شفاخانه های دولتی از ارائه خدمات عاجزاند
قدرت الله درحالی که بشدت عصبانی است می گوید:" اگر ما شفاخانه مجهز با داکتران دلسوز وصادق می داشتیم چرا مریضان خود را درشفاخانه های خصوصی یاخارج از کشور می بردیم. وی می افزاید، درشفاخانه های دولتی دلسوزی به مریض نیست داکتران کارنمی کنند نرسها نیز بسیار بی توجه هستند."
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
خبرنگار: ناجیه صدیقی- کابل
نارضایتی مردم از خدمات صحی درشفاخانه ها موضوعی است که تاکنون کمتر دررفع آن از سوی مسوولین توجه گردیده است.
کم توجهی وعدم مسوولیت پذیری ازسوی داکتران ونرسها دراین شفاخانه ها باعث می گردد تا مریض های قابل علاج جان خود را ازدست دهند یاآنکه مدت زمان بیشتری در بستر مریضی بمانند.
مصطفی درحالی که دستش با دستمالی پیچیده و به گردنش آویزان می باشد، می گوید: " دستم شکسته بود، اما پس ازآنکه مدت یک ماه در شفاخانهء چهارصد بستر ماندم، به اثر بی توجهی داکتران دستم آهسته آهسته از کار افتاد اکنون فلج شده است."
وی می افزاید : " اگر داکتران توجه می کردند، دستم خوب می شد ولی اکنون فلج است."
ازسویی هم نبود شفاخانه های ستندرد و مجهز با سامان آلات پیشرفتهء دولتی بازار برخی شفاخانه های خصوصی را پربار ساخته و این مراکز با مصارف گزاف به تداوی مریضان می پردازند.
ذبیح الله یک تن ازکسانی که مریض خود را از شهر قندهار آورده می گوید: " داکتران در شفاخانه های دولتی کارنمی کنند مجبورشدم تا مریضم را به یکی از شفاخانه های خصوصی ببرم اما اینجا مصرف به حدی است که از توان ما بالا است نمی دانم چه کنم. "
به عقیده مردم، شفاخانه های خصوصی یگانه هدف شان اخذ فیس های بلند است آنها نبود شفاخانه های ستندرد دولتی را عامل این همه مشکلات می دانند.
قدرت الله درحالی که بشدت عصبانی است می گوید:" اگر ما شفاخانه مجهز با داکتران دلسوز وصادق می داشتیم چرا مریضان خود را درشفاخانه های خصوصی یاخارج از کشور می بردیم. وی می افزاید، درشفاخانه های دولتی دلسوزی به مریض نیست داکتران کارنمی کنند نرسها نیز بسیار بی توجه هستند."
شفاخانه علی آباد که از جمله شفاخانه های پر ازدحام در کابل می باشد از لحاظ نظافت یکی از بد ترین شفاخانه ها است.
جمیل یکی از مریضانی است که به مرض گریپ( سرما خوردگی از نوع شدید) مبتلا شده مدت دو هفته می شود در این شفاخانه بستری است .
وی به خبر گزاری بست باستان گفت : " نظافت در شفاخانه بسیار بد است، از دو هفته می شود که در این شفاخانه بستری هستم اما در وضعیت صحی ام کدام تغییری نیامده اطاقی که بستری هستم سرد و ناپاک است."
یکی از داکتران شفاخانه علی آباد می گوید که ساختمان این شفاخانه موقتی می باشد و آنها به زود ترین فرصت از این جا به تعمیر جدید که در نزدیکی دانشگاه کابل ساخته شده انتقال خواهند کرد.
به گفته وی "به همین خاطر در نظافت شفاخانه توجه صورت نمی گیرد."
شماری از مردم شکایت از آن دارند که با این همه انکشاف تکنالوژی صحی در جهان و کمک های که به افغانستان صورت می گیرد، هنوز هم شفاخانه های این کشور وسایل و تجهیزات پیشرفته و گاهی هم برخی از وسایل رایج را نیز ندارند ویا استفاده از همچو وسایل را کارمندان صحی بلد نیستند وهمچنان مشکل دیگری که مردم به آن مواجه است ، حفظ الصحه شفاخانه ها و رفتار نا مناسب کارمندان شفاخانه ها با مریضان ومریضداران است وضعیت حفظ الصحه شفاخانه ها بسیار بد است که سبب می شود امراض از یک مریض به مریض دیگر انتقال کند.این علت ها باعث شده تا مریضان مجبورا به خاطر تداوی به کشور های همسایه سفرکنند . حتی ایجاد شفاخانه های متعدد خصوصی با تبلیغات رنگارنگ نیز نتوانسته در کاهش مشکلات موثر باشند.
سخي كارگر سخنگوی وزارت صحت عامه به خبر گزاری بست باستان گفت بعضی مشكلات در شفاخانه ها وجود دارد وشفاخانه علی آباد مربوط وزارت تحصيلات عالی ميشود که مردم همواره از اين شفاخانه شكايت می كنند.
موصوف در رابطه به مصارف و فيس های گزافی كه در شفاخانه های خصوصی گرفته ميشود، گفت بازار آزاد است وشفاخانه های شخصی از لوازم مدرن استفاده ميكنند آنها دخالت كرده نمی توانند اما در قسمت كنترول آنها وزارت صحت عامه و وزارت عدليه بالای لايحه كار می كنند تا تمام كار های شفاخانه های خصوصی را كنترول كنند و نظر به تجهيزات مدرن شان بايد قيمت تعين كنند.