تاکتیک های پنهان سازی طالبان؛ مسلح سازی زیر نام قیام در جنوب مجاز و در مرکز و شمال ممنوع است!
استفاده از پیراهن، تنبان و دستار/ پنهان شدن در ادارات و بخش های ملکی و نظامی دستگاه کرزی/ پنهان شدن زیر نام کوچی/ پنهان سازی در قالب بی جا شدگان /پنهان سازی زیر نام نیروهای متخصص که به طالبان نکتایی پوش معروفند/ پنهان سازی در قالب دانشجو/ پنهان سازی زیر عنوان نیروی کار/ استفاده از پوشش زنانه
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
کابل پرس?: استتار (عربی) یا پنهان سازی یکی از تاکتیک های اولیه و اصلی در امور نظامی محسوب می شود. افراد و گروه های نظامی برای درامان ماندن از حملات و یا کاهش آن دست به پنهان سازی می زنند. این پنهان سازی به چند صورت اجرا می شود. صورت معمول و مرسوم آن در صحنه ی نبرد استفاده از لباس و فرم های نظامی است که با محیط هماهنگ باشد و تشخیص آن آسان نباشد. انتخاب رنگ لباس همرنگ با محل جنگ، اگر در جنگل و محیط سبز باشد به رنگ سبز و اگر در کوه و بیابان باشد به رنگ خاک و کوه یکی از نمونه های این تاکتیک است. در کنار این، تغییر چهره و هویت و کوشش برای همرنگ شدن با غیر نظامیان نیز شیوه ی دیگری ست که گروه های مسلح از آن استفاده می کنند. در این روش که بیشتر جنبه ی استخباراتی دارد، همان هدف نخست برای در امان ماندن در حملات و نیز کشف و دستیابی به معلومات دنبال می شود.
نمونه ای از استفاده از این تاکتیک
در یازده سال گذشته استفاده از این شگردها و البته همراهی کامل حکومت مافیایی کرزی یکی از عوامل اصلی گسترش جنگ و ادامه یافتن حملات خونین گروه قومی تروریستی طالبان بوده است. البته واضح است که عوامل مختلف دیگر از جمله عدم تمایل کشورهایی چون انگلستان و بخش مهمی از دولت آمریکا برای نابودی کامل طالبان و همچنین نهادینه شدن تفکر طالبانی در بخش هایی از کشور در این امر دخالت دارد.
آنچه در چند ماه گذشته به نام قیام مردمی علیه طالبان توسط رسانه هایی چون دستگاه سخن پراکنی انگلستان بی بی سی معرفی می شود، یکی از نمونه های واضح و آشکار استفاده از تاکتیک نظامی پنهان ساختن و یا استتار است. طالبان به عنوان لشکری قومی قبیله ای وابسته به استخبارات منطقه، برای درامان ماندن از حملات و گریز از نارضایتی عمومی تاکتیک پنهان سازی را در یازده سال گذشته بخوبی انجام داده است. استفاده از تاکتیک پنهان سازی طالبان به روش های مختلف صورت می گیرد که البته همراهی کامل حکومت مافیایی کرزی در موفقیت آن تاثیری مهم داشته است. نمونه هایی از این پنهان سازی را می توان به شکل های زیر خلاصه کرد:
يک: استفاده از پیراهن، تنبان و دستار مرسوم در جنوب و شرق افغانستان و بخش هایی از پاکستان
در این روش که معمولا به جنایات جنگی بسیار انجامیده، طالبان به راحتی خود را به شکل غیر نظامیان در آورده و در خانه و سایر محلات غیر نظامی پنهان می شوند و حتا از این مناطق به عنوان سنگر استفاده می کنند. در کنار این همین تاکتیک باعث شده حکومت کرزی صدها تروریست طالب را بنا به ملاحظات قومی، به عنوان غیر نظامیانی که به اشتباه بازداشت شده اند، از بند رها کند.
دو: پنهان شدن در ادارات و بخش های ملکی و نظامی دستگاه کرزی
در همراهی کرزی با تروریست های طالب روی ملاحظات قومی هیچ جای شکی نیست. حامد کرزی که تروریست های طالب را برادران خود می خواند و آرزو می کند آنان سربازان وی باشند، در یازده سال گذشته نقش مهمی در جابجایی نیروهای طالب در ارگان های دولتی به شمول قوای مسلح داشته است. گماردن افراد شناخته شده و غیر شناخته شده طالب در راس اردو و پولیس و مقرر کردن آنان به عنوان وزیر و والی نمونه هایی از این پنهان سازی طالبان است. در این نوع پنهان سازی، طالبان علاوه بر اینکه از حملات مستقیم نیروهای بین المللی و بخش ضد طالب اردو، پولیس و استخبارات افغانستان در امان می مانند، بلکه حمایت های کافی نظامی و غیر نظامی را از ناحیه ی دولت و جامعه ی جهانی بدست می آورند. همین تاکتیک نیز باعث شده که اسرار مهم دولتی به شمول اسرار نظامی به آسانی در اختیار طالبان قرار گرفته و در قسمت نظامی از آن استفاده شود. کشته شدن هزاران تن از سربازان و افسران بخش ضد طالب اردو، پولیس و استخبارات افغانستان نتیجه ی همین تاکتیک حکومت کرزی و طالبان می باشد. حتا گزارش شده است که در بخش هایی از کشور که پروسه ی انتقال مسئولیت به نیروهای دولتی انجام شده، حکومت برای موفق جلوه دادن آن، نیروهای طالبان را در راس امور قرار داده تا از این راه از طرفی رضایت طالبان را بدست آورد و از طرفی دیگر فشار نیروهای بین المللی را کم کرده و تمرکز آنان را از این مناطق دور کند.
سه: پنهان شدن زیر نام کوچی
گرچه پدیده ی کوچی یکی از معظلات بزرگ و تاریخی این کشور است و کوچی ها همواره در حملات و چپاول و غارت همراهی و پشتیبانی کامل حکومت های قومی را داشته اند اما در یازده سال گذشته این پدیده باعث جابجایی گسترده ی طالب در مرکز و شمال افغانستان شده است. برای نمونه جابجایی صدها طالب مسلح با نام کوچی همراه با موتر های تیزرو با هماهنگی تیم کرزی در بهسود و دایمیرداد و مناطقی از این دست در مرکز و برخی نقاط شمال؛ استفاده از همین تاکتیک پنهان سازی می باشد.
چهار: پنهان سازی در قالب بی جا شدگان
طالبان به عنوان ادامه دهندگان سیاست های خشن قومی برای چپاول، کشتار، غصب زمین و باشندگان اصلی این سرزمین از پنهان سازی در قالب بی جای شده بخوبی استفاده کرده اند. در این نوع پنهان سازی هزاران تن از کودکان و زنان آنان نیز ناچار شده اند در شرایط نامناسب زندگی قرار گیرند. با این وجود مهم برای آنان ادامه ی همان سیاستی ست که کشتار دیگران و جابجایی آنانی که بنام ناقل معروفند در مناطق قربانیان است. جالب اینکه نیروهای امدادی قبیله مانند جمعیت هلال احمر آن که در قضایایی مانند سیلاب شمال بی تفاوت عمل می کند، در چنین مواردی به تبلیغات گسترده روی می آورد اما کمک های غذایی اندک می رساند تا جمعیت جابجا شده در همان حال ترحم آور قرار داشته باشند. این سیاست در همراهی کامل با تیم کرزی صورت می گیرد و هزاران تن به شمول کودکان و زنان که می توانند در مناطق قبلی خود در وضعیت بهتر زندگی کنند، به اطراف شهرهای بزرگ از جمله کابل کوچ داده می شوند. بخش نظامی طالبان نیز براحتی از این جابجایی ها همچون جابجایی کوچی ها برای جابجا شدن در مناطقی که مربوط آنان نیست استفاده می کند.
پنج: پنهان سازی زیر نام نیروهای متخصص که به طالبان نکتایی پوش معروفند
موجی از افراد وابسته به دستگاه ها و حکومت های قومی مانند هدایت امین ارسلا، اشرف غنی احمدزی، انورالحق احدی و عمر زاخیلوال که امکانات تحصیل در غرب را بدست آورده اند (در حالی که برای دیگران ممنوع بوده) در یازده سال گذشته به عنوان نیروی مهم و بدنه ی غیر رسمی طالبان در راستای همان سیاست ها عمل کرده اند. آن ها که به طالبان نکتایی پوش معروف شده اند شاهرگ های اقتصادی افغانستان را بدست گرفته و از مسیر توزیع ناعادلانه ی ثروت ملی، اختلاس و چور و چپاول به جریان عمومی طالبان کمک می کنند. برادر ها و برادرزاده های حکومتی مانند پوپل ها که شرکت هایی مانند وطن گروپ را اداره می کنند، سهم قابل توجهی را در کمک مالی طالبان بر عهده دارند. برادر ها و برادرزاده هایی نیز هستند که تجارت مواد مخدر را پیش برده تا ماشین نظامی و غیر نظامی طالبان و یا بهتر دستگاه انحصاری قبیله دچار مشکل اقتصادی نباشد.
شش: پنهان سازی در قالب دانشجو
در حالی که گزارش ها حاکی از اجرایی شدن طرح ممنوعیت انتخاب دانشگاه در مناطق غیر بومی برای برخی از دانشجویان مانند دانشجویان دایکندی، بامیان، بادغیس و بدخشان است، حکومت کرزی علی رغم کسب نمرات پایین و خارج از اعتبار توسط بسیاری، تنها به دلیل اشتراک قومی، آنان را وارد دانشگاه های مختلف کشور می کند. در سال های اخیر موجی از قبیله گرایان زیر عنوان دانشجو به دانشگاه های مختلف بويژه دانشگاه های شمال افغانستان منتقل شده که در گسترش خشونت در دانشگاه های کشور نقش اساسی داشته اند. از طرف دیگر به دلیل همین اشتراک قومی بورسیه ها و امتیازاتی که برای دانشجوی افغانستانی در نظر گرفته شده، توسط حکومت قومی مافیایی کرزی در اختیار دانشجویان پاکستانی قرار گرفته است. گزارش های مختلف نیز حاکی از آن است که از این رهگذر هزاران تن از طالبان زیر نام دانشجو در مناطق مختلف افغانستان جابجا شده و صدها تن نیز به خارج از کشور اعزام شده اند.
جالب اینجاست که حکومت قومی کرزی در تاکتیک پنهان سازی، طالب را به دو قسمت پاکستانی و افغان تفسیم می کند تا حملات و توجه افکار عمومی به طالبان کمتر شود و از طرف دیگر سیاست تقسیم بورسیه را به دانشجویان پاکستانی بر اساس مشترکات قومی پیش می برد.
هفت: استفاده از پوشش زنانه
هشت: پنهان سازی زیر نام نویسنده و فرهنگی
در یازده سال گذشته موجی از نویسندگان طالب، با عناوین مختلف در رسانه های چاپی، دیداری و تصویری جابجا شده و یا در نهادهایی چون آکادمی علوم گمارده شدند که از زاویه ی فرهنگ، پالیسی مدام قبیله سالاران را که جریان طالب نیز در همان راستاست، دنبال شود. این گروه ضمن بر عهده داشتن بخش تبلیغاتی طالبان و تلاش برای کاستن از توجه افکار عمومی به جنایات این گروه تروریستی قومی، کار جعل تاریخ، مسخ و تخریب آن را پیش می برند.
نه: پنهان سازی زیر عنوان نیروی کار
قسمت دیگری از تاکتیک گروه مسلح قومی طالبان و حکومت مافیایی کرزی، انتقال صد ها و هزاران تن به مناطق
مرکز و شمال تحت نام نیروی کار می باشد. از آنجایی که شرکت های طرف قرارداد مانند وطن گروپ کاملا وابسته به همین مافیا می باشد، انتخاب و جابجایی زیر نام نیروی کار برای پیشبرد استراتژی اصلی آسان تر می باشد. در این قسمت بخش اقتصادی، سیاسی و نظامی کاملا هماهنگ عمل کرده و پیشبرد این امر با توجه به تحرکات دیگر در تاکتیک پنهان سازی کاری سخت نمی باشد.
همچنانکه اشاره شد، آنچه بنام قیام مردمی این روزها معرفی می شود، بخشی دیگر از همین تاکتیک می باشد. در حالی که قیام مردمی در سایر بخش های کشور علیه طالبان ممنوع محسوب شده و حکومت، دستگاه تبلیغاتی آن و بخش طالبانی نیروهای مسلح، سرسختانه با هر نوع فعالیت ضد طالبانی تحت نام تجزیه طلب و نیروی ضد ملی برخورد می کند، با توجه به تکمیل شدن پالیسی خلع سلاح سازی در مرکز و شمال، باید در انتظار موجی سهمگین و جدید از خشونت های خونین در این سرزمین بود.
پيامها
2 سپتامبر 2012, 04:25, توسط افغانستانی.
فرقی نمیکند کل اش یک خر است .فاشیستی قبیله گرایی ومزدوری به پاکستان وخرابی بربادی افغانستان و باالاخره فروش ان به بیگانه گان
3 سپتامبر 2012, 14:34
Axe Talibe "zan" az hamshire karzai ast. Yak atan ham ki raqs mekard chi shahi meshod.lol