موج عدالت خواهی را به طوفانی تبدیل کنیم تا تبعیض، تعصب و زور گویی را از بیخ و بن برکند
اعتصاب دانشجویان علیه تبعیض نژادی وارد سومین روز خود شد
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
از اعتراض عدالت خواهانه ی دانشجویان دانشگاه کابل حمایت می کنیم}
شبکه ی سراسری مردم هزاره: به دانشجویان عدالت خواه که برای محو تبعیض نژادی از دانشگاه های افغانستان برخواسته اند، شاد باش گفته، همگام و همصدا با آنها تبعیض سیستماتیک حاکم در افغانستان که اکنون دامن مراکز اکادمیک کشور را نیز آغشته ساخته است محکوم می کنیم.
مردم هزاره از بدو تاسیس کشوری به نام افغانستان تاکنون همواره با جنایت های ضد بشری مانند قتل عام، بردگی، تجاوز، کوچ اجباری دست و پنجه نرم کرده و در طول بیش از دوقرن طعم تلخ محرومیت و نداشتن حق تحصیل را چشیده اند.
شبکه ی سراسری مردم هزاره به عنوان بزرگترین سازمان مدافع حقوق هزاره ها در سراسر جهان ضمن استقبال از این حرکت نمادین و عدالت خواهی شما دانشجویان گرانقدر، از فعالیت های حق خواهانه ی شما پیشتیبانی نموده و با تمام قوا برای مداوای غده سرطانی تبعیض و زور گویی قبیله سالاران و متعصبین، همراه شما به مبارزه ی خویش ادامه خواهد داد.
میدانیم که در زمان حکومت فساد حامد کرزی عناصر فاشیست، قبیله سالار و تروریست به خاطر تعلقات قبیله ی در مهم ترین پست های دولتی گماشته شده تا هرچه بیشتربه فعالیت های ضد فرهنگی و فاشیستی خویش ادامه داده و مانع گسترش علم و فرهنگ در کشور گردند. از همین رو است که همواره افراد لایق، چیز فهم و کسانی که افتخار و سرمایه فردای کشور هستند به خاطر تعلقات قومی خود ترور و یا به حاشیه رانده می شوند.
ما میدانیم که حاکمان قبیله از عبدالرحمن جنایت کار گرفته تا نادر غدار، ظاهر ؛ داوود، ملا عمرو کرزی همگی دریک خط فکری قرار داشته و برای عملی ساختن پلان پاکسازی قومی در کشور تلاش کرده اند. ادامه ی تبعیض سیستماتیک، قتل عام، کوچ اجباری، محرومیت از آموزش و زورگویی از مواردی جنایات ضد بشری است که برای پاکستان سازی مردم هزاره از افغانستان توسط حاکمان قبیله اعمال شده است.
باید گفت که علاوه بر قبیله سالاران فاشیست، عده ی از افرادی که حتا خود به ملیت های محروم افغانستان تعلق دارند، به خاطر اینکه جیره خوار حکومت فساد حامد کرزی هستند، در تمام نهاد های دولتی به خصوص در نهاد های آموزشی و آموزش عالی به تبعیض گسترده علیه دانش آموزان و دانشجویان هزاره ادامه داده و بدون موجب آنها را از حقوق طبیعی شان محروم می کنند.
ما کاملا در جریان هستیم و حتا نام کسانی را می دانیم که اکنون با واسطه و رشوه خود را به نهاد های آموزش عالی افغانستان به عنوان استاد جا زده اند و به خاطر تعصبات مذهبی، قومی و نژادی در کنار فاشیست های افغان ملت قرار گرفته؛ همواره برای محروم سازی دانشجویان هزاره از تحصیل در دانشگاه ها تلاش می کنند.
ما میدانیم که عده ی بی سواد و سوء استفاده جو به عنوان استاد و استاد یار در دانشگاه های کشور از امتحان شمشیر زهر آلودی ساخته اند که با آن فقط دانشجویان هزاره را هدف قرار می دهند. دانشجویان هزاره فقط به خاطر اینکه هزاره هستند بدون کدام موجب از امتحانات محروم می شوند و اگر امتحان بدهند هم با زور گویی ناکام گذاشته می شوند.
مواردی زیادی و جود دارد که دانشجویان هزاره با اینکه به وجه احسن در امتحانات دانشگاه ها شرکت کرده و به سوالها پاسخ گفته اند اما پس از اعلان نتایج ناکام گذاشته شده اند. چندین موارد اینچنینی پس از شکایت دانشجویان توسط هیئت های ویژه بررسی شده و حق ضایع شده ی دانشجویان به آنها برگردانده شده است. اما موارد تبعیض چنان گسترده است که رسیدگی به آن برای دانشجویان هزاره اکنون ناممکن شده است.
اما با تمام این موارد تا کنون موج عدالت خواهی و حق طلبی به حرکت خویش ادامه داده است. مردم ما هیچ گاهی در برابر استبداد، تبعیض و زور گویی تسلیم نشده و نخواهد شد، ما یکبار دیگر ضمن پشتیبانی از حرکت دانشجویان، ازتمام وکلای مردم هزاره و دیگر ملیت های تحت ستم و تمام رهبران احزاب سیاسی مردم هزاره می خواهیم تا برای محو تبعیض نژادی و مذهبی و احقاق حقوق دانشجویان از این حرکت جدا و عملا پشتیبانی کنند. از همه اولتر این وظیفه ی وکلای مردم هزاره در پارلمان است که با یک حرکت دسته جمعی در کنار دانشجویان قرار گرفته و تا عملی شدن خواست های آنان با آنها همکار باشند.
اکنون باید برخاست زیرا فردا دیر است. باید دست به دست هم داد و این موج عدالت خواهی را به طوفانی تبدیل کنیم تا تبعیض، تعصب و زور گویی را از بیخ و بن برکند. آموزش، و داشتن جامعه ی مبتنی برعدالت اجتماعی حق مسلم ماست و تمام قوا از حقوق مسلم خویش دفاع خواهیم کرد.
شبکه ی سراسری مردم هزاره
22 می 2013 برابر با اول جوزای 1392 خورشیدی
فیس بوک:
پيامها
22 می 2013, 07:38, توسط باقی سمندر
باقی سمندر
کابل - افغانستان
ماه جوزای سال ۱۳۹۲ خورشیدی
اعتصاب ادامه دارد
سلام عزیزان
یک ګزارش از دیدګاهی دیګر را نیز بخوانش بګیریم
برګرفته شد از ندای افغانستان
تاریخ ارسال ۱۳۹۲
تحصن دانشجویان دانشگاه کابل
دیروز دوشنبه شماری از دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه کابل در برابر آنچه بی عدالتی، تبعیض و بی کفایتی عده ای از مسئولین دانشکده خواندند در مقابل پارلمان تحصن کردند.
آنها بی عدالی، تبعیض، قوم گرایی، سمت گرایی، حق تلفی و رفتار غیر اخلاقی برخی از استادان و همچنین ضعف مدیریت فاروق عبدالله؛ رییس دانشکده را دلیل این... تحصن دانستند.
به گفته برخی آگاهان، دانشگاه محل فرهنگ سازی و پرورش استعدادهاست که رشد و ترقی هر کشور رابطهای مستقیم با رشد کیفیت درسی دانشگاه های آن دارد.
این در حالی است که از مدت ها به این سو بسیاری از دانشجویان از نحوه تدریس استادان دانشگاه کابل که یگانه دانشگاه بین المللی افغانستان است شکایت کرده و اساتید این دانشگاه را به تعصب قومی، زبانی و نژادی متهم می کنند.
دانشجویان دانشگاه کابل می گویند که استادان هنوز از روی جزوه های ۲۰ سال قبل تدریس می کنند و اگر از سوی شاگردی مورد انتقاد قرار بگیرند او را به ناکام کردن تهدید می نمایند.
با این حال دانشجویان برای دومین روز به تحصن خود ادامه داده و هشدار داده اند در صورت عدم رسیدگی به خواسته های آنان به درس های خود نخواهند رفت؛ بلکه دست به اعتصاب غذا خواهند زد.
به گفته یکی از دانشجویان دانشگاه کابل، معترضان بر این عقیده اند که سطح درس بسیار پایین بوده و علیرغم این موضوع، علیه آنان سوء رفتار صورت گرفته و آنها خواهان برکناری رییس دانشکده و همچنین یکی از اساتید دانشکده علوم اجتماعی هستند.
آنها می گویند اگر این اشخاص برکنار شوند دیگر مشکلات قومی و تعصبات مذهبی و لسانی در این دانشکده وجود نخواهد داشت به این دلیل که آنها این اشخاص را منبع تعصبات می دانند.
در همین حال، حسین ناصری؛ نمایند میدان وردک در ولسی جرگه گفت که بعد از شنیدن گفته های تحصن کنندگان و تقسیم بندی خواسته های این دانشجویان، مشخص شد که آنها از سوء مدیریت در دانشکده علوم اجتماعی و همچنین پایین بودن کیفیت تدریس شکایت دارند.
به گفته او، متاسفانه سال های گذشته هم در این زمینه ها شکایاتی صورت گرفته که اساس کار برخی از دانشکده ها بر مبنای تعصبات قومی است.
این عضو ولسی جرگه تاکید کرد که شواری ملی و مسئولین به طور جدی پیگیر این موضوع خواهند بود؛ چرا که دانشگاه جای علم و نوآوری و دانش است و باید مهد تمدن باشد.
وی در پایان تصریح کرد با آنکه در تمام وزارت ها و ارگان های دولتی و خصوصی تعصابت قومی و نژادی وجود دارد؛ ولی نباید در مهد پرورش علم و اخلاق اینچنین مشکلات وجود داشته باشد.
همچنین شمار دیگری از اعضای ولسی جرگه می گویند که متاسفانه به جای ترویج فرهنگ همگرایی، بعضی از استادان، خلاف اخلاق استادی شان به تعصبات قومی و زبانی در داخل دانشگاه دامن می زنند.