دهند. كوین مارش، یكی از مسئولان رادیو 4 بی بی سی می گوید كه یك خبرنگار خوب دارای "قابلیت به دست آوردن واقعیت های بزرگ به همراه احساس تحقیری است كه در صورت مناسب نبودن آنها، باید رهایشان كند." شغل خبرنگاری پر چالش و پیچیده است. همان گونه كه فیلیپ گراهام، رییس سابق هیئت مدیره شركت واشنگتن پست بیان داشت، "(خبرنگار دارای) وظیفه به ناچار غیر ممكن تهیه پیش نویس هفتگی تاریخی است كه هیچگاه كامل نخواهد شد و موضوع آن دنیایی است كه ما هیچگاه نمی توانیم آن را درك نماییم
اما در مقابل تمامی این نیازهای جدید، حرفه روزنامه نگاری به شکل مطلوب آن بی تغییر مانده است.
• نخستین تعهد روزنامه نگاری التزام به حقیقت است.
• وفاداری نخست او به مردم است.
• جوهر آن بررسی صحت آنچه به دست می آید است.
• دست اندرکاران آن باید خود را مستقل از کسانی که آنها را تحت پوشش خبری قرار می دهند سازند.
• روزنامه نگاری باید به عنوان اهرم نظارت مستقلی بر قدرت عمل نماید.
• باید محلی را برای انتقاد و سازش عمومی فراهم سازد.
• باید تلاش كند تا نكات قابل ملاحظه را جالب و قابل طرح نماید.
• باید اخبار را جامع و متناسب با گروه تحت پوشش نگاه دارد.
• كاركنان آن باید اجازه داشته باشند كه وجدان فردی خود را به كار گیرند. »
• ( شما میتوانید در ګوګل زیر نام خبرچیست ده ها مقاله را بخوانش بګیرید – متن داخل پرانتز دربالا را من از مقاله ایکه در سال ۲۰۰۸ منتشر شده بود – از آرشیف دولت امریکا – که زیر عنوان خبر چیست ؟ اقتباس و بازنویسی کردم – باقی سمندر )
تا اکنون همین مطالب که در بالا یادداشت ګونه بیان ګردیدند به نظرم دور از جذابیت نیستند .
اکنون مربوط به ګزارش دهنده وخواننده ګزارش است که در مورد خبر منتشر شده و بدون تحقیق چګونه داوری مینمایند ؟
برای من معتاد بودن کدام شخص معروف ومشهورای سیاست مدار به چرس ، به کوکایین – هیرویین و تریاک و یا الکهول یا ده ها نوع مواد مخدر ونشه آور چندان جالب ونو هم نیست !
آیا هیچ خبری حایز اهمیت در افغانستان وجود ندارد که وقت خود را به همچو ګپ ها مصرف نماییم ؟
آنچه حایز اهمیت میباشد اینست که :
خبرنګار چراهمچو خبری را منتشر میسازد؟
چه انتظاری از خوانندګان – بینندګان یا شنوندګان دارد ؟
تاچه حد خوانندګان یک خبررا باور مینمایند ؟
باور نمی نمایند ؟
انتقادی میخوانند ؟-
با خواندن خبر شخصی که خبر را خوانده است در مورد خبر نګار چه نوع می اندیشد ؟
اعتماد خوانندګان به خبرنګار و رسانه زیاد میګردد یا کم ؟
تبصره من در کمترین وقت و با کوتاه ترین عبارات همین است .
:
."
•
•
10 سپتامبر 2011, 20:50, توسط بشیر ساپی
سلام آقای سمندر، امیدوارم شما همان سمندری نباشد که سابق در آی دبلیو پی آر کار میکرد. به هر حال چیزهای را که شما نوشته اید برای یک خبرنگار که تازه کار خود را آغاز کرده باشد شاید کمی بدرد بخورد ولی برای ما خواننده گان جزابیتی ندارد. آنچه را در عملکرد های آقای رئیس جمهور ملاحظه میکنیم بسیار درست بنظر می رسد که او چرسی باشد. و چه بسا این موضوع بسیار مهم و سرنوشت ساز برای کشورما میباشد.
امیدوارم در نظرات بعدی تان کوتاه و خلاص بنویسید که نظر تان چیست. باید عرض کنم که نظر هر کسی میتواند محترم باشد.
4 سپتامبر 2011, 09:43, توسط حقبین حق
با عرض سلام!
مطالعه مقاله بالا یک نکته را در ذهنم تداعی نمود: شستشوی مغزی افغان ها آنقدر قوی و موثر بوده که در جنون قوم پرستی افراطی غیر شعوری و کاملاً تبعیض آمیز آنقدر غرق شدیم که هویت ملی خود را فراموش کردیم. وعده و وعید های فریبکارانه برای تشکیل ملوک الطوایفی های "هزارستان، تاجکستان، ازبکستان، ...." از خاک یک پارچه و واحد افغانستان از جانب باداران اجنبی باعث گردیده تا شخصیت شماری از افراد مسخ شده و غیر ارادی به فرمایش باداران خارجی به تمسخر شخصیت های سیاسی، اجتماعی، .... و ملی کشور بپردازند. شرم آور است که در تقویم خویش روزی برای تجلیل از یک شخصیت ملی نداریم زیرا چنین قوم گرایی ها و بالاخص تحت تاثیر دستگاه های استخباراتی همسایه به هدف کمرنگ سازی افتخارات تاریخی افغانستان مانع بزرگداشت از شخصیت ها و حتی روز های ملی ما گردیده است. 28 اسد سالروز استرداد استقلال افغانستان گذشت، اما کدام رسانه چاپی، تصویر، صوتی یا الکترونیکی آنگونه که سزاوار بود از قهرمانی های امیر امان الله خان بزرگداشت بعمل آورد. بیاید باری هم ملی بیاندیشیم!!
6 سپتامبر 2011, 21:11, توسط گر دیزی
آقای حقبین حق!!
انسان ها نظر به گرایش درونی که دارند همیشه در آرزوی چیزی اند که ندارند و شما اصلن حق را دیده نمیتوانید بنابرین خودرا حقبین گفته اید. هویت ملی به نظر شما یعنی چه ؟ آیا مسخ هویت دیگران و دشمنی با زبان و فرهنگ آنها هویت ملی می آفریند؟ آیا چور وغارت مال و زمین (زمینی که به انسانها نان میدهد)دیگران به بهانه علفچر هویت ملی می آفریند؟ آیا استفاده از تمام امکانات دولتی و ملی برای یک قوم هویت ملی می آفریند؟ آیا همدردی و همسوی با قاتل و جنایتکار و تروریست به خاطری که از قوم خودشان است هویت ملی می آفریند؟ و هزار ها آیای دیگر نیز وجود دارد. حالا نمیدانم که شتشوی مغزی شده است.
20 سپتامبر 2011, 11:14, توسط احمدفریدعظیمی ازکابل
به جواب آقای حقبین محترم ماتاحالا یک تاریخ واقعی که شخص وطنپرست وبیغرضی نوشته باشد نداریم شاید جناب تاریخ غبار فرهنگ قاسم رشتیا حبیبی وامثال این هارا توصیه نماید امااینها نیز تاریخهای خویش راتحت شرایط نامساعد درباری نوشته اند پس ماتاریخ دقیق استقلال خویش راهم نمیدانیم چون ماباربار تحت تجاوز قرارگرفتیم وآزادی های ما هم جزبه یکتعداد محدود مفت خواربرای تمام ملت سعادتی نیاورد امیدازبنده آزرده نشوید
4 سپتامبر 2011, 11:08, توسط baqi samandar
باقی سمندر
سنبله سال ۱۳۹۰ خورشیدی
سپتامبر سال ۲۰۱۱ میلادی
سلام به خوانندګان عزیز کابل پرس?
سلام به اقای حق بین
نقد شمارا خواندم و بسیار جالب است - تا زمانیکه جوانان مانتوانند فرا قومی - فرا سمتی و فرا منطقوی و فرا طبقاتی بیاندیشند - به مفهوم ملی و شعور و آګاهی ملی پی نمیبرند .
باید در مورد اندیشه وشعور ملی اندیشید واندیشه ملی را در جروبحث ها بر اندیشه های سکتاریستی - قومی - مذهبی - سمتی - رحجان داد . اندیشه ملی را پرورش داد و در ګرد اندیشه ملی و در پرتو اندیشه ملی از منافع ملی افغانستان دفاع کرد - در غیر آن پارچه پارچه تر خواهیم شد . یکی قوم زیربال یک دولت منطقوی و دیګری را زیر بال دولت دیګر سردمداران خود فروش وخود فروخته اقوام باز رسمن خواهند کشانید و کشت وخون بازهم ادامه خواهد یافت.سرانجام بازهم روسای خود فروخته اقوام در دور یک دسترخوان جیره های خود راتقسیم خواهند کردـ بایست بیدار تر بود .
در مورد بیست وهشتم اسد از همین قلم در ګفتمان و در افغان پیپر مطالبی منتشر شده است ـ من در انتشار مجدد سراج الاخبار تاحالا تلاش کرده ام و یک رسانه برقی یا تارنمای بنام ګفتمان دیموکراسی برای افغانستان در وقفه ها بیست ودو شماره سراج الاخبار را منتشر خواهد کرد.
اګر خوانندګان علاقمند خواندن یاد داشتهای من در مورد ۲۸ - اسد باشند - با قبول زحمت یکبار در ګفتمان دیموکراسی برای افغانستان نګاهی نمایند .
من بارها - در مورد مبارزه ملی- دیموکراتیک نوشته ام ـوبازهم خواهم نوشت .
آقای حق بین !
من از این نظر شما حمایت مینمایم ـ
باقی سمندر
11 آگوست 2012, 16:55, توسط فیض محمد فیضی
سلان به همه خوانده گان!
این یک حقیقت است که آقای کرزی از چرس استفاده می کند زیرا به همه هویدا است که جامعه جهانی ملیارد ها دالر یه خاطر نابود سازی مواد مخدر به این کشور کمک نمود. به عوض اینکه مواد مخدر در کشور کم شود هر روز به آن افزوده میشود. فکر میکنم چند روز بعدی دیگر استفاده از تریاک مقامات بلند پایه دولت افغانستان افشا خواهد شد زیرا این یک حقیقت است که همه این ها در هوتل های غرب کار می کردند. هوتل ها اکثرا جای استفاده مواد مخدر است.
25 آگوست 2013, 21:12
به خدا می شرمم که انسان های آبله چون شما هم درافغانستان زنده گی میکنند که پدر بزرگ خود را (خود) را اهانت می کند
25 آگوست 2013, 21:25
دوستان عزیز متن بالا را خواندم برداشت هم ازش داشتم که این چنین استآگر حامد کرزی دخانیات استفاده می کند پس میتوانی به اندازه هم ثبوت داشته میدانم که جواب منفی است هرچه است به مثل یک شیر ریس جمهور بالای سر شما است ما از صدق دل این را رد میکنم چون میدانم شما احق که متن بالا را نوشتین حتما دشمن سرسخت این کشور ومردم هستین
آنلاین : http://SalamAkhondZada