زباله اورانیوم: آیا بدین گونه می خواهند از غیرنظامیان حمایت کنند؟
به کار گرفتن تسلیحات اورانیوم دار در حملات هوائی به لیبی
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
برگرفته از تلاکسکالا – 27
بفارسی از حمید بهشتی
"در مورد موشک های مجهز به نوکِ دارای اورانیوم واژه ی بمب های کثیف به خوبی صدق می کند. به نظر من این بهترین جنگ افزاری است که برای کشتار جمعی انسانها به کار می رود." ماریون فالک، کارشناس شیمی – فیزیک (پنسیلوانیا)، لابراتوار لورنس لیورمور، کالیفرنیا- آمریکا
در اولین 24 ساعت حملات هوائی به لیبی هواپیماهای B-2s آمریکائی 45 بمب هزار کیلوئی را رها کردند. این بمب های قوی و موشک های کروس که توسط هواپیماها و کشتی های فرانسوی و انگلیسی آتش شدند، همگی دارای نُک های ساخته شده از زباله اورانیوم می باشند. (Depleted Uranium = DU)
دی یو، زباله ی حاصل از اورانیومی است که به هنگام تغلیظ باقی می ماند. از آن برای ساختن راکتورها و تسلیحات اتمی استفاده می شود، ماده ای است بسیار سنگین - 7/1 برابر سرب - و در ارتش بسیار مورد توجه می باشد، زیرا دارای این ویژگی است که خودروها و ساختمان های دارای زره ی محافظت را از هم می درد. هر گاه مهماتی که از دی یو ساخته شده باشد، بر جسم سختی مانند جداره ی تانک اصابت نماید، به سادگی به داخل آن رخنه نموده و آنگاه منفجر و تبدیل به بخار و ابری سوزان می گردد. بخارِ آن همانند غباری است که نه فقط سمّی می باشد، بلکه دارای ویژگی رادیو اکتیو نیز هست.
موشکی که منفجر می شود با حرارتی به میزان 10000 درجه سانتی گراد می سوزد و هنگامیکه به هدف اصابت می کند، 30% آن تبدیل به براده می گردد. 70% باقی، بخار شده و تبدیل به سه گونه اکسیدِ به شدت سمّی می شود که اکسیدِ اورانیوم جزئی از آنها می باشد. این غبار سیاه رنگ در هوا معلق می ماند و با باد به مکان های دیگر انتقال می یابد. هر که فکر می کند که عراق و لیبی بسیار از هم فاصله دارند، باید در نظر داشته باشد، که تشعشعات چرنوبیل به ایالت ویلز درانگلستان نیز رسید.
ذرات ریزتر از 5 میکرومتری (1 میکرون = یک میلیونیم متر) که توسط دی یو ایجاد می گردند، به سادگی قابل استنشاق بوده، سال ها در ریه یا سایر اعضای بدن باقی می مانند. تنفس دی یو به کلیه ها خسارت می زند و موجب سرطان ریه و استخوان می گردد. دی یو هم چنین ممکن است از طریق سلسله اعصاب به مغز منتقل و موجب اختلالات عصبی و مغزی گردد و قابلیت این را نیز دارد که به کروموزوم ها خسارت وارد سازد، نظام تدافعی بدن را مختل نموده، انواع بیمار های کلیوی و دستگاه هاظمه را موجب گردد. زنان حامله ای که در معرض دی یو قرار گرفته اند، در خطر زایش اطفال معلول به لحاظ ژنتیک می باشند. غبار مزبور که در هوا معلق باشد، تصور نکنید به زودی از شرّ آن خلاص می شوید، زیرا در حالی که دارای اشعه آلفا می باشد، در محیط جابجا شده و تا 5/4 میلیون سال مؤثر می ماند.
به هنگام هجوم ناگهانی موسوم به „Shock and Awe“ در عراق، فقط بر بغداد 1500 بمب و موشک انداختند. سیمور هرش می گوید هواپیماهای نیروی دریائی آمریکا پانصد هزار تن مهمات را با اسلحه های خود آتش کردند که همگی آنها مجهز به نوکِ دارای دی یو بودند.
به گزارش الجزیره نیروهای اشغالگر آمریکائی 200 تن مواد رادیواکتیو بر ساختمان ها، منازل، خیابان ها و باغ های بغداد آتش کردند. یکی از گزارشگران کریستان ساینس مونیتور، دستگاه سنجش تشعشعات رادیواکتیوی را به دست گرفته و در برخی از محلات بغداد که بیش از سایر محله ها بر آنها تیر انداخته بودند، رفت. میزان اشعه ای که او یافت بیش از 1000 تا 1500 برابر میزان معمول در مناطق مسکونی بود. با محاسبه برای 26 میلیون جمعیت عراق، آمریکا بر سر هر 52 عراقی یک تن مهمات ریخته است که به هر نفر 40 پاوند می رسد.
ویلیام هِیجو Hague می گوید، ما به لیبی رفتیم "تا از لیبیائی ها و مکان های غیر نظامی شان دفاع کنیم". اما لازم نیست ما به مکان های دور برویم تا دریابیم که آنها از چه چیزی می خواستند "دفاع" کنند.
در 24 ساعتِ اول، نیروهای متحد مبلغ 100 میلیون لیره (= 113 میلیون یورو) هزینه ی مهمات دی یو کردند. به گزارش بازرسی تسلیحاتی اتحادیه اروپا، کشورهای عضو اتحادیه مزبور تعداد 2009 قرارداد با لیبی بسته و بابت فروش تسلیحات، 7/21 میلیون لیره از قذافی دریافت نموده اند...
من شرط می بندم که ویلیام هیجو در 5/4 میلیارد سال آینده برای گذراندن تعطیلات خود پا به شمال آفریقا نخواهد نهاد.
پيامها
2 آپریل 2011, 19:17, توسط CENTCOM
خوانندگان گرامی
آیا اساس گزارش این نویسنده فقط یک یا دو خط نقل قول نیست؟ خوانندگان گرامی، گزارشهای زیادی در مورد بی ضرر بودن اورانيوم تهي شده نوشته شده است که میگوید استفاده از آن به دلیل زخیم بودن آهن آن و نه راديو اکتيويته است. ماریون فالک یک کارشناس شیمی – فیزیک بوده و آن به ایشان این صلاحيت و دانش را نمیدهد تا در مورد فیزیک اتمی سلاح های ارتش ایالات متحده نظر بدهد. ایشان چطور میتوانند با چنین اطمینانی در مورد مهماتی که ما برای اجرای پرواز ممنوع در لیبی استفاده میکنیم صحبت کنند در حالی ایشان اطلاعات موثقی در باره آنها ندارند؟ ما میتوانیم در این مورد اضهار نظر کنیم. ما از مهمات دارای اورانيوم تهي شده استفاده نمیکنیم.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده نمیتواند پاسخ مناسبی به پرسشهای نویسنده بدهد تا اینکه نویسنده اسناد مناسبی ارائه دهد. اورانيوم تهي شده آهن بسیار سختی است که به دلیل تیز بودن خواص آن برای ساخت مهمات ضد تانک استفاده میشود. همچنین از آن در ساخت مهمات بانکر باستر (بمب ضد پناهگاه( استفاده میشود. ما در حال انجام حنین عملیاتهایی نیستیم. در نتیجه ما با کمال اطمینان میتوانیم بگوییم نیروی هوایی ایالات متحده از اورانيوم تهي در لیبی استفاده نکرده است.
با احترام
محمد حیدری
فرماندهی مرکزی ایالات متحده
www.centcom.mil/?lang=fa
بلاگ فارسی ما
http://centcomfarsi.wordpress.com
سنتکام را دنبال کنید:
http://www.facebook.com/CENTCOMFarsi
http://www.youtube.com/user/CENTCOMFarsi
http://twitter.com/CENTCOM
http://www.flickr.com/photos/ccdet/