جای نگرانی است، کشور را بسوی استبداد می برند
چرا اوراق رای دهی در مناطق هزاره نشین نرسید؟/ حالا بازهم دست اندرکاران که حکومت را بجای یک حکومت ملی بسوی یک حکومت ملیتی به پیش می برند، حتا راضی نیست که هزاره ها کمترین نماینده را در پارلمان داشته باشند. بخاطر چه؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
امروز در افغانستان روز مهمی بود. هزارها انسان بخاطر رقم زدن سرنوشت شان پای صندق های رای رفتند. کمسیون مستقل انتخابات واجدین شرایط رای دهی را دوازده میلیون برآورد کرده بود و در حدود شانزده میلیون ورق رای دهی چاب شد. با چاب چهار میلیون ورق رای دهی اضافی بازهم در بعضی مناطق که مردم در صف های طولانی منتظر انتخاب نمودن نامزد مورد نظر شان بودند، ورق های رای دهی نرسید، این خیلی شگفت آور است.
عکس از گتی ایمیج
گزارش ها حاکیست که در ولسوالی های یکاولنگ، پنجو و ورس ولایت بامیان در ساعات اولیه آغاز رای دهی، ورق رای دهی تمام شد. در ولسوالی های جاغوری، ناور و مالستان ولایت غزنی مردم بخاطر نرسیدن ورق رای دهی دست به تظاهرات زدند. در ولسوالی قره باغ تا پایان امروز هیچ ورق رای دهی نرسید. یعنی هیچ انتخابات برگذار نشد. مسولان چه بهانه ای می توانند داشته باشند؟ درین مناطق امنیت است، زمستان هم نیست که راه ها بند باشد. هیچ بهانه ای ندارند. آنها عمدن حق انتخاب را از مردم گرفتند.
سوال که اینجا مطرح می شود این است که چرا در منطقه های که هزاره نشین است، ورق رای دهی تمام شد؟
اصل بی عدالتی از اینجا آغاز می گردد که سهم دو ولایت بامیان و دایکندی، که بیشتر هزاره نشین است، هشت کرسی در پارلمان در نظر گرفته شده است. مردم که همیشه مالیات داده اند، بخاطر دفاع از وطن خدمت عسکری رفته اند، و تمام واجبات شان را به حیث یک شهروند ادا کرده اند. ولی در مقابل کوچی ها که هیچ معلوم نیست اصلن آنها پاکستانی است یا افغانستانی، از خدمت عسکری و مالیات معاف بوده اند، برای آنها در پارلمان دوازده کرسی در نظر گرفته شده است.
حالا بازهم دست اندرکاران که حکومت را بجای یک حکومت ملی بسوی یک حکومت ملیتی به پیش می برند، حتا راضی نیست که هزاره ها کمترین نماینده را در پارلمان داشته باشند. بخاطر چه؟ اگر هزاره ها در پارلمان بیشتر نماینده داشته باشند، در تمام تصمیم گیریهای پارلمان تاثیر گذار خواهد بود.
جای نگرانی است کشور را بسوی استبداد می برند.