اعتراضات مردمی در شرق میانه، مشت محکمی بر دهان دیکتاتوران جهان عرب
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
برای نخستین بار امتیاز این خیزش مردمی به مردم تونس نسبت داده می شود،شهامت و راد مردی مردم تونس درس عبرت آمیز و اموزنده برای کشور های دیگری عربی برای رهای از شر اینگونه قدرت های حاکم در جهان بود که به آنها درس مقاومت و شهامت را آموخت تا از شر قدرت های شرر پیشه رهایی یابند.
اعتراضات مردمی به منظور سرنگونی قدرتهای مستبد و دیکتاتوری و شرایط بد اقتصادی ،اجتماعی ، سیاسی و دست يابي به علوم جديد در جهان عرب و کشورهای شرق میانه از کشور تونس آغاز شد.و بعدا به کشورهای اردن ،الجزایر،مصر و اکنون به کشورهای یمن،بحرین ، لیبیا و ایران کشانیده شده است .
هرچند این اعتراضات در کشورهای شرق میانه پیشینه قبلی نداشته است و برای نخستین بار این مردم به هدف فروپاشی نظام های مستبد و دیکتاتوری و شرایط بد اقتصادی ،اجتماعی و سیاسی دست به چنین اقدام زدند که این اقدام مردم کشورهای شرق میانه قابل ستایش است و باید به خط درشت درج تاریخ کشورهای شرق میانه گردد.
برای نخستین بار امتیاز این خیزش مردمی به مردم تونس نسبت داده می شود،شهامت و راد مردی مردم تونس درس عبرت آمیز و اموزنده برای کشور های دیگری عربی برای رهای از شر اینگونه قدرت های حاکم در جهان بود که به آنها درس مقاومت و شهامت را آموخت تا از شر قدرت های شرر پیشه رهایی یابند.
هر چتد در اوایل هدف این خیزش موضوع برکناری حکومت بن علی در تونس نبود و مردم نسبت به گرانی، بیکاری، تورم و شرایط بد اقتصادی دست به تحصن زده خواهان ایجاد اشتغال و بهتر شدن شرایط اقتصادی در کشورشان بودند ،ولی بی توجهی حکومت منجر شد تا مردم بر ضد حکومت نیز قیام کنند و خواهان برکناری وی شود که این امر با موفقیت انجامید و حکومت بن علی به سقوط مواجه شد.اکنون هم بن علی با خانواده اش در عربستان سعودی به سر می برد ولی مردم تونس هنوز هم بر برکناری نزدیکان حکومت و حزب بن علی در تونس تاکید دارند.
به همین ترتیب در 21 جنوری سال 2011 مردم اردن با الهام از خیزش مردمی تونس
دولت سمیرالرفاعی نخست وزیر وعبدالله دوم پادشاه اردن را مسئول بحران اقتصادی این کشور و افزایش نرخ بیکاری و بالارفتن قیمت ها می دانستند و خواهان بهبود شرایط اقتصادی ،اجتماعی و سیاسی در اردن شدند که شرایط اکنون نسبت آرام به نظر می رسد.
در الجزایر هم هدف خیزش مردمی شرایط بد اقتصادی پنداشته می شد که این اعتراضات با خود سوزی یک جوان الجزایری در الجزیره پایتخت این کشور آغاز گردید و تا اکنون هم اعتراضات بصورت پراکنده در این کشور ادامه دارد.
ولی در مصر،مردم این کشور با قاطعیت تمام و شعار واحد که همان سقوط رژیم حسنی مبارک رییس جمهوری مصر بود بعد از هژده روز تظاهرات متداوم موفق به سرنگونی حکومت دیکتاتوری و مستبد حسنی مبارک ریس جهوری مصر که بیش از سی و دو سال حاکمیت داشت شدند.
اعتراضات مردمی در مصر متفاوت از اعتراضات کشور های دیگر در شرق میانه بود و مردم بدون در نظر داشت تعصبات مذهبی و دینی دست به سرنگونی حسنی مبارک رییس جمهوری این کشور زدند.
اکنون این اعتراضات به کشورهای یمن ،بحرین ،لیبیا ، ایران و مراكش رسیده است. هرچند این اعتراضات با واکنش های شدیدی نظامی در این کشور ها روبرو است ولی مردم توجه ی جندان به این قیودات و مخالفت های حکومتی ندارند وبه شعار خود ادامه میدهند.که امر باعث حراس و وحشت قدرتمندان این کشورها شده است.
در همین حال شاه عربستان سعودی که همیشه از این کشور ها دفاع کرده است و مدافع کشورهای جهان عرب بوده است اکنون از اقدام این کشور وحشت زده شده است و خود را در انزوا حس می کند.
اين اعتراضات مردمي در اين كشورها توانست مشت محكمي بر دهان ديكتاتوران كه هر كدام سي سال الي چهل سال حاكميت كرده اند بكوبد تا قدرتمندان مستبد و حكمرواي جهان را متوجه سازد كه قيام هاي مردمي ميتواند منجر به تغير استراتيژي و نظام سياسي كشورها شود. اين قيام مردم رنج كشيده تونس و مصر توانست ملت هاي كشورهاي ديگري عربي را متوجه حقوق و امتبازات انساني شان نمايد كه آنها تا اكنون خاموش بوده اند و زير ساتور و شكنجه حاكمان ظالم و خود كامه مي سوختند.
مردم اين كشورها توانستند شهامت و رادمردي خويش را با خط زرين روي صفحه تاريخ بنگارند و براي رفاه و آسوده گي ملت هاي خويش مبارزه هدفمند و انساني نمايند كه اين مبارزين،مبارزين واقعي مردم و ملت ها در جهان خواهد بود.
اين خيزش ها نيز ميتواند در كشور عزيز ما اثر گذار باشد،ولي دركشور عزيز ما افغانستان فكر نمي كنم كه از اين خيزش هاي مردمي الهام بگيرند،چون ملت افغانستان سالهاي متمادي درگيري ها و ناملايمت هاي زيادي را تجربه كرده است و مردم واقعا ديگر از جنگ و نا ملايمت هاي سياسي در اين كشور خسته هستند.
در افغانستان مردم براي دست يابي به يك نظام قدرتمند و مردمي نياز به يك مبارزه همه جانبه و مردمي بدون در نظر داشت تعصبات قومي لساني،سمتي،قومي و مذهبي دارند،تا بتوانند به آرمان هاي انساني دست يابند.اما بايد گفت كه اين خيزش ها بدون شك ميتواند در قسمت اصلاح نظام وجلب توجه قدرتمندان كشورعزير ما براي بهتر ساختن شرايط سياسي ،اجتماعي و اقتصادي موثر باشد.
اين خيزش هاي مردمي در شرق ميانه بخصوص در كشورهاي عربي ميتواند براي جهانيان و مليت هاي زير استبداد در جهان پندي باشد براي رهاي و نجات آنها از زير ساتور قدرتمندان مستبد و ديكتاتوران خود كامه در جهان.با وجود اینکه خیزش مردمی و سازماندهی ملیت ها در هر کشور و هر منطقه ای از جهان خسارات و تلفات زیادی را در قبال دارد، ولی این خیزش ها به موفقیت می انجامد و پیامد خوبی را در قبال دارد که ما شاهد این همه در کشور های شرق میانه هستیم و خواهیم بود.