صفحه نخست > دیدگاه > رييس جمهور، با عصا وارد مونيخ آلمان شد

رييس جمهور، با عصا وارد مونيخ آلمان شد

کشمکش سیاسی ای که در پی اعلام زمان برگزاری انتخابات، ایجاد شده است چند برابر خواهد شد
احمد بصيربيگزاد
شنبه 7 فبروری 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

حامد كرزي در آخرين تلاش هاي خود ميخواهد به رهبران غرب بگويد " وي براي مبارزه با تروريزم ، فساد اداري و قاچاق مواد مخدر جدي بوده و در همين راستا چندين وزيرش را از كار بر كنار كرده است ".

رييس جمهور در حالي عازم مونيخ آلمان مي شود ، كه پنج وزارت خانه اش از وزير تخليه شده است . با خروج آقای احدی از کابینه رییس جمهور ، شمار وزارت خانه های که عملا بدون وزیر اند و یا توسط سرپرست ها هدایت می شوند، به پنج وزارت خانه می رسد که شامل وزارت مالیه، سرحدات، تجارت، مهاجرین و ترانسپورت می شود. این در حالی است که براساس تصمیم ولسی جرگه قرار است وزیر صحت عامه، آقای فاطمی نيز استیضاح شود که به این ترتیب شمار وزارت خانه های بدون وزیر ممکن است به شش عدد برسد.
با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات و گرمتر شدن معاملات سیاسی، بعید نیست که شمار دیگری از وزیران کابینه آقای کرزی نیز یکی بعد از دیگر دامن اورا رها كره و به دنبال چهره های جدیدتر بروند.

رييس جمهور در حالی با چالش استعفا، عدم همکاری و استیضاح شماری از وزیران قدرتمند و نزدیک به خود در کابینه اش رو به رو مي شود که بحران زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، نیز به یک مشکل عمده در برابر وی قدعلم کرده است. هنوز معلوم نیست که رییس جمهور در مورد نقض صریح قانون اساسی و تمدید غیرمشروع حکومت خود، برای مدت بیشتر از دوماه چگونه برخورد خواهد کرد و یا در صورت موافقت با طرح کمیسیون انتخابات با زمان برگزاری انتخابات، بحران عدم مشروعیت حکومت اش را چگونه توجیه خواهد کرد.

آقاي كرزي، اکنون به اين نتيجه رسيده است که نسبت به هر زمان دیگری در افغانستان حمایت سیاسی و مردمی خود را از دست داده و هیچ امیدی برای دست دراز کردن به سوی دوستان غربی اش نیز نمانده است ؛ زیرا متحدان غربی اش نیز به نسبت اظهارات غیردیپلوماتیک وی و نیز اقدام های ناکافی و ضعیف اش در مقابله با مشکلات افغانستان و عمدتا فساد اداری به شدت از وی نا امید شده اند.

هرچند او این روزها به شدت مصروف چانه زنی های سیاسی با طیف های مختلفی است، اما به صورت رسمی اعلام نکرده است که خودش را برای انتخابات آینده نامزد خواهد کرد یانه. اگرچه قبلا این مساله را به روشنی بیان کرده است، اما با توجه به تغییر شرایط سیاسی در افغانستان و تغییر در اداره حکومت ایالات متحده امریکا و با الطبع آن تغییر در شیوه نگرش و حمایت متحدان اروپایی افغانستان نسبت به اوضاع این کشور و شخص رییس جمهور کرزی، باید محاسبات خود را از احتمال نامزد شدن آقای کرزی طوری دیگر تنظیم نمایند.

رييس جمهور بخوبي می داند، که اگر در شرایط موجود تمایل خود را برای نامزد شدن به کرسی ریاست جمهوری به صورت رسمي مطرح کند، کشمکش سیاسی ای که در پی اعلام زمان برگزاری انتخابات، ایجاد شده است چند برابر خواهد شد بدين ترتيب اوضاع بیش از پیش خراب تر خواهد گرديد . هم چنان اعلام نامزدی آقای کرزی در شرایط موجود ممکن است واکنش شماری از متحدان غربی افغانستان را كه از شرايط موجود بشدت ناراضي هستند ، عدم تمایل خود را نسبت به وي بیان کنند. در این صورت شانس امیدواری رييس جمهور برای انتخابات کمتر خواهد شد .
برخي منابع نزديك به ريس جمهور خبر از دلسردي برخي وزرا از رييس جمهور داده مي گويند " با اين وضعيت احتمال دارد وزاري ديگر نیز کنار آقای کرزی را ترک کنند و به جناح شخصیت های بپیوندند که احتمال پیروزی شان بالاتر است و یا حداقل غرب از آنها حمایت می کند.

به نظر مي رسد ، ريس جمهور تلاش دارد در زمان باقي دوران رياست جمهوريش، با وجود مسایلی که یاد شد- کسانی را به کرسی وزارت فریفته نمايد و طي چند روز ديگر آنها را به ولسي جرگه معرفي كند ، اما بعید به نظر می رسد که چهره های جدی و مهم در مدت باقی مانده به جناح کرزی بپیوندند و شانس خود را برای دوره بعدی ریاست جمهوری قربانی کنند.

آگاهان امور افغانستان بر اين باورند ، رييس جمهور در اين سفر تلاش مي كند به رهبران حامي افغانستان بگويد براي مبارزه با فساد اداري، مقابله با تروريزم و قاچاق مواد مخدر جدي بوده و در همين راستا چندين وزير را از كارش بر كنار كرده است ؛ گفته ميشود در اين جلسه كه با نام « امنيت جهاني و افغانستان » داير مي شود ، آقاي بايدن معاون رييس جمهور آمريكا ، آقاي سارا كوزي رييس جمهور فرانسه و نخست وزير انگليس شركت خواهند كرد ، رييس جمهور كرزي با اين رهبران بطور خصوصي گفتگو خواهد كرد . او تمام توانش را بكار خواهد گرفت تا يك بار ديگر حمايت كشورهاي غربي از جملا ايالات متحده را در انتخابات پيش رو بدست آورد .

روزنامه نگاروتحليلگر

آنلاین :

فرياد

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • واو! این مقاله چقدر هم به سر مقاله دیروزی 8 صبح شباهت دارد و مستقیم کاپی شده است. آیا آقای بصیر بیگزاد سرمقاله نویس 8 هستند و یا ...........

    اینهم سرمقاله دیروزی 8 صبح:

    اطراف کرزی خالی می شود؛ کابینه لرزان، رییس جمهور تنها

    نورالحق احدی، وزیر مالیه کشور در حالی استعفا داد که قرار است در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده به عنوان نامزد حزب افغان ملت حضور بیابد.
    با خروج آقای احدی از کابینه رییس جمهور کرزی، شمار وزارت خانه های که عملا بدون وزیر اند و یا از سوی سرپرست ها هدایت می شوند، به پنج وزارت خانه می رسد که شامل وزارت مالیه، سرحدات، تجارت، مهاجرین و ترانسپورت می شود. این در حالی است که براساس تصمیم ولسی جرگه قرار است وزیر صحت عامه، آقای فاطمی استیضاح شود که به این ترتیب شمار وزارت خانه های بدون وزیر ممکن است به شش عدد برسد.

    در عین حال با توجه به نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات و گرمتر شدن معامله های سیاسی، بعید نیست که شمار دیگری از وزیران کابینه آقای کرزی نیز یکی بعد از دیگر دامن گرم ولی نعمت فعلی خود را رها کنند و به دنبال چهره های جدیدتر بروند.

    کرزی در حالی با چالش استعفا، عدم همکاری و استیضاح شماری از وزیران قدرتمند و نزدیک به خود در کابینه اش رو به رو است که بحران زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، نیز به یک مشکل عمده در برابر وی قدعلم کرده است. هنوز معلوم نیست که رییس جمهور در مورد نقض صریح قانون اساسی و تمدید غیرمشروع حکومت خود، برای مدت بیشتر از دوماه چگونه برخورد خواهد کرد و یا در صورت موافقت با طرح کمیسیون انتخابات با زمان برگزاری انتخابات، بحران عدم مشروعیت حکومت اش را چگونه توجیه خواهد کرد.

    کرزی اکنون باید به این مساله وقوف یافته باشد که نسبت به هر زمان دیگری در افغانستان حمایت سیاسی و مردمی خود را از دست داده است و نیز هیچ امیدی برای دست دراز کردن به سوی دوستان غربی اش نیز ندارد؛ زیرا متحدان غربی اش نیز به نسبت اظهارات غیردیپلوماتیک وی و نیز اقدام های ناکافی و ضعیف اش در مقابله با مشکلات افغانستان و عمدتا فساد اداری به شدت از وی نا امید شده اند.

    هرچند کرزی این روزها به شدت مصروف چانه زنی های سیاسی با طیف های مختلفی است، اما او به صورت رسمی اعلام نکرده است که خودش را برای انتخابات آینده نامزد خواهد کرد، یانه. شاید گفته شود که او قبلا این مساله را به روشنی بیان کرده است، اما با توجه به تغییر شرایط سیاسی در افغانستان و تغییر در اداره حکومت ایالات متحده امریکا و با الطبع آن تغییر در شیوه نگرش و حمایت متحدان اروپایی افغانستان نسبت به اوضاع این کشور و شخص رییس جمهور کرزی، باید محاسبات خود را از احتمال نامزد شدن آقای کرزی طوری دیگر تنظیم نماییم.
    کرزی می داند که اگر در شرایط موجود تمایل خود را برای نامزد شدن به کرسی ریاست جمهوری مطرح کند، کشمکش سیاسی ای که در پی اعلام زمان برگزاری انتخابات، ایجاد شده است چند برابر خواهد شد و اوضاع بیش از پیش خراب تر خواهد کرد. هم چنان اعلام نامزدی آقای کرزی در شرایط موجود ممکن است واکنش شماری از متحدان غربی افغانستان را بر انگیزد و آنها عدم تمایل خود را نسبت به کرزی بیان کنند که در این صورت شانس امیدواری کرزی برای انتخابات کمتر خواهد حتا افراد نزدیکتری نیز کنار آقای کرزی را ترک کنند و به جناح شخصیت های بپیوندند که احتمال پیروزی شان بالاتر است و یا حداقل غرب از آنها حمایت می کند.

    شاید کرزی بخواهد حتا در زمان باقی مانده از زمان ریاست جمهوری - با وجود مسایلی که یاد شد- کسانی را به کرسی وزارت فریفته کند و در چند روز دیگر این افراد را به ولسی جرگه معرفی کند، اما بعید به نظر می رسد که چهره های جدی و مهم در مدت باقی مانده به جناح کرزی بپیوندند و شانس خود را برای دوره بعدی ریاست جمهوری قربانی کنند.
    اما به هرحال کرزی باید کرسی های خالی کابینه را پر کند در غیر آن سرپرستان وزارت ها هیچ گونه مسوولیتی نزد پارلمان و مردم ندارند و نیز هیچ تضمینی مبنی بر این که آنها در پست خود متعهد باشند، وجود ندارند.

    • او جان برادر هرکسی که بجای جلالتماب کرزی میبود به عوض عصا باید با چوکی چرخ دار وارد میشد زیرا این کشور قحط الرجال است.

      شب گذشته که اعلان نصب زاخیلوال به حیث سرپرست وزارت مالیه اعلان شد در حالکه ایشان قبلا در پست سرپرستی وزارت ترانسپورت در حال استراحت بودند. اقای زاخیلوال روی خود را به طرف خانم اولادها دور داد وگفت: (ترجمه متن به دری) او زن مه نمی فامم که اگه مه نباشم کرزی صاحب چی خواهد کرد. راستی که دور وبر کرزی صاحب را ناجوانمردها به زودی خالی کردند وحالا مجبور است گاهی انور جگدلگ را به حیث شاروال وگاهی به حیث ریس المپیک وگاهی به حیث وزیر دولت در امور پارلمانی منصوب کند. اقای زاخیلوال هم در پره خرابات با کرزی صاحب بندنک مانده است ومجبور است که طعم وزارت خانه های مختلف را بچشد از ریاست ایسا گرفته تا مشاورت اقتصادی ریس جمهور ودرعین زمان وزیر سرپرست وزارت پنچر ترانسپورت وامروز جای همکیش اوغان ملتی خود یعنی احدی را گرفته است.

      تا جایکه ادعا میشود اقای کرزی ناجوان نیست. ببینید با وجود که احدی از خوان نعمت کرزی استفاده کرد وبه رشد رسید وشکم انداخت ودر این لحضات اساس به طرفش قواره کرد باانهم اقای کرزی به اساسات قبیله وفادار ماند و زاخیلوال را یک پختون اصیل است به جای رهبرش برگزید. شاید من اشتباه کنم وعلتش قحط الرجال بودن اوغانستان باشد!

      به هرصورت اقای زاخیلوال، با معذرت داکتر زاخیلوال همان شخصیت است که بنابر ارتطبات به دانشکده اقتصاد نصب شد تا لکچر بدهد ولی بعد از یکهفته از دانشکده به بیرون پرتاب شد زیرا نمیدانست که چطور صحبت کنند. ولی باانهم جای شکر است که ایشان به زودی ترقی کردند وبه این مقام رفیع رسیدند ولی واقعا که احدی در حق کرزی خیانت بزرگ را کرد وایشان را در حالی ترک کردند که به وجود ایشان اشد ضرورت احساس میشد. به خاطر وی کرزی شهرانی را از وزارت مالیه پراند ولی مرغ احدی یک لنگ داشت زیرا ایشان بوی ارگ را در وزارت مالیه استنشاق میکردند ودرثانی با فراست تمام دریافته بودند که زمان به تاریخ پیوستن اقای کرزی فرا رسیده است

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس