صفحه نخست > دیدگاه > زنانی كه به كودكان شير خشونت طلبی می دهند!

زنانی كه به كودكان شير خشونت طلبی می دهند!

محمد اسحاق فياض
دوشنبه 14 جولای 2008

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

سال گذشته در دهم جولاي 2007 غايله لال مسجد دراسلام آباد پايتخت پاكستان به پايان رسيد؛ غايله اي كه براي پاكستان يك شوك وهشدارجدي در قبال رشد روزافزون افراطي گري دراين كشور بود.

سال گذشته پس از 6 روز محاصره خسته كننده و نبرد خونين مسجد لال در اسلام آباد به پايان رسيد، در روز دهم جولاي ساعت 4 بامداد به وقت محلی، نيروهاي ارتش پاکستان به سوي لال مسجد و مدرسه زنانه حفصه هجوم نهايي خود را آغاز كردند و بین آنان و افراطيون مسلح داخل مجتمع بزرگ لال مسجد در گيري هاي سنگين و خونين آغاز گرديد. اين درگيري در طول روز همچنان ادامه يافت و نيروهاي مسلح طالب اين مدرسه تا آخرين لحظه مقاومت كردند وبا نيروهاي ارتش جنگيدند. نيرو هاي ارتش پاكستان تمام محدوده وسيع مسجد را كه شامل يك مجتمع بزرگ مي گرديد، سرانجام در طول يك روز نبرد به تصرف كامل خود درآوردند و پاك سازي را از اين مسجد آغاز كردند.

اين نبرد كه به يكي از نمايش هاي بين المللي قدرت طالبان مبدل گرديده بود وچنان اهميت يافته بود كه اخبارلال مسجد لحظه به لحظه در سراسر دنيا مخابره مي گرديد و دهها بار برنامه هاي عادي رسانه هاي تصويري و شنيداري را قطع كرد تا اخبار لال مسجد را به سمع مردم دنيا برسانند. اين نبرد تلفات سنگيني را نيز براي ارتش اين كشور به دنبال داشت و يكي از مهمترين جنرالان ارتش پاكستان كه مسئوليت اين عمليات را به عهده داشت نيز دراين نبرد كشته شد.

روزي كه ارتش پاكستان پس از شش روز نبرد، پيشروي شان را به سوي لال مسجد عليه افراطي ها آغاز كردند براي اين كشور و نيز ديگر كشور ها چنان از اهميت فوق العاده برخوردار گرديده بود كه گويا ارتش پاكستان كشور جديدي را فتح كرده است.

وحید ارشاد، سخنگوی ارتش پاکستان، لحظه به لحظه دربرابر خبر نگاران ظاهر مي گرديد و نبرد خونين لال مسجد را گزراش مي كرد. او پس از آشكار شدن پيروزي ارتش پاكستان بر افراطي هاي لال مسجد گفت: نيروهاي ارتش از دو سمت به مجتمع مسجد لال و مدرسه دینی حفصه حمله کردند و با عقب نشینی افراطيون مسلح، بخش عمده این مکان را به تصرف در آوردند. او طالبان اين مسجد را افراد را آموزش دیده و ورزیده توصیف کرد که به انواع اسلحه، از جمله مسلسل و نارنجک دستی مسلح بودند.

بخش شمالي مسجد همچنان عليه ارتش پاكستان مقاومت مي كردند و عبد الرشيد غازي رهبر طالبان اين مسجد قسم ياد كرده بود كه دراين راه تا آخرين رمق مقاومت كنند تا كشته شود. او در پيامي به ديگر افراطيون اعلام كرده بود:" ما چنين تصميم گرفته ايم که شهيد شويم اما تسليم نه!. ما آماده ايم که سرهايمان از بدن جدا شوند اما در مقابل آنها تعظيم نکنيم".

جريان لال مسجد و رشد افراطي گري پس از آن سرعت گرفت كه جنرال پرويز مشرف رئيس جمهور نظامي پاكستان آتش بس و پيمان صلح با طالبان را درايالت سرحد امضا كرده بود و تا پيش ازاين به هيچ وجه نمي پذيرفت كه طالبان و القاعده در پاكستان رشد و نمو مي كنند و از خاك اين كشور تقويت مي گردند. اما آتش بس مشرف با گروهها و سران قبايل طرف دار طالبان اين زمينه را به براي طالبان و القاعده در طول چند ماه به وجود آورد كه نبرد ها درافغانستان چندين برابرافزايش پيدا كنند و افراطي گري درپاكستان نيز چنان رشد فزاينده يابد كه نه تنها دو ايالت سرحد و بلوچستان را به تسخير خود درآورند، بلكه تا اسلام آباد پايتخت پاكستان نيز پيش روي نمايد.غايله لال مسجد درواقع اعتراف تلخ براي جنرال مشرف بود و بعد ازاين واقعه بود كه او ديگر ادعايش را تكرار نكرد كه گروههاي افراطي در پاكستان پرورش نمي يابند.

مقامات پاكستاني درعين حالي كه از پيشروي تروريست ها تا اسلام آباد خجالت زده بودند اما بازهم با آنان از در مدارا و مصالحه وارد شدند و تلاش كردند تا تروريست ها را بدود درگيري هاي خونين وادار به ترك مسجد كنند اما اين تلاش ها هرگز به نتيجه نرسيد وحملات نهايي عليه تند روان مسجد لال زماني آغاز شد كه آخرين تلاش ها و مذاكرات براي تسليم اين نيروها به شكست انجاميد. چودری شجاعت حسین، نخست وزیر سابق پاكستان آخرين ميانجي بود كه با دست خالي از مذاكرات برگشت و گفت: من با کمال دلسردی از این گفتگوها برمی گردم.
پس ازآغاز حمله نهايي بالاي تند روان مسجد لال اعجاز الحق، وزیر امور مذهبی پاکستان، که یکی از مذاکره کنندگان بود مسئولان مسجد را "تروریست های خشک" توصیف کرد. در درون مسجد 5 تن از تروريست هاي معروف اين شورش خونين را هدايت و سازمان دهي مي كردند كه اعجاز الحق يكي ازاين پنج نفر را عضو گروه تند رو و افراطي جيش محمد دانست. جيش محمد گروه سلفي تند روي هست كه حملات تروريستي زيادي بالاي شيعيان پاكستان انجام داده اند و صدها نفر از آنان را در حملات تروريستي به قتل رسانده اند و چهار تن ديگر از اين افراد عضو گروه القاعده بودند.

اكنون يك سال ازاين غايله مي گذرد، بعد ازاين غايله بود كه رهبران تند رو طالبان پاكستاني عليه دولت اين كشور حكم جهاد اعلام كردند و نبرد هايي سنگيني درايالت سرحد ميان نيروهاي پاكستاني و طالبان درگرفت و دهها حمله انتحاري سازمان داده شد و صدها نفر دراين حملات انتحاري جان باختند كه يكي ازاين قربانيان خانم بينظير بوتو بود. دريكي ازاين عمليات ها بيش از چهارصد تن از سربازان پاكستاني به اسارت طالبان درآمد كه مايه ننگ براي نظاميان پاكستان بود.

پس از ناتواني دولت و نظاميان پاكستاني درمقابله با افراطيون و تروريست ها دولت ائتلافي پاكستان به رهبري سيد يوسف رضا گيلاني بارديگر تن به مصالحه با افراطيون داد و خون بينظير بوتو را با تروريست ها معامله كرد. اكنون بارديگر در سايه آتش بس دوم با تروريست ها افراطي گري در پاكستان رشد دوباره اغاز كرده است و اولين دود آتش افراطي گري چشمان مردم افغانستان را كور كرده است و پس از آتش بس دو لت پاكستان با طالبان 40 درصد شورش ها و نبرد ها درافغانستان افزايش پيدا كرده است.

طالبان دراولين نمايش قدرت مندانه خود پس از آتش بس خود را به دروازه هاي پيشاور رساندند و به بهانه اجراي شريعت به تفسير خود شان آشوب هايي را دردره سوات به راه انداختند و 16 نفر را دراين دره كشتند و 20 تن از طرف داران دولت پاكستان را در نزديكي پيشاوركشتند.

اكنون حادثه لال مسجد براي افراطيون به يك صحنه تراژديك قهرماني تبديل گرديده است كه افراطي ها در مناطق مختلف سالگرد آن را برپا كردند، از جمله اين يادبود در خودلال مسجد توسط زنان افراطي نيز برگزار گرديد. صدها تن از زنان افراطي طالبان پاكستاني درسالگرد لال مسجد اسلام آباد در داخل اين مسجد جمع شدند و مراسمي را براي كشته شدگان اين غايله برپاكردند، جالب اين است كه اين زنان تعهد کردند تا فرزندان شان را براى جهاد و افراطي گري پرورش دهند. اين زنان که بعض شان اطفال خودرا نيز بهمراه داشتند، شعارهاى: جهاد راه ماست را مي خواندند طبيعي است كه منظور شان از جهاد همان افراطي گري طالباني است كه از اسلام تقسير افراطي گرايانه دارند. هم چنين چندين هزار مرد در گردهمآئى مشابه اى در همين به ياد بود از حمله دهم ماه جارى سال 2007 برلال مسجد، اشتراک کرده بودند. افراطي ها در سالگرد غايله لال مسجد نيز آرام ننشستند و يك انتحارگردر يک حمله انتحارى بر سربازان پوليسى که موظف به تامين امنيت گردهمآئى سالروز غايله لال مسجد بودند، حمله انتحاري كرد و جان 18 نفر را گرفت. بدين ترتيب سالگرد غايله لالمسجد خود به يكي از يادمانهاي تراژيكي تبديل گرديده است كه با سالگيره آن افراطي ها پنتاسيل افراطي گري بيشتري را در خود ذخيره مي كنند و مادران افراطي فزندان شان را براي افراطي گري و خشونت پرورش مي دهند.

عکس ها از اسوشیتد پرس

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس