داروین در بامیان
همراه با کار دیجیتال/ روزی که مولوی ها و آیت الله ها نتوانند فتوای چاقوکشی صادر کنند، آنروز، اسلام بسان دیوار برلین یکروزه فرو خواهد ریخت. زیرا بار خرافات اسلامی آنقدر سنگین است که تنها یک ادب آهسته ساینس می تواند مرکب اسلام را با روی به زمین بزند. و آنروز در بامیان نیز از ساینس و خرد تجلیل خواهد شد...
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
در محافل ساینس "انگشت گالیله"Galileo’s finger نمادی مقاومت ساینس در مقابل جهل منکر آمیز دین است و "ماهی داروین"Darwin fish سمبل "علم تکامل" می باشد. تحقیقات داروین سر آغاز انقلاب بزرگ در علم بیالوژی بود، ولی عظمت داروین تنها در خدمت ماندگار او در عرصه بیالوژی نیست. آنچه نام داروین را جاودانه ساخته و نظر او را تبدیل به بزرگترین خطر در مقابل دین نموده است شجاعت او در "اندیشیدن از منظر دیگر" است. یک صد و پنجاه سال پس از انتشار "منشا اشیا"، تا هنوز جان کشیشان مسیحی از شنیدن نام داروین می لرزد و بنیاد ایمان شان به لرزه می آید. در دهه های پسین برخی از کلیساها نظریه علمی تکامل پذیرفته اند، اما اینگونه ادعا می کنند که "تکامل" تحت نظارت خداوند انجام یافته است. هضم تکامل برای مسیحیت کار آسان نیست، زیرا هبوط آدم و حوا افسانه جلوه می کند و اساسات دین زیر سوال می رود. در کشورهای اسلامی دروازه های نهادهای علمی در مقابل داروین کاملا بسته بوده است. اگر گاهگاهی هم در کلاسهای بیولوژی اشاره ای به داروین می رود صرفا بدگویی و بی اعتبار جلوه دادن "آفتاب تکامل" است.
شاید خیلی از خانواده های افغان ندانند که فرزندانشان در تمامی نهادهای تحصیلی غرب "تکامل" تدریس می شوند و با داروین آشنایی حاصل می نمایند. البته در بسیاری موارد، نسل دوم افغانها در غرب آموزه های دینی را به عنوان سنت و فرهنگ افغانی می شناسند و در اغلب موارد قادر به آمیختن علم غربی با زندگی افغانی نیستند. و شاید بتوان گفت که نسل دوم افغانها در غرب از خرد تحلیلی بهره ای اندک دارند. شاید بسیاری از جوانان افغان شاگردان خوب در صنف بیالوژی باشند، اما همزمان با آن کاملا ایمان سنتی داشته باشند و نسخه انگلیسی قصه آدم و حوا را به تشویق والدین نیز بخوانند. ولی هرگز نظریه علمی تکامل، هنگام خواندن قصه آدم و حوا، در ذهن شان خطور نکند.
بهرحال، تا هنوز نهادهای علمی پیشرفته ترین کشورهای اسلامی اجازه نیافته اند تا باب "تکامل" را بگشایند و "داروین" را ، بدون دشنام و بی غرضانه، به جوانان مسلمان معرفی کنند. حتا در ترکیه، علی رغم قانون اساسی سکولار آن، اخیرا محدودیت های در مورد دسترسی به آثار ریچارد داوکین (بیالوژیست و داروین گرای مشهور غرب) وضع و وبسایت او فیلتر شده است. تحلیل گران ساینس می گویند که قرن بیست و یکم قرن بیالوژی است. در غرب علم بیالوژی تا حدی زیادی با نام داروین عجین است و لابرتوارها به کشف گوشه های نو "علم تکامل" مصروف هستند. معلوم نیست که کشورهای اسلامی تا چه زمانی می توانند به انکار "تکامل" ادامه دهند، ولیک روزی که دیکتاتوری دینی پایان یابد روزی بسیاری بدی برای اسلام خواهد بود. مسحیت، علی رغم تغییرات بسیار گسترده و بزرگ، تا هنوز در میادین ساینس می لرزد و با تقلا ادامه حیات می دهد. اسلام، با زور فتواهای مرگ، تا امروز توانسته با بدوی ترین فهم دینی و با بار سنگین خرافات ادامه حیات دهد. روزی که مولوی ها و آیت الله ها نتوانند فتوای چاقوکشی صادر کنند، آنروز، اسلام بسان دیوار برلین یکروزه فرو خواهد ریخت. زیرا بار خرافات اسلامی آنقدر سنگین است که تنها یک ادب آهسته ساینس می تواند مرکب اسلام را با روی به زمین بزند. و آنروز در بامیان نیز از ساینس و خرد تجلیل خواهد شد.
مطلب مرتبط
داروین، نابغهء ساینس، محبوبتر از همیشه
پيامها
5 جنوری 2010, 15:38, توسط tareq
az khoda bargashtagan ra kar chandan sakht neest
sakht kare ma bowad kaz ma khoda bar gashta ast
ok
6 جنوری 2010, 00:20, توسط hazarbuz
رضایی صاحب !
وقتی من مجسمه داروین را جای کشت گل های افتاب گردان در پای مجسمه بودا دیدم , فکر کردم که قصد توهین به باشنده های بامیان را دارید . بعداء وقتی اسم شمارا دیدیم متوجه شدم که خود شما برار هستید و گنجایش توهین برار بدست برار مانند تف را بالا انداختن و چهره خود را پاین تف گرفتن است . شاید تعجب کنید که داستان ها و فلاسفه داروین در غرب کاملاء کهنه شده است و به جای داروین امروز از تفکرات و کتبهای بعضی ( دین ) های فاکولته های معتبر جهان و بعضی از محققان ساینس استفاده میکنند . داروین گفته بود که انسان از نسل ( شادی است ) منظور او این بود که انسان در مقیاس زمانی معینی از قالب شادی اهسته اهسته به مرور زمان به انسان تبدیل شده است و یا زنده گی از موجود یک سلولی پیداشده منقسم گردیده و امروز نظر به شرایط مناسب جویی زنده گی به اینجا رسیده است که شما داروین را به بامیان اورده میخواهید عرض کنید که برار های ما از نسل تغییر یافته هستند . اگر منظور شما غیر از این است , پس باید شما درست از دماغ این خل دیوانه فروید خبر نداشته باشید و خوب او را نمیشناسید و الی این همه حرف ها را در لفافه تعجب و اسغراق در باره او نمیگفتید . در غرب دراین روز ها انسان را از مواد اولیه یعنی پروتین میسازند . و در تداوی انسان , چنان انسان در غرب مهارت پیدا نموده است که خدا از تعجب انگشت به دندان شده است . هان یک زمان فروید را مانن مترسک سر کشت های خربوزهء ملاه های عیسایی میزدند که ملخ ها از او بترسد و کشت را نخورند . مهربانی .
6 جنوری 2010, 03:26, توسط آصف
دوستان سلام!
داروین دانشمند بزرگ در کتاب منشائ حیات نظریه تکامل را مطرح کرد وبا اینکار علم بیالوژی تکامل چشمگیری نمود . به امید آنروزی که علم آنهم در افغانستان حاکم شود وحرف اول را بزند وتا آنروز راه بس درازی در پیش است .زیرا فهم ودرک نظریه تکامل برای بسیاری از به اصطلاح تحصیل کرده ها مشکل است چه برسد به مردم بیسواد که بقول شاعر" در جهل مرکب ابدالدهر بمانند" .
پس به امید آن روزی که علم تحقق یابد وبساط خرافه فروشان برچیده شود