واکنشها به ورود افغانها را به "پارک کوهستانی صفه" ممنوع
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
به فیسبوک بیاید و اعتراض کنید.
واکنشها به منع ورود شهروندان افغان به یک پارک اصفهان
جلوگیری از ورود شهروندان افغان به پارک کوهستانی صفه در اصفهان موج گستردهای از مخالفت به ویژه در سایتهای اینترنتی را به دنبال داشته است. این اقدام به بهانهی تامین رفاه مردم در سیزدهبه در انجام شد.
خبرگزاری محلی ایمنا که خود را "تریبون جهانی کلانشهر اصفهان" معرفی میکند روز جمعه ۱۱ فروردین ۱۳۹۱ از قول مسئول كمیته انتظامی ستاد تسهیلات سفر اصفهان، احمدرضا شفیعی نوشت «به منظور رفاه شهروندان نیروهای این کمیته با همکاری پلیس امنیت و اداره اماکن در روز ۱۳ فروردین از ورود افاغنه به پارک کوهستانی صفه جلوگیری میکنند.» انتشار این خبر با اعتراضهای شدیدی روبرو شد که دامنهی آن در روزهای اخیر و در دنیای مجازی مدام گستردهتر میشود.
خارجیستیزی به بهانه تامین امنیت
به گزارش ایمنا شفیعی علت این تصمیم را "حضور پررنگ افاغنه در روز طبیعت در سالهای گذشته در این پارک کوهستانی و ایجاد ناامنی برای خانوادهها" عنوان کرده است. او که همچون اغلب مسئولان جمهوری اسلامی از به کار بردن عبارت "سیزده بهدر" برای جشن روز پایانی نوروز پرهیز دارد میگوید «با توجه به این که در روز ۱۳ فروردین خانوادهها برای تفریح و تفرج به دامان طبیعت پناه میبرند، از این رو حفظ امنیت شهروندان و ایجاد فضایی آرام برای گذران اوقات فراغت این روز از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
شماری از کاربران ایرانی اینترنت اقدام مسئولان شهر اصفهان را به عنوان عملی "نژاد پرستانه" و "توهینی بیسابقه" به شهروندان افغان مقیم ایران به شدت محکوم کردهاند. جلوگیری از ورود افغانها به یک پارک عمومی تنها پنج روز پس از آن صورت گرفته که محمود احمدینژاد برای شرکت در سومین جشن جهانی نوروز همراه با رئیسان جمهوری افغانستان و پاکستان به دوشنبه پایتخت تاجیکستان رفته بود.
"گسترش محبت" به شیوهی احمدینژاد
مسئول كمیته انتظامی ستاد تسهیلات سفر اصفهان در حالی حضور پر رنگ افغانها در یک پارک کوهستانی را مایهی "ایجاد ناامنی" برای خانوادههای ایرانی عنوان میکند که احمدینژاد ۷ فروردین و در بازگشت از سفر تاجیکستان پیشبینی کرد «به زودی همه دنیا جشن نوروز را همانگونه كه ایرانیان برگزار میكنند یعنی با نام خدا برای زدودن كینهها و گسترش محبت و عشق و نیل به سوی بهار اصلی انسانیت برگزار خواهند كرد.»
در کنار بیاعتنایی به این اظهارات احمدینژاد، سخنان او در شهر دوشنبه و درباره ضرورت خروج فوری نیروهای خارجی از افغانستان با اعتراض شدید شماری از نمایندگان مجلس سنای این کشور روبرو شده است. عدهای از نمایندگان سنای افغانستان جمهوری اسلامی را متهم میکنند که «از هر فرصتی برای نفاقافکنی بین اقوام و مذاهب افغانستان استفاده کرده است.» تعدادی دیگر از نمایندگان سنا نیز معتقدند مداخلههای ایران و پاکستان افغانستان را به ویرانه تبدیل کرده است.
محرومیت از تمام حقوق اجتماعی
بر خلاف نظر برخی از معترضان به جلوگیری از ورود افغانها به پارک صفه، چنین برخوردهایی "بیسابقه" نیست. در سالهای اخیر گزارشهای فراوانی از بدرفتاری حکومت و حتا مردم ایران با خارجیتباران مقیم این کشور به ویژه شهروندان افغان منتشر شده است. خبرگزاری فارس ۱۷ مرداد ۹۰ از قول احمد دردشتی موسس "انجمن خیریه حضرت ابوالفضل استان اصفهان" نوشت «طبق قانون پیوند اعضای هر ایرانی به هموطن خود امكانپذیر است و پیوند از یك ایرانی به افاغنه انجام نمیشود.»
مطابق تصمیمی که از سوی دولت و مجلس حمایت میشود فرزندان زنان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج کرده باشند از داشتن تابعیت ایران محروم هستند. سایت خبرآنلاین ۲۵ مرداد ۹۰ با استناد به آمار اداره کل اتباع خارجی استانداری تهران نوشت «۳۲ هزار کودک بدون هویت و شناسنامه حاصل ازدواج زنان و دختران ایرانی با اتباع بیگانه» هستند. خبرآنلاین مینویسد «این کودکان که اغلب از پدران افغانی هستند نه شناسنامه دارند و نه میتوانند تابعیت ایرانی داشته باشند و از هیچ حقوق قانونی برخوردار نیستند.»
انتقاد از رفتار "بیشرمانه" با افغانها
ایجاد محدودیت برای تحصیل کودکان افغان در مدرسههای ایران و جلوگیری از ورود افغانها به برخی از مکانهای عمومی از جمله برخی استخرها و ورزشگاهها نیز سابقهای طولانی دارد. جمهوری اسلامی مدعی است از بیش از سه دهه پیش مهمترین پناهگاه آوارگان افغان بوده است. برآورد میشود از زمان اشغال افغانستان توسط ارتش شوروی سابق در سال ۱۳۵۷ تا کنون ۳ میلیون مهاجر افغان به ایران پناه آوردهاند.
کارگران افغان در ایران: از بیکاری تا بیگاری
کارگران مهاجر افغان سختترین کارها را در ایران انجام میدهند. اما از حق بیمهی بیکاری،درمان، عیدی و یا مزایای دیگر برخوردار نیستند. "کمکهای یارانهای" نیز به آنها تعلق نمیگیرد. آیا وضعیت اسفناک آنان بهبود خواهد یافت؟
نگرانی از برخورد تبعیضآمیز دولت ایران با اتباع افغانی
کودکان افغان، در حسرت مدرسه
مطابق بعضی از آمارهای وزارت کشور در حال حاضر حدود دو میلیون افغان در ایران هستند که تنها به ۹۰۰ هزار نفرشان مجوز اقامت داده شده است. بسیاری از شهروندان افغانستان بدون داشتن اجازهی کار مجبورند با حقوقی کمتر کارهای سختتری نسبت به ایرانیان را انجام دهند.
اینها و نمونههای فراوانی از بدرفتاری با افغانها در بسیاری از نوشتههای انتقادی در شبکههای اجتماعی منعکس شده است. تعدادی از ایرانیان که خود مهاجر یا پناهنده هستند نیز با استناد به تجربههای شخصی سیاستهای حکومت در برابر افغانها را سختگیرانه و سنگدلانه و نحوهی برخورد با آنها را "بیشرمانه" و "تاسفبار" خواندهاند.
ادعای مسئولان، تجربه مهاجران ایرانی
برخی از منتقدان میگویند دولت ایران حتا کمکهایی را که از سازمان ملل متحد به اسم پناهندگان افغان دریافت میکند در اختیار آنها نمیگذارد. مطابق آنچه معترضان به جلوگیری از ورود افغانها به پارک صفه در اینترنت منتشر کردهاند، به رغم ادعای مسئولان در مورد برگزاری نوروز در سراسر جهان و "نیل به سوی بهار اصلی انسانیت" مطابق الگوی ایرانی، مهاجران این کشور سالهاست در دیگر کشورها از حقوقی برخوردارند که به هیچ وجه با وضعیت افغانها در جمهوری اسلامی قابل قیاس نیست.
صدها هزار مهاجر و پناهنده ایرانی در کشورهای اروپایی حضور دارند که پس از طی کردن مدت و مراحل مشخصی میتوانند اجازهی اقامت، کار و تابعیت کشور میزبان را دریافت کنند. شهروندان افغان در ایران حتا با داشتن اجازه اقامت و کار طاقتفرسا نیز به دلیل درآمد اندک در وضعیت نامطلوبی هستند که دسترسی آنها را به بسیاری از امکانات نسبی رفاهی ناممکن میکند. در آستانه آغاز سال تحصیلی ۸۹ سایت خبرآنلاین از قول یک فعال حقوق کودک نوشت همچنان ۴۰۰ هزار کودک افغان از تحصیل در مدرسههای ایران محروم هستند.
داستان ازدواج زن ایرانی با مرد افغان
تصاویر ویدیویی تکان دهنده ای از اجساد مهاجرین افغانستانی در مرز ایران و افغانستان
«تحویل دادن پول نقد از طرف ایران برای آقای کرزی، خریدن سالها وفاداری می باشد»
ایران هزینه اقامت سالانه اتباع خارجی را افزایش میدهد
قاچاق انسان ازمرز افغانستان تامناطق مرکزي ايران
«ایران تا هنوز هم به اعدام مهاجرین افغان ادامه می دهد»
کارگران افغانی باز هم به دولت ایران پول بپردازند!
افغانستان در جواب سفیر ایران: کابل تهران نیست
گزارشی از وضعیت آمایش شش ویژه اتباع و مهاجرین افغانستانی در ایران
دولت کریمه
كارگران افغاني ، مهاجرت ودهها ميليون دلار سود براي ايران
گزارش روزنامه جام جم از ویران کردن خانه های مهاجرین قانونی در شیراز
http://afghanlion.blogspot.se/...
پيامها
2 آپریل 2012, 10:38
خدا لعنت کند فارس های لعین را .
منظور از این اتباع افغانی فقط هزاره ها است که نسبت چهره های خاص شان قابل تشخیص اند.
2 آپریل 2012, 15:08
این نام منحوث افغان که بالای ما تحمیل گردیده - باید هم چنین شویم - چون افغان یا اوغان به طالب هم میگویند.
خراسانی
2 آپریل 2012, 11:32, توسط حسین
اکثریت قریب به اتفاق ایرانی ها حتی انواع تحصیلکرده شان بسیار نژادپرست و ناسیونالیست اند و این کار از آنها بعید نیست! آن عده از ایرانی هایی که به خود برچسب مدنیت و نوعدوستی زده اند هم در چنین موقعیت هایی هیچگونه اعتراضی نکرده اند و در برابر چنین اعمال نژادپرستانه و تحقیرآمیزی سکوت اختیار کرده اند و باز داد از این می زنند که: "الگوی رفتاری ما مانند زرتشت و رفتار ما با اقوام و ساکنین جهان بر طبق منشور کوروش کبیر است"!!!!؟
2 آپریل 2012, 12:31, توسط افغانستانی
سلام دوستان.
من این عمل نژادگرایانه دولت صهیونیستی ایران را به شدت محکوم میکنم ولی دوستان ماخود ما نیز کمی برای تنگ نمودن جای ما در کره خاکی بی تقصیر نیستیم.یادم میاید که یک زمانی تعدادی از هم وطنان به جمهوری آذر بایجان اعزام شده بودند اولا مردم دل پاک آذری افغانهارا با دل پاک پذیرفتند ودختران جوان ومقبول آذری برای خدمت و میزبانی از افغانها با هم رقابت می کردند غافل از اینکه افغانها به چشم چرانی به میزبانان مشغول بودند که این چشم چرانی بعد ها به چند مورد تجاوز انجامید وکار به جایی رسیده بود از راندن موتر سرویس بر سر افغان ها نیز آذری ها دریغ نکردند .با ختم قرار داد همه را از کشور شان بیرون نمودند.در ایران نیز بین سال های 58 خورشیدی افغان قدر داشت
اما کما کان وضع رو به وخامت گرایید.که تا حال ادامه دارد پیشنهاد بنده به همه هم وطنان مقیم ایران اینست که فورٌ ایران را ترک نموده به وطن عودت کنند که در صورت حمله اامریکا به ایران این افغانهای مقیم ایران استند که توسط رژیم صهیونستی نا اسلامی حاکم بر ایران به گروگان گرفته می شود همین اقدام اخیر هم انتقام گیری از اعتراضات نمایندگان مجلس نسبت به یاوه گویی احمدی نژاد در اجلاس دوشنبه میباشد.
2 آپریل 2012, 14:11, توسط محمود
ایران کار خوبی کرده و نیز بدون فامیل در هیج جای تفریحی نگذارند!
2 آپریل 2012, 19:00, توسط Milad
تو غلط کردی BaBa Darawgar با این نظرت احمق دیوانه از انسانیت فک نکنم چیزی بدونی که با همچین رفتاری موافقی
2 آپریل 2012, 19:42, توسط انوش
اگر چند افغان بودن هم کدام افتخار نیست ولی این کار دولت ایران کاملا دور از ادب و اسلامیت است . طبیعت را خدا برای استفاده خلق نموده باید انسان استفاده کند . اما در ایران بارها در شهر های مختلف این کار صورت گرفته رسانه نبوده است که نشر کند .
4 آپریل 2012, 20:56
خوب و بد در هر جا پیدا میشود. اخلاق دولت و جمعی از ملت ایران شباهتهای زیادی به رفتار فاشیست های المان در دوران هیتلر دارد.
5 آپریل 2012, 22:56, توسط سید قباد زارع
مهاجرین افغان بهانه برای فساد حکومت
دیریست که افغانستان در آتش جنگ ها میسوزد و یکجا با خود خواست ها ٬ آرزو ها و نیازمندی های شهروندانش نیز در این آتش میسوزند. پرسش این است٬ در کشوری که اسمش و تصویرش با تصویر مرگ٬ کشتار٬ شکنجه٬ مهاجرت٬ فقر٬ نا امنی٬ فساد اداری و تروریزم گره خورده است میتوان حرف از بازگشت و یا هم باز گرداندن مهاجرین به میان آورد؟ من فکر میکنم که باز هم بازی سیاسی و فساد اداری انگیزه اصلی این نیرنگ های حکومت ماست.
مهاجرت مردم افغانستان به کشور های همسایه یا جغرافیای دورتر از آن به علت های مشخص صورت پذیرفته و نیاز است تا وجدان های بیدار آن را بر رسی نمایند. عوامل عمده این مهاجرت ها را جنگ٬ خشونت٬ افراط گرایی٬ مشکلات قومی٫ زبانی ٬ فقر٬ فساد اداری و ناتوانی حکومت در برآورده ساختن خواست های مردم میسازد. با وجود سرازیر شدن ملیارد ها دلار به افغانستان٬ هنوز این کشور و شهروندانش از فساد اداری٬ نبود حکومت داری خوب و امنیت٬ افراط گرایی٬ بیکاری و حاکمیت جنگ سالاران و تفنگ داران غیر مسول رنج میبرند و مهاجر میشوند. برای مهاجرین افغان که درکشور های مثل ایران و پاکستان زندگی میکنند٬ چی دلیل میتواند سبب شود تا این همه رنج و بدبختی را در کشور های که به هیچ صورت به اصول دموکراتیک و حقوق مهاجر پا بند نیستند متحمل شوند. مسولیت این همه بد بختی ها بدوش حکومت مفسد افغانستان و گروه های وحشی جنگ طلب میباشد که برای مردم جز پیام بدبختی چیزی دیگری را نداده اند.
بازگشت گویا داوطلبانه مهاجرین افغان به عنوان یک وسیله سیاسی و راه درامد مالی برای حاکمیت آقای کرزی٬ مارشال ٬ خلیلی و حلقات مشخص پول بگیر بین المللی زمانی مطرح میشود که هنوز کشور ما بیشترین ارقام سالانه مهاجرت را به دلایل افزایش روز افزون بحران٬ تشکیل میدهد و جامعه جهانی با تغیر واضیح در اهدافشان که گویا دموکراسی و آزادی بیان بخش مهم آن بود٬ دیگر حرف از دموکراسی در افغانستان به میان نمیاورند و تنها ثبات را هدف اصلی خود قلم میزنند. ثبات بدون دموکراسی در کشور مثل افغانستان جز معنی دیکتاتوری مطلق و فساد اداری مفهوم دیگری برای مردم نخواهد داشت. خروج نیروهای خارجی در اواسط سال ۲۰۱۳ میلادی٬ قدرت روز افزون گروه های شورشی٬ فساد اداری گسترده٬ بی اعتمادی میان پارلمان٬ ارگ ریاست جمهوری و مردم افغانستان٬ بیکاری٬ شعله ور شدن احساسات قومی و زبانی٬ مداخلات کشور های همسایه خصوصا حمایت پاکستان از گروه های تروریستی و قدرت جنگ سالاران محلی نیز دلایل مهاجرت مردم افغانستان بشمار میایند.این بهانه ها در طول ده سال تمام توسط جامعه بین المللی و حکومت آلوده به فساد آقای کرزی آدرس قرار داده شده که بجز بلند رفتن گراف به نفع چالش ها ما شاهد دست آورد مثبت در این زمینه نبوده ایم.
ضعف شخصیتی و اداری حکومت افغانستان سبب شده تا وضعیت مهاجرین افغان بدتر شود. معاهدات که حکومت کرزی با بعضی کشور های اروپایی و استرالیا بسته و نیز درخواست حکومت کرزی از کشور های اروپایی٬ مهاجرین افغان را در وضعیت دشوار و نابسامانی نسبت به مهاجرین دیگر کشور ها قرار داده و دلیل آنهم موضع گیری و خواست حکومت موجود خوانده میشود. با تاسف موضوع مهاجرین افغانستان امروز به یک دلیل یا بهانه جدید فساد حکومت افغانستان تبدیل شده و میخواهند تا از آدرس مردم افغانستان دست گدایی به جهان دراز نمایند و امکانات احتمالی در این راه را کنار دیگر پول های به سرقت رفته قرار دهند. صد ها هزار مهاجر افغان در ایران و پاکستان بدلیل نبود امنیت و زمینه اشتغال در کشورشان٬ ظلم و ستم نیرو های امنتی و برخورد توهین آمیز شهروندان این دو کشور همسایه را تحمل میکنند که یگانه راه حل آن اصلاحات جدی در اداره و نظام افغانستان است نه درخواست پول بیشتر برای فساد بیشتر.
در شرایط موجود بازگشت مهاجرین از پاکستان٬ ایران و سایر کشور ها یک بحران بشری خواهد بود. چون حکومت آلوده به فساد افغانستان نتوانسته و نمیتواند که امنیت جانی٬ معنوی٬ تحصیلی٬ شغلی و اجتماعی شهروندانش را تامین کند. بیکاری و فقر بیداد میکند٬ روند ترور و اختطاف شهروندان بشمول مقامات و شخصیت های سرشناس ادامه دارد٬ پول های کمک شده به تاراج میرود٬ دموکراسی و آزادی بیان توسط طالبان و حلقات اطراف شخص ریس جمهور و شورای علما بیشتر از پیش تهدید میشود و تلفات غیر نظامیان رو به افزایش است و بلاخره گذارش های سازمان های بین المللی از بدتر شدن وضعیت غیر نظامیان٬ زنان٬ اطفال و امنیت در این کشور خبر میدهند. آیا جناب کرزی و مارشال با درخواست پول بیشتر در رابطه به مهاجرین میخواهند واقعا چی کار را انجام دهند؟ آیا با این پول علیه فساد اداری که بدستان خودشان تقویت میشود مبارزه میکنند؟ آیا با این پول میخواهند حلقه ناپاک اطراف ریس جمهور را بر طرف کنند؟ یا هم علیه گروه های دهشت افگن و تروریست مبارزه کنند؟ زیربنا های اقتصادی را تقویت کنند؟. من مطمین هستم که حکومت ناتوان و الوده به فساد آقای کرزی هرگز تصمیم برای چنین برنامه های نداشته و نخواهد داشت. پس معلوم میشود که مثل همیشه مردم و این بار معصومترین و بیچاره ترین بخش مردم افغانستان یعنی مهاجرین قرار است قربانیان سیاست های ضعیف و الوده به فساد حکومت شوند. بی برنامگی و تاکتیک های پول به دست بیاور مقامات حکومت کرزی باعث شده تا بیشترین بار و رنج معاهدات٬ صحبت های نا خردانه و تصامیم غیر منطقی آنها را مردم یا مهاجرین افغانستان بدوش بکشند. چنانچه سیاست های خشن و غیر انسانی دولت ایران و پاکستان علیه مهاجرین افغانستان ریشه در ناتوانی و بی احساسی این مقامات دارد.خروج اجباری مهاجرین افغانستان از استرالیا یا بعضی کشور های اروپایی نیز به اساس خواست های مطرح شده شخص ریس جمهور یا هم مقامات مربوط به آن صورت میگیرد که زنگ صدا و فریا نهاد های مدافع حقوق بشر را به صدا در آورده و هیچ انسانی نمیتواند بپذیرد که حکومت به این حد نا خرد شده میتواند.
با در نظر داشت شرایط موجود و موارد ذکر شده از همه فعالین حقوق بشر و حقوق مهاجرین٬ پارلمان افغانستان٬ احزاب سیاسی٬ نهاد های اجتماعی و جامعه مدنی تقاضا مینمایم تا تلاش های خود را در جهت دفاع از حقوق مهاجرین افغانستان در بیرون از کشورشان بخرج داده جلو امضا معاهدات٬ قرارداد ها یا هم دایر نمودن کنفرانس های که زمینه های بیشتر فساد اداری و تحت فشار قرار دادن مهاجرین را به بهانه های مختلف فراهم میسازد را بگیرند. یگانه راه بازگشت مهاجرین به افغانستان مبارزه علیه فساد اداری٬ بی عدالتی٬ ناامنی و گروه های دهشت افگن است نه فشار بیشتر مهاجرین یا هم تاراج و چپاول تکس شهروندان کشور های دیگر به این بهانه. نشست سویس در دو ماه آینده یکی از این نشست هایست که باید بدلیل فساد گسترده در دستگاه حکومت آن را تحریم کرد و نباید پذیرفت که دنیا تکس شهروندان خودش را در جیب اشخاص و گروه های آلوده به فساد از آدرس و نام مردم افغانستان بریزد.
سید قباد زارع
آنلاین : مهاجرین افغان بهانه برای فساد حکومت