هزینه شورای عالی صلح ماهانه بین دو تا سه میلیون دالر می رسد
اکنون این شورا تصمیم دارد در ولایات کشور دفاتر ولایتی افتتاح کرده و بین 20 تا 30 نفر را به کار گمارد که این کار نیاز به هزینه هنگفتی دارد.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
گزارشگر: محمود آفاق/کابل
ارسلا رحمانی:
افزایش حملات طالبان ارتباط به کار شورای عالی صلح ندارد
عکس از رویترز
احمد سعیدی کارشناس امور سیاسی در ارتباط با فعالیت های شورای عالی صلح به خبرگزاری بست به باستان گفت: کار این شورا ضرب صفر بوده و نتیجه ای در پی ندارد. به گفته وی شورای عالی صلح فوت کرده و عملا کارآیی خود را از دست داده است.
سعیدی افزود: اکنون این شورا تصمیم دارد در ولایات کشور دفاتر ولایتی افتتاح کرده و بین 20 تا 30 نفر را به کار گمارد که این کار نیاز به هزینه هنگفتی دارد. سعیدی می گوید: این شورا بین 2 تا 3 میلیون دالر در ماه مصرف بر می دارد که یک مصرف بیجا و بی نتیجه می باشد.
اما مولوی ارسلا رحمانی یک عضو این شورا می گوید کار این شورا تاکنون خوب بوده و با آن که تازه کار می باشد، نتایج مثبتی داشته است، سعیدی این ادعا را رد کرده و می گوید: هرچه از فعالیت شورای عالی صلح می گذرد، حملات طالبان شدت بیشتر پیدا می کند.
ارسلا رحمانی به خبرگزاری بست باستان گفت: "تاکنون شماری زیادی از طالبان و مخالفان مسلح دولت با این شورا تماس گرفته و اعلام آمادگی کرده تا به روند صلح بپیوندند و قرار است شورا با سران این گروه ها نیز در تماس شود." اما به گفته سعیدی تلاش های این شورا برای جذب پول و پیشبرد یک پروژه می باشد تا برقراری صلح.
از جانب دیگر قرار است هیأتی از این شورا عازم زندان گوانتاما گردد که به گفته رحمانی هدف از این دیدار گفتگو با طالبان زندانی دراین زندان و بررسی مشکلات آن ها می باشد، درحالی که سعیدی نظر دیگری دارد. به گفته سعیدی از آنجایی که اکثر اعضای شورای عالی صلح اعضای طالبان و حزب اسلامی هستند تلاش دارند تا رفقای خودرا از زندان گوانتاناما آزاد کنند.
گفته می شود که اعضای این شورا هرکدام از شش تا شصت هزار دالر معاش دریافت می کنند، اما رحمانی این ادعا را رد کرده می گوید اعضای شورا معاش دریافت نمی کنند و تاکنون مصرف چندانی نداشته است، اما وی تایید می کند که هزینه این شورا از سوی دولت پرداخت می گردد و برخی از کشورها از جمله شماری از کشورهای عربی نیز برای این شورا پول می دهند.
این شورا از نخستین روزهای تاسیس خود تاکنون تلاش کرده که توجه طالبان را به صلح جلب کند، اما این گروه نه تنها به این تلاش ها ارزش قایل نه شده بلکه بر حملات خود افزایش داده اند.
کارشناسان می گویند: حملات اخیر در ستی سنتر کابل، جلال آباد، خوست و کندز که صدها کشته و زخمی از افراد ملکی و نظامی برجای گذاشت؛ پاسخ روشن طالبان به تلاش های شورای صلح و حکومت می باشد.
شورای عالی صلح از دست آوردهای جرگه مشورتی صلح است که در ماه جوزا سال جاری در خیمه لوی جرگه دایر گردید.
این شورا متشکل از 70 تن از رهبران احزاب سیاسی، شخصیت های با نفوذ سنتی و بزرگان محلی بوده و وظیفه دارد که برای جلب طالبان و دیگر مخالفان مسلح دولت کارکند.
تروريزم، کوچی طالبان، طالبان و القاعده
خبرگزاری بست باستان
3حوت
خبرنگار: امیدالله مسل- لشکرگاه
تحریم اقتصادی طی دوسال ازسوی طالبان بر ولسوالی نوزاد
باشندگان ولسوالی نوازد ولایت هلمند میگویند مسدود شدن راه های مواصلاتی از سوی طالبان باعث بروزمشکلاتی زیادی از جمله بالا رفتن قیمت مواد خوارکی در این ولسوالی شده است.
بگفته باشندگان نوزاد، طالبان ازدوسال به این سو مانع ورد مواد خوراکه دراین ولسوالی شده که مردم از این ناحیه با مشکلات سختی دست به گریبان هستند.
از دوسال قبل شماری زیادی از باشندگان این ولسوالی، از خانه های شان به سایر جاها بیجا شده اند، اما فامیل های باقی مانده درولسوالی نوزاد میگویند که انها از ترس طالبان قادربه انتقال مواد خوراکه ازمناطق دیگر نمی باشند.
باشندگان نوزاد میگویند، تعدادی کمی مواد اولیه که از راهای مختلف وارد این ولسوالی می شود، با قمیت گزاف در بازار عرضه می شود که اکثرمردم قادربه خرید ان نمی باشند.
همچنین مردم این ولسوالی شاکی اند که وضعیت بد امنیتی، باعث شده است تا بیماران قبل از رسیدن به مرکز لشکرگاه درمسیر راه جان دهند.
اما مل پاسوال محمد حکیم انگار قومندان امنیهء هلمند میگوید که تلاش دارند تا امنیت را درمنطقه تامین کرده و مشکلات مردم را حل کند.
وی درپاسخ به سوالی مبنی براین که چه پلان برای کاهش ناامنی درولسوالی نوزاد درنظردارند گفت که پلان خاصی را برای تامین امنیت ولسوالی نوزاد درنظردارد که با تطبیق ان دراینده نه تنها امنیت درولسوالی نوزاد تامین می گردد، بلکه دامنهء امنیت گسترش پیدا کرده و امنیت راه ولسوالی موسی قلعه نیزتامین شود.