از پروان به کاپیسا
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
وقتی کاروان کمپاین مرد علم وعمل وارد کاپیسا شد، هوا تاریک شده بود و از برق در سرک و بازار خبری نبود. به طرف لیلیه پوهنتون البیرونی حرکت کردم( آنجا من بیش از یکسال در پوهنحی شرعیات و پوهنحی حقوق و علوم سیاسی مضمون بنام قانون اساسی و حقوق بین المللی را بعد از وزارت پلان درس داده بودم) تا خیمه ملت را در کنار لیلیه نصب کنم. وقتی محصلین از آمدن من آگاه شدند از اتاقهای شان بر آمده به استقبال کاروان کمپاین آمدند. با همکاری آنها در نیمه تاریکی و نیمه روشنی (یک لامپ از اتاق شان بیرون کشیدند، برق جنراتوری چند ساعت شب دارند) خیمه را نصب کرده و در اتاق یکی از دانشجویان نان شب را صرف کردم.
محصلین در حالتی زنده گی میکنند که هیچ قابل باور نیست، وقتی دیدن اتاقهاتی دانشجویان و شنیدن مشکلات و شکایات شان ،من از خود در درون خود با صدای آهسته و بغض گرفته مملو از درد می پرسیدم که آیا آقایان کرزی ، عبدالله و اشرف غنی با قصرهای لوکس شان خبر دارند که نسل جوان که امید و آینده کشور هستند در چه حالتی زنده گی میکند. با خود میگفتم ای کاش 5 دقیقه این مدعیان نجات افغانستان آمده وضع اینها را از نزدیک می دیدند. به من گفتند که داکتر عبدالله در پل صیاد ، محل تفریحی کاپیسا ،برای جلسه با پلو و چلو تعدادی را جمع کرده بود و قرار بود خود جناب عالی هم قدم رنجه کند،اما بعد معذرت خواسته بود، ظاهراً به علت مسائل امنیتی. " ناجیان " افغانستان از خانه تا دفتر مرکزی خود در کابل بدون 20 تا 30 بادیگارد و موتر زره دار جابجا نمیشود
کمپاین را با محصلین شروع کردم اما خارج از محوطه دانشگاه، بعد از لیلیه انستیتوت انجنیری دیدن کرده و کمپاین را به بازار کاپیسا منتقل کردم ، بعد از آن به سوی ولسوالی حصه اول کوهستان کاپیسا در حرکت شدم. بعد از حصه اول بطرف کابل حرکت کردم و در راه تمام بازار ها و ولسوالی ها را تحت پوشش قرار دادم.
در هر ولایت که من رفته ام ، هر افغانی را که من دیده ام در کوچه و بازار ، در قریه و ولسوالی ، در پوهنتون ولیسه... همه شان با دیدن من تعجب میکنند. بعضی شان باور نه میکنند تکراراً سوال میکنند که "خودت هستی؟اطراف من جمع میشوند، سوال و پاسخ شروع میشود آخرین سخن از آنها است: "ما چنین رییس جمهوری میخواهیم که از خود ما باشد، مثل ما باشد و در بین ما باشد نه اینکه پوستر و عکس های لوکس خود را برای ما روان کند.
هموطنان عزیز!
من تنها کاندید ریاست جمهوری می باشم که در بین مردم برای کمپاین می روم چون کمپاین ریاست جمهوری کانکور زیبائی نیست که پوستر ها و عکس های چند متره و رنگارنگ خود را مثل امیتا بچن با شعار های عمومی چاپ و برای مردم بدهیم.
کاندید باید بین مردم برود، اهداف، پروگرام و برنامه خود را برای رأی دهنده گان تشریح و توزیع کند، به سوالهای آنها پاسخ بگوید، درد ، رنج و مشکلات ملت را از نزدیک بیبیند ولمس کند.
هدف من، رفتن در تمام و لایات و حتی بعضی ولسوالی ها تا جائیکه وقت اجازه میدهد می باشد. کمپاین خود را از ولایت ننگرهار شروع کردم تا امروز از ننگرهار لغمان ، کنړ، لوگر ، پکتیا، غزنی و پکتیکا دیدن کرده ام.
گزارش سفر من در ویب سایت من www.bashardost.org بطور منظم منتشر نمیشود چون متأسفانه بعلت نداشتن پول ویب دیزاینر ندارم . بعضی وقت یکی از دوستان اگر در کابل بود و وقت داشت همکاری میکند. اما شما میتوانید گزارش سفر های من را در ویب سایت مستقل www.kabulpress.org و ویب سایت کمیته حمایت از من www.ramazanbashardost.com بخوانید ، بیبینید و بیاندیشید.
از کابل به پروان
بعد از آن با سرک شمال رو برو میشوم که از سرک پخته فقط نام آنرا دارد. در حالیکه آقای کرزی در اعلانات کمپاین ریاست جمهوری خود ادعای ساختن 5500 کیلومتر سرک را میکند. سرکی که با نورم و استندرد بین المللی ساخته شده باشد در افغانستان وجود ندارد.
دو شنبه 13 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
از غزنی به پکتیکا
4 ماه معاش معلمین را از سال 1387 به ماه جوزا 1388 داده اند. یعنی هفت ماه با تأخیر آنهم معاش 4000 افغانی که پول نان خشک برای یک فامیل دو نفره نه میشود. دلیل این تأخیر: معاش معلمین را رئیس حیف و میل کرده. معاش 4 ماه سال 1388 را هنوز نداده است./ از هر ولایت افغانستان که به ولایت دیگر سفر کنیم متأسفانه در بین راه دشت ، خار و خاک است و چند قلعه و بازار پراکنده. از غزنی به پکتیکا من شاهد چنین واقعیت دلخراش بودم اما از آب بند سردی که در(1346) ساخته شده متأسفانه هم درست استفاده نمیشود.
شنبه 11 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
از کابل به غزنی
خیمه کمپاین را در پارک سنائی نصب کرده و از چند ساعتی که پیش رو داشتم استفاده کرده کمپاین را آغاز کردم. از ریاست رادیو تلویزیون ملی غزنی دیدن کرده و بعد در بازار غزنی کمپاین را منتقل کردم.
شنبه 11 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
از لوگر به خیرخانه
اهالی خیرخانه کابل مثل اهالی ارزان قیمت کابل و اهالی برچی کابل نشان دادند که شعور سیاسی و تجربه زنده گی شان دیگر اجازه نمی دهد که قربانی شعار شکارچیان حرفه ای شود که قیمت یک جوره نکتائی و دریشی شان معادل یک سال معاش افراد عادی این ناحیه و تمام ناحیه های کابل است چه رسد به قصر ها، موتر هائی لوکس و حساب هائی بانکی شان.
جمعه 10 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
از کابل به پکتیا
وقتی وارد گردیز، مرکز پکتیا شدم . در جستجوی پارک یا باغ یا احاطه مناسب برای نصب خیمه شدم اما در تمام گردیز یک پارک و یک باغ وجود ندارد. خیمه را در کنار سرک نزدیک پل خوست نصب کردم. از دفتر رادیو خصوصی پکتیا غژ، از رادیو و تلویزیون ملی و از چند بازار عمده شهر دیدن و با مردم گفت و شنودی داشتم.
دو شنبه 6 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
از کابل به لوگر
بعد از ظهر بطرف بره کی برک در حرکت شدم: نا امن ترین منطقه لوگر. من ساعت 11:30 با موتر کمپاین "کرزی کوچ" وارد بره کی برک شدم
شنبه 4 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
از لغمان به کنر
من بار دیگر مطمئن شدم که تصمیم من مبنی بر منحل کردن انجوهای دزد چه قدر به نفع ملت بوده است. اما آن زمان آقای کرزی بعنوان رئیس جمهوری و آقایان عبدالله وزیر امورخارجه، اشرف غنی احمد زی وزیر مالیه، امین فرهنگ وزیر بازسازی ، علی احمد جلالی وزیر داخله ، حنیف اتمر وزیر انکشاف دهات نه تنها از انجو های منحل شده دفاع کردند
چهار شنبه 1 ژوئيه 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
در کابل چه می گذرد؟
در کابل ، در جلال آباد ، در لغمان ، ولایاتی که تا امروز کمپاین کردیم یک گله مردم از من دارند: "بشردوست صاحب ما پوستر و عکس های دیگران را نمیگیریم اما پوستر های شما را میخواهیم چرا به همه ما نه میدهید. به خصوص پوستر های کلان".
شنبه 27 ژوئن 2009, نويسنده: داکتر رمضان بشردوست
داکتر بشردوست از کابل تا ننگرهار
داکتر بشردوست: در اولین تماس با این شهر من احساس نکردم که در یکی از شهر های بزرگ افغانستان وارد شده ام چون تاریکی بر شهر حاکم بود و هست: عدم موجودیت برق یکی از مشکلات اساسی اهالی جلال آباد است؛ البته با هزاران مشکلات دیگر. بعد از صرف طعام ، نزدیک ساعت ۹:۳۰ به جستجوی یک مکان مناسب برای نصب خیمه شدیم.
سه شنبه 23 ژوئن 2009
داکتر بشردوست در غرب کابل!
داکتر بشردوست: در ده افغانان و کوته سنگی علاوه بر تشریح مختصر پروگرام و اهداف، اشاره هائی به امیتا بچن های افغان داشتیم که عکسها و پوسترهای رنگارنگ شان در و دیوار، نه تنها کابل، بلکه افغانستان را پر کرده است. افغانستان بالیود سیاسی دنیا شده است.
گزارش خواندنی روزنامه نيويارک تايمز درباره داکتر رمضان بشردوست
گفتگوی رادیو آزادی را با داکتر بشردوست بشنوید
داکتر بشردوست در ارزان قیمت!
در ارزان قیمت عکس ها و پوسترهای تعدادی از کاندیدان دیگر بر روی در و دیوار ملکیت های دولتی و خصوصی دیده می شد. داکتر بشردوست می گوید: " من با شوخی می گفتم که آقای کرزی و ...قبل از من از شما دیدن کرده اند. " مردم پاسخ می دهند: کرزی صاحب و امثالشان در خواب هم این منطقه را نمی بینند. افراد شان مثل دزد شب آمده در هر جا که دلشان خواسته بدون اجازه مالکین دوکان،خانه و ... عکس ها و پوستر های خود را نصب کرده اند.
جمعه 19 ژوئن 2009
چگونه از رمضان بشردوست حمايت کنيم؟
داکتر رمضان بشردوست بارها اعلام کرده است که فقط کمک های مردمی را می پذيرد. برای کمک به داکتر رمضان بشردوست از دو طريق می توان وارد شد.
کمک های مالی:
داکتر بشردوست برای برپایی يک کمپاين گسترده در زمان تبليغات نياز به کمک مالی شهروندان افغانستان دارد. برای کسانی که در خارج از افغانستان زندگی می کند ارسال مثلا صد دالر آمريکايی کار چندان سختی نيست. اما جمع شدن اين کمک ها می تواند کمک شایانی به برگزاری کمپين آينده ی انتخابات کند.
شماره حساب داکتر رمضان بشردوست:
Beneficiary: Ramazan Bashar Dost
Account number: 0505701000461618 AFN
SWIFT CODE: AFIBAFKA
Account with: Afghanistan international Bank (AIB ) Intermediate Bank:
Commerz Bank
SWIFT CODE: COBADEFFXXX
Account no: 400870105400 USD
شهروندانی که کمک مالی به حساب آقای بشردوست ارسال می کنند، بهتر است يک ايميل نيز به ايشان و يا کميته ی دفاع از ايشان ارسال کنند:
ايميل داکتر بشردوست : bashardost bashardost.org
ايميل کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست: info ramazanbashardost.com
کمک برای برگزاری کمپاين:
شهروندان افغانستان در گوشه گوشه ی افغانستان و جهان می توانند برای کمک به داکتر رمضان بشردوست برای برگزاری کمپاين کمک کنند. در کنار راهنمايی، نظرات و پيشنهادات برای برگزاری هر چه بهتر کمپاين، افراد می توانند در شناسایی داکتر بشردوست به سایر افراد اقدام نمايند.
دست در دست يکديگر و با حمايت از داکتر بشردوست، انتخابات ریاست جمهوری را تبديل به محکمه ابتدایی دزدان، خاينان و جنایتکاران کنیم!
سایت کميته ی حمايت از داکتر رمضان بشردوست
پيوند (لينک) دادن به سایت انترنتی کمیته ی حمایت از داکتر رمضان بشردوست
اگر شما سایت انترنتی يا وبلاگ داريد، می توانيد يکی از تصاويری را که مناسب با طراحی سایت و يا وبلاگ شما می باشد را انتخاب کرده و با دادن پيوند (لينک) به سایت کميته، حمايت خود را از داکتر رمضان بشردوست نشان دهيد. معمولا سایت ها و وبلاگ ها روش های مختلفی برای نشر تصاوير دارند. شما می توانيد مستقيم تصاوير زير را ذخيره کرده وسپس منتشر کنيد و يا اينکه با قرار دادن کدهای مربوط به هر تصوير در صفحه ی وب خود، آن را نمايش دهيد. دريافت کد تصاوير
پيامها
16 جولای 2009, 01:14, توسط مسعود
سلام خود را تقدیم میدارم به تمام خواننده گان کابل پرس? !
فقد رای نجات افغانستان از دست قاچاقبران برادران کرزی خائین وطن فروش رای به دوکتور بشر دوست است !!
بیا ید برادران دست به دست هم بدهیم افغانستان را آباد کنیم !!
زنده باد دوکتور بشر دوست مرد عمل !! مرگ به شاه شجاع قرن 21 خرزی کر گوش و ...........
مسعود از کابل !!!
16 جولای 2009, 01:55, توسط مرتضی
خدمت تمام هموطنان سلام.
چندنکته راخدمت جناب کرزی وبوتپاکهای شان میخواهم گوشزد کنم ،میدانم تیم جنایتکار کرزی چنان مصروف دادوگرفت ومعامله گری هستندکه شایدفراموش کرده باشند که ازکجا آمده اند وبه کجا میروند.ولی من به عنوان یک درد دیده ای این وطن میخواهم چندنکته رابیان کنم.
آقای کرزی:
شمادردوراول انتخابات هم وعده های بسیار عالی داده بودید که چنین میکنم،چنان میکنم ولی شما چی کرده اید؟برق گدائی را ازازبکستان درست چندماه قبل ازانتخابات دوم فعال کردیدبرای اینکه شما پیشبینی میکردید که،شاید درمناظره ای رقبا خواسته شویدبنا"دفاعیه ای برای خود ساختید.معلوم نیست که اگرشمابرنده شدیدبازهم برق خواهدبود،یانه؟شمادرطول چندسال چندشاروال رادرکابل مقررکردید،که شاید محترم غلام سخی نورزادبه طور اشتباهی درپست شاروالی برای چندمدت منسوب شد،که خداوندپدرش رابیامرزدباکارهای کردگی اش.ولی بلافاصله ازطرف شما کنارزده شدچون واقعاکار میکردکه این موضوع خلاف پالیسی کثیف شمابود.وجالب اینجاست که چندهفته پیش ازانتخابات تمام بلدوزرهای شاروالی به جاده هابرای اجرای نمایش(کمپاین)پیش ازانتخابات کشیده شده اند،واه چه حکومت عادلی داریم نمایشنامه هارا به بسیار زیبایی اجرامیکنند،غافل ازاینکه اطفال این وطن هم اینبارشمارا خوب درک کرده اند.داکتر بشردوست هم مثل آقای نورزاداشتباهی درپست وزارت پلان رسید که بعدازطرف ایشان جنایات حکومت کثیف تان برملا شد.شمادرروز سوگند وفاداری دست تانرا روی چی گذاشتید وسوگندخوردیدکه برای مردم کارمیکنید.آیاواقعا قرآنشریف بود یا کدام کتابی که باداران برایت داده بودند؟بهرصورت هرچه که بود،به این فکرنباشید که خداوند اینکارهای شمارا نمیبیندویا اینکه شماتاابدیت زنده خواهید ماند.نه شما اگرغیرت میداشتید درروزجشن 8ثوربا فیر چندمرمی مثل نامردها پا به فرارنمیگذاشتید.هرروز هموطنانت درهرگوشه ای ازاین خاک کشته میشوند جانی تو ازآنهابیشترارزش دارد؟خداوند نابودت میکند این بادیگاردان کسی نیستند که نجات دهندای جانی توباشند،پس ازخدابترس واین مردم مظلوم رابه حالش بگذار،واگرنه توهم مثل نجیب،مزاری،مسعود خواهی رفت وهزاران نفرین روح تورا تاابدیت خواهندآزرد.دیگرخوددانی.
16 جولای 2009, 08:05, توسط يك زن
سفر هاي آقاي بشردوست به ولايات مختلف بدون موجوديت باديگارد هاي مسلح صورت ميگيرد و كوچكترين اذيت
به ايشان نميرسد.
اما مطلب ذيل را در سايت آرمان ملي خواندم. خود قضاوت كنيد.
عبدالستار سيرت مسؤول دفترکمپاين داکتر عبدالله عبدالله نامزد انتخابات رياست جمهورى شب قبل در ولسوالى نجراب ولايت کاپيسا به قتل رسيد.
قبل از اين افراد ناشناس در ولايت غور بر منزل کمـال الدين مودودى معاون اداررى رياست معارف غور و مسؤول دفتر کمپاين انتخاباتى کرزي با بمب دستى حمله نمودند.
همچنان اوايل هفته جارى انفجارى در دفتر کمپاين انتخاباتى کرزى در پنجشير نيز صورت گرفت که تلفات در قبـال نداشت.
احترام
16 جولای 2009, 13:05, توسط جلال ابادی
به همه سلام، در کل کشور مردم عام می گویند که بشر دوست دوست واقعی مردم افغانستان است و در بین مردم از مشکل مردم باخبر است، برای ابادانی و شگوفایی کشور مردم ما به یک شخص ازاده، ملی، جدی، صادق، وفادار، علمی، ملی، ترقی خوا،و مسلمان واقعی ضرورت دارند و این صفات نیک در وجود شحصیت علمی کشور ما داکتر بشر دوست نهفته است، هموطنان از همه امکانات که در داخل و خارج از کشور دارید استفاده نماید تا کشور ما دوباره تحت تسلط جنایتکاران نرود و برای کامیابی این شخص عمل و ملی کار نماید.
زنده باد بشردوست دوست مردم ما
جلال ابادی
16 جولای 2009, 19:34, توسط هزاره اگاه
هزاره ها بايد از بشر دوست همايت كند, بشردوست رهبر واقعي اين قوم است, نميدانم چرا روشنفكران هزاره دم يك انسان كثف. جاهل و قاطل مسل مزاري لعنتي را رفته. اخ مردم از خواب بيدار شوبد, مزاري رفت مردار شد و آن لكه ننگ ديگر بر سري تان نيست , بس است مرده سالاري.
زنده باد بشردوست.
17 جولای 2009, 05:31, توسط paigham
باتقديم سلام .با اين همه تب وتلاشی که ايشان دارند فکرنکنم که زياتر از 1% رای نصيب خود کنند چون ادم خيلي احساساتی هستند
18 جولای 2009, 08:23, توسط هزاره درد دیده
عزیز دلم که خودرا هزاره اگاه نامیده ی که به یقین نا اگاه تشریف دارید.
برادر عزیزم! این جا جای منافقت نیست.
ولی این نکته هم به یاد اشته باشید که خون با به مزاری و عدالت خواهی بابه مزاری شهید باعث شده است که امروز بشردوست به سرتا سر افغانستان سفر می کند و تبلیغات می کند اگر مقاومت مزاری و دیگر عدالت خواهان نمی بود حتی تو هم خودرا هزاره آگاه نامیده نمی توانستی میدانی که قبل از مقاومت بابه مزار ی هزار ه بودن جرم بود!
18 جولای 2009, 20:34, توسط paighamber
بخدا قسم حقیقت را بیان کردی زیرا متاسفانه در افغانستان 1% مردم با سواد وجود دارد.
پس چاره چیست دوست عزیز ایا از مردم بیسواد توقع رای را کسی دارد؟
نه هرگز نه!!!
18 جولای 2009, 20:56, توسط paighamber
دوست عزیز هزاره اگاه!!!
مزاری رهبر مردم هزاره عمرش را بشما داد و فعلا وجود فزیکی و سیاسی ندارد و با کلمات موهن نباید روح ان رهبر بزرگ وار مردم هزاره را در قبر نارام ساخت..
ولی فعلا اشخاصی مانند خلیلی خس دزد و محقق مداری از نام رهبر شهید مزاری برای اغوای مردم بی خبر و جاهل هزاره استفاده میکنند تا در چور و چپاول با اقای کرزی در دولت اینده بی نصیب نمانند.
بنا بران خوب است که نوک خنجر انتقاد شما متوجه خلیلی و محقق باشد که زنده و سلامت استند و برای سو استفاده دوباره از دولت ناکاره کرزی روز شماری میکنند.
ومحترم اقای کرزی همه بدانند که با انتخاب خلیلی و محقق نمی توانند خاک به چشمان مردم هزاره پاشیده باین حساب که نماینده مردم هزاره در دولت موجود است چون خلیلی و محقق هردو خایینین ملی استند و با ماندن انها در پست های دولتی کرزی را در پیشگاه خداوند و مردم راستین هزاره به یک شخصیت منفور معرفی خواهد کرد.
18 جولای 2009, 08:51, توسط علی جهانگرد,
سلام به مردمان پاک سرشت کشور به مرد دانش و عمل گاندی پاک نفس کشور که همیش به لذات مادی اعتنایی نکرده و بزرگترین موفقیت خویش را رهایی شهروندان محروم کشور از چنگ چاقاقبران انسان, تریاک, هویت, دین و اخلاق و ارزشهای تاریخی و معنوی کشور قرار داده است. بشردوستی که در هر مقام به چوکی و امتیازات مادی ان توجه نکرد و در مرحله ندای مردم خواهانه ای خویش را سر داد و من به زعم بینش و خرد خویش ایشان را همرابا تایید از انبوه بزرگی از هموطنانم که اغلب از طبقه پائین و محروم جامعه نمایندگی می کنند و یا انسانهای اند که به فرزندان خویش و به این ویرانه سرای کنونی می اندیشند و می خواهند در دهکده جهانی با امیتازات برابر با سایر شهروندانش زندگی ابرومندانه داشته باشند،حمایت می نمایم. من به یقین باورمندم که ملت افغانستان ایشان را بعنوان نماینده خدمتگار خویش همانطوری که در پارلمان برگزیدند بر می گیزنند و ما در دوران ریاست جمهوری ایشان عزت و سربلندی و شگوفایی میهن محبوب خویش را به تماشا خواهیم نشست. هر شهروند کشور به عنوانی خشت های پخته در بنای آینده سربلند سهم فعالانه خواهند داشت.
در اخیر یادآوری می نمایم که دوستان نظر دهنده باید به حساسیت شرایط کنونی کشور متوجه باشند و باوجودیکه از ته دل خواهان حمایت داکتر رمضان بشردوست هستند. نباید به موضوعات حساس قومی زبانی و ستمی و یا گذشته تاریک کشور اشاره داشته باشند. بیائید در کنار هم به اینده خویش بیاندیشم و مرد متعهد را در رسیدن به مرحله خدمتگذاری یاری رسانیم
بدرود
زنده باد بشر دوست و زنده باد ارمانهای ملت خواهانه این مرد بزرگ