عربی زبان مقدس است؟
تقدس تعصب می آفریند و تعصب منجر به خشونت می شود!
زمان خواندن: 4 دقیقه (تعداد واژه ها: 1103)
چه خوب و موثر خواهد بود٬ اگر چنین گفتمان های سازنده که نیاز مبرم جامعه ی تقدس پرور ما به صورت عام و ضرورت تبادل اندیشه میان روشنفکران و اندیش مندان به صورت خاص٬ بدون غرض های شخصی و ترور شخصیت دیگران ادامه پیدا کند.
قبل از آن که به اصل مطلب بپردازم مناسب میدانم تا از دو دوست٬ جناب میرحسین مهدوی و دوست دیگری پرده نشین٬ زیر نام مستعار «چشمه» به تبادل نظر و نقد پرداخته اند تشکری داشته باشم٬ و ای کاش محترم و یا محترمه «چشمه» این مسئله را در نقدی که بر نوشته آقای مهدوی نوشته بودند در نظر میگرفتند که فقط به نقد اثر میپرداختند و نه نقد شخصیت؛ البته که هیچ کدام مانعی ندارد٬ اما هر نکته جا و هر سخن مکانی دارد٬ این نکته نیز قابل یاد آوریست که نمیشود شخصی را به جرم اندیشه ی دیروزی اش٬ امروز محکوم به سکوت کنیم٬ و تغییر اندیشه جرم نیست.
و هم چنان سپاس بی پایان از همه ی خوانندگان کابل پرس مخصوصا آن عده که در کامنت گذاشتن و ابراز نظر کوتاهی نکردند و نظرات موافق و مخالف خویش را اباز داشتند و در پاره ی موارد با نیش ها و سرزنش ها نوازشم دادند و تنها برداشت من٬ اینست که از این نیش ها عسل می طراوت.
البته تصمیم ندارم به بند بند نوشته ی دوست گرانمایه ام جناب مهدوی بپردازم این کار را قبلا جناب چشمه انجام داده اند و این نوشته در ادامه ی و تایید نوشته ی قبلی به نگارش در آمده است.
عربی زبان مقدس است؟!
لازم میدانم تا برای روشن شدن بحث به گذشته ها برگردیم٬ قبل از ظهور اسلام و نزول قرآن٬ در مکه (مکرب) ۳۵۰ بت برای پرستش در کعبه ای که امروز ملیونها مسلمان سالانه به زیارت و طواف آن به مکه مسافرت میکنند، برای عبادت و نمایش گذاشته می شد. ساکنین مکه آنزمان (قبل از اسلام) به زبان عربی صحبت میکردند که قرآن به همان زبان نازل گردید؛ زبان که امروز «مقدس» پنداشته میشود و پرستش صدها بت در کعبه با همین زبان عربی صورت میگرفت. اگر از آقای مهدوی دوست دیرینه ی من و دوستان که هم نظر ایشان هستند بپرسیم که نظر شما نسبت به زبان عربی قبل از اسلام چیست؟ تصور نمیکنم که کلمه «مقدس» را کنار «عربی» اش بگذارند٬ با توجه به اینکه زبان عربی یک جا با قرآن نازل نگردیده و قبل از آن رواج داشته است٬ بنا بر این زبان عربی از ابتداء مقدس نبوده است.
این گونه بود که لطف خداوند شامل حال اعراب جاهل ٬ بت پرست و بادیه نشین آن زمان میشود و کتاب مقدس با زبان نا مقدس آنزمان نازل میگردد و خداوند در این گزینش و انتخاب ناگزیر بود٬ چون این زبان مروج بوده است، پس عامل مقدس شدن زبان عربی «دین» اسلام است٬ اگر چنین برداشت درست باشد بنابراین سایر زبان های که مسلمانان با آن تکلم میکنند نیز مقدس شمرده میشود.
مقدس٬ مقدس است و درجه بندی نشده است بطور مثال" مقدس" و "مقدس تر" نداریم. اما آيت الله خمینی در رساله اش چنین حکم میکند:"مس نمودن خط قرآن، يعني رساندن جايي از بدن به خط قرآن براي كسي كه وضو ندارد حرام است. ولي اگر قرآن را به زبان فارسي يا به زبان ديگر ترجمه كنند مس آن اشكال ندارد. ( رساله توضیح المسائل، مسئله 317).
قرآن٬ قرآن است٬ فارسی و یا عربی٬ ولی همان کلام الهی است چگونه است که دست زدن بدون وضو به عربی اش حرام و بر ترجمه اش اشکال ندارد و این چه پیامی میتواند داشته باشد به جز اینکه کلام (زبان) مقدس تر از پیام (قرآن) است.
اما پیشوای دیگری چنین حکم میکند٬ ابوحنيفه امام اعظم اهل سنت : اذان و نماز و تلبيه به زبان فارسي جايز است (السرخسي المبسوط ج1، ص36-37)٬ اما پیروان اهل تسنن نیز با این فتوا ظاهرا مخالف هستند اینکه چرا و چگونه باید از علمای اهل تسنن پرسید.
این فرامین متضاد در اساسی ترین مسایل دینی را چگونه توجیه دینی و علمی خواهند شد و مقدس شمردن و خط سرخ کشیدن بر پاره ی از مسایل دینی جز غرض های شخصی٬ زبانی و نسبی پایه و اساس دیگری نخواهد داشت.
شاید این نکته را کسی رد نکند که تقدس تعصب می آفریند و در نتیجه تعصب٬ منجر به خشونت میشود کنکاش و مخالفت با هر پدیده ی مقدس جرم و خیانت محسوب میشود و تقدس گرایان و تقدس پروران در برابر مخالفین خویش با استفاده از فضای تقدس گرایی و تقدس پروری حاکم به سرکوب و خشونت دست میزنند.
نمونهاي از مخالفت مسيحيان با اين كار به دار آويختن ويليام تيندل (William Tynndale و آتش زدن جسد وي در سال 1536، به جرم ترجمه و نشر عهد جديد به زبان انگليسي است. نسخههاي فراواني از ترجمهي او نيز به كام آتش رفت" اما امروز بعد از شکستن تقدس زبانی انجیل٬ این کتاب را به ۳۰۰ زبان زنده دنیا میتوان یافت کرد و نتیجه ی مثبت اش فراگیر شدن مسیحیت در سراسر جهان است و هیچ تاثیر منفی بر قداست خود کتاب نداشته است.
در اسلام نیز نمونه های داریم که در سطح علمای برجسته اسلامی چنین اتفاقات افتاده است٬ "به طوري كه علامه شيخ احمد بن عبدالرحيم دهلوي معروف به «شاه وليالله» ( متوفاي 1176 ق ) پس از اقدام به ترجمه فارسي قرآن مجيد به نام فتحالرحمن في ترجمه القرآن درجامعه ی اسلامي هندوستان مجبور به جلای وطن شد (مجله ی المنار، ج31، ص 636) همچنين حدود هفتاد سال پيش ميان دولت مصر و علماي موافق ترجمهي قرآن از يك سو و علماي مخالف اين كار از سوي ديگر نزاعي شديد درگرفت و سر انجام قضيه به نفع مخالفان ترجمه خاتمه يافت".
اگر مرور کوتاهی در تاریخ بشریت داشته باشیم اکثر گرفتاری های بشریت٬ از تعصب است و این تعصب از تقدیس شدن مکانها٬ زبان ها٬ شخصیت ها٬ کتاب ها و هر آنچه که در حوزه اجتماع بشر مقدس شناخته شده است منجر میشود٬ مثل جهاد مقدس٬ جنگ مقدس٬ خون مقدس٬ خاک مقدس٬ وظیفه مقدس٬ شخصیت مقدس ...
و اگر بدور از این تقدس ها و تعصب ها به مسایل و مشکلات بشریت پرداخته شود بدون شک خیلی از مشکلات بشر حل خواهد شد.
از"فاشیسم مقدس"تا "کتاب مقدس ، زبان مقدس"
آب دهان سیدها، مجددی ها و پیر گیلانی ها
پنج شنبه 25 سپتامبر 2008, نويسنده: چشمه
کتاب مقدس، زبان مقدس
تجربه و رویایی مستقیم با افسون آیات الهی
يكشنبه 21 سپتامبر 2008, نويسنده: میرحسین مهدوی
استعمار زبانی به بهانه ی دین!
اگر بجای اسم «الله» از ترجمه آن «خدا»، ايزد، پروردگارو ....
دو شنبه 15 سپتامبر 2008, نويسنده: حسين زاهدی
پيامها
29 سپتامبر 2008, 18:48, توسط احمد
راستی من یک سوال دارم از اقای مهدوی که امیدوارم حمل بر بی احترامی نشود:
اگر زبان عربی مقدس است ایا سخنان یک فاحشه ای عرب هم مقدس است؟ این را می گویم چون در شهری که من زنگی می کنم تعدادی زیادی زنان فاحشه عرب مشغول کار فاحشگی به صورت قانونی هستند و تعداد زیاد افغانهای ما از جمله خودم گاهگاهی مشتری شان هستیم.
آیا در فاحشه خانه های دبی و بیروت و مراکش هم زبان فاحشه ها و مشتری های شان را باید مقدس شمرد چون عربی مقدس است.
تشکر
30 سپتامبر 2008, 17:37, توسط پنجابي
با تقديم احترام به همه دوستان بخصوص آقاي زاهدي روشنفكر !!
يك مسأله عقلي را مي خواستم مطرح كنم وآن اينكه : درهرموضوعي عقل ايجاب مي كند نظر كارشناس آن موضوع مورد قبول واقع شود وكساني كه تخصص درآن موضوع را ندارد ازحيطه خويش (اطلاعات عمومي ) پارا فراتر نگذارد آيا كسي كه مثلا رشته اش مهندسي است مي تواند درمورد مسائل پزشكي اظهارنظر كند؟ وآنهم درحدي كه نظرات تمامي متخصصين اين علم را زير سؤال ببرد؟ درحالي كه خود درحد اطلاعات عمومي از پزشكي مي داند ؟
حال سؤال اين است كه آيا بزرگان علوم اسلامي اعم از شيعه وسني درطول تاريخ اسلام اشكلالهاي جناب زاهدي به ذهن شان نرسيده بوده؟
من يك سؤال از آقاي زاهدي دارم آيا شما چيزي به عنوان توقيفي را شنيده ايد ؟ درصورت كه پاسخ مثبت است توضيح دهيد تا مقدمه بجث فراهم شود وگام اول بسوي رفع سوأتفاهم شما برداشته شود .
29 سپتامبر 2008, 19:16, توسط tareq
aziz hamwatanam salam
jamaye kaba ra ke mebosand.........o na az kerme pela nami shood..........ba azize neshast roze chand............la jaram hamcho o gerami shood. lotfe khoda jan shamele halat bad.............
tareq
30 سپتامبر 2008, 06:06, توسط اکبر
عزیزان سلام/
جامه ای کعبه را که میبوسند--- او نه از کرم پیله نامی شد---با عزیزی نشست روزی چند---لاجرم همچو او گرامی شد/ لطف خدا جان شامل حالت باد! طارق (نوشته طارق جان با خط فارسی) این هم یک نمونه ای خوبی از لذت بردن از یک نوشته با خط همان زبان است
1 اكتبر 2008, 04:43, توسط tareq
akbar jan salam, tashakor az lotfat,
tareq
30 سپتامبر 2008, 07:52, توسط جلال ابادی
دوست عزیز زاهدی صاحب!
شما کاملا درست فرموده اید،یکی از راه های نفوس و در دام انداختن ملت دیگر ترویج زبان است،عربی ها مست و عیاش و ملت که در طول تاریخ بشریت هیچ نوع افتخارات علمی و ازادی خواهانه نداشته و تنها اسلام را سر پوش جاهلات خود اینها قرار داده اند.
قران به زیان روسی ترجمه شده و در دسترس مسلمانان روس قرار دارد و از ان استفاده می کنند و همچنان با زبان انگلیسی نیز ترجمه ان موجود است .
زبان عربی به هیچ وجه مقدس نه بوده و نیست، بلکی قران مقدس است.
سه کتاب اسمانی هریک تورات، زبور و انجیل به زبان عبری نازل و نوشته شده است لیکن این به این معنی نه بوده که زبان عبری گویا مقدس است .
جلال ابادی
آنلاین : زبان عربی مقدس نیست
30 سپتامبر 2008, 10:01, توسط یما غ
دوستان عزیز سلام!
آقای زاهدی نظریات تان کاملآ به جا و درست است. جامعه ما واقعآ در افراط و خرافات جایگاه خاصی خود را دارند.
اگر اشخاص واقعا طرفدار دین میداشتیم, درین منجلاب بدبختی مواجه نمیشدیم. اگر این مزدوران عرب اجازه نشر و چاپ قرآن را به زبان فارسی دری میدادند و با شمشیر تعصب بر فرق کنندگان این کار نیک نمیکوبیدند، حال همه ما مطابق احکام قرآن عمل میکردیم و قرآن را مانند یک کتاب رهنما در زندگی خود قرار داده وقت و ناوقت به آن مراجعه مینمودیم. اما دریغ و افسوس که این جاهلان در انجام این عمل نیک چنان خشمگین میشوند که انگار گناه بسیار بزرگی از نزدت سر زده باشد.(شما شاهد حال غو زلمی و دیگر همکارانش هستید).
جهل و بد بختی بیداد میکند. همه و همه از دست همین زبان عربیست که مانند خار در جامه ماچسبیده است و رها کردنی مان نیست.
به امید روزی که بتوانیم احکام خداوند را به زبان شیرین خود بخوانیم و از فواید آن بهره مند شویم. یما غ
15 اكتبر 2008, 08:00, توسط فهیم از انگلستان
با تشکر از حسین جان زاهدی
دوست گرامی ام محترم یما جان، اگر قرآن به فارسی ساده و روان ترجمه شود، من اطمینان دارم که شما دیگر نخواهید گفت: مقدس! دیگر نخواهید گفت: راهنمای ما انسانها برای زندگی خوب انسانی. بنابراین لازم نیست که زبان مقدس عربی به فارسی ترجمه شود تا من و شما از اهداف و دستورات داخل آن آگاه شویم. باید به زبان پاک و مقدس عربی باشد تا من و شما بیخبر و غافل باشیم. من فراتر از این نمیتوانم سخن بگویم.
از طالبان (ظالمان) و ملاهای ایران، کسی بیشتر با اسلام و احکام قرآن آشنائی ندارد. اگر میخواهید که مطمئن شوید، از وبسایتی که در اختیار شما قرار میدهم دیدن کنید و گاه گاهی به رادیو آن گوش کنید. سعی کنید هر روز صبح گوش کنید.
با احترام فراوان
آنلاین : رادیوی بیداری و ترجمه و تفسیر قرآن توسط دکتر فرود فولادوند
30 سپتامبر 2008, 11:47, توسط اکبر حق جو
روز بخیر....
بنیان کعبه بنا بروایتی ذریعه فرشته و به روایتی ذریعه ادم گذاشته شد و بعد در طوفان نوح تخریب و بعد توسط ابراهیم و پسرش دوباره تعمیر گردید..بعدا شاید بار بار تا امروز تعمیر و ترمیم شده است...
موجودیت بت و انحراف اعراب قصه دیروز است که مشکل مذکور نیز ذریعه صاحب کعبه حل و فصل گردید پس لازم به گل الود کردن اب نیست...باید متوجه بود که موجودیت بت در کعبه دل خطر نا کتر است
از کعبه گل زیرا برای شکستاندن ان هر ابراهیمی عا جز است..
قداست زبان مربوط شخص مردم عرب نیست بلکه نظر به نزول احکام الهی درین زبان است ولی این بدان معنی نیست که هر که عرب بود و عربی گفت به تماشا نشست و تقدیس نمود..
اگرچه گفته اند که زبان عربی فصیح ترین زبان ها است وحتی روایت است در صورت شناخت زبان عربی - گرامر سایر زبان ها را در کمتر از دو ماه میتوان فرا گرفت!!!!حالا چه بهتر که از لاک تعصب بیرون امده با فرا گرفتن زبان زنده ی به تجربیات خود و جامعه افزود...
ترجمه کلام الهی عیب نیست چنانکه هم موجود است ولی توسط اشخاص خبره باید صورت گرفته باشد و در مکاتب و"دانشگاه" تدریس گردد نه توسط هر شهرت طلبی که بفکر تامین مقاصد مادی و دنیوی استند..ولی برخوردی که با غوث زلمی صورت گرفت نیز اشتباه بود بایست وی به حبس تعلیقی مکلف میشد...
در غرب کلام الهی را از سیاست و دولت داری دور نگه داشته اند تا به مقاصد استعماری و کشور گشایی خوبتر بپردازند و کلام خداج توام با سیاست و دولت است حالا مهم نیست چه در شرق باشد یا غرب!!! زیرا خداوند خالق زمین است و منطقا دولت زمینی نیز بایست از وی پیروی کند نه تنها در منطقه بلکه در همه اکناف جهان!!!..حالا اگر حسین زاهدی خدا میبود از موجودات زمینی چه توقع داشتند؟؟؟
تعصب و قداست خوب است ولی دایره تطبیق ی انرا بدون افراط و تفریط بایست فهمید در غیر ان منجر به انهدام خانه و کاشانه میگردد...و مشکلات طبیعی و سیاسی جهان امروزی از عدم رعایت و احترام باین دوایر تعصبات و قداست هاست..جرا در این مورد تفکر نمیکنید؟؟؟
اشتباه حسین زاهدی اینست که ادعای عقل کل دارند و به چیز که می پردازند انرا نقص ناپذیر میپندارند که اشتباه محض است...در جهان امروزی به خداوند خرده میگیرند پس موقف زاهدی ها را باید شناخت که در کجا استند....
1 اكتبر 2008, 15:32, توسط امید
آقای زاهدی در بند افکار این عرب پرستها نباشید. اینها دوست ندارند که از غلامی عربها خلاصی داشته باشند
از این عرب و عرب بازی خسته شدم. امیدوارم که ای مردم بدبخت دیگه متوجه شوند
1 اكتبر 2008, 13:02, توسط مهدی از ایران
با درود بر شما آقای زاهدی.
من یک ایرانی ام از دیار خراسان،
باور کنید شما در افغانستان بیشتر از ما در ایران آزادی دارید!!! ما اگر سخنانی چون سخنان شما بنویسیم آزادی پس از سخن نداریم!!! باور کنید اگر ایران آنگونه که به ما می گویند پیش از انقلاب 1357 خورشیدی (1978 میلادی)، غربزده بود اکنون شده عرب زده!!! مردم وملت ما همه دارند کم کمک عرب زده می شوند (یعنی بی مخ شدن برای عرب و عربی و اندیشه نداشتن) خدا شما و ما را نجات دهد.
بسیار جالب است که بدانیم که هرگز عربی مقدس نیست و نبوده، آنهایی عربی را مقدس میدانند که قرآن را نخوانده اند و نمی دانند چرا قرآن عربی اومده؟ دلایل گوناگونی داره که برخی عقلی است و برخی هم تو قرآن اومده:
اگر بریم سوره فصلت آیه 3 رو بخونیم خدا میگه: کتابی است که آیات آن به روشنی بیان شده، قرآنی است به زبان عربی برای مردمی که می دانند. ولی کافیست کمی پیشتر برویم تا به آیه 44 همان سوره برسیم: و اگر قرآن را به زبان عجمی (غیر عربی) می فرستادیم, براستی که می گفتند که جرا آیه های آن به روشنی بیان نشده؟ مگر می شود کتابی غیر عربی و مردم (طرف سخن آن) عرب زبان!!!...
جالب است همین آیه نشان میدهد که می شده است قرآن به زبان دیگری بیاید، ولی نیامده است تا مردم عربستان بهانه نیاورند که چرا بر مردمی که عرب زبانند، کتابی غیر عربی آمده است؟ (که سخن و پرسشی کاملا درست و بجاست). اکنون باید بپرسیم کی جاهل تر و نادان تر است؟ ما به مردمان زمان اسلام می گوییم: عربهای نادان و یا (اعراب جاهلی) ولی همانان به عقلشان رسیده که نباید کتاب به زبان دیگری باشد ولی مردم زمانه ما نمی دانند و نمی فهمند!!! همین پرسش را از هود نمی پرسند که بابا جان من، چگونه من عربی را بخوانم (زبانی را که نمی فهمم) ولی پندهای خدا را دریابم؟! ولی بفهمم خدا چی گفت؟ آیا بی احترامی به خدا نیست که ما سخنانش را بخوانیم ولی نفهمیم چه دستور و یا راهنمایی برای ما داشت؟
در ادامه چند دلیل دیگر می آورم که از خودم نیست: از کسی به نام ماندگاری است:
"هر پیامبری که برای هدایت قومی مبعوث شده است، به زبان همان قوم سخن گفته؛ و کتابی را هم که آورده است، به زبان آن قوم است.
"و ما ارسلنا من رسول الا بلسان قومه لِیُبَیِنَ لهم" سوره ابراهیم آیه 4.
و ما هیچ فرستاده ای را جز به زبان مردمش نفرستادیم،
تا بتواند حقایق را بر ایشان روشن نماید.
پیامبران الهی، پیام خداوند را به زبان مخاطبان اولیّه خویش می آورند. و معارف الهی را متناسب با سطح فرهنگی و علمی آنان بیان می کنند. و نیز نوع معجزاتی که برای اثبات پیامبری خویش می آورند، با اختراعات، علوم و فرهنگ پیش رفتة آن روز، متناسب است. پیامبر اکرم نیز که در شبه جزیزه عربستان به پیامبری رسیدند، از این قاعده مستثنی نبودند. و نزول قرآن به زبان عربی (یعنی زبان مردم عربستان) بود. و این امر با توجه به مخاطبان نخستین و شخص پیامبر( که عرب زبان بودند، یک جریان طبیعی است. پس اگر قرآن به زبانی جز عربی نازل می شد، جای آن داشت که از حکمت نزول قرآن به آن زبان، سؤال شده و گفته شود : "با آنکه مخاطبان نخستین پیامبر( ، عرب زبان هستند، چرا این پیام به زبان عربی نازل نشده است."
عوامل دیگری نیز در عربی بودن زبان قرآن نقش داشته است :
الف : قرآن در چند آیه از مردم خواسته است که اگر می گویید قرآن معجزه نیست, آیاتی مانند آن بیاورید. حال اگر این قرآن به زبانی غیر از عربی نازل می شد، چگونه ممکن بود که از مخاطبانی که جزء به زبان عربی آشنا نیستند، یا تسلط کافی بر زبانهای دیگر ندارند، خواسته شود که برای روشن شدن حقانیّت و یا نادرستی مدعای پیامبر ( سخنی همانند قرآن بیاورند؟ در این صورت به آسانی می گفتند : "ما عرب زبانها محتوای پیام تو را نمی فهمیم، پس چگونه مانند آن را بیاوریم؟"
ب : اگر قرآن به زبان عربی نبود، مخالفان قرآن که به دنبال بهانه ای برای نپذیرفتن دین اسلام بودند، فرصت را مناسب دیده، نامفهوم بودن آیات را به عنوان دلیلی برای نپذیرفتن خود، ارایه می دادند. قرآن که نازل شد، عربی بودن آن، این بهانه را از مخالفان گرفت.
ج : خلق و خو و تعصّبات ملت عرب طوری بود که اگر قرآن به زبانی غیر از عربی نازل می شد، نه رسالت پیامبر را میپذیرفتند،و نه سخنانش را.
د : مخالفان قرآن ادّعا کردند که پیامبر( قرآن را از انسان دیگری فرا گرفته، و این کتاب وحی آسمانی نیست. قرآن که به زبان عربی نازل شد، این ادّعا را باطل کرد. زیرا زبان کسی که قرآن را به او نسبت می دادند، غیر عربی بود. در صورتی که زبان قرآن عربی روشن است، ویک فرد غیر عرب نمی تواند الفاظی به این زیبایی را که هیچ یک از سخنوران عرب نتوانستند مانند آن را بیاورند، بسازد.
آقای زاهدی گفته پیشین تان هم بسیار قشنگ بود: استعمار زبانی به بهانه دین. کامیاب باشی.
آنلاین : از ماندگاری است که گفته ام. البته من به دیگر عقایدش کاری ندارم.
2 اكتبر 2008, 04:03, توسط اکبر ح ج
ب جواب اقای امید و مهدی خراسانی بطور مختصر تکرار میشود....
خدا پرستی دال بر عربپرستی نیست !!!
و سوال اینجاست که خداوند چرا زبان عربی را برای ابراز مقاصد خود استفاده کرده باید حکمتی در کار باشد و این یک سوال تخصصی و تکنیکی است که از خابر زبان پرسید اگرچه من قبلا دلایلم را در باره نوشته ام...
و اما این منتهای حماقت است که اگر ما بگویم با تقوا ترین انسان روی زمین کسی است که عربی تکلم کند نه العیاذ باا...بلکه کسی است که از گناه پرهیز کند!!!
و انتخاب زبان عربی نه به خاطر برتری اعراب دوران جاهلیت از سایر ملت ها است و نه منطقا قابل قبول است که خداوند ترسی یا ضرورتی از اعراب به خاطر گروییدن به دین مورد نظرش داشته که درین صورت نمی توانست پیام به شان خدایی وجهانی داشته باشد و ناقص ومحدود به نظر میرسید بلکه صرف و صرف بایست به خاطر کیفیت زبان باشد و چند دلیل فزیکی دیگر که با اندک تامل میتوان به ان پی برد...
واین اشتباه محض است اگر ما علم خداوند را حادث گفته و از قدیم ندانیم که در انصورت موقف وی از یک انسان پیش بین خاکی پاینتر خواهیم اورد که قطعا خدا بودن وی را زیر سوال خواهد برد!!!
پس بیاید بپذیریم اگر عربی یک زبان مقدس نیست ولی میتوان انرا در مکتب توحید زبان دانشگاه خطاب کرد!!!