کابل پرس، مردم و رسانه ها
تاکنون بيش از بيست و چهار هزار پيام در بخش سخنگاه کابل پرس توسط خوانندگان ارسال شده است. بيش از سه هزار و سی مطلب، عکس، کارتون و خبر در نسخه جديد کابل پرس منتشر شده که اين جدای نسخه اول کابل پرس می باشد. نسخه جديد کابل پرس حدود يک و نيم سال پيش راه اندازی شده است
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
هر چند کابل پرس? نزدیک به پنج سال است که به جمع رسانه های کشور پیوسته است، اما در این یاداشت سعی می شود تا مرور کوتاه به سه سال اخیر فعالیت فعال نشراتی اش پرداخته شود و نیز به سوالات و ابهاماتی که از سوی خوانندگان و دیگر ارگانهای نشراتی مطرح است پاسخ ارائه گردد.
کابل پرس و تحول در عرصه روزنامه نگاری افغانستان
بر کسی پوشیده نیست که اکثر نشریات چاپی، تصویری، صوتی و الکترونیکی به گونه های مختلف از وابسته گی های حزبی، قومی، مذهبی، نژادی و عدم کار حرفه ی در طی نشر برنامه ها، مقالات، خبر، تحلیلات ... از خود به نمایش گذاشته اند، که در نتیجه با افت خواننده، تماشاچی و شنونده روبرو شده و حتا در بعضی موارد با توقف نشرات بر خورده اند و تعداد دیگر که هنوز بر نشرات شان ادامه میدهند از حمایت های مالی هنگفت اشخاص، احزاب، سازمان های داخلی و بین المللی و کشور های خارجی بر خوردارند. البته نشر اعلانات و فروش نشریه که منبع مستقل مالی مطبوعات محسوب میگردد در نشریات چاپی و الکترونیکی اصلن محسوس نیست و هنوز این فرهنگ در بین مردم، تاجرین و بازار اقتصادی افغانستان جا نه افتاده است و این مسئله بر میگردد به مسایل فرهنگی و اقتصادی کشور.
کابل پرس زمانی به خانواده رسانه ها پیوست که فقدان یک نشریه آزاد، مستقل و غیر وابسته و حرفه ای یک نیاز اساسی و مبرم جامعه احساس می شد. از یک سو نشرات وابسته با ارائه ی مطالب و تولیدات جانب دارانه و
تکراری و غیر حرفه ای و از سوی دیگر خود سانسوری و محافظه کاری در مطبوعات داخل و خارج کشور بیداد کرده و از جهت دیگر اعمال فشار و سانسور از سوی ارگانهای دولتی، گروه ها و احزاب و اشخاص باعث گردیده بود تا واقعیت ها کمتر در جامعه منعکس يابد.
درست در همین احوال «کابل پرس» توسط آقای کامران میرهزار ایجاد گردید که در کوتاهترین مدت فعالیت خود توانست در بین رسانه ها و مردم مطرح گردد و این محبوبیت زمانی به اوج رسید که گردانندگان کابل پرس فضایی را ایجاد نمودند که نویسندگان با ایده و تفکر های متفاوت و متضاد بتوانند اندیشه هایشان را نشر نمایند و مخاطبان خودشان را از میان مردم بیابند و به جرات می توان گفت که این رسانه نقش و ممثل واقعی دموکراسی و آزادی بیان را در میان رسانه ها افغانستانی بازی می کند و به همین اساس به فعالیت خویش ادامه خواهد داد. به گونه ی مثال ده ها مطلب و پیام علیه سردبیر کابل پرس در همین رسانه به نشر رسیده است و در بعضی موارد نویسندگان این سایت در مقابل همدیگر قرار گرفته و به نقد طرف مقابل می پردازند ولی همچنان دوستانه و در کنار همدیگر همکار هستند که این دستاورد را نمی توان در دیگر رسانه ها مشاهده کرد. «کابل پرس» با زبان های مختلف مانند فارسی و انگلیسی نشرات خود را آغاز کرد و هنوز با همین دو زبان و زبان های پشتو و پرتگالی در کنار آن همچنان فعال است.
نکته ی که اهمیت قابل توجه دارد نقش و سهم گیری نسل جوانیست که بیشترین نویسندگان و مخاطبان نیز از همین طیف هستند که در کمتر رسانه ا ی به چنین ضرورت اهمیت داده شده است و کابل پرس تنها رسانه ی نوشتاری و الکترونیکی است که با تمام انرژی این فضا را فراهم و نگهداشته است و با تکیه به همین نیروی جوان موفق، مطرح و محبوب است و اعتماد مردم و دیگر رسانه ها را به خود جلب نموده است.
موفقیت دیگر کابل پرس نا محدود بودن آن است بدین معنی که این رسانه به کشور یا قاره ی خاصی خودش را محدود نکرده است و در چهار قاره دنیا مخاطبان و نویسندگان خاص خودش را دارد (آسیا، اروپا، امریکا و استرالیا ) البته خوانندگان کابل پرس در افغانستان و مخصوصا شهر کابل، مزار شریف، هرات و قندهار با تمام کمبود امکانات و انترنت بسیار قابل توجه است. بسیاری از خوانندگان به واسطه اعضای خانواده، دوستان و اقوام خود که اينترنت در دسترس دارند، مخاطب کابل پرس می باشند و آن ها مطالب را بصورت پرينت شده می خوانند.
تاکنون بيش از بيست و چهار هزار پيام در بخش سخنگاه کابل پرس توسط خوانندگان ارسال شده است. بيش از سه هزار و سی مطلب، عکس، کارتون و خبر در نسخه جديد کابل پرس منتشر شده که اين جدای نسخه اول کابل پرس می باشد. نسخه جديد کابل پرس حدود يک و نيم سال پيش راه اندازی شده است و امکانات قابل توجهی برای نشر در اختيار خواننده قرار داده و يک محيط کار آنلاين می باشد. بيش از هزار و دوصد و پنجاه تن به عنوان نويسنده تاکنون در کابل پرس ثبت نام کرده اند که رقم قابل توجهی می باشد.
نشرات کابل پرس در بخش های مختلف با کمی ها و کاستی ها
یازده بخش فعال، موثر و مفید در کابل پرس به صورت مرتب و در بعضی روزها چندین بار با همکاری همکارانش بروز رسانی می شود.
کابل پرس افشا میکند از جمله بخش های مفید و تاثیر گذار بوده است که در آن اسناد و مدارک سوء استفاده، اختلاس و چپاول افراد در بدنه ی دولت، انجوها، و شرکت های که به غارت اموال ملت مبادرت می ورزند افشا می شود. انتشار اسناد در کابل پرس باعث ايجاد فشار افکار عمومی بر ارگان های دولتی شده که در بعضی موارد از ادامه چپاول و سوء استفاده جلوگیری به عمل آمده است و حتی افراد وکارمندان بلند رتبه ی دولتی از کار بر کنار و دوسیه هایی علیه آنان ساخته شده است که میتوان به عنوان نمونه از والی بادغيس، ديپلمات سابق افغانستان در فرانسه محراب الدين مستان اشاره کرد.
حقوق بشر بخش دیگریست که کابل پرس اهمیت ویژه ی به آن قایل است و بدون هیچ گونه مصحلت به مسایل نقض حقوق بشر در سراسر افغانستان پرداخته است و انعکاس زیادی در بين افکار عمومی داشته است. بدون شک مطالب این بخش که همواره با اسناد و شواهد نشر می شود خشم ناقضین حقوق بشر را به همراه داشته است که یکی از دلایل اعمال فشار بر این رسانه و دو بار بازداشت سر دبیر آن و ممنوع القلم شدن او توسط ریاست امنیت ملی در سال 2007 بود.
آزادی بیان همواره دست خوش سلیقه ها در افغانستان قرار گرفته است. بخش آزادی بیان در کابل پرس فعالیت چشم گیر علیه آنانی که این آزادی را در انحصار خودشان قرار داده اند داشته است. این بخش با راه اندازی کامپاین ها، جمع اوری امضا، معرفی چهره ها ناقض آزادی بیان، محبوبیت خاصی میان خواننده گان و مردم داشته است و خار چشم سلیقه نگر ها و محدود کنندگان این آزادی بوده و خواهد بود. کابل پرس با اين روش و سياست که آزادی بيان حق همه است، حتا از آزادی بيان کسانی دفاع کرده که نظرات مخالف نظرات گردانندگانش داشته اند.
کاتلین مک شری می گوید: کارتون عبارت است از بیان و اندیشه و عقیده ای تا اندازه دارای اغراق که در عین حفظ تلخی و گزندگی حقیقت موضوع، آن را در نهایت سادگی و فشردگی به تصویر کشد.
بخش کارتون کابل پرس به یقین یکی از فعالترین بخش هاست که تقريبا هر روز حداقل يک کارتون توسط کارتونیست های مبتکر و مستعد همگام با تحولات روز در کابل پرس به نشر می رسد.
پرداختن جدی به نشر کارتون يکی از ويژگی های ارزنده کابل پرس است که اين رسانه ضرورت آن را در جامعه و کار مسلکی روزنامه نگاری احساس کرده و کارتون های متنوعی را در آرشیف خود دارد.
لازم است تا برای کارتونیست های کابل پرس مانده نباشید گفت.
این بخش نیز روزانه چندین مطلب تازه را به خواننده گان پیشکش میکند که بیشتر ازدحام و ترافیک را در نشر و هجوم خوانندگان و پیام دهندگان را به خود اختصاص داد ه است.
دیدگاه یا همان میدانگاه اندیشه است که نویسندگان خوب و سرشناس کشور در این بخش سهم بسزایی دارند. این بخش در تاثیر گذاری بر مردم و خوانندگان نقش بارز دارد که می توان از میان انبوهی پیام دهندگان در این بخش اثر گذاری اش را برداشت کرد. به دلیل اهمیت و ازدحام این بخش، در صفحه ی نخست کابل پرس دو ستون برای آن در نظر گرفته شده است.
اخبار و گزارش های ورزشی در سراسر جهان علاقه مندان زیادی دارد اما در کشور ما افغانستان نه تنها به اخبار ورزشی توجه نمیشود بلکه به ورزش نیز بی توجهی صورت می گیرد. بخش «کابل پرس ورزشی» با پوشش خبری و گزارش های تازه از ورزش در افغانستان و جهان توانسته است تا کمبود و بی توجهی به این مهم را در بین رسانه های نوشتاری و الکترونیکی تا حدی پر سازد.
در بخش نمايشگاه عکس کابل پرس هميشه عکس های تازه ای از افغانستان به نشر می رسد. بخش قابل توجهی از اين عکس ها توسط عکاسان سازمان ملل تهيه شده که با اجازه رسمی اين نهاد در کابل پرس و در بخش عکس روز به نشر میرسد. در برخی مواقع عکاسان و يا خوانندگان کابل پرس عکس هایی مربوط به وقايع افغانستان که در نقاط مختلف جهان روی می دهد، را برای اين بخش تهيه می کنند.
بخش های فرهنگی، خبر و گزارش، ببنید و بشنوید و اقتصاد
اين بخش ها نیز از دیگر بخش های فعال این رسانه است که نه، به صورت مرتب روزانه، اما در طول هفته با مطلب جدید بروز می شود.
این بخشها کمبودهای نیز دارد به طور مثال بخش اقتصاد فاقد یک کارشناس اقتصادی یا گروه کارشناسی است که مطالب مفید تری از آنها به نشر سپرده شود.
بخش خبر و گزارش بدلیل نبودن بودجه نه در حدی که انتظار آن می رود و ضرورت است به کار خودش ادامه میدهد مثلن خیلی کم خبر دسته اول در این بخش نشر میشود. گزارش ها نیز در زمان لازم تهیه نمیشود.
بخش فرهنگی ،البته در جمع این بخشها بهتر عمل میکند و مطالب تازه ی بیشتر به خوانندگان اش ارائه میشود، و بخش ببنید و بشنوید لنگ لنگان در کنار بخش دیگر بروز میشود.
کابل پرس به زبان انگليسی کم کم فعال تر از گذشته می شود و با پيوستن روزنامه نگاران کشور های مختلف، زير بخش های مختلفی مانند زير بخش آزادی بيان، حقوق بشر و ديدگاه به اين بخش افزوده شده است. مديريت اين بخش بر عهده ی آقای رابرت ماير روزنامه نگار آمريکایی و استاد دانشگاه می باشد. کابل پرس گام به گام بُرد مشورتی با حضور روزنامه نگاران مشهور دنيا مانند آقای دکستر فيلکينز روزنامه نگار سرشناس نيويورک تايمز و برنده جايزه پوليتزر ايجاد خواهد کرد که در پيشرفت اين رسانه ی آزاد افغانستان نقش مثبت خواهد داشت.
کابل پرس و خوانندگان
آنچه که برای یک رسانه خیلی اهمیت دارد مخاطبان و خوانندگان آن است. همانطور که می دانید کابل پرس در صدر جدول وبسایت های افغانی قرار دارد و روزانه هزاران بازدید کننده داشته که از این وبسایت دیدار می کنند. راز این موفقیت در گرو کار گروهی، حرفه ای عمل نمودن، محدود نکردن همکاران ، وابسته نبودن به اندیشه ی خاص و احترام به نظرات خوانندگان و ساختن فضای برای ابراز عقیده و برداشت خوانندگان، طراحی و نو آوری در ظاهر سایت و تلاش خستگی ناپذیر گردانندگان و مخصوصا سردبیر این سایت است.
کابل پرس و منابع مالی
سوالات و ابهامات به تکرار مطرح می گردد که کابل پرس از سوی کدام منبع تمویل می گردد و به چه هدف کار میکند؟
همان طور که بارها اعلام شده کابل پرس از هیچ منبع تمویل نمی شود. تمام همکاران این رسانه پيشتاز اينترنتی افغانستان به صورت افتخاری و مسئولانه همکار هستند و هیچ مبلغ در بدل همکاریشان پرداخته نمیشود. آنچنان که در بالا ذکر شده تاکنون بيش از بيست و سه هزار و هشتصد پيام در بخش سخنگاه کابل پرس توسط خوانندگان ارسال شده است. بيش از سه هزار مطلب، عکس، کارتون و خبر در نسخه جديد کابل پرس منتشر شده که اين جدای نسخه اول کابل پرس می باشد.
هدف از نشرات این رسانه تنها یک ضرورت رسانه ای ، اخلاقی و مسئول دانستن همکاران و گردانندگان این وبسایت در برابر مردم و جامعه است. جامعه ای که نیاز مبرم به رسانه ای دارد که بدون وابسته گی به رسالت و مسئولیت سنگین خودش، مردم را آنچه در پیرامون اش می گذرد آگاه سازد و به همین دلیل است که در کوتاهترین مدت زمان، کابل پرس علی رغم فشار مقامات و محدوديت های مالی ، محبوبیت خودش را در میان مردم يافته و اکنون يک رسانه ی گسترده و تاثير گذار و قابل اعتماد محسوب می شود.
شما بنويسيد!
راهنمای ورود و نوشتن در محيط چند رسانه ای کابل پرس
پنج شنبه 14 اوت 2008, نويسنده: کامران میرهزار
کابل پرس به مترجم افتخاری نياز دارد!
کابل پرس با روش خبری، تحليلی و انتقادی، مشهورترين و پر خواننده ترين سایت اينترنتی افغانستان محسوب می شود
پنج شنبه 8 ژانويه 2009, نويسنده: کامران میرهزار
گروه کابل پرس در فيس بوک
عضويت در گروه کابل پرس برای همگان آزاد می باشد
شنبه 10 ژانويه 2009
تخفیف ويژه در نشر آگهی
آگهی و اعلان خود را در کابل پرس معروفترين و پرخواننده ترين سایت اينترنتی افغانستان به نشر برسانيد!
يكشنبه 25 ژانويه 2009
پيامها
21 فبروری 2009, 18:51, توسط Ahad
salam khedmati tamame khanandagane site khobi kabulpress tashakkor az azaee muhtarami kabulpress bisyar zahmad mekashin ja darad ki samimana tashakkor konim az shuma ki zahmad mekashin waqiyan site bisyar mofid ast kabulpress waqiyan press kada sari kasane ki da mamlakat khiyanat karda ahad norway
آنلاین : http://www.kabulpress.org
22 فبروری 2009, 12:39, توسط جلال الدین
در ازمون ملی عبدالله وربانی از قیام سوم حوت یاد اوری نموده وارشادات نیک خودرا به مردم افغانستان مخصوصا جونان احساساتی اعلان نموده که این بار باز هزار ها جوان دیگری بیگناه واحساساتی را به دهن توپ بسته نمایند .
اقایون از شوروی شکایت وسر شوروی هزارها دشنام بسته درحالیکه در پشتو یک متل است که هندو به هندوی دیگر می گوید پیر دغیم .
ربانی خان را در تلویزیونهای روسیه یک جا به امام علی رحمانوف تاجکستان دیده باشین که به پای بوسی پوتین رهبر روسها به کریملین رفته وعکسهای شان موجود است وپوتین هدایت می دهند که ( دروزیم نه ده په موچ ) که به دوستان باید کومک شوند .
اینها در زمان طالبها در برابر حمایت روسیه مقابل طالبان 30 کیلو متر اراضی اشکاشم را به تاجکها به فروش رسانده در کتابهای ببرک کارمل را فراموش نکنید بخوانید .
عبدالله از پدر پدر روس بود وتا حال به روسها دمبک می زند باوصف انکه زمینه اشغال افغانستان را به انگلیسها همرای اتحاد شمال مساعد ساخت ولی به هیچ وجه از ویرانگری ادم کشی که حرفه اساسی او است دست وردار نیست والحال جوانان احساساتی جمیعت را مخاطب قرار می
دهند که به جهاد اماده باشین ، جوانان وطن ، دیگر بازی ملیونرهای حرفه یی که توسط خونبهای شما به ان پولهای ازاسمان افتیده دسترسی پیدا کردن نخورید و خانواده های تان را به ماتم
نشانید تا زمانیکه خودشان درخط اول جنگ نه رفتن یک قدم همرای شان نه مانید .
ربانی خان ،خوب در برابر شوروی ها قیام را موجه می پنداری مگر در برابر انگریز ها این دشمنان تاریخی ما موجه نمی پندارید ؟
دیروز روسها افغانستان را اشغال کرده امروز که 37 کشور ناتو این ملحدین که نر را به نر دیگری
نکاح می کنند اشغال نمی گویین به خاطریکه همه مجاهدین را به مقامات وچوکی های دولتی
رساند وزمینه چور وچپاول ورشوت را برای مجاهدین مساعد ساخت ازین خاطر اشغال نیست .
وجهاد تا به مقامات رسیدن بود وبس ، وطن دار بی سیواد من وتو کی می داند باید همه انها را بفهمانند .
جناب ربانی - عبدالله - فهیم - قانونی -ضیا - احمدولی دور حکومتداری تان یاد تان رفت که علیه
مجددی کودتاه کردین ،دریک روز 60000 کابلی را قتل عام کردین و240000 را محاجر ساختین البته در یک روز ، از یک پنجشیر 4 وزیر بود که یک دره گک است و100000 نفوس ندارد
مردمان کوچی که 600000 ملیون است نه وزیر دارد، و نه هزاره نه ازبک هیچ کسی انها را در افغانستان در دشتها وکوها نمی گذارند ، چطور عدالت تامین می شود وشما باز نام های قهرمانان تاریخ را به رسمیت نمی شناسید زیرا شما اصلا قهرمان هیچ ندارین ؟
شماباید قهرمان معرکه های سه جنگ افغان وانگلیس رابشناسید وخوب درک نمایید ؟
شما تاریخ را نخواندین ونمی دانید که تاریخ چی است .