صفحه نخست > حقوق بشر > توصیه های مهم یک فعال حقوق پناهندگان به پناهجویانی که در آستانه اخراج می باشند

توصیه های مهم یک فعال حقوق پناهندگان به پناهجویانی که در آستانه اخراج می باشند

ما از شما می خواهیم این توصیه ها را جدی گرفته و آن ها را با دوستان و آشنایان خود شریک بسازید
کابل پرس خبری
شنبه 25 اكتبر 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

کابل پرس?: روند بازگشت اجباری پناهجویان افغانستان از کشورهای مختلف اروپایی و استرالیا شدت گرفته است. گزارش های مختلف حاکی از آن است که پولیس کشورهای مختلف پناهجویان را بازداشت کرده و با همکاری شرکت های هوایی همچون تورکیش ایرلاینز به زور آنان را به کابل می فرستد. قراردادهای شرم آور و ضد انسانی حکومت قبیله ای افغانستان نیز باعث شده که کشورهای اروپایی و استرالیا، روند دیپورت و بازگشت اجباری را تشدید کنند.
یکی از فعالان حقوق پناهجویان و پناهندگان از کشور ناروی، در گفتگو با کابل پرس توصیه هایی را به کسانی که در آستانه اخراج قرار می گیرند کرده که ما از شما می خواهیم این توصیه ها را جدی گرفته و آن ها را با دوستان و آشنایان خود شریک بسازید. این فعال حقوق پناهجویان و پناهندگان می گوید تا زمانی که دولت افغانستان افراد دیپورت شده را می پذیرد، دولت هایی مانند ناروی به اخراج اجباری ادامه می دهند.

توصیه های مهم

یک: تمام کسانی که پاسخ منفی نهایی از اداره های مهاجرت دریافت کرده اند همواره باید دارای وکیل باشند که وکیل بتواند از آنان در مراحل مختلف نمایندگی کند. وکیل باید کسی باشد که از دوسیه پناهجو آگاهی دارد و در موقع اضطرار وارد عمل شود. پناهجو باید مراحل ارایه ی وکالت را بلافاصله پس از دریافت پاسخ منفی نهایی انجام دهد. ما می دانیم که پولیس معمولن در آستانه رخصتی، پنجشنبه شب یا جمعه اقدام به بازداشت و اخراج می کند که تلاش ها برای گرفتن وکیل و برقراری تماس ناممکن می شود. بويژه کسانی که در کمپ های پناهندگی می باشند براحتی توسط پولیس شکار شده و بازداشت می شوند. از همین جهت لازم است که پناهجو پیش از رسیدن به این مرحله وکیل قانونی داشته باشد تا تمام راه های ممکن را بپیماید.

دو: اگر پناهجویان معلومات جدید مرتبط با دوسیه ی خود دارند شامل هر معلوماتی که باعث قوی تر شدن دوسیه آن ها می شود، باید این معلومات را ترتیب داده و آن را به پرونده ی خود اضافه کرده درخواست کنند که دوسیه با معلومات جدید بررسی شود.

سه: اگر دلیل اصلی رد درخواست پناهندگی نامشخص بودن هویت پناهجو می باشد، کوشش کنید با تهیه ی تذکره یا مدارک دیگر این مساله برطرف شود.

چهار: اگر دوسیه بر اساس مسایل انسان دوستانه و نه مسایل سیاسی تهیه شده و علت پاسخ منفی عدم داشتن مدارک هویتی ست، پناهجو می تواند به سفارت کشور خود مراجعه کرده و مدارک هویتی مورد نیاز را تهیه نماید. وقتی یک پناهجو علت های انسان دوستانه داشته باشد و نه سیاسی، طبق موارد ذکر شده در کنوانسیون ها، دلیلی برای عدم مراجعه به سفارت کشور خود ندارد. به این معنا که دلایل او برای درخواست پناهندگی بر اساس تهدیدها از جانب نیروهای حکومتی نمی باشد. بسیاری تصور می کنند در اینصورت (تاکید می شود در صورت داشتن دوسیه های انسان دوستانه و نه سیاسی) مراجعه به سفارت باعث شناسایی هویت آنان و آسان تر شدن دیپورت می شود. در حالی که چنین نیست و دولت ناروی بدون داشتن مدارک نیز افراد را به افغانستان دیپورت می کند. باید تاکید کرد که تا زمانی که تهدید از جانب نهادها و ارگان های غیر دولتی مانند طالبان و یا سایر گروه هاست و حکومت در این موارد قادر به تامین امنیت نمی باشد، شخص پناهجو می تواند به سفارت افغانستان برای تهیه ی اسناد هویتی مراجعه کند. اگر دوسیه بر اساس تهدید ارگان ها و نهادهای دولتی می باشد در اینصورت موضوع کاملن فرق دارد و مراجعه به سفارت می تواند تاثیر منفی بر دوسیه بگذارد. لطفن این دو مورد را به دقت از یکدیگر تفکیک کنید.

پنج: شخصی که پاسخ منفی نهایی دریافت کرده است، در کنار همه ی تلاش های خود برای ماندن و دیپورت نشدن، پیش از دیپورت احتمالی، آشنایان، دوستان و خانواده خود را در کابل در جریان بگذارد. در صورت لزوم بصورت امن پول مورد نیاز خود را در کابل انتقال دهد و مکان بود و باش موقت خود را در کابل آماده سازد. این اقدامات احتیاطی را پیش از دیپورت شدن باید انجام داد.

شش: در صورت دیپورت شدن و برای در جریان گذاشتن دوستان، فامیل و یا فعالان ناروی، حتمن حساب های کاربری در اسکایپ، وایبر و یا فیسبوک داشته باشید تا از وضعیت افغانستان در مورد افراد دیپورت شده معلومات بدست آید. این می تواند کمک زیادی کند تا معلومات و اطلاعات دولت های اروپایی و نهادهای گزارش ده در مورد افغانستان را به چالش کشاند. اگر شما بتوانید ثابت بسازید که برای شما به عنوان فرد دیپورت شده امنیتی نیست، از وضعیت سلامتی و صحی برخوردار نمی باشید، مشکل اقامتی در کابل دارید و کار نیست و مجبور می شوید به مناطق نا امن افغانستان بروید، این موارد کمک زیادی به پناهجویان در کشورهای مختلف می کند. یکی از دلایل مهم دیپورت پناهجویان این است که پناهجو می تواند در شهر کابل کار پیدا کرده و زندگی امن داشته باشد. اما مواردی که ذکر شد از جمله نا امنی، فقدان کار و سلامت و صحت و نیز فقدان مسکن در کابل او را مجبور به کوچ کردن به مناطق نا امن می کند و ثابت کردن این موارد می تواند به پناهجویان کمک زیادی کند.

هفت:اگر چنانچه دارای دوسیه صحی/پزشکی در کشورهای اروپایی مانند ناروی می باشید، این دوسیه را به زبان مورد استفاده در افغانستان ترجمه نمایید. به همین شکل در جریان درخواست پناهندگی، حتمن دوسیه ی صحی خود شامل نسخه های داکتر و لیست دواها و داروهای خود را با زبان انگلیسی با زبان رسمی همان کشوری که درخواست پناهندگی داده اید ترجمه کرده و شامل دوسیه خود بسازید.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • سلام خسته نباشید پناهجوهای افغان اکثرشان تنها دلیلکه دولت ناروی به دوسیه انها جواب رد میدهد امنیت کابل است.من خودم ۱زن افغان هستم که سرپرست ندارم ناروی ۱منفی داده و گفته کابل امن است. حالا من نمیفهمم امنیت از نظر ناروی چی هست. و ۱زن افغان چه امنیتی در افغاستان دارد.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس