رفتن به محتوای اصلی
پایان وزارت وزیر طالب

پایان وزارت وزیر طالب

کریم خرم در مدتی که وزارت فرهنگ را بر عهده داشت، اقدامات برنامه ریزی شده ای را علیه آزادی بیان، فرهنگ و زبان روی دست گرفته بود. در دوره ی او، وزارت فرهنگ تبديل به یکی از دشمنان اصلی آزادی بیان در افغانستان شده بود.

زمان مطالعه: ( کلمه)
همرسانی:

کريم خرم ديگر وزیر فرهنگ افغانستان نیست. لطفا امضا نکنید.

اين درخواست در تاریخ دوازدهم فبروری سال 2008 فعال شده بود تا نويسندگان، روزنامه نگاران و وبلاگ نويسان آن را امضا کنند.

برای برکناری و اخراج کريم خرم از وزارت اطلاعات و فرهنگ امضا کنيد!

ما امضا کنندگان اين نامه، آقای کريم خرم وزير اطلاعات و فرهنگ را يک شخصيت ضد فرهنگی می دانيم و خواستار اخراج او از وزارت اطلاعات و فرهنگ هستيم.

از ماه اسد سال 1385 که کريم خرم بر مسند وزارت اطلاعات و فرهنگ به عنوان وزير تکيه زد، اقدامات مشخصی را عليه فرهنگ، آزادی بيان، رسانه ها و روزنامه نگاران روی دست گرفت. اين اقدامات مشخص، کاملا خلاف قانون اساسی، قانون رسانه های همگانی و وظايف کاری وزارت اطلاعات و فرهنگ می باشد. از اقدامات غير قانونی و ضد فرهنگی کريم خرم می توان به موارد زير اشاره کرد:

1: کريم خرم در هنگام انتخاب به عنوان وزير اطلاعات و فرهنگ قول داد که به رسانه های آزاد کمک کند اما تاکنون هيچ کمکی به رسانه های آزاد نکرده و در بسا موارد عليه رسانه های آزاد اقدام کرده است.

2: کريم خرم نخستين بار پس از رسيدن به مقام وزارت، انديشه ی ارتجاعی خود را با تاختن به دختران عکاسی که می خواستند از او عکس بگيرند، به نمايش گذاشت. اين اقدام وزير فرهنگ که در موسسه ی فرهنگی آينه در شهر کابل روی داد، باعث خشم هنرمندان، نويسندگان و روزنامه نگاران کشور شد.

3: در تالار بين المللی مطبوعات که افراد، سازمان ها و نهادها فرهنگی و سياسی با انديشه های گوناگون می توانستند، برنامه های ويژه خود را در آنجا برگزار کنند، تدابير سختی روی دست گرفته شد که اکنون تنها مقامات دولتی و افراد و نهادهای وابسته به خط فکری آقای کريم خرم اجازه ی برگزاری برنامه های خود را دارند. کريم خرم در اقدامی ديگر، ترکيب تالار بين المللی مطبوعات را بر هم زده و تصاوير چهره های تاريخی کشور را از اين تالار جمع آوری کرد.

4: وزير فرهنگ به مانند فرماندهان نظامی، با يک گروه مسلح به مقر راديو و تلويزيون ملی حمله کرده و علاوه بر تهديد، اقدام به اخراج تعداد زيادی از خبرنگاران و گزارشگران اين راديو و تلويزيون کرد. او همچنين افراد وابسته به خط فکری خود را در راديو و تلويزيون ملی گمارد و خط نشراتی اين رسانه را تغيير داد.

5: رسانه های آزاد بجای دريافت کمک های وزير فرهنگ که در شورای ملی و هنگام رای گرفتن قول آن را داده بود، هر چند وقت يکبار، نامه های رسمی با امضای وزير دريافت می کنند که به شکل های مختلف و کاملا خلاف قانون رسانه های همگانی و قانون اساسی، سانسور و محدوديت در نشرات سفارش می شود.

6: آقای کريم خرم، بارها در نشست های خود با مديران رسانه ها، عليه آزادی بيان سخن گفته که اسناد آن بصورت شنيداری و ديداری موجود می باشد.

7: بر اساس قانون رسانه های همگانی، هيچ نهاد امنيتی نمی تواند اقدام به تعقيب و يا بازداشت روزنامه نگاران کند و وزارت فرهنگ به عنوان نهاد دولتی کشور وظيفه دارد از آزادی بيان و حقوق خبرنگاران دفاع کند. بر اساس قانون تنها کميسيون بررسی تخطی های رسانه ای وظيفه ی رسيدگی به جرايم مطبوعاتی را دارد که رييس اين کميسيون اکنون آقای کريم خرم می باشد. وزارت فرهنگ و کميسيون بررسی تخطی های رسانه ای نسبت به بازداشت و زندانی شدن تعدادی از خبرنگاران سکوت اختيار کرده و يا به صورت رسمی از مداخله در پرونده خودداری کرده است. برای نمونه می توان به خبرنگار جوان تواب نيازی اشاره کرد که ماه ها در زندان بسر برد و پس از آزادی نيز، به گزارش فدراسيون بين المللی روزنامه نگاران، همچنان تهديد به مرگ می شود. درباره ی پرونده ی پرويز کامبخش که توسط يک دادگاه در ولايت بلخ، به اعدام محکوم شده است، وزارت اطلاعات و فرهنگ، رسما در بيانيه ای از بررسی پرونده و درخواست ارجاع آن به کميسيون بررسی تخطی های رسانه ای خودداری کرد.

8: در کابل و ولايات، مراکز فروش روزنامه ها و ساير نشريات وجود ندارد و يا بسيار محدود می باشد. برای نمونه در شهر کابل فقط در چهارراهی ملک اصغر می توان نشريات مختلف را خريداری کرد.

9: با بررسی دقيق و همه جانبه ی وضعيت مالی وزارت فرهنگ، می توان به مواردی برخورد که دارايی های همگانی تلف شده و زيان مالی در پی داشته است. برای نمونه می توان به وضعيت چاپخانه ی آزادی در ولايت هرات اشاره کرد که عملا با ورشکستگی مواجه می باشد.

10: وزير فرهنگ و تيم همراهان که با ايشان به وزارت فرهنگ آمده اند، اقدامات مشخصی را عليه توسعه و رشد زبان فارسی و زبان پشتو روی دست گرفته اند. فارسی ستيزی آشکار آقای کريم خرم و تيم همراه، باعث شکاف بين فرهنگيان فارسی زبان و پشتو زبان شده است. اقدامات مغرضانه ی او و تيم همراه عليه توسعه و رشد زبان فارسی و محدود کردن رسانه ها و خبرنگاران در استفاده از کلمات زيبا و رسای فارسی، نه تنها باعث خشم نويسندگان و روزنامه نگاران شده، بلکه خشم ساير قشرهای جامعه را نيز در پی داشته است. سياست مغرضانه ی وزارت فرهنگ در اين زمينه به بهانه ی توسعه ی زبان پشتو صورت می گيرد، در حاليکه کاملا نتايج عکس داشته است و ادامه ی اين سياست می تواند به انزوای زبان پشتو ميان فارسی زبانان بيانجامد. مساوی دانستن استفاده از کلمات زيبا و رسای فارسی با کفر و ضد اسلام بودن، نشانه ای از بی سوادی وزير و نگاه مغرضانه ی وی می باشد. در کنار اين وزارت فرهنگ، هيچ اقدامی را برای حفظ و توسعه ی زبان های بومی ديگر در افغانستان انجام نداده است.

11: وزارت فرهنگ به عنوان نهاد دولتی وظيفه دارد تا در تمام بخش های فرهنگی و هنری گام های مثبت بردارد. نويسندگان و هنرمندان در عرصه های گوناگون مانند موسيقی، عکس، نقاشی، سينما، تياتر، خطاطی و..هيچ کمک و پشتيبانی از وزارت فرهنگ دريافت نکرده اند و تنها يا محدوديت بوده و يا هنرمندان، نويسندگان و روزنامه نگارانی که در خط فکری وزير قرار دارند، از حمايت های مالی و معنوی وزير برخوردار می شوند.

12: وزارت فرهنگ هيچ اقدامی را برای چاپ و پخش کتاب انجام نداده و تنها اقدام به چاپ آثار تعدادی از نويسندگانی کرده که در خط فکری وزير قرار دارند.

کتاب و چاپ کتاب هنوز با معيار های بين المللی برابر نيست. برای نمونه می توان گفت که کتاب های چاپ شده چه توسط وزارت فرهنگ و چه توسط بخش خصوصی، فاقد شماره ی استاندارد بين المللی کتاب يا ISBN می باشد. دريافت شماره ی استاندار بين المللی کتاب بسيار آسان و ارزان است و وظيفه ی مشخص وزارت فرهنگ می باشد که آن را از سازمان بين المللی آی اس بی ان دريافت کند.

13: نابسامانی اداری در وزارت فرهنگ، مورد مشخص ديگری ست که می توان آن را مشاهده کرد.

14: آقای کريم خرم روحيه ی کاملا نظامی دارند و نه فرهنگی. مراجعينی که می خواهند با وزير ملاقات کنند، ابتدا توسط چند نظامی مورد سوال و جواب قرار می گيرند و پس از آن به دفتر منشی وزير هدايت می شوند.

با در نظر گرفتن موارد ذکر شده ، ما امضا کنندگان اين نامه، خواهان اخراج آقای کريم خرم از وزارت فرهنگ، بررسی دقيق وضعيت مالی وزارت فرهنگ و انتخاب يک شخصيت فرهنگی مناسب، دلسوز و ملی به عنوان وزير می باشيم.

اشاره:

يک: همه ی افراد می توانند اين نامه را امضا کنند. لطفا در هنگام امضا شغل خود را نيز ذکر کنيد.

دو: از همه ی قشرهای جامعه بويژه مديران رسانه های ديداری، شنيداری، چاپی و اينترنتی خواهش می کنيم، در پخش اين نامه و جمع آوری امضا ما را ياری کنند.

سه: اين نامه همراه با امضاها، به شورای ملی افغانستان، دفتر رييس جمهور افغانستان، دفتر يونسکو در افغانستان و دفتر مرکزی آن و نهادهای بين الملی دفاع از نويسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان مانند انجمن بين المللی قلم، گزارشگران بدون مرز، فدراسيون بين المللی روزنامه نگاران و کميته ی دفاع از روزنامه نگاران فرستاده خواهد شد.

چهار: برای امضا لطفا نام، ايميل و پيام خود را وارد کرده و سپس آن را معتبر کنيد. پس از معتبر کردن، يک ايميل به صورت خودکار برای شما فرستاده خواهد شد که در آن يک پيوند (لينک) می باشد. پيوند را دنبال کنيد تا امضای شما در اين نامه اضافه شود. پيام هايی که حاوی توهين به کرامت انسانی باشد، حذف خواهد شد. هر نوع پيام خارج از آنچه در اين نامه آمده مانند نام بردن و پيشنهاد افراد خاص بجای وزير فعلی، صرفا نظر شخص نويسنده ی پيام می باشد و نه نظر امضا کنندگان و يا کابل پرس? به عنوان تهيه کننده ی نامه.

سپاس

signatures petition

كلمه شناسايى
لینک
654 signatures petition
تاريخ نام پيام
7 می 2008 پیکار پامیر نویسنده ، شاعر و ژورنالیست افغان باساس اقدامات و اجراات ضد قانونی و ضد فرهنگی کریم خرم که موجبات تشنج و تصعب قومی و زبانی را بوجود آورده و دامن میزند ، برطرفی فوری او را ضرور میدانم .
13 فبروری 2008 پرویز کاوه بنابر دلایلی که در درخواست نامه برای برکناری خرم ذکر شده است و دلایل زیاد دیگری که وجود دارند و هنوز ذکر نشده اند، خواهان برکناری آقای خرم هستم.
5 آپریل 2008 پرويز اميدوار ما خواهان کناره گيری اين دشمن افغان هستم که دارد تخم پراکندگی در ميان ما افغانها مياندازد.
28 فبروری 2008 پایا به نظر بنده حقیر جناب اقای فرهنگ معلومات درست و دقیقی در رابطه به فرهنگ، تاریخ، تمدن و... این مرز و بوم دارند که چنین عملی را در پیش گرفته اند و میخواهند تنها چیزی را که دیگران تمام سعی خود را برای از بین بردن آن بکار گرفتند خود آن را از میان بردارد تا دیگران بیهوده زحمت به خود ندهند. آیا آقای فرهنگ .....است ؟
30 جون 2009 پاچا وزير اطلاعات وکلتور کريم خرم يک شخص وطنپرست و پر کار است. چرا شمادر مورد برکنارى ربانى،ضيا مسعود، يونس قانونى، کريم خليلى، محقق،داکتر عبدالله،عطا والى بلخ،دوستم، ضرار احمد مقبل، بسم الله خان، اسمعيل خان وزير اب و برق وغيره وغيره که همه اى انهاجنگسالاران، مجرمين جنگ، خاينين ملى استند سخن بميان نمى اورين. ايا گناه خرم اينست که به دهل ايران نمى رقصد است و يا کدام دليل ديگر وجود دارد؟ تشکر پاچا
16 فبروری 2008 پارسی فارسهای افغانستان(خراسان خاوری - آریانا) را بیشتر بشناسیم فارسهای غرب افغانستان ( پارسیوان ها - پارسی ها ) پارسیوان ها (پارسی ها) بیشتر در استانهای غربی افغانستان هرات، بادغیس، فراه، نیمروز و غور بویژه استان هرات زندگی می کنند. پارسی ها باشندگان اصلی شهر هرات را تشکیل می دهند. پارسی ها بخاطر شباهت های زیاد با فارس های ایران با آنان همانند می باشند. تنها فرق بین آنها این است که پارسی ها به لهجه ای از زبان فارسی سخن من گویند که بیشتر به فارسی دری (کابلی) شباهت دارد که لهجه ای از زبان فارسی است و در افغانستان(خراسان خاوری - آریانا ) تکلم می شود. بیشتر پارسی ها لهجهٔ خراسانی دارند که در هرات٬ توس و نیشابور نیز کاربرد دارد. پسوند وان به معنای شبیه و مانند است. فارسهای شمال و شرق و مرکز افغانستان: تاجیکها (فارسهای خاوری -ایرانیان خاوری) بخشی از اقوام ایرانی‌تبار ساکن شرق ایران که به زبان فارسی و گویش‌های محلی آن سخن می‌رانند گفته می‌شود. موطن تاجیک‌ها در سرزمین‌های امروزی افغانستان٬ تاجیکستان٬ ازبکستان٬ ایران٬ پاکستان و استان سین‌کیانگ در چین واقع است. گاه نام های دیگری نطیر پارسی٬ پارسیوان (فارسیوان) و دهگان نیز بجای تاجیک بکار برده می‌شوند. واژهٔ تاجیک مترادفی برای «پارسی» می‌ باشد. فارسهای مرکز افغانستان: فارسهای هزاره‌ یکی از اقوام و نژادهای اصیل ساکن افغانستان (خراسان خاوری - آریانا) هستند. فارسهای هزاره مردمانی بسیار شجاع و صبور هستند . هزاره‌ها فارسی زبان و فرهنگی همانند با دیگر اقوام افغانستان دارند.
15 فبروری 2008 ُسيد ميثم حسيني براي آقاي خرم متاسفم كه فكر مي كند زباني به بزرگي زبان فارسي در زادگاه اش بتواند خفه كند بازيچه هاي قدرت، عامل اساسي نفاق و از بين رفتن اين كشورند انتخاب كرزي و امثال آن، اشتباه محض به حساب مي آيد تقسيم شدن افغانستان بهترين راه حل آزادي نوكران انگليس و به آرزو رسيدن به نام آريانا را برايمان فراهم مي كند
7 می 2008 يارمحمد ياري سلام به خوانده گان محترم:جاي تعجب است كه در عصر حاضر ما چنين فردي در كابينه خود انهم در رس وزارت اطلاعات وفرهنگ داريم .نم فهمم اگر خرم صاحب ميخواهد خود را مطرح كند چرا از راه هاي ديگر اقدام به اين كار نمي كند .بجاي اينكه برضد ازادي بيان عمل نمايد و تفريقه زباني ايجاد نمايد بهتراست مستقيم به صف طلبان ب‍پوند وبه نظر بنده اين فرد كمتر از ملا عمر نيست وبايد از وزارت اطلاعات وفرهنگ كنار زده شود
12 فبروری 2008 ویس ناصری بنده نیز منحیث یک فزهنگی و مسوول سایت انترنتی آزمون ملی ، به این عقیده ام که نه تنها آقای خرم بعنوان وزیر اطلاعات و فرهنگ بلکه تمام دولت و حکومت فعلی نه تنها به آزادی فکر و عقیده خیانت نموده اند بلکه بنابر خیانت و جفا شان به آزادی ، استقلالیت ، خود ادرادیت ، تمامیت ارضی وطن ، غرور و عزت ملی ما ، بردگی ، دست نشاندگی ، تحت الحمایگی و قرار گرفتن در خدمت آجندا و برنامه اشغالگران نوین و متجاوزین آمریکائی و انگلیسی ،محکوم اند. و ما علینا الا البلاغ ویس ناصری
13 فبروری 2008 ولی نبیل در کار خیر حاجت هیج استخاره نیست!
نمایش ۱۰ امضا در هر صفحه — برای مشاهده سایر امضاها از کلیدهای زیر استفاده کنید.
مجموع 654 امضا

Poems for the Hazara

The Anthology of 125 Internationally Recognized Poets From 68 Countries Dedicated to the Hazara.

Order Now
ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس