آیا بیشتر افغان ها دروغ میگویند؟
به جواب سخنان مسعود قیام !/ آیا فساد و رشوه که در طول سال های سال در این کشور چون رسم معمول شده است این یک نوع دروغ و پنهان کاری از چشم مردم نیازمند نیست و خاک در چشم زدن مردم شمرده نمیشود ؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
طبق معمول بعد از گشت و گذارم در سایت های افغانی سری زدم به کابل پرس? آنجا با مصاحبه مسعود قیام روزنامه نگار افغان که در کلیپ تهیه شده تصویری به زبان انگیسی شمرده شمرده حرف میزد بر خوردم سرخط این کلیپ مرا واداشت تا بدانم مسعود از کدام دروغ های افغانی یاد آوری کرده است . از دروغ های به اصطلاح شاخ دارشان و یا بی شاخ ؟ از پنهان کاری های پشت پرده و یا جلو پرده ؟ از دیده درایی های به اصطلاح عامیانه با لباس در چشم مردم در آمدن ها یا از پنهان کاری های شان در خفا؟ ازخاک در چشم زدن ها و چشم کور کردن ها و یا از لاف زدن ها؟
ولی دیدم مسعود بسیار عمومی و همگانی حرف زده است . بسیار حرف های را که باید گفته میشد نگفته است .مسعود از پنهان کاری نام زنان گفته است که این یک حقیقت آشکاراست که این رسم در جامعه افغانی تقریبا معمول شده است .
پنهان کردن نام زنان چی که حتی موجودیت یک انسان به نام زن را در بسیاری فامیل ها نادیده میگیرند و میگویند فقط چند پسر دارم از اینکه مردم از موجودیت انسان به نام دختر و زن در خانه انها بدانند ننگ دارند . تجربه ثابت کرده است که حتی در بسیاری پروگرام های صحی نمیخواهندمادران را حتی برای واکسین معرفی کنند چون دوست ندارند تا مردم از وجود زن در آن خانه آگاهی یابند.
مگر مرگ و میر مادران بزرگترین دلیلش این نیست که نمیخواهند از موجودیت زن باردار در خانه کسی با خبر شود بنا از بردن آن به شفاخانه خود داری میکنند ؟
.در بعضی نقاط دور دست برای زن بز . گوسفند و یا اگر بسیاربرایش حق بدهند مادر پسرش صدا میکنند حالا رسم معمول شده است که روی این مسایل بحث نشود چون بسیاری ها نمیخواهند نام از ناموس شان برده شود ورنه به انها بی احترامی شده است و گاهی هم این مسایل را حتی مذهبی جلوه میدهند . این وظیفه زنان است که از حقوق خود دفاع کنند و این توانایی را باید داشته باشند تا موجودیت خود را به اثبات برسانند نه باز هم دیگران ظاهرابرایشان دروغ بگویند که آنها از حقوق شان حمایت میکنند .
باید مسعود از پنهان کاری ها و دروغ های شاخ دار جامعه افغانستان میگفت که حالا نزدیک است در این وقت ها این دروغ ها هفت شاخ در آورد .
آیا وعده و وعید ها در جریان انتخابات از جانب کاندید ها برای مردم یک دروغ نیست بسیاری کاندید ها حتی خود نمیدانستند خط مشی شان چی است ولی آنچه را که فقط میدانستند که مردم را راضی و خوشنود میسازد و رای را از چنگ انها برایشان میرباید دروغ میگفتند ولو دروغ های هفت سر هم که میبود .
آیا فساد و رشوه که در طول سال های سال در این کشور چون رسم معمول شده است این یک نوع دروغ و پنهان کاری از چشم مردم نیازمند نیست و خاک در چشم زدن مردم شمرده نمیشود ؟
آیا وعده توزیع زمین به بی پناهان در ظاهر فقط روی کاغذ ومنتظر گذاشتن آنها در طول سال های متمادی ودر عوض توزیع زمین به مقامات درمهمترین نقاط شهر کابل و ولایات که در طول چند ماه به صورت عاجل توانسته اند قصر های زرین بنا کنند این یک نوع پنهان کاری و دروغ و دو چهره بودن در مقابل مردم فقیر و بیچاره نیست؟
آیا تقرر مقامات در ادارات دولتی به اساس روابط و شناخت و تشکیل اداره نام نهاد به نام اداره مبارزه با فساد اداری یک نوع دروغ و پنهان گاری و دوچهره بودن درمقابل مردم نیازمند نیست ؟
آیا وعده و وعید ها در جریان انتخابات پارلمانی به مردم فقیر به نام اعمار جاده ها و راه ها و مکاتب انها و هزاران هزاروعده های دیگراز جانب وکلا و عدم تحقق حتی یکی از وعده هایشان و فقط رسیدن به کرسی پارلمان این یک دروغ و پنهان کاری نیست؟
مگر دروغ و پنهان کاری دیگر چگونه میشود باشد این دروغ گفتن ها و پنهان کاری ها سبب شده است که دیگراقلیت ها به باور کردن حقیقت هم مشکوک باشند .
پس اگر لست از دروغ گفتن ها نوشته شود فکر میکنم قلم توانایی اش را از دست خواهد داد .وقتی خواندم کسانی به گفته های مسعود قیام که حتی بسیاری مسایل مهم را هم یاد آوری نکرده است اعتراض کرده اند برایم تعجب آوربود فقط به انها میگویم یک لحظه چشمان تان را به روی حقیقت بگشایید و صادقانه بگویید که آیا در جامعه ما پنهان کاری نیست؟