تلاش کرزی برای وارد کردن پشتون ها در فهرست نتایج انتخابات غزنی
با یک حساب سر انگشتی، مشخص می شود که همه ی کوچی ها در افغانستان به 50 هزار نفر نمی رسند، اما سهم نمایندگان آن ها در مجلس بیشتر از سهم سه ولایت که بیشتر از یک و نیم ملیون نفوس دارند می باشد.
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
نتیجه ی انتخابات دور دوم پارلمان افغانستان، سر انجام پس از گذشت بیشتر از دوماه، با همه جنجال های که داشت، به پایان رسید و روز گذشته کمیسیون انتخابات، نتایج 33 ولایت و حوزه ی کوچی هاره اعلام نمود؛ اما نتیجه ی ولایت غزنی که در آن همه برنده هایش در فهرست ابتدایی، غیر پشتون می باشند، اعلام نشد.
با آن که رییس کمیسیون انتخابات، تأخیر در نتیجه ی ولایت غزنی را یک امر تخنیکی عنوان نموده است؛ ولی اظهار نظر های کرزی در این مورد نشان می دهد که این مسئله به صورت قطع یک تصمیم سیاسی می باشد.
با نگاه به سهم نمایندگان هر ولایت در مجلس نمایندگان، دیده می شود که کارگزاران فاشیزم و مدعیان اکثریت، به صورت فورمولیته برای هر ولایت سهمیه در نظر گرفتند و خواستند از نظر قومی، در پارلمان افغانستان اکثریت باشند. این سهم بندی را می توان در شمار نمایندگان هر ولایت و سهم خلاف قانونی و تبعیضی کوچی ها به خوبی مشاهده نمود.
مثلا برای سه ولایت خیلی ها کوچک و کم نفوس مانند خوست، پکتیکا و پکتیا، 14 نفر در نظر گرفتند اما برای بامیان، دایکندی و پنجشیر 12 نفر، همین طور برای ننگرهار 14 نماینده، برای بلخ 11 و برای بدخشان 9 نماینده، از این ها که بگذریم دیده می شود که سهم کوچی ها در مجلس، ده نماینده که بیشتر از سهم نمایندگان سه ولایت مانند دایکندی، بامیان و پنجشیر است؟
این ها از مواردی هستند که سیاست گزاران فاشیزم و بی اعتقاد به دموکراسی، به صورت مهندسی شده وارد روند انتخابات افغانستان نمودند.
در قانون انتخابات، سهم بندی نمایندگان هر ولایت، به شمار نفوس آن است. با یک حساب سر انگشتی، مشخص می شود که همه ی کوچی ها در افغانستان به 50 هزار نفر نمی رسند، اما سهم نمایندگان آن ها در مجلس بیشتر از سهم سه ولایت که بیشتر از یک و نیم ملیون نفوس دارند می باشد. این ها در کل حق تلفی و پاگذاشتن قبیله بر مولفه های دموکراسی و مختل ساختن رسیدن مردم به حق شهروندی شان است.
از سوی دیگر، هرگز یک آمار قابل اعتماد و اعتبار از نفوس افغانستان، روی دست نیست و برای روشن شدن شمار نفوس هر قوم، دولت قبیله باور کرزی از سر شماری نفوس افغانستان، در این ده سال همواره جلوگیری نموده است.
اکنون، در این انتخابات کرزی و تیم فاشیستش از نظر کیفی، انتخابات را باخته اند. با آن که چهره های مدنی و دموکرات پشتون که به عدالت باور مند هستند و در کنار دیگر اقوام زندگی مسالمت آمیز را می خواهند، مورد خشم قبیله قرار گرفته اند و رای نیاورده اند؛ اما در سراسر افغانستان، چهره های شاخص و با فکری وارد پارلمان شده اند که به شدت برای کرزی و تیم وکیل سازش درد سر ساز خواهد بود.
اکنون تیم کرزی، در پی حساب و کتاب نمایندگان همسو با خود هستند که چگونه اکثریت را در پارلمان پیش رو داشته باشند، از این رو فشار های زیادی بر هر دو کمسیون انتخابات وارد شد که از ورود نمایندگان منتقد و اصلاحگر جلو گیری و نمایندگان پشتون تبار در ولایت هایی که پشتون ها هستند، بدون به دست آوردن رای وارد شوند، مگر خوشبختانه دیده شد که کمیسیون های انتخاباتی خیلی هم زیر بار نرفتند.
اگرچه پیروزی شیرولی وردک، برادر فاروق وردک وزیر آموزش و پرورش و تورپکی پتمن خانم صدیق پتمن معاون این وزارت از کابل که قطعا خلاف قانون با فشار بر معلمان و مدیران لیسه ها رای آورده اند، همین طور موجودیت شماری زیادی از قاچاقبران و تقلب کاران در فهرست نهایی، نشان می دهد که هر دو کمیسیون کار لازم را برای شفافیت آرا انجام نداده اند، و اکنون اعلام نشدن نتیجه ی غزنی، قطعا برای وارد کردن شماری از نمایندگان پشتون تبار در این ولایت با فشار هاری کرزی، معطل شده است.
تیم کرزی که شامل دادستانی کل می شود، برای سبوتاژ انتخابات تلاش های زیادی انجام دادند، چون در نتیجه ی ابتدایی دیده شد که وابسته گان کلیدی کرزی، برنده ای انتخابات نشدند در عوض به جای نمایندگان منفعل از غیر پشتون ها، این بار چهره های جسور و صاحب فکری وارد پارلمان شده اند که قطعا جلو تمامیت خواهی های تیم کرزی و معاملات، نمایندگان غیر پشتون را خواهند گرفت.
اگر کمیسیون انتخابات به خواسته های غیر قانونی و غیر دموکراتیک کرزی، تن در دهد و کسانی در فهرست غزنی شامل شوند که رای مردم را نیاورده اند، واقعا مشروعیت نیم بند انتخابات 27 سنبله به شدت آسیب خواهد دید.
ادعای کرزی از آوردن شماری از پشتون های که رای نیاورده اند به جای غیر پشتون های رای آورده عمدتا هزاره در غزنی، این است که پشتون های غزنی در اعتراض به برنده نشدن در پارلمان به طالب ها می پیوندند، این مسئله انگشت افگار جامعه جهانی است که کرزی همواره برای قبولاندن خواست های خود فشار می دهد تا آن ها به خواسته های غیر قانونی وی تن در دهند، مسئله ی که در آغاز حاکمیتش مجاهدین را کنار زد و گفت طالبان واکنش پشتون هاست که برای سهم خود در قدرت می جنگند، تا این که همه وزارت های کلیدی را پشتون ساخت، اما دیده شد که طالبان هرگز از جنگ عقب نشینی نکردند؛ بلکه با امکانات قرار گرفته در اختیارشان از سوی کرزی و رهایی زندانیان شان بیشتر قوی شدند، امروز هم از این زاویه برای امتیاز گیری قومی وارد می شود.
پس باید جلو این توطئه گرفته شود و به دموکراسی احترام گذاشته شود، وقتی مردمی در برابر روند انتخابات به عنوان بهترین گزینه ی انتقال قدرت می جنگند و انگشت مردم را به جرم رای دادن قطع می کنند، چگونه می توان آن ها را بدون آوردن رای وارد پارلمان ساخت؟
اکنون دخالت نابجای اسحاق الکو دادستان کل افغانستان، قطعا سیاسی و از روی حساسیت قومی وی است. آقای الکو نتیجه ی انتخابات را نمی پذیرد، و ریاست جمهوری هم با وجود تأیید این نتیجه از سوی اتحادیه اروپا دفتر سازمان ملل و دیگر جریان های سیاسی افغاسنتان، خموش است. این ها همه شان، سر و ته یک کرباس هستند. از آقای الکو پرسیده شود که وقتی کمسیون انتخابات در زمان آقای لودین، بیش از یک ملیون رای تقلبی را به نفع کرزی شمارید و وارد نتیجه ی ابتدایی ساخت، چرا خموش نسشتی؟ در این انتخابات کمیسیون انتخابات، پیش از بررسی کمیسیون شکایات انتخاباتی، 14000000 هزار رای را به خاطر تقلب باطل ساخت.
همین طور کسانی به اصطلاح حقوق دان از پشت پرده ی فاشیزم، سرک می کشند و برای این مسئله دلایل حقوقی می تراشند که خیلی مسخره به نظر می رسد. وقتی در انتخابات ریاست جمهوری مخالفین کرزی خواستار نظارت بر کار همین کمیسیون انتخابات بودند آن زمان هرگونه نظارت بر کار کمیسیون، خلاق قانون و زیر سوال بردن استقلالیت آن بود و حالا آقای نصرالله استانکزی دلیل تراش فاشیزم، به عنوان مشاور حقوقی کرزی دلایل حقوقی می تراشد.
این آقا که دو سال پیش از سوی یک نهاد امریکایی به عنوان روشنفکر موثر افغانستان معرفی شد، حد اقل رعایت همین عنوان را که هرگز شایسته اش نبود را هم نکرد، روشنفکر به کسی گفته می شود که برایش انسانیت معیار باشد نه قوم و تبار، آقای استانکزی مولفه و هویتش قاشیزم و برتری خواهی پشتونیزم است نه معیار های انسانی، او که به خاطر پشتون بودن در زمان طالبان رییس اداره ی امور و در نظام کرزی معاون وزیر و حالا مشاور حقوقی است، همواره در کنار دیگر برادران فاشیستش، دلیل تراشی می کند اکنون برای نتیجه ی غزنی هم لای قوانین را می پالد و دنبال دلیل است.
اما دیگر کار به پایان نزدیک شده است و همه می دانند که تیم کرزی به شمول همه نهاد های مشروعیت بخش نامشروعش، مثل دادستانی کل، در برابر آرای مردم کاری کرده نمی تواند و انشاالله پارلمان آینده یک پارلمان پویا و فعال در راستای حل مشکل افغانستان، خواهد بود.
مشکل افغانستان مانند، نوع نظام، تعداد نفوس، سهم نمایندگان از هر ولایت، مشکل مرزی با همسایه ها و مسایل چون هویت ملی و خیلی موارد که به جعل در قانون اساسی وارد شده است، باید در پارلمان آینده حل شوند.
پس وارد کردن، شماری پشتون به جعل بدون رای در نتایج انتخابات غزنی، برای جلوگری از دست رسی همه مردم افغانستان به حقوق شهروندی و برابری است که تیم کرزی تلاش دارد تا مانع آن شود. حالا برهمه روشنفکران و رهبران سیاسی افغانستان است که متوجه این مسئله باشند و نگذارند که توطئه های تیم قبیله باور کرزی، موفق شود.
ما اعم از همه مردم افغانستان، تاجیک، هزاره، پشتون ازبیک، پشه ی، هندو، نورستانی، بلوچ، قرغز و ... تا زمانی که به حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی نرسیم، هرگز شاهد صلح دوامدار و کشور مترقی نخواهیم بود.
امروز کسانی از قوم پشتون طالب می شوند و سر می برند، اما بد بختانه تحصیل یافته گان دانشگاهی پشتون هم از آن ها دفاع می کنند، کسانی مانند، روستار تره کی، اسماعیل یون، نصرالله استانکزی، انورالحق احدی، اشرف غنی، زاخیل وال کرزی و همه در یک صف قرار می گیرند، چرا؟ آیا به نظر این آقایان عصر نژاد گرایی و قبیله باوری به پایان نرسیده است؟ این ها هرقدر داعیه ی لوی پشتونستان را سر بدهند، هر چقدر به دروغ اکثریت ادعا کنند و مانع هر روندی که رسیدن افغانستان به آزادی و زندگی مدنی است شوند، جز ویرانی و تباهی، سودی ندارد.
پس باید کسانی که خود را تحصیل یافته و صاحب فهم می دانند، از همه اقوام عزیز افغانستان تلاش کنند تا در پارلمان افغانستان به این مشکلات راه حل پیدا شود تا دیگر بی اعتمادی و دشمنی میان مردم ما پایان یابد. ما به دروغ هرچه ادعا کنیم وحدت ملی داریم، مردم افغانستان متحد نمی شوند، تا زمانی که حق همه داده نشود.
پيامها
25 نوامبر 2010, 12:48, توسط تنویر-
نویسنده از یکسو میگوید که خانم آقایان وردک و پتمن به زور وکیل شده اند ولی از طرف دیگر کمیسیون را میستاید که جلو مداخلات کرزی را گرفته است.
حالا اگر کمیسیون جلو کرزی را گرفته ولی جلو وردک و پتمن را نتوانستند پس این خود ضد و نقیض گویی است.
دوم آقا ادعا دارند که از مناطقی از افغانستان اشخاصی به ولسی جرگه راه پیدا کرده اند که برای کرزی و تیم او درد سر ساز خواهد بود.
اگر چنین باشد پس شما چرا کرزی را حق نمیدهید که از چنین درد سر جلوگیری کند.
نویسنده باید بداند که نوشته ها در این کابل پرس? دقیق خوانده میشود و شما نمیتوانید همیش از همان شعار افغان ملت و فاشیزم استفاده کنید.
دوم اینکه اگر از ولسوالی های غزنی ، کندز ، تخار ، بغلان که اکثریت در آن پشتون اند هیچ پشتون انتخاب نشده باشد و مردم محل بگویند که به زور و تهدید از رای دادن محروم شدند ، پس من نمیدانم که شما چگونه باز هم این پروسه را تایید میکنید ؟
فقط به همین دلیل که شما در غزنی وکیل بیشتر دارید در حالیکه غزنی تنها هزاره نشین نیست ؟
حرف شما زمانی قابل قبول خواهد بود که قضاوت شما هم منصفانه باشد.
وسلام
25 نوامبر 2010, 13:18, توسط مزاری
تنویر خان ! داری کم کم آدم میشی !
25 نوامبر 2010, 21:36, توسط raheb
سلام برادران اگربه دل کرزی باشه تمام اوغاناره درفهرست انتخابات قرارمیته ودیگه تنویرخان بچیم تولوده میگی که
به تخارپشتونهادراکثریت هستند مگرتونفوس شماری کرده بودی ازشکم خودهرچه که برامد میگی هررقم بادگنده خوده
ایلا میتی شاگردگلبدین
26 نوامبر 2010, 20:47, توسط Nekandesh
بادرود خدمت شما ، چنین بیان میدارم که ، گندتاریخی و دروغهای زیرزده قبیله دارد روز تا روز افشا میشود وباشیستهای قبیله وارخطا شده اند که سالها بنام اکثریت بر مردم این سرزمین حکومت کرده اند وحالا گندشان از آب برآمده وشرمندگی را کجا پنهان کنند؛! قبیله به جز ویرانی وآدمکشی و بربادی ، دیگر چه دست آوردی در طول حکومتداری داشته اند که امروز پیشکش مردم نمایند؟ همیشه در غزنی سردمدارش پشتون بوده وهزاره های که همیشه اکثریت داشته اند ، با نیرنگ این حاکمان وتحت تآثیر وتلقین زیسته اند که امروز حقیقت بر ملا گردیده واین اکثریت گویان واکثریت بافان خود حیرت زده شده اند که ، یک نماینده هم ندارند. اگرنفوس شماری صورت گیرد ، بدون شک میتوان گفت که ، از هر باشنده ای این سرزمین شاید کمتر باشند. روی این دلیل است که قبیله کرایان نمی کذارند که نفوس شماری صورت گیرد. پارلمان آینده رسالیت واصالت ملی دارد که مقدم بر هر چیز کار نفوس شماریرا روی دست گیرد ویکبار برای همیش مردم را از شر مبهمات وتوهمات پشتونوالی واکثریت دروغین رهایی بخشد؛ همه باهم بکوشیم تا راه نیکو وراه نجات مردم را دریابیم و کشورمان را به سوی رشد وبالندگی بکشانیم. شما هم با چنین اندیشه خود را بیارایید وقدم بردار راه راستی در جهت تحقق عدالت ملی ، برابری وبرادری باشید. تندرستی شما آرزوی ماست
نیک اندیش
27 نوامبر 2010, 09:36, توسط majid
خواندن مطلب فوق مرا به این فکر انداخت که باید چند سطری بنویسم تا:
1. باشد که افکار افراد اگاه ولایات دیگر مثل هرات، بلخ و ولایاتی که در انها اقوام غیر پشتون بیشتر زندگی میکنند را به عنوان همکاری با برادران ایشان، دفاع از مردم سالاری، جلوگیری از زور گویی پشتون ها و دفاع از حق معطوف داشته و از انها بخواهم تا در مقابل مسله فساد و سوی استفاده از قدرت بنام سارنوال صاحب اسحاق الکو بیشتر شناسایی و عمل نموده با ظاهر شدن و ایجاد مظاهرات در ولایات نشان دهنده که این الکو دشمنان زیادی در این سرزمین دارد و مردم نمی گذارند که دیگر خود خواهی های قوم پشتون بیشتر از این مردم را بیچاره نماید.
2. این حامد کرزی که دنیا را بازی داده بنام اینکه طالبان تشنه رسیدن به قدرت قبلی خود هستند و ما باید جای انرا درکشوری تحت نام افغانستان پر نماییم. این همان صحنه سازی و دروغ سازی حامد کرزییها بوده است. برای امدن حد اقل صلح در کشور باید گروه کرزی از همان راهی که امده باید دو باره محو شوند. این طالبان و بقایای به اصطلاح مجاهدین که فعلا از نبود ادم در کشور، نماینده گان اقوام غیر پشتون افغانستان شده اند، باید در کشور صلح را به بار بیاورند. گذشت زمان این کشور صاحبش را خواهد یافت روزی شود که ملت از این به اصطلاح مجاهدین بیزار شده و این مجاهدین که هدف جز بدست اوردن پول و... ندارند از ترس ملت پا به فرار نهاده و طلبه ها هم راه خود را عوض خواهند کرد بعدا با گذشت زمان این مملکت صاحب اصلی خود را خواهد یافت.یک شبه که نمی شود مشکل یک مملکت صد ملیتی را حل کرد.
باید اضافه نمود اینکه دانستن قوانین و استفاده استانیکزایی و دیگران از قانون هیچ دردی از اقوام این مملکت را دوا نمی کند و مهم اینکه ادامه وضعیت فعلی به نفع هیچ یک از اقوام ساکن در کشوری بنام افغانستان نبوده لازم دارد تا این وضعیت به شکل دیگری تبدیل گردد که حد اقل صلح را در کوتاه مدت به کشور به ارمغان بیاورد.
وسلام.