داکتر رهین کیست؟
باز سازی موزیم ملی و جمع آوری آثار این موزیم/ شامل سازی بت های بامیان و منار جام به حیث میراث فرهنگی جهان/ احیای طاق ظفر پغمان...
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
خواننده گان عزیز و مردم مسلمان افغانستان چند روز قبل مطلبی را تحت عنوان " په نوی کابینه کی د اطلاعاتو اوکلتور وزارت له ایرانی کلتور رواجووونکو حخه وژغوری" مورد مطالعه قرار دادم که باعث نهایت تأسف من گردید. شخصی به اسم مستعار داکتر کاکا جان، داکتر رهین را شخصیت ضد فرهنگ افغانی و پیروفرهنگ ایرانی قلمداد نموده و از اعضای شورای ملی بخصوص برادران پشتون خواسته بودند تا به موصوف راء اعتماد ندهند. در حالیکه به همه گان هویدا است که داکتر رهین در طول مدت ماموریت شان در سمت وزیر اطلاعات و فرهنگ کشور خدمات شایانی را انجام داده اند که مایۀ افتخار مردم و کشور عزیز ما است. جا دارد به اغتنام از فرصت مواردی را مختصراً خدمت شما شرح دهم.
1. باز سازی موزیم ملی و جمع آوری آثار این موزیم.
2. شامل سازی بت های بامیان و منار جام به حیث میراث فرهنگی جهان.
3. اعمار امکان برای ریاست های اطلاعات و فرهنگ ولایات.
4. تشکیل یک قطعه نظامی 500 نفری برای حفظ ساحات باستانی.
5. احیای طاق ظفر پغمان.
6. آحیای آبدۀ میوند.
7. مرمت کاری شهر کهنه به کمک بخش فرهنگی آغاخان.
8. تدوین قانون مطبوعات.
9. اهدای جواز برای بیش از 300 نشریه چاپی چندین تلویزیون و رادیو.
10. تدوین سرود ملی.
11. ترمیم مسجد شاه دوشمشیره علیه رحمه به کمک قوای ( آی ساف)
12. انفنتوری آثار موزیم ملی و آرشیف ملی.
13. تاسیس اولین موزیم شخصی سلطانی در کابل.
14. انفنتوری آثار باختری یا ( باخترین گولد)
15. تاسیس مرکز بین المللی مطبوعات.
16. تاسیس صندق هنرمند.
17. احیای مجدد کتابخانه های عامه ولا یات.
18. تاسیس مرکز و انستیتوت حفظ میراث های فرهنگی به کمک یونسکو.
19. احیای مجدد باغ بابر شاه به کمک مرکز فرهنگی آغا خان و غیره غیره که من نمی دانم اما ملت می داند.
20. ترمیم آرامگاه تیمرشاه دورانی پادشاه بزرگ افغانستان که متاسفانه در ظرف هشتاد سال گذ شته به حال بدی قرار داشت و هیچ کس به آن توجه نکرده بود.
21. تدویر محافل بزرگ علمی اسلامی به اشتراک تعداد زیادی از علمای دین که از پایتخت و ولایت در آن اشتراک می نمودند.
22. چاپ ترجمه و تفسیر قرآن عظیم الشان به زبان پشتو.
23. تاسیس بنیاد فرهنگی افغانستان و هندوستان.
24. چاپ ترجمه تفسیر بزرگ و مشهور قرآن مجید بنام در سایۀ قرآن ( فی ضلاالقرآن) از سید قطب شریف.
25. تاسیس اولین جریدۀ آزاد به زبان پشتو در ولایت پکتیا.
26. تدویر سمینار هاومحافل جهت تجلیل از شخصیت های بزرگ علمی افغانستان مانند سید جمال الدین افغان، ملانجم الدین اخند هده ، پوهاند عبدالحی حبیبی ، بهایی جان ، گل پادشاه علفت و استاد عزیزالدین وکیلی فوفلزای. که در تمام این سمینار ها و محافل تجلیل، داکتر رهین سخنرانی های مفصل در مورد شخصیت های فوق الزکر با تجزیه و تحلیل آثار و زندگی شان ایراد نموده اند.
میخواهم از آقای کاکا جان بپرسم که آیا داکتر رهین این همه خدمات را که فوقاً به عرض رسانیدم برای ایران و ایرانیان انجام داده است ویا برای افغانستان و افغانان، اگر داکتر رهین مبلغ فرهنگ ایرانی ویا فرهنگ دیگری در کشور می بود و جز خدمت به وطن ارادۀ دیگری می داشت هیچ گاهی نمی توانست عهده دار سمت های مختلف چون ریاست مرکز کوشانیان وزارت اطلاعات و فرهنگ، مدیریت نشرات خارجی وزارت اطلاعات و فرهنگ، استاد پوهنحی ادبیات پوهنتون کابل، عضو شورای عالی وریس کمیته فرهنگی و همچنان ریس رادیو کابل آزاد مربوط اتحاد اسلامی مجاهدین افغانستان مقیم پاکستان، ریس انجمن صلح و دیموکراسی برای افغانستان در آمریکا، عضوکمیته اجراییوی طرح لویه جرگه اصطراری در "روم" و عضویت در کنفرانس بن شده نمی توانست. برادر عزیز کاکاجان اگر تحصیل کردن در یک کشور خارجی مانند ایران، آمریکا، انگلستان و غیره به مقصد خدمت به وطن مهر بیگانه بودن و بیگانه شدن را به جبین اولاد صدیق این وطن میزند ، پس شما فرزندان تان را از این امر باز دارید، و اگر چونین نیست پس بگذارید تا کار به اهل کار سپرده شود.
به نظر شما چی شخصی مناسب تر از داکتر رهین است، شخصی که درجۀ تحصیلی دوکتورای ادبیات داردو عمری را صرف خدمات شایسته به مردم و وطن از مجرای همین وزارت نموده است. در حالیکه ما و شما می دانیم که مناسب ترین شخصیت برای این سمت، داکتررهین است ، پس بیاید منافع ملی را قربانی منافع گروهی و شخصی خویش ننمایم و به آواز وجدان خود حتی برای یک مرتبه گوش فرادهیم و منافغ ملی را مقدم و موجه از منافع گروهی و شخصی خود بدانیم و از تفرقه آفرینی بپرهیزیم تاباشد در آینده شاهد یک افغانستان با سعادت با شیم.