صفحه نخست > خبر و گزارش > پادشاه سعودی با کدام لحن حمله انتحاری در فاریاب را محکوم کرد؟

پادشاه سعودی با کدام لحن حمله انتحاری در فاریاب را محکوم کرد؟

کابل پرس خبری
شنبه 27 اكتبر 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: تنها یک روز پس از آزادی پنجاه تن دیگر از تروریست های طالب و انجام حمله انتحاری طالبان بر مردم در شهر میمنه ی ولایت فاریاب و کشته شدن 40 تن و زخمی شدن بیش از 50 تن دیگر، مقامات حکومتی افغانستان از محکوم کردن این حمله با "شدیدترین الفاظ" از جانب پادشاه سعودی عبدالله بن عبدالعزیز سخن گفتند. مقامات حکومتی می گویند عبدالله بن عبدالعزیز در جریان صحبت تلفونی با حامد کرزی این اظهارات را ابراز داشته است. با این حال این مقامات حکومتی به هیچ عنوان نگفته اند که این شدیدترین الفاظ چه بوده و پادشاهی سعودی که یکی از حامیان اصلی تروریست های افغان می باشد، چگونه این حملات را محکوم کرده است. چرا این مقامات متن کامل گفتگوی عبدالله را منتشر نمی کنند و چرا تاکنون رسانه های عربستان و حتا سایت های حکومتی این کشور متن گفتگوی عبدالله بن عبدالعزیز با حامد کرزی را بازتاب نداده اند؟

کشورهای عربی چون عربستان و امارات که جزو معدود کشورهایی بودند که امارت طالبان را به رسمیت شناختند، پول های هنگفتی را برای کمک به طالبان هزینه کرده اند تا با صدور جهاد به خارج از مرزهای خود، در کمال آرامش به تجارت بپردازند. عربستان یکی از بزرگترین فروشندگان نفت جهان است و قرار داشتن شهرهای مذهبی چون مکه و مدینه در این کشور، فرصت خوبی برای تجارت تریلیونی داده و هیچگاه نمی خواهد با جهاد در داخل عربستان این تجارت و البته حکومت خاندانی آل سعود را به پایان برساند.

کشوری چون امارات متحد عربی نیز به همین شکل نمی خواهد قلب تجاری خاورمیانه را از دست داده و با هر راه ممکن تجارت و سکس را در دوبی به پیش می برد. این کشورها برای مهار بنیادگرایی خشن در کشورهای خود، سیاست راهبردی انتقال جهاد به کشورهایی چون پاکستان و افغانستان را دنبال می کنند. بافت قبیله ای دو سوی مرز پاکستان و افغانستان این امکان را بخوبی برای این سیاست فراهم کرده که بنیادگرایی دینی و باورهای قبیله ای با یکدیگر تلفیق شده و مکان مناسبی برای افراطی های عرب همچون بن لادن و القاعده باشد. همین سیاست عربستان و امارات در برخی از کشورهای آفریقایی همچون سودان به پیش می رود. سودان کشوری ست که بسیاری از مشخصات افغانستان را دارا می باشد و بنیادگرایان عربی در آن مانند دو سوی مرز افغانستان و پاکستان از نفوذ قابل توجهی برخوردارند.

دوبی

با این نگاه، بعید به نظر می رسد که عربستان سیاست خود را مبنی بر حمایت از تروریسم در افغانستان و پاکستان تغییر داده باشد اما با اینحال اگر چنانچه عربستان نیز رسما و آشکارا علیه جنایات طالبان موضع بگیرد، آيا می توان طالبان را که برخواسته از منافع تمامیت خواهانه قبیله ای در افغانستان است، متوقف کرد؟ گرچه این گروه تروریستی حامیان قدرتمند بین المللی داشته و به استخبارات کشورهای مختلف ارتباط دارد، با این هم تا زمانی که برخورد اساسی با تفکر طالبانی- قبیله ای در این سرزمین صورت نگیرد، طالبان در هر زمان، در نقش های مختلف، با نفوذ گسترده ی قبیله ای در این سرزمین سر برخواهد کرد و کشتار و جنایت ادامه خواهد یافت. همچنانکه امروز شنبه 27 اکتبر، طالبان شش مسافر را در غزنی و در مسیر راه قندهار- کابل تیرباران کردند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس