صفحه نخست > خبر و گزارش > پناهجویانی که در کشورهای اروپا پاسخ منفی گرفته اند دادگاه حقوق بشر اروپا (...)

پناهجویانی که در کشورهای اروپا پاسخ منفی گرفته اند دادگاه حقوق بشر اروپا را فراموش نکنند!

کابل پرس
جمعه 24 آگوست 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

نشر نخست در کابل پرس?: سه شنبه 17 آوريل 2012

کابل پرس: تعداد زیادی از پناهجویان در تماس با کابل پرس خواسته اند که به آنان در رسیدگی به دوسیه هایشان کمک شود. باید گفت که کابل پرس یک نهاد حقوقی نیست و تنها کوشش می کند اخبار و گزارش های مربوط به پناهجویان افغانستانی را پوشش داده و در برخی موارد با توجه به کنوانسیون پناهندگان و پروتوکول ها الحاقی آن، راهنمایی هایی کلی به پناهجویان کند. بسیاری از پناهجویانی که با کابل پرس تماس می گیرند، پناهجویانی هستند که با پاسخ منفی از طرف اداره های مهاجرت کشورها روبرو شده اند و متاسفانه در یاس و ناامیدی بسر می برند.
کابل پرس از پناهجویان می خواهد پیش از ارایه درخواست برای پناهندگی، کنوانسیون مربوط به پناهندگان را مطالعه کرده و دوسیه خود را طبق این کنوانسیون عیار کنند. کشورهای پناهنده پذیر با نگاه به این کنوانسیون و اصول مندرج در آن دوسیه ها را بررسی می کنند. طبق اصول مندرج در کنواسیون پناهندگان، شخصی که به دلیل تعلق داشتن به گروه نژادی، مذهبی و یا گروه سیاسی خاص مورد تهدید قرار می گیرد و مرگ و انواع آسیب های فیزیکی و روانی او را تهدید می کند، می تواند درخواست پناهندگی کند.

اینجا را کلیک کرده و متن کامل کنوانسیون پناهندگان را به زبان دری و پشتو مطالعه کنید.

بخش پناهندگان و پناهجویان سازمان ملل یا یو ان اچ سی آر هر ساله معمولا گزارشی از وضعیت کشورهای جنگ زده مانند افغانستان منتشر می کند که این گزارش به عنوان راهنمایی برای دفاتر این سازمان در جریان بررسی دوسیه ها می باشد.
در کنار این کشورهای پناهنده پذیر، نهادهای مطالعاتی دارند که با دقت وضعیت کشورهایی که از آنجا پناهندگان گریخته اند را بررسی می کند. مطالعه گزارش های این نهادها در تدوین دوسیه پناهندگی بسیار مفید است.
گرچه سیاست های کشورهای پناهنده پذیر هر روز سخت تر و سخت تر می شود و پناهجویان به سختی می توانند پناهندگی کسب کنند اما تدوین دوسیه خوب بر اساس کنوانسیون پناهندگان و داشتن اسناد از تهدیدهایی که شخص می شود بسیار اهمیت دارد.

همین اکنون بسیاری از پناهجویان در کشورهای اروپایی با پاسخ منفی اداره های مهاجرت روبرو شده اند. گرچه سیاست های پناهنده پذیری سخت تر شده اما سیاست های نژادپرستانه حکومت مافیایی کرزی و لابی های آنان در استخبارات کشورهای اروپایی در دروغ پراکنی از اوضاع امنیتی در این مورد بی تاثیر نمی باشد.

معمولا در کشورهای اروپایی چند مرحله برای بررسی دوسیه گذاشته شده است. ابتدا اداره های مهاجرت دوسیه را بررسی می کنند. اگر شخص در بررسی ابتدایی با پاسخ منفی مواجه شد، دوباره می تواند به تصمیم اداره مهاجرت در همان اداره شکایت کند. اگر پناهجو دوباره با پاسخ منفی مواجه شد، معمولا اداره ای دیگر مستقل از اداره مهاجرت دوسیه وجود دارد که می توان به آنجا شکایت کرد. بستگی به سیستم اداری هر کشور، اداره پس از اداره مهاجرت ممکن است یک نهاد حقوقی مانند دادگاه باشد و یا نهادی تشکیل شده از کارشناسان مهاجرت. به هر تقدیر اداره مهاجرت تنها مرجع نیست و می توان به اداره بالاتر شکایت کرد که یا دادگاه است و یا نهاد مستقل حقوقی تشکیل شده از کارشناسان امور مهاجرت.

پناهجویان در صورت دریافت پاسخ منفی از اداره مهاجرت، باید تمام مسیرهای حقوقی را در دادگاه یا نهاد حقوقی مستقل تشکیل شد از کارشناسان مهاجرت بپیمایند. یعنی همچنان به شکایت خود تا بالاترین مرجع رسیدگی کننده در سطح ملی (در همان کشور) ادامه دهند تا پاسخ مثبت دریافت کنند.

در صورت عدم دریافت پاسخ مثبت از نهادهای ملی کشور پناهنده پذیر آخرین راه، شکایت به دادگاه حقوق بشر اروپا است.

دادگاه حقوق بشر اروپا را فراموش نکنید!

سایت رسمی دادگاه حقوق بشر اروپا این است:
http://www.echr.coe.int

مشخصات تماس با دادگاه:

European Court of Human Rights
Council of Europe
67075 Strasbourg Cedex
France
Tel : +33 (0)3 88 41 20 18
Fax : +33 (0)3 88 41 27 30

دادگاه حقوق بشر اروپا یک دادگاه اروپایی است، در استراسبورگ فرانسه موقعیت دارد و به مسایل حقوقی پس از نتیجه نگرفتن در مراجع حقوقی ملی می پردازد. بررسی دوسیه های پناهندگی که در سطح ملی پناهجو نتوانسته پناهندگی دریافت کند، یکی از کارهای اصلی این دادگاه است. این دادگاه حتا در مواردی که پناهجو با خطر بازگشت روبرو می باشد، بصورت فوری و عاجل عمل می کند و بررسی دوسیه را روی دست می گیرد. ذکر این نکته لازم است که این دادگاه تنها دوسیه هایی را بررسی می کند که مربوط به کشورهای عضو این دادگاه باشد. کشورهای عضو این دادگاه این 47 کشورها می باشند:

Albania / Andorra / Armenia / Austria / Azerbaijan / Belgium / Bosnia and Herzegovina / Bulgaria/ Croatia / Cyprus / Czech Republic/ Denmark / Estonia / Finland / France / Georgia/ Germany/ Greece / Hungary / Iceland / Ireland / Italy / Latvia/ Liechtenstein / Lithuania / Luxembourg / Malta / Moldova / Monaco/Montenegro / Netherlands / Norway / Poland / Portugal / Romania / Russia / San Marino / Serbia / Slovakia / Slovenia / Spain / Sweden/ Switzerland / The former Yugoslav Republic of Macedonia / Turkey / Ukraine / United Kingdom

لازم است که پناهجویان پیش از هر نوع اقدامی کنوانسیون حقوق بشر اروپا را مطالعه کنند و حتما در همکاری با یک وکیل خوب وارد اقدام شوند. باید توجه کرد که بسیاری از وکلای اداره های مهاجرت وکلایی ماشینی هستند. یعنی فرم های از پیش تهیه شده دارند و فقط با جابجایی نام و مشخصات پناهجو شکایات را پیش می برند. به دنبال وکیلی باشید که به درستی وضعیت شما را درک کرده و دوسیه را پیگیری کند. در بسیاری از کشورها می توان وکلای خوب بصورت رایگان پیدا کرد.

کنواسیون حقوق بشر اروپا به زبان ملی تمام کشورهای عضو در آدرس زیر می باشد (اینجا را کلیک کنید)

دوسیه ای که در این دادگاه باز می شود، علیه کشورهای عضو خواهد بود. برای نمونه اگر پناهجویی در سویدن با پاسخ منفی روبرو شده، در دادگاه حقوق بشر اروپا دوسیه علیه کشور سویدن باز خواهد شد.
روی سایت رسمی دادگاه حقوق بشر اروپا می توانید پیش از باز کردن دوسیه، بررسی کنید تا تمام شرایط باز کردن دوسیه را داشته باشید. اینجا را کلیک کنید و خودتان با توجه به وضعیت خود بررسی کنید:

مراحل مختلف باز کردن دوسیه و بررسی آن را می توان از طریق فکس انجام داد. بنابراین لازم نیست پناهجو یا وکیل وی در دادگاه حضور داشته باشد.

لازم است پناهجو نا امید نشود و تا آخرین مرحله با قدرت و امید پیش برود.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • salam . khaste nabashid .man yeki az kasaei hastam ke inja dar inja ke zendan holand mibashad zendani hastam . mesl man hezaran hezar nafar dege ham hastan da inja az khanevade begir ta pirmard 70 sale . jorm ma ine ke inja khodra be onvan panahjo tahvil dadim vali dar zendan az ma paziraei mikonan ... az shoma mikhaham ke in khabaro be gosh hame beresonid ta shayad tasiri dashte bashe va kasi dege to in keshvar yani holland vared nashe o in keshvaram aberosh bere to donia ...

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس