ترویج فساد عمدی در دولت مانع دیگر محو خشونت و ترور
نشست برلین مقابل کنفرانس بن!/ قسمت سوم
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
سیستم مافیائی حاکم درحکومت افغانستان با گذشت هرروز قوت بیشتر گرفت. مقامات عالی دولتی با فساد و سوء استفاده از موقعیت وقدرت، شخصا و یا توسط اقارب و بستگان شان میلیون ها دالر سرمایه بدست آوردند. اختلاس غصب املاک وتجارت قرارداد های حکومتی برخی از دولت مردان افغانستان را مبدل به فاسدترین انسان ها نموده باعث گسترش و رواج بی سابقه فساد درتمام ادارات دولتی گردیده است.
دکستر فلکینز میگوید: " سیاست و کسب و کار در کابل به طور فزاینده ای توسط شبکه های مافیایی و کاربران آنها در داخل دولت افغانستان کنترول میشود.... رشوه ستانی ها و نفوذ نامشخص به حدی رسیده که برخی ازین مقامات بلند رتبه افغانی در دبی، لاس وگاس دومی برای شیخهای عرب خانه های دومی خود را بنا نهاده اند... اگر کسی میخواهد یک آمر ساحوی پلیس شود، باید یک مقدار پول قابل توجهی در حدود پنجاه هزار دالر را به رئیس خود که معمولا آمر ولایتی میباشد پرداخت کند. سپس او بعد از احراز پست مورد نظرش این پول را از مردم عامه افغان میستاند. بدین ترتیب دولتداران افغانستان به اندازه که مردم را بغارت میبرند خدمت خیلی ناچیزی برایشان انجام میدهند. سال گذشته، سازمان شفافیت بین المللی افغانستان را به عنوان یکصد و هفتاد و ششمین کشور فاسد جهان از میان یک صد و هفتاد و هشت کشور رتبه بندی نمود که تنها از کشورهای عقب افتیده ماننده صومالی و میانمار پیشی گرفته بود. یک مقام رسمی آمریکایی درین زمینه چنین تبصره میکند: (افغانستان؛ کشور عمیقاً و کاملاً کشور جنایتکاران.)"
طی فرصت های مختلف مقامات کشور های کمک کننده افغانستان با لحن های تند وشیرین خواستار مبارزه حکومت با فساد در افغانستان شدند. دولت مردان کابل هیچگاهی به خواست های مکرر جامعه جهانی و تحلیل گران دررابطه به فساد کشنده در دولت کوچکترین اقدامی نکرده اند. برعکس حکومت با تقسیم زمین های دولتی وساحات مرغوب سبز کشور درمیان افراد با نفوذ وقدرتمند و نهادینه نمودن سیستم مافیائی دراقتصاد عمداَ و عملاَ فساد را در افغانستان ترویج بیشتر نمودند. فشار جامعه جهانی باعث ایجاد اداره مبارزه علیه فساد درحکومت شده اما رئیس دولت با انتصاب یک شخص متهم به فساد وتقلب گسترده در انتخابات منحیث رئیس اداره مبارزه با فساد، امید هرگونه اقدام مفید را درمحو فساد از کشور منتفی نمودند.
ترویج فساد در دولت گرچه باعث ثروتمند شدن شماری از اشخاص بانفوذ در دولت و سقوط پایگاه اجتماعی ومردمی و همینطورمصروفیت آنان در فعالیت های اقتصادی و ثروت اندوزی وعدم توجه به مسایل اساسی کشورگردیده و همچنین مانع تغییر جدی واساسی در زنده گی مردم افغانستان شده و درکل بنفع طالبان وحامیان خارجی شان تمام شده است و این نا بسامانی ها در حال صورت گرفته است که قطعنامه شورای امنیت تمام کشورهای اعضای سازمان ملل متحد را ملزم ساخته است تا با طالبان، قاچاق مواد مخدر و نقض حقوق بشر مبارزه نموده و برای باز سازی اجتماعی و اقتصادی مردم افغانستان تلاش نمایند.
گسترش، رشد و قاچاق تریاک طی ده سال گذشته افغانستان را به بزرگترین تولید کننده با ظرفیت نودفیصدی تولیدات کل جهان مبدل ومعرفی نموده است. مقامات غربی برخی از دولتمردان افغانستان را به قاچاق موادمخدر متهم نموده و روزنامه نیویارک تایمز بارها از احتمال دست داشتن احمد ولی کرزی، برادر کشته شده حامد کرزی در قاچاق مواد مخدر خبر داده اند.
منابع:
1.بی بی سی فارسی:نشست لندن
2.طلوع نیوز: اظهارات والی غزنی
3. روزنامه نیویارکر: دکستر فلکینز
4. روزنامه نیویارک تایمزم: قوچاق مواد مخدر در افغانستان
5. معلومات متفرقه از دیگر رسانه های معتبر بین المللی
پيامها
22 جنوری 2012, 08:43, توسط فرید
نمونه اش بسیار است. از خود کرزی گرفته تا بیشتر وزیران و مقامات دولتی و حتی کارمندان عالی رتبه سفارت ها و موسسات خارجی مانند USAID و نهادهای ملل متحد بخصوص UNAMA، افرادی از قوم و خویش خود را با هر میزان سواد و سویه تحصیلی در پست های عالی و نیمه عالی گماشته اند (و جالب که 90 فیصد آنها پشتون تبار اند). و این است وضعیت افغانستان پس از سالها ورود پول و کمک خارجی!