ملالی جویا برنده «جایزه بینالمللی فلم حقوق بشر ۲۰۰۸» گردید
گزارشی از تلویزیون "آریانا"
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
«سینما برای صلح» طی مراسمی به تاریخ یازدهم فبروری ۲۰۰۸ در محل تاریخی «کانزرت هاوس» برلین ـ آلمان «جایزه بینالمللی فلم حقوق بشر» سال ۲۰۰۸ را به ملالی جویا اهدا نمود. از میان 4 کاندید این جایزه که قبلا بوسیله این سازمان اعلام شده بودند، ملالی جویا به حیث برنده اعلام گردید و هنرپیشه مشهور هالیود و دوبار برنده جایزه اسکار، هیلری سوانک (Hilary Swank) جایزه را به ملالی جویا تقدیم نمود.
ملالی جویا در جریان دریافت جایزه مورد استقبال گرم حضار در سالن، که اکثر شان سینماگران مشهور جهان بودند، قرار گرفت. وی طی نطق کوتاهش از «سینما برای صلح» بخاطر دادن جایزه به یک زن افغان اظهار سپاس نمود و جایزه را «به مردم رنج دیده و مصیب دیده افغانستان» اهدا کرد. جویا افزود: «افغانستان تحت سلطه امریکا و متحدانش هنوز هم همچون دوزخ سوزان برای مردمش هست و سیاست های غلط به اصطلاح جامعه جهانی کشور ما را به پرتگاه نابودی کشانیده است. من از شما سینماگران تقاضا دارم که دردها و حقایق هولناک کشورم را منعکس ساخته از دولتهایتان بخواهید که از تقویت بنیادگرایی در افغانستان دست بردارند.»
«جایزه بینالمللی فلم حقوق بشر» همه ساله به کسی داده میشود که از طریق کارکردش در فلم، نقش مهمی در صلح و همسویی ایفا کرده باشد. امسال به پاس نقش ارزنده ملالی جویا در فلم مستند «دشمنان خوشبختی» به وی تعلق گرفت. قابل یادآوریست که این فلم قبلا چندین جایزه دیگر را نیز از آن خود کرده و تا حال در دهها کشور جهان نمایش داده شده است.
«سینما برای صلح» فستیوال بینالمللیایست جهت جمعاوری اعانه برای پروژههای امدادی منتخب که هر ساله برگزار میگردد تا در سطح جهان اهل سینما را درین کار دخیل نموده و بر نقشی که فلم میتواند در پیشبرد اهدافی چون صلح و تحمل پذیری داشته باشد، تاکید ورزد. حقوق مادی تمامی جوایز امسال «سینما برای صلح» به کمپاین محو خشونت علیه زنان UNIFEM تعلق گرفت.
چند تن از کاندید های دیگر «سینما برای صلح» در هفت رده مختلف برای سال ۲۰۰۸ عبارتند بودند از آنجیلینا جولی، مایکل مور، کریستین امانپور، لیوناردو دی کپریو و غیره.
پيامها
17 فبروری 2008, 04:54
yaki az khahenini shorai nezar ame malai joya ast
17 فبروری 2008, 08:05
بیچاره به این تحلیل خودت باید گریست، مثلی که شنیدهای شورای نظار ولی نمیدانی منظور از آن چیست و هیچگاهی هم سخنان تند و تیز و برای جویا را به گوش خودت نشنیدهای و عو عو شورای نظاری ها در مقابل او را هم!!
برایت سلامتی میخواهم!!!
17 فبروری 2008, 05:28, توسط آشنا
ملالی جویا
این شیر زن افغان افتخار ما افغانهای تشنه به صلح، آزادی و دموکراسی است.
17 فبروری 2008, 08:13, توسط ثریا
یکچنین جوایز واقعا به ملالی جویا این دختر اصیل و سلحشور کشور درخون تپیده ما میزیبد.
دختر ارجمند فراه! جایزه برایت مبارک باد!
امید صدایت همچنان خنجرگون قلب دشمنان انسانیت را نشانه گیرد.
17 فبروری 2008, 10:09, توسط عارف
ثريا جان‚
من هم به همه گپ هايت در بارهء ملالي جويا موافقم.
فقط يك نكته را ميخواستم به عرض تان برسانم كه صلحشور به (ص) نوشته ميشود و به معني صلح‚ آشتي و توافق ميباشد. سلحشور به (س) كه شما نوشته ايد‚ از سلاح و ابزار جنگ گرفته شده و به معني جنگاور ميباشد. كه اين كلمه لايق شان ملالي جويا نميباشد. ميدانم كه مقصد تان در رابطه به ملالي جويا همان كلمهء صلحشور است.
آزرده نباشيد
17 فبروری 2008, 15:32, توسط معصومی
اگر خانم جویا حرفهای که در زبانش است در دلش هم باشد راستی که قهرمان شایسته است و این جایزه را برایش تبریک عرض میدارم .
در غیر آن قرار تبصره های افغانان که خانم جویا از سازمان راوا و از باند ماوءیست است لیاقت جایزه را ندارد .
چــرا :مردم افغان از حزب ،سازمان،باند ،گروپ ..... خسته شده و قدرت صلاحیت که مردم بالایشان اعتبار کردن نه اسلامی بود و نه مردمی و نه وطنی نتیجهء منفی بیرن دادن .
18 فبروری 2008, 07:37, توسط عارف
اگر به گفتهء “ مردم “ ملالي جويا عضوء راوا باشد‚ از آن دو نتيجه ميگيريم:
اول اينكه خانم جويا در همه سخنراني هايش خيلي واضح و بدون پرده از سياست هاي امريكا و پاكستان شديداّ انتقاد ميكند. فلهذا همه سروصدا هاي “ وابستگي “ راوا به اين دو مملكت ( امريكا و پاكستان) جزء پروپاگند و تبليغ هاي غلط چيزي ديگر نيست.
دوم اگر واقعاّ خانم جويا عضوء راوا باشد (كه من نميدانم)‚ پس ازيك سازمانيكه اينظور زنان شجاع و ازخودگذر به بار آورده‚ بايد پشتيباني كنيم.
در غير آن همه گپ هاي ما در بارهء راوا و ملالي جويا جزء خاكبادي چيزي بيشتر نخواهد بود.
احترام
17 فبروری 2008, 12:01, توسط راهیان
اینک جهان نیز به حقایق افغانستان پی برده و متوجه اشتباهات خود می گردد که چه قهرمانان واقعی این ملت دردمند داشته و دارد که خاموش مانده اند و به عوض جامعه جهانی دست نا مردان را بلند می کرده وبر سکوی عدالت و بر شکم مردم گرسنه ما به زور می کوبیده است ، این اولین نشانه ای از عدالت کنونی است که یک جایزه بزرگ و پرافتخار به اهلش و مردمش می رسد باید درود گفت و وسیله ی شد برای این آواز خروشان و دردمند که دشمن را برای یک ثانیه هم آرام نمی گذارد اگر مردم و جهان آزادیخواه دست به دست هم بدهند به یقین که این دشمنان خونخوار و بی حس چیزی نیست جز ببرهای کاغذی که فقط و فقط با یک خروش ملالی وار به برزخ نیستی کشانده خواهند شد
اگر واقعا به دموکراسی ایمان داریم و به این وطن و مردم می اندیشیم اگر صداقت داریم و مبارزه می کنیم پس همه با هم دور این صدای گر م و خروشان عصر بپا بر خیزیم و از حقانیت این انسان سترگ که در زندگی اش چیزی جز مردم ندارد بی باکانه دفاع کنیم
من و دوستانم این جایزه را به آن قهرمان و مردم شریف از صمیم قلب تبریک عرض می کنیم
17 فبروری 2008, 13:50, توسط قدرت اله پوپل
خواهر مبارزم جویا جان، هرگونه جوایز افتخاری به تو میزیبد که درد مردمت را درک کردهای و "کفن پوش" مقابل دشمنان ملت ما صدایت را بلند کردهای. تو افتخار این کشور هستی، تو چهره منکوب شده زن افغان را نمایندگی میکنی که هرچند زیر بار ستم و استبداد قرار دارد اما با مشت های بسته و عزم راسخ، نترس و بیباک برای رهایی چادرهایشان را بیرق رزم ساخته اند.
من از تعلق داشتن به کشوری که در آن زنان شجاع و شیرصفتی چون ملالی جویا داریم به خود میبالم.
18 فبروری 2008, 03:29, توسط omid khabir
واه واه
قربان دستان گلریزت شوم
روبا ها خوش بودند که از شیر دور شدند، اینک صدای شیر از پشت سر روبه ها برامد.
شیر مادر به ملالی جویا حلال باد.
افتخار بتو که زن اصیل کشور رنج دیده ما هستی.
آنلاین : واه واه
17 فبروری 2008, 23:14
ملالی عزیز جایزه ات را برایت مبارکباد میگویم!
در مبارزه بر علیه ظلم و بی عدالتی برایت حوصله فراخ و موفقیت مزید ارزو میکنم به امید صلح سرتاسری درکشور و ایجاد وحدت ملی افغانستان!