بی توجهی دولت ترکیه در قبال پناهجویان افغانستانی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
تعداد پناهجویان افغانستانی در ترکیه که بطور رسمی درکمیشنری عالی سازمان ملل متحد درحدود 9000 نفر راجستر شده اند که بعد از پناهجویان سوریه و عراقی سومین گروه بزرگ پناهجویان درکشورترکیه را تشکیل می دهند. آمدن پناهجویان سوریه در ترکیه، تمام تلاشهای کمیشنری عالی سازمان ملل متحد ، ترکیه وکشورهای غربی به سوی پناهجویان سوریه بوده از نظر سیاسی نیز چشم ها به روند سوریه دوخته شده است.
به گزارش ازعلی حکمت تعداد پناهجویان افغانستانی در چهار ماه اخیر از 6000 هزار نفر به 90000 نفر و بیشتر رسیده و تعداد بیشتر از این بطور غیرقانونی در هتل های زیتون برنو استانبول، ازمیر و بعضی شهرهای دیگر ترکیه بسر می برند که تا در فرصت مناسب خود را به آنطرف آبهای ترکیه درکشورهای اروپایی برسانند.
این فراموشی ها بودند که چند قبل تظاهرات مسالمت آمیز پناهجویان افغانستانی در شهر قیرق قلعه درهمسایگی شهرانقره، که بیش از150 خانواده پناهجوی افغانستانی که جدیدا برایش اسکان داده شده صورت گرفت .
بخاطر بی توجه دولت ترکیه از 5 ماه به این سو درین شهر منتقل شده که هنوزهیچ سند مبنی بر اقامت شان از ادارات دولتی دریافت نکرده اند. این نداشتن مدرک اقامت نه تنها باعث شده اند که کودکان این پناهجویان به مکاتب دولتی آن شهر راه نیافتند که هیچ شهروند ترک خانه های شان را به پناهجویان افغانستانی به کرایه نمی دهند و آنها مجبورند در خرابه ها و در زیر سقف های ویران در این هوایی سرد زمستان به زندگی شان ادامه دهند.
عدم مدرک اقامت موقت حتی شفاخانه های دولتی را واه داشته که از پذیریش مریض هایی آنها که خود داری نمایند . دوهفته قبل از در این شهرشخص به نام محمد کریم افشار پناهجوی 55 ساله افغانستانی که از بیماری قند خون رنج می برد و هر بار که به شفاخانه ایی شهر شان مراجعه کرده بود شفاخانه ها از پذیریش وی امتناع کرده و سرانجام کریم افشار درپیش دروازه یکی بیمارستان جان داد به همین مناسبت پناهجویان افغانستانی ساکن شهر قرق قلعه در یک تظاهرات بسیار آرام و نمادین با همکاری خانم ذاکره حکمت توانستند که عمده ترین مشکلات پناهجویان افغانستانی در کل ترکیه و بخصوص پناهجویان شهر قرق قلعه را بخوبی در مقابل رسانه های ترکی برجسته سازند.
علی حکمت لسانس انجنیر ساختمانی از دانشگاه پولی تخنیک کابل در سال 2005 دارد و از سال 2009 به بعد در ترکیه در کنار کارهای شخصی همرا با خانمش ذاکره حکمت که ایشان عین زمان در شهر قیصریه دانشجوی طب نیز است برای پناهجویان فعالیت دارید. از ایشان یک کتاب به نام ( پناهندگان، پناهجویان و مهاجران غیر قانونی) که نویسنده آن پروفیسور دکتور چنگیز باشاک به کمک هم از ترکی به فارسی دری ترجمه نموده اند که راهنمای خوبی برای پناهجویان افغانستانی در ترکیه می باشد. زیرا تمام پناهجویان افغانستانی در ترکیه با مشکل زبان روبرو اند و از طرف دیگر مرجع به زبان فارسی که بتواند مشکلات حقوقی و اداری حل سازند، نیست خلای آن زیاد احساس می شود.
برای اطلاع رسانی بهتر برای همه پناهجویان افغانستانی وب سایت www.afgrefugees.co وصفحه تویتر و فیس بوک به سه : زبان فارسی، ترکی و انگلیسی نیز است.
این دو زوج جوان تا حال چندین تجمع مسالمت آمیز در آنکارا و شهرهای دیگر راه اندازی کرده اند که در آن مشکلات پناهجویان فراموش شده افغانستانیی را در مقابل شبکه های خبری برجسته ساخته تا از آن طریق به مقامات دولتی و کمیشنری ملل متحد برسانند.
ایشان در میان پناهجویان افغانستانی در 45 شهر یک تیم فعال دارند که مشکلات پناهجویان را برسی نموده و بعدا با ارگان های دولتی و حقوق بشری در میان می گذارند.