خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
۹ تیر ۱۳۹۶ – دو ماه پس از آزادی عیسی سحرخیز به شش ماه زندان محکوم شد
گزارشگران بدون مرز(RSF)، محکومیت عیسی سحرخیز را به شش ماه زندان محکوم میکند. به گفته محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مدافع این روزنامهنگار وی برای « توهین به رییس قوه قضاییه» به شش ماه زندان محکوم شده است.
وکیل این روزنامهنگار همچنین گفته است “ اتهام ایشان مصداقی از جرم سیاسی است و دادگاه باید با حضور هیات منصفه برگزار شود در حالی که دادگاه اعتقاد داشت که جرم سیاسی بودن ایشان باید احراز شود.در واقع دادگاه معتقد بود که انتقاد ایشان از رئیس قوه قضائیه حالت شخصی داشته است. به این حکم اعتراض کرده و درخواست تجدیدنظر خواهیم داد.“
عیسی سحرخیز روزنامهنگار مستقل و مدیر مسئول چندین نشریه اصلاحطلب، در موج دستگیری و احضار روزنامه نگاران به تاریخ ۱۱ آبان ماه ١٣٩٤ بازداشت شد. و شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران وی را برای اتهام « توهین به علی خامنهای رهبر حمهوری اسلامی» به یک سال و برای تبلیغ علیه نظام» به دو سال حبس قطعی محکوم کرده بود. عیسی سحرخیز درمدت بازداشت خود بارها در اعتراض به محروم بودن از حقوق خود و از این میان حق درمان اعتصاب غذا کرده بود و از تاریخ ١٩ اسفند ۱۳۹۵ در پی اعتصاب غذایی طولانی مدت و نارسایی قلبی به بیمارستان منتقل شده بود، وی به تاریخ ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ در پی پایان مدت محکومیت آزاد شده بود.
۵ تیرماه ۱۳۹۶ – آزادی موقت طاهره ریاحی
گزارشگران بدون مرز (RSF) از آزادی موقت طاهره ریاحی دبیر صفحههای اجتماعی برنا نیوز به تاریخ ۳ تیرماه ۱۳۹۶مطلع شده است. این خبرنگار با سپردن ۳۰۰ میلیون تومان وثیقه در انتظار برگزاری دادگاه آزاد شده است. ماموران وزارت اطلاعات وی را در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۵ پس از بازرسی منزلش بازداشت و مدتها در انفرادیهای بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین نگاهداری کردند .
۲ تیرماه ۱۳۹۶ – بازداشت روزنامهنگار و مشاور رسانهای محمود احمدینژاد
گزارشگران بدون مرز (RSF) از بازداشت به تاریخ ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ عبدالرضا داوری مدیر پیشین روزنامه شهروند و خبرگزاری ایرنا مطلع شده است. مشاور رسانهای محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری پیشین ایران در ۱۲ شهریورماه ۱۳۹۴ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به اتهام توهین به رهبر جمهوری اسلامی برای سه «نظر» ابراز شده در صفحه فیس بوکش به شش سال و نیم زندان محکوم شد. دادگاه تجدیدنظر سپس این حکم را به سه سال زندان قطعی کاهش داده بود. اما عبدالرضا داوری دو روز پس از انتشار نامهای سرگشاده به ابراهیم رئیسی و مصطفی پورمحمدی بازداشت شد. این دو عضو هیاتی بودند که از سوی آیتالله روحالله خمینی برگزیده و در تابستان ١٣٦٧، هزاران زندانیان سیاسی را دوباره بازجویی کردند. بسیاری از این زندانیان به مرگ محکوم شدند.
۱۱ خرداد ۱۳۹۶ - نرگس محمدی دو روز پس از عمل جراحی به زندان بازگرداننده شد
گزارشگران بدون مرز (RSF) نگرانی خود را از وضعیت سلامت نرگس محمدی روزنامهنگار و فعال حقوق بشر اعلام میکند. وی در روز ۸ خرداد در پی خونریزی رحم به بیمارستان انتقال داده شد و روز بعد مورد عمل جراحی قرار گرفت. اما دو روز پس از عمل جراحی به زندان بازگرداننده شد.
روزنامهنگار و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر را ماموران وزارت اطلاعات پس از بارها تهدید و احضار،در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩٤ در ظاهر برای سپری کردن شش سال محکومیتاش بازداشت و روانه زندان اوین شد. محاکمه وی در تاریخ اول اردیبهشت ۱۳۹۵در شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران برگزار و به ١٠ سال محکوم شد.در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ محکومیت شش سال زنداناش پایان یافت اما وی از این تاریخ محکومیت دوم خود یعنی ده سال زندان را آغاز کرده است. نرگس محمدی از بیماریهای آمبولی ریه و فلج عضلانی نیز رنج میبرد و از حق درمان محروم است. گزارشگران بدون مرز (RSF) خواهان آزادی فوری او است جای نرگس محمدی در زندان نیست.
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ – هنگامه شهیدی به اعتصاب غذای خشک خود پایان داد
گزارشگران بدون مرز (RSF) با خرسندی مطلع شده است هنگامه شهیدی روزنامهنگار زندانی به اعتصاب غذای خشک خود پایان داده است. روزنامهنگار زندانی که به گفته خانواده از بیماری قلبی و تنفسی رنج میبرد، این تصمیم را پس از ملاقات به تاریخ ۲۶ اردیبهشت با خانواده با در پی مساعدت دادستانی تهران برای رسیدگی به وضعیت سلامت وی و انجام ازمایشهای پزشکی گرفته شده است. وی از تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ دست به اعتصاب غذای خشک زده بود.
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ – آزادی موقت محمد صدیق کبودوند پس از تحمل دهسال زندان
گزارشگران بدون مرز (RSF) خرسندی خود را از آزادی روزنامهنگار محمد صدیق کبودوند ابراز میکند. مدیر روزنامه توقیف شده پیام مردم کردستان پس از تحمل ده سال زندان به تاریخ ۲۲ اردیبهشت به شکل موقت آزاد شده است.
محمد صدیق کبودوند از تاريخ ١٠ تير ماه ١٣٨٦ بازداشت و در تاریخ ٢ آبان ماه همان سال دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم یازده سال زندان برای فعالیت مطبوعاتی و تاسیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان را تایید کرد. وی که به شدت بیمار بود بارها در زندان قربانی آزارهای دستگاه قضایی و امنیتی شد. و چند بار در اعتراض به وضعیت بازداشت و محروم شدن از حقوق ابتدایی و از این میان حق درمان دست به اعتصاب غذا زد.
وی تا موافقت دستگاه قضایی با اجرای ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی (تصویب شده در سال ۱۳۹۲) در باره پروندهاش به شکل موقت آزاد شده است. با آنکه محمد صدیق کبودوند می میتوانست با اجرای این قانون چهار سال پیش از زندان آزاد شود،
۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ - آزادی عیسی سحر خیز و ازادی مشروط برای کیوان کریمی
گزارشگران بدون مرز (RSF) خرسندی خود را از آزادی روزنامهنگار و مستند ساز زندانی کیوان کریمی و عیسی سحرخیز به تاریخ ۳۱ فروردین و ۵ اردیبهشت ابراز میکند
کیوان کریمی در ۸ آذر ۱۳۹۵ روانه زندان شد. این مستند ساز جوان در تاریخ ١٧ مهرماه ١٣٩٤ در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران محاکمه به شش سال زندان و ٢٢٣ ضربه شلاق برای اتهامهای چون توهین به « مقدسات و رابطه نامشروع از طریق روبوسی و دستدادن با نامحرم»، شده بود. شعبه ٥٤ دادگاه تجدید نظر تهران در اسفندماه همان سال حکم زندان را به یک سال زندان تعزیری و چهار سال زندان تعلیقی کاهش داد. وی پیش از این در تاریخ ٢٣ آذرماه ١٣٩٢ از سوی ماموران سپاه پاسداران بازداشت و به مدت دوازده روز در بند دو الف زندان اوین گذرانده بود که با قید کفالت به شکل موقت آزاد شده بود. کیوان کریمی پس از سپری کردن نزدیک به نیمی از حبس خود از آزادی مشروط بهرهمند شده است.
محمود علیزاده طباطبایی، وکیل مدافع عیسی سحرخیز از آزادی موکل خود پس از سپری کردن مدت محکومیت اش خبر داد. این روزنامهنگار مستقل و مدیر مسئول چندین نشریه اصلاحطلب، در موج دستگیری و احضار روزنامه نگاران به تاریخ ۱۱ آبان ماه ١٣٩٤ بازداشت شده و شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران وی را برای اتهام « توهین به علی خامنهای رهبر حمهوری اسلامی» به یک سال و برای تبلیغ علیه نظام» به دو سال حبس قطعی محکوم کرده بود.عیسی سحرخیز درمدت بازداشت خود بارها در اعتراض به محروم بودن از حقوق اولیه و از این میان حق درمان اعتصاب غذا کرده بود و از تاریخ ١٩ اسفند ۱۳۹۵ در پی اعتصاب غذایی طولانی مدت و نارسایی قلبی به بیمارستان منتقل شده بود.
جمهوری اسلامی ایران با ۲۸ روزنامهنگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از ٥ زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانهای است. این کشوردر ردهبندی جهانی آزادی مطبوعات ۲۰۱۷ گزارشگران بدون مرز از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ١٦۵ قرار دارد.
۳۰ فروردین ۱۳۹۶ - نرگس محمدی دوره دوم محکومیت خود را آغاز کرده است
به تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ محکومیت شش سال زندان نرگس محمدی پایان یافت اما وی از این تاریخ محکومیت دوم خود یعنی ده سال زندان را آغاز کرده است. گزارشگران بدون مرز (RSF) بار دیگر انزجار خود را از محکومیت سنگین و زندانی کردن این روزنامهنگار و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر اعلام میکند.
روزنامهنگار و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، در روز ١٣ اردیبهشت ١٣٩٤ به شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران احضار شده بود تا برای اتهاماتی چون « اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلغ علیه نظام» برای فعالیتهای پس از آزادی و شرکت در کارزارهایی چون « لغو مجازات اعدام» بازداشت و روانه زندان اوین شد.
نرگس محمدی، همکار نزدیک شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل ٢٠٠٣ ، و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، پیش از این نیز بارها احضار و بازداشت شده بود. وی از ٢٠ خرداد تا ١١ تیرماه ١٣٨٩ را در زندان بسر برده بود که در مدت بازداشت بر اثر شوک عصبی، به شدت بیمار شد. در شهریور ماه همان سال از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران برای "اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور، عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران»، به ۱۱ سال زندان محکوم شد که این حکم در اسفندماه ١٣٩٠ به شش سال کاهش یافت. بار دیگر در تاریخ ٢ اردیبهشت ١٣٩١، در زنجان بازداشت و به زندان اوین و سپس در تاریخ ٢٧ اردیبهشت ماه، به زندان شهر زنجان انتقال داده شد. نرگس محمدی که به شدت بیمار بود در تاریخ ١٩ تیرماه به بیمارستان ولی عصر شهر زنجان منتقل شد.
۲۷ اسفند ۱۳۹۵ - ادامه بازداشت روزنامهنگاران در ایران
گزارشگران بدون مرز (RSF) بار دیگر سرکوب رسانهها و روزنامهنگاران در ایران را محکوم میکند. در هفته گذشته دستکم سه روزنامهنگار بازداشت شدهاند.
به تاریخ ۲۶ اسفند مراد ثقفی مدیر مجله گفتگو در منزلش از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است. بنا به گفته حامد زرگر وکیل این روزنامهنگار اتهام و دلیل بازداشت وی اعلام نشده است.
در همان روز علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد «از بازداشت حدود ۱۲ نفر از مدیران کانال های تلگرامی اصلاح طلب یا حامی دولت توسط یک نهاد اطلاعاتی نظامی و از دسترس خارج شدن کانال های آنها مطلع شدهام.» وی با تأکید بر مسئولیت وزارت اطلاعات در این باره از وزیر اطلاعات خواهان توضیح شده است. نماینده تهران همچنین نسبت وضعیت سلامت و بازداشت احسان مازندرانی مدیر سابق روزنامه فرهیختگان ابراز نگرانی کرده است.
برای اطلاعات بیشتر : جمهوری اسلامی ایران در آستانه سال نو روزنامهنگاران را زندانی میکند
ملیحه حسینی همسر احسان مازندرانی که خبرنگار همین روزنامه بود یک روز پس از بازداشت همسرش از روزنامه اخراج شده است.
با وجود مهار و یا مسدود بودن برخی از شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای کاربردی به مانند تلگرام، توئیتر و فیسبوک و... نقش مهمی در تبادل اطلاعات در کشور ایفا میکنند.
سایت اطلاع رسانی کلمه به تاریخ ۲۵ اسفند خبر از بازداشت علی احمدینیا داده است. مدیر کانال اطلاع رسانی اصلاحات نیوز از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به محل نامعلومی منتقل شده است.
گزارشگران بدون مرز (RSF) نگران وضعیت سلامت هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی است که از تاریخ بازداشت شان ۱۹ و ۲۲ اسفند، اعلام کردهاند دست به اعتصاب غذا میزنند.
۲۵ اسفند ۱۳۹۵ – حسین کروبی به شش ماه زندان محکوم و سامان صفرزایی آزاد شد.
گزارشگران بدون مرز (RSF) محکومیت به شش ماه زندان برای حسین کروبی مدیر سابق روزنامه توقیف شده اعتماد ملی را محکوم میکند. وی برای انتشار نامه سرگشاده پدرش مهدی کروبی به حسن روحانی به این مدت زندان محکوم شده است.
در این نامه به تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ در رسانههای خارج از کشور و شبکه اجتماعی منتشر شد ، مهدی کروبی نوشته است : «اینجانب نه از شما طلب رفع حصر دارم و نه این کار را در اختیار شما می دانم؛ لیکن از شما می خواهم براساس تکلیفی که قانون اساسی و مردم برعهده تان گذاشته اند، از حاکمیت مستبد بخواهید تا دادگاه علنی ام، مطابق اصل ۱۶۸ قانون اساسی، ولو با ترکیب مورد نظر ارباب قدرت را تشکیل دهد تا به یاری خداوند و به اتفاق وکلای ام با استماع کیفرخواست، ادله خود مبنی بر تقلب انتخابات ریاست جمهوری ۸۴، مهندسی انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ وآنچه بر فرزندان این کشور در بازداشتگاه های قانونی و غیر قانونی گذشت را به اطلاع عموم برسانم. »
از تاریخ ٥ اسفند ١٣٨٩ میرحسین موسوی نخست وزیر سابق جمهوری اسلامی، و صاحب امتیاز روزنامهی توقیف شده کلمه سبز، همسرش زهرا رهنورد، روشنفکر و نویسنده و مهدی کروبی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، صاحب امتیاز روزنامه توقیف شده اعتماد ملی، در بازداشت خانگی غیر قانونی و خودسرانهی بسر میبرند. رهبران جنبش اعتراضی به انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد که نظام از آنها به عنوان « سران فتنه» نام می برد، با آنکه از وضعیت جسمی مساعدی برخودار نیستند و از همه حقوق خود محروم شدهاند.
همچنین گزارشگران بدون مرز از آزادی سامان صفرزایی همکاری بسیاری از رسانهها و از این میان اندیشهپویا، پس از سپری کردن مدت محکومیت خود به تاریخ ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ مطلع شده است. وی به همراه سه روزنامهنگار دیگر در موج بازداشت ١١ آبان ١٣٩٤ بازداشت و در تاریخ ۲۲ اسفند سال گذشته در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهام هایی چون«فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی و توهین به مقامات» محاکمه و به ۵ سال زندان محکوم شد. این محکومیت در دادگاه تجدید نظر به ۲ سال کاهش یافت.
۱۰ اسفند ۱۳۹۵ - – توقیف روزنامه شاخه سبز در شهر قم
گزارشگران بدون مرز(RSF) توقیف روزنامه شاخه سبز در تاریخ ۹ اسفند ۱۳۹۵ به دستور دادستانی شهر قم را محکوم میکند. این توقیف در پی اعتراض 136 نماینده مجلس انجام شد. علت توقیف این روزنامه انتشار طنزی است در باره عدم امنیت در محله نیروگاه شهر قم که « توهین به مردم» تلقی شده است.
۵ اسفند ۱۳۹۵ – احمد منتظری روانه زندان شد.
گزارشگران بدون مرز (RSF) زندانی کردن احمد منتظری را قاطعانه محکوم میکند. مسوول سایت آیتالله حسینعلی منتظری در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۹۵ پس از احضار به دادگاه ویژه انقلاب روانه زندان شده است.
این روحانی ترقیخواه پس از محاکمه در پشت درهای بسته و بدون وکیل در دادگاه ویژه روحانیت در تاریخ ۷ آذر ماه «به اتهام اقدام عليه امنيت ملى» به تحمل ده سال حبس تعزيرى و «به جهت انتشار فايل صوتى داراى طبقه بندى سرى» به تحمل ده سال حبس تعزيرى و به « اتهام تبليغ عليه نظام به تحمل يك سال حبس تعزيرى« جمعاً به تحمل ٢١ سال حبس تعزيرى محكوم شده است. که شش سال آن احرایی است» وی اعلام کرده بود که به این رأی اعتراض کرده است. رأی دادگاه تجدید نظر رسما به وی ابلاغ نشده است. احمد منتطری در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ نوار صوتی در باره کشتار جمعی زندانیان سیاسی در دهه شصت بر روی سایت آیتالله منتظری منتشر کرد.
برای اطلاعات بیشتر : احمد منتظری برای تلاش در مطلع کردن شهروندان از یک دوره تاریک تاریخ ایران به ٢١ سال زندان محکوم شده است
۲۹ بهمن ۱۳۹۵ -آزادی مشروط احسان مازندارانی
گزارشگران بدون مرز (RSF) از آزادی روزنامه نگار زندانی، احسان مازندارانی به تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ مطلع شده است. وی یکی از روزنامهنگاران بازداشت شده در موج بازداشت و احضار روزنامه نگاران در ۱۱ آبان ۱۳۹۴ است. احسان مازندانی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهام هایی چون«فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «اقدام علیه امنیت ملی از طریق اجتماع و تبانی و توهین به مقامات» محاکمه شده و به هفت سال زندان محکوم شده بود. این احکام در دادگاه تجدیدنظر به دوسال زندان قطعی کاهش پیدا کرد. این روزنامهنگار چند بار به دلیل بیماری و سپس اعتصاب غذای به بیمارستان منتقل شده بود. پیشتر و به هنگام مرخصی او در تاریخ ١٨ مهرماه ۱۳۹٥ وکیلاش اعلام کرده بود که با توجه به سپری کردن نیمی از محکومیت وی میتواند از آزادی مشروط بهرهمند شود.
۲۱ دی ۱۳۹۵ - یک روزنامهنگار برای انتشار « نشر اکاذیب» ۴۰ ضربه شلاق زده شد
گزارشگران بدون مرز (RSF) انزجار خود را از اجرای حکم غیر انسانی و قرون وسطایی ۴۰ ضربه شلاق بر بدن حسین موحدی خبرنگار سایت اطلاع رسانی نجفاباد نیوز اعلام میکند. این خبرنگار به تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ خبری در باره توقیف ۳۵ دستگاه موتور سیکلت دانش آموزان یکی از هنرستان های این شهر از سوی نیروی انتظامی منتشر کرده بود. با وجود انتشار حق پاسخ در رسانه و عذرخواهی خبرنگار اما نیروی انتظامی شکایت خود را پس نگرفت. دادگاه نحف آباد حسین موحدی را به ۴۰ ضربه شلاق برای « نشر اکاذیب » محکوم و این حکم در ۱۵ دی ماه به اجرا شد.
جمهوری اسلامی ایران «کنوانسیون منع شکنجه و رفتارهای غیرانسانی و حقارت آمیز» را تصویب نکرده است.
۱۷ دی ۱۳۹۵ – ریحانه طباطبایی پس از سپری کردن محکومیت یک سال زندان آزاد شد
گزارشگران بدون مرز (RSF) از آزادی روزنامه نگار زندانی، ریحانه طباطبایی به تاریخ ۱۶ دی ماه ۱۳۹۵ مطلع شده است. همکار بسیاری از روزنامههای اصلاحطلب از این میان شرق، اعتماد و بهار، پس از سپری کردن محکومیت یکسال زندان خود آزاد شده است. وی در تاریخ ۹ آذر ١٣٩٣در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب اسلامی تهران محاکمه و به یک سال زندان و دوسال ممنوعیت فعالیتهای سیاسی و مطبوعاتی و در فضای مجازی محکوم شد. این حکم را دادگاه تجدید نظر در تاریخ ٢٥ آبان ۱۳۹۴ تأیید کرد. این روزنامهنگار در تاریخ ٢٢ دی ماه ۱۳۹۴ روانه زندان اوین شد.
ریحانه طباطبایی پیش از این نیز چندین بار بازداشت و محاکمه و زندانی شده است. از این میان در تاریخ ٢١ آذر ماه ١٣٨٩ از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین انتقال یافته بود، که در تاریخ ٢٦ دی ماه همان سال با سپردن وثیقه ١٠ میلیون تومانی به شکل موقت در انتظار برگزاری دادگاه آزاد شد. وی در ١٥ فروردین ١٣٩١ از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به یک سال زندان محکوم شد که این حکم را دادگاه تجدید نظر به شش ماه تعدیل کرد. این روزنامهنگار از تاریخ ٢٩ خرداد تا ۲۰ ابان ١٣٩۳ را در زندان سپری کرد و در تاریخ ١٢ بهمن ١٣٩٢ نیز در موجی دیگر از بازداشتهای جمعی روزنامهنگاران بازداشت شده بود که با سپردن وثیقه در تاریخ ۸ اسفند همان سال آزاد شد.
آرشیو خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران از خرداد ١٣٨٨ تا دی ماه ۱۳۹۵
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران دی ماه ١٣٩٣ – دی ماه ۱۳۹۵
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران دی ماه ١٣٩٣ – دی ماه ۱۳۹۴
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران دی ماه ١٣٩٢- دی ماه ١٣٩٣
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران دی ماه ١٣٩١- دی ماه ١٣٩٢
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران: دی ماه ١٣٩٠- دی ماه ١٣٩١
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران: دی ماه ١٣٨٩- دی ماه ١٣٩٠
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران: بهمن ١٣٨٨- دی ماه ١٣٨٩
خبرهای سرکوب آزادی اطلاعرسانی در ایران: خرداد ١٣٨٨ - دی ماه ١٣٨٨
آنلاین : http://www.rsf-persan.org/arti...