صفحه نخست > دیدگاه > طالبان بر می گردند!؟

طالبان بر می گردند!؟

طالبان از یک جهت از موافقت ابتدایی در مورد گشایش دفتر سیاسی در قطر و از سوی دیگر از کشتن پانزده سرباز امریکایی توسط این گروه می خبر میدهند که این نشاندهنده اینست که طالبان از درپی آنند تا از یک موضع قوی وارد گفتگو های صلح با ایالات متحده امریکا شوند.
ابو مسلم شیرزاد
سه شنبه 3 جنوری 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

تازه ترین خبرنامه امارت اسلامی طالبان نشان از موافقت نسبی این گروه برای گفتگو های صلح با ایالات متحده امریکا دارد.

در خبرنامه طالبان نگاشته شده که " این یک حقیقت آشکار است که مبارزه ی تحریک اسلامی طالبان در پی تنفیذ نظام اسلامی، جلوگیری از ظلم، مبارزه با جنگسالاران محلی ومواد مخدر، تامین امنیت و ایجاد وحدت ملی آغاز شده بود، که به یاری پرورگار و حمایت ملت در زمان اندک در مرکز و و لایت های افغانستان حکومتی بدور از فساد با ساختار اسلامی ، با داشتن حاکمیت بالای 95 درصد جغرافیای افغانستان با امنیت کامل بوجود آمد ولی امارات اسلامی طالبان همیشه در پی دریافت راه حل توسط گفتگو با طرف مقابل بوده است.

ودر قضیه امروزی افغانستان، که ده سال قبل آغاز شد، دو طرف وجود دارد یک جهت آن امارت اسلامی طالبان و طرف دیگر آن ایالات متحده امریکا و متحدین خارجی اش است.

موقف همیشه گی امارت اسلامی پایان اشغال افغانستان توسط قوای خارجی است تا افغانها بتوانند به خواست خود بدون زیان هیچ طرف حکومت اسلامی را ایجاد نمایند.

امارت اسلامی جهت داشتن افهام و تفهیم با جهان همیش و بگونه مداوم موقف خود را روشن نموده و تاکید نموده که نیرو های خارجی به رهبری ایالات متحده امریکا هیچگاه نمیتوانند مردم افغانستان را از راه زور تابع سازند.
ما اکنون آماده هستیم در پهلوی داشتن حضور قوی ما در داخل افغانستان جهت گفتگو با جهان در بیرون از افغانستان نیز دفتر سیاسی داشته باشیم و بدین منظور ما با طرف های مذاکره و کشور قطر به گونه ابتدایی به تفاهم رسیده ایم، و در نتیجه امارت اسلامی در صورت تفاهم، خواستار رهایی زندانیان طالب از گوانتانامو شده است.
بر علاوه این امارت اسلامی طالبان خبر های که از سوی برخی از رسانه ها و مقام های غربی در جهت ایجاد تشویش در مورد روند گفتگو های صلح نشر می شود، بگونه جدی رد می نماید."

دقایق بعدتر خبرنامه بعدی طالبان را دریافتم که دران از کشته شدن پانزده سرباز امریکایی در ولایت پکتیکا در نتیجه کمین این گروه نوشته شده بود.

چند مورد که می توان نسبت این دو خبر نامه نوشت اینست که طالبان از یک جهت از موافقت ابتدایی در مورد گشایش دفتر سیاسی در قطر و از سوی دیگر از کشتن پانزده سرباز امریکایی توسط این گروه می خبر میدهند که این نشاندهنده اینست که طالبان از درپی آنند تا از یک موضع قوی وارد گفتگو های صلح با ایالات متحده امریکا شوند.

اما طالبان در بخشی از خبرنامه شان با آنکه ایجاد امارت اسلامی را هدف اصلی این گروه در زمان این رژیم گفته اند ولی اکنون از ایجاد حکومت اسلامی در افغانستان حرف میزنند نه امارت اسلامی.
ملا عبدالسلام ضعیف نیز پیشتر ازین گفته بود که طالبان درک نموده اند که دیگر زمان ایجاد امارت اسلامی گذشته و این گروه پس ازین در پی ایجاد حکومت اسلامی با موجودیت حقوق بشر، آزادی بیان و آزادی برای آموزش دختران در چوکات اسلامی نه بگونه افراطی آن اند.

در قسمت دیگر این خبرنامه با آنکه طالبان ایجاد وحدت ملی را جز کارنامه این گروه در گذشته خوانده اند در حالیکه طالبان خود در مزارشریف و یکاولنگ مردم را قتل عام نمودند. که گفتن چنین حرفی نشان از عدم صداقت طالبان و کتمان حقیقت ها دارد.

طالبان همچنان حکومت افغانستان را به نه تنها به عنوان طرف نمی پندارند حتی حکومت افغانستان به عنوان متحد ایالات متحده امریکا نیز نمی شمارند و تاکید بر گفتگو با ایالات متحده امریکا و متحدین خارجی اش دارند که این بیانگر اهمیت ندادن طالبان به حکومت رئیس جمهور کرزی است موضوع که سخنگوی رییس جمهوری تاکید داشت که موافقه برای ایجاد دفتر سیاسی طالبان در قطر مشروط بر این است که پیشبرد پروسۀ صلح و مذاکره با دولت افغانستان باشد و معاون شورای عالی صلح نیز گفته بود که ایالات متحده امریکا و طالبان در آغاز تلاش ها برای ایجاد این دفترحکومت افغانستان را نادیده گرفته اند و این کاریک اشتباه بزرگ است.
پس تاکید طالبان در طرف بودن با ایالات متحده امریکا، ماهیت شورای عالی صلح و حکومت افغانستان را به عنوان یک جهت روند گفتگو زیر سوال می برد.

اما آنچه می توان بگونه روشن اشاره کرد اینست که طالبان با ایالات متحده امریکا به موافقه رسیده است و باید گفت که پاکستان نیز بخش مهم این گفتگو ها شمرده می شود زیرا چند روز پیش سخن از سفر رییس سازمان استخبارات نظامی پاکستان، شجاع پاشا به قطر گزارش شد که این یک پیام روشن نسبت به دخیل بودن پاکستان در روند گفتگو های صلح با طالبان دارد.

در همین حال شورای عالی صلح نیز گفته بود که حکومت قطر پذیرفته است تا سران طالبان را با خانواده های شان دردوحه حمایت مالی نماید.اکنون به نظر می رسد ایالات متحده امریکا و پاکستان برای چگونگی ایجاد دفتر سیاسی طالبان در قطر موافقت نموده اند و خطاب طالبان به عنوان برادر از سوی رئیس جمهور کرزی اثر گذار نبوده و این گروه همچنان در گفتگو با آنهای که اشغالگر می نامند تاکید خواهند کرد.
پس در نهایت ایالات متحده امریکا حرف آخر را درین گفتگو ها خواهد گفت نه حکومت افغانستان، و سرانجام ایالات متحده امریکا به هر بهای در پی حضور طالبان در قدرت سیاسی افغانستان تلاش خواهد کرد، اما آیا طالبان بر می گردند؟

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • by عزیز احمد فرد— خبر نګار رادیو فرانسه
    شما میتوانید مصاحبه را در سایت رادیو فرانسه بشنوید

    افغانستان / طالبان -
    این مقاله در این تاریخ منتشر شده سه شنبه 03 ژانویه 2012 - آخرین تغییرات در این تاریخ انجام شده است. سه شنبه 03 ژانویه 2012

    مذاکره میان مثلث طالبان، حکومت و نیروهای خارجی

    طالبان برای اولین بار قدم مشخصی به سوی آغاز مذاکره برداشته اند، که عبارت است از، باز کردن یک دفتر نمایندگی در قطر. ولی آنان در عین زمان گفته اند که نمیخواهند با حکومت کرزی مذاکره کنند و طرف صحبت آنان باید امریکا باشد. در عین زمان حامد کرزی از آنان میخواهد بیایند و قانون اساسی افغانستان را قبول کنند. به نظر می آید که تفاوت میان این دو موضع، بسیار زیاد است.

    در بررسی این موضوع، گفتگویی داریم با عبدالباقی سمندر، فعال سیاسی ساکن آلمان. در جواب به این سوال، که کی میتواند به کی نزدیک شود، و در پشت پرده چه کسانی فعالیت دارند و چگونه؟
    آقای سمندر میگوید :
    که هر دو طرف به این تظاهر میکنند که مذاکره نمیکنند، ولی ملاقات های میان آنان بوده است، و اگرچه با کشته شدن استاد ربانی این ملاقات ها قطع شد، ولی روابط ادامه دارد و همین حالا در کابل، کرزی با یک هیاءت از حزب اسلامی ملاقات دارد.

    آقای سمندر همچنان اضافه میکند که :
    برای امریکا شخص کرزی مهم نیست، و با یاد آوری از اینکه، جو بایدن، پیش تر از کابل به جلال آباد، و بیشتر از حامد کرزی، به گل آقا شیرزوی علاقه داشت، اینرا هم اضافه میکند که در گذشته، آنان زمانی از اشخاصی چون قذافی، صدام، مبارک و دیگران پشتیبانی کردند، و دوباره آنان را رها مردند. در نهایت آقای سمندر میگوید که :
    دموکرات های افغانستان نباید منتظر حامد کرزی یا کس دیگری باشند، باید آنان خود را سازماندهی کنند. بخصوص زنان افغانستان، که محروم ترین گروه انسانی استند.
    t

    آنلاین : طالبان بر می گردند!؟

  • آقای شیرزاد سلام ! پرسش پایانی نوشتار شماقابل کنکاش است که پرسیده اید :... اما آیا طالبان بر می گردند؟

    بلی حتمی ، کی قدرت و پادشاهی نمی خواهد ؟ این گروه تبهکار و مزدور پاکستان که در لر و بر بی سرحد و نیم بند خط دیورند آزاد گذاشته شده اند ، آخرین تلاش خود را خواهند کرد تا باز در قدرت آیند و سناریو ناتمام سقاوی نامه دوم را به پایان رسانند . طالبان و تحریک طالبان آزموده شده اند و دوباره آزمودن این پشم آلودان مزدورخطاست . ولی چاره چیست ؟ وقتی لالا امریکا ، اکه انگریز و دالخوران پاکستانی فانۀ در پشت غیرت شان گزارند تا به پادشاهی رسند چرا نه ! آخر که زور شمشیر همت و غیرت شان همین است که در امارت اسلامی قطر پادشاهی شان تسجیل یابد و مانند اجدادشان به تاجپوشی کابل با شمله افراشته برگردند .

    نمیدانم این آدمکشان اسلامی از کدام ملت سخن دارند ؟ از همان ملت و مردمی که در هر شهر و دیار از کشته های شان پشته ها ساختند ؟ آخر این مسلمانان فروخته شده بی آزرم که سنگ سنگ و ریشه ریشۀ درختان مردم و ملت را به بادران خارجی شان به بهای پادشاهی و قدرت اسلامی فروختند ، آخر این اوباشان غیرتی که دار و ندار مردم را به آتش کشیدند و زندان بزرگی را بام اوغانستان بنیاد نهادند به کدام روی از مسلمانی و از نام مردم سخن میزنند ؟

    بیشک که انتهای اراده یک طالب زجر دیده در حجره مسجد همین فروختن خود و گرفتن قدرت است !

    لعنت و مرگ به همان دین و آئینی که شما طالبان آدمکش از آن پیروی میکنید !

    لعنت و مرگ بر همان مردمی که شما طالبان ناموس فروش را رهبر و پیشوا میدانند !

    لعنت ومرگ بر همان ملتی که در خواب اند و آزموده را باز می آزامایند !

    لعنت به همان روزی در اوغانستان زاده شده ام !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • چلو بچیم با جمله آخری پیامت موافقم.. بیشک

    • من واقعا خوش هستم ازاینکه افراد محترم طالبان دوباره در حکومت آقای جلالتماب کرزی صاحب اشتراک میکنند. واین برایم دوخوشی دارد. اول اینکه به کشور ما صلح می آید وخودم که یک شخص افراطی نسیتم وبا هیچ قومی نمیخواهم که خودرا مقایسه کنم چون شعارم پیشرفت ورسیدن به هدفم است. وخوشی دوم برایم این است که نام پشتون دوباره زنده میشود مردم از کلیمه پشتو بدش نخواهد ولی برعکس مانند گذشته دوباره مجبورخواهد بود که به زور زبان پشتو را یاد بگیرند وهمچنان دست کسانی مانند خلیلی مفت خور محقق زمین فروش وغیره مزدوران ایرانی وپاکستانی از حکومت افغانستان قطع خواهد شد.
      زنده باد پشتون
      ازسایت کابل پرس? هم خواهانم که پیام مرا مانند پیامهای دیگه مزدوران که از واقیعت میترسند در سایت نشرکنند که ازحساسات واقعی یک پشتون باخبر شوند.

    • آقای زبیرسلام ! شما که گاهی ازمردی و منطقی بودن و گاهی هم از احساسات واقعیی پشتونی خود مانند آقای کاکرسخن دارید ، بفرمائید ما این فرمودۀ غنامند شما را تجلی مردی ، منطق و یا احساسات واقعی پشاتین بپنداریم که نوشته اید :

      ( ...ولی برعکس مانند گذشته دوباره مجبورخواهد بود که به زور زبان پشتو را یاد بگیرند ..) ؟

      لطفأ به این پرسش کوچک نیز پاسخ بدهید که در بین طالبان افراد گویا محترمی هم هست ؟ اگر هست کی هست ؟

    • به نظر من آقای زبیر پشتون نیستند بلکه یک کارمند ویا جاسوس اینگلیس اند که بین مردم افغانستان تفرقه می اندازند ویا خوبتر وواقعی تر بگویم تفرقۀ موجوده میان اقوام را شعله ور تر میسازند. این دیگر نه جوانمردی است ونه هم انسانیت.

  • سلام به همه
    نبل جان از شجاعت خود ات خوشم امد اخ که از دلم گفتی اخ.

  • بوی گند طالبان آید همی
    یاد ظلم ظالمان آید همی
    خراسان بیدارباش سنگربگیر
    چون لشکر تازیان آید همی
    جاهلان چپلی پای، پکتیا
    درمجلس صوفیان آید همی
    بازدشمن از سر کینه وبغض
    درحــریم بامـــیان آید هـــمی
    طالب بی فرهنگ اصنام ستیز
    بر انهــدام آن بتان آیــد همی

    • جوزجانی عزیز ، البته به اجازۀ شما این چند سرودۀ نا سفته را به ادامۀ سرودۀ زیبای شما پیوند میدهم :

      چند در خوابی تو ای فصل بهار ++ بین زمستان لعین ، اندر خزان آید همی

      خیز ای پرچم دار مرز کاویان ++ کو به دزدیی درفشت کوهیان آید همی

      کاوۀ عیارخاموشی چرا در آهنسرا ++ طالب ضحاک در آهنگران آید همی

      خیزمولانا که بن نیستانت سوختند ++ درحریم بلخ تو آتش فروزان آید همی

      بین بانوی معین بلخیان ای رابعه ++ حارثان اینک به جسم طالبان آید همی

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس