صفحه نخست > دیدگاه > وبلاگ نویس > ایجاد «حوزه آسیای مرکزی» در فوتبال آسیا

ایجاد «حوزه آسیای مرکزی» در فوتبال آسیا

chendavol
چهار شنبه 11 جون 2014

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

خبر خوش فوتبالی برای افغانستان و ایران در آستانه جام جهانی برزیل:
«حوزه آسیای مرکزی» در فوتبال آسیا ایجاد شد

 

فوتبال افغانستان

با پیشنهاد افغانستان و ایران و رأی مثبت اعضای کنفدراسیون فوتبال آسیا، «حوزه آسیای مرکزی» در فوتبال آسیا ایجاد شد.افغانستان و ایران پیشنهاد ایجاد این حوزه را به کنفدراسیون فوتبال آسیا داده بودند که در نشست فوق العاده این کنفدراسیون در کشور برزیل، با ۴۳ رای موافق از ۴۵ رای، به تصویب رسید. این حوزه شامل کشورهای افغانستان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان است
از ویژگی‌های مثبت تشکیل این حوزه فوتبالی در قلب آسیا می‌توان به این موارد اشاره کرد:
1. بالاتر بودن سطح کیفی فوتبال کشورهای آسیای مرکزی نسبت به جنوب آسیا
2. سهولت سفر تیم ملی فوتبال این کشورها به سرزمین یکدیگر به دلیل داشتن مرز مشترک با همدیگر یا نزدیک بودن به هم
3. تشابه آب و هوایی کشورهای عضو حوزه آسیای مرکزی با همدیگر
»««««««««««««««««««««««««««««««»«

 


پس از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی و استقرار دولت جدید، فدراسیون جهانی فوتبال، عضویت افغانستان را بعد از یک دهه تعلیق دوباره به رسمیت شناخت و روند رشد فوتبال در این کشور از همان روزهای اول حکومت انتقالی آغاز شد. در 2002 تیم ملی فوتبال افغانستان وارد مسابقات مقدماتی قهرمانی جوانان آسیا شد. افغانستان در رقابت‌های المپیک آسیایی ۲۰۰۲ در کره جنوبی نیز شرکت کرد، اما نتایج ناامیدکننده و بسیار ضعیفی به دست آورد. به این ترتیب، تیم ملی فوتبال افغانستان در رده بندی کنفدراسیون فوتبال آسیا در حوزه کشورهای جنوب آسیا قرار گرفت.
پس از چند سال، افغانستان توانست نتایج خوبی در فوتبال جنوب آسیا به دست آورد و در 2013 قهرمان رقابت‌های جنوب آسیا شد. هم چنین جایزه بازی منصفانه فدراسیون جهانی فوتبال را در سال ۲۰۱۳ به دست آورد.
»««««««««««««««««««««««««««««««»«

گفتنی است نخستین بازی رسمی تیم ملی فوتبال افغانستان و ایران به تاریخ ۴ شهریور سال ۱۳۲۰ خورشیدی برمی‌گردد که در این تاریخ، ایران در کابل و برابر تیم هم‌زبان خود، «افغانستان» به میدان رفت. بازی 0 ـ 0 به پایان رسید. چندی بعد، این دو تیم در تهران با هم دیدار کردند که باز نتیجه 0 ـ 0 مساوی شد. 
»««««««««««««««««««««««««««««««»«

دیگر بازی تیم‌های افغانستانی و ایرانی به نخستین بازی خارجی تیم تاج تهران (استقلال کنونی) در کابل بازمی‌گردد که در سال ۱۳۲۹، بازیکنان تاج با اتوبوس راهی افغانستان شدند. 
خاطره بامزه‌ای هم از این سفر روایت شده است: «قرار بر این بود بازیکنان نوبتی روی سقف اتوبوس بخوابند. نوبت هشیارنژاد شد. او رفت و بر روی سقف اتوبوس خوابید. پس از طی ۲۰ کیلومتر که نوبت تغییر پست خواب شد، اعضای تیم متوجه شدند هشیارنژاد از سقف به پایین سقوط کرده است. ناچار راه را برگشتند، ولی وقتی به هشیارنژاد رسیدند، او همچنان در کنار جاده خوابیده و اصلاً متوجه سقوطش نشده بود.» 

نتیجه بازی دوستانه تیم تاج با تیم ملی افغانستان، سه بر دو به سود تاج بود.
شاید یکی از دلایل فزونی هواداران تیم آبی‌های تهران در کشور هم‌زبانشان همین خاطره قدیمی مردم افغانستان از حضور تیم تاج در کابل باشد.


آنلاین : http://chendavol.blogfa.com/po...

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید
Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس