صفحه نخست > دیدگاه > انتخابات > عبدالله عبدالله کاندید معجزه نمأ دویچه وله

عبدالله عبدالله کاندید معجزه نمأ دویچه وله

عبدالله تنها تاریچه اش وزارت خارجه دوران کرزی نیست ، این معجزه شما ؛ تاریخ ماندگارش پنچ سال جنگ و قتل درسالهای 1993-1996 که مردم بی دفاع را با راکت و مرمی تداوی کرد نیز است ، چرا سطحی میخواهد تاریخ افغانستان صفحه بزنید ؟
لیزا سروش
شنبه 5 سپتامبر 2009

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

مردم افغانستان فراز و نشیب های زیادی را طی سه دهه جنگ سپری کرده اند ، بدون شک که به هر افغان تجربه ی در حد توان نیز داده است ، اما تعدادی، غرض آلود بدون در نظر داشت درد و رنج مردم این مرز بوم، دشمنان آزادی - عدالت و حق مردم بی دفاع را معجزه می سازند .

دویچه وله طی یک تحلیلی نوشته است " عبدالله، که 50 سال عمر دارد، بخاطري وارد عرصۀ سياست شده است که به عنوان داکتر طب، بادر نظر داشت شرايط دشوار جنگي در کشور، در برابر به اصطلاح "بيماران" خود، خود را مسؤول ميداند. همزمان او کار خود را بخشي از مبارزه اش در برابر نيرو هاي اشغالگر اتحاد شوروي ميداند. افزون بر آن او در مراحل دشوار مسؤوليت ايجاد مناسبات خارجي کشور را به عهده داشت".

درحافظه تاریخ سیاسی افغانستان هیچ نمانده است که ضبط نباشد ، ما افغانها هنوز که سراغ نداریم، بازتاب اراده مردم در اولویت باشد بل عکس هر باری دست مداخله و ضعف حاکمیت، آسیاب این کشور را با خون مردم بی گناه به چرخ اورد است .

گذر تحولات سیاسی دراین کشور همواره با مداخله و دست اندازی بیگانه ها همراه بوده است و کشوری با داشتن تاریخ بیش از پنج صد سال، همواره در بی هویتی و بی استقلالی ملی به سر میبرد .

ما در مقاطع مختلف در برابر هر نوع مداخله سریع ایستاده ایم و خو اهیم ایستاد ! از چشم انداز تاریخ و حقیقت موضوع ، عبدالله نه تنها که کاندید مردم نیست، بلکه اراده مردم را توسط سران فروخته شده اکثر اقوام ، قومندانان ، دزدان و خاینان همقطارش خریده است ، تا توانست اسمش را در رده دوم تا اکنون جا دهد .

اول :- شما غربی ها و امریکایی ها هشت سال است با یک سیاست ناکام خون هزاران انسان را به بهانه های گوناگون می ریزد کافی نیست، که حالا دست به مخشوش کردن ذهن هزاران افغان به خصوص جوانان می زنید؟ و چرا می خواهید سیاست ناکام خود را با توطعه دیموکراسی بار دیگربه خور مردم دهید .

عبدالله تنها تاریچه اش وزارت خارجه دوران کرزی نیست ، این معجزه شما ؛ تاریخ ماندگارش پنچ سال جنگ و قتل درسالهای 1993-1996 که مردم بی دفاع را با راکت و مرمی تداوی کرد نیز است ، چرا سطحی میخواهد تاریخ افغانستان صفحه بزنید ؟

می خواهم از دویچه وله با این تعریف غرض آلود ش سوال کنم ، آیا شما خبر دارید عبدالله مالک چقدر سرمایه است ؟

از شما می پرسم این پول ، پول خون ملت است که، عبدالله برآن تجارت کرده، یا سر مایه پدر و پدر کلانش ؟
زمانی شما قلم به دست گرفتتد تا تحلیل بنویسید، ایکاش یکبار وجدان خودرا قاضی می ساختید !

یا شما در مسند داوری خود بی مسوالانه قضاوت کرده اید، یا درافغانستان صور اسرافیل دمیده و مردم مان ان عوض شده اند ، نه جنایت به یاد دارند ، نه سینه بریدن مادران، خواهران و همسران شانرا ، نه تجاوز به خانواده و ده ها ی دیگر.

دوم :- به شما کدام صدای ملکوتی امده که میدانید بعد این" عبدالله به عنوان داکتر طب، بادر نظر داشت شرايط دشوار جنگي در کشور، در برابر به اصطلاح "بيماران" خود، خود را مسؤول ميداند"؟

من به عنوان یک افغان اول به شما غربی ها و امریکایی ها پیشنهاد می کنم، اگر صادقانه، تحکیم ، صلح- امنیت ، عدالت و دیموکراسی را به افغانستان می خواهید، یکبار این کاندید های فروخته شده، مستثنای از داکتر بشرو دوست ، را در حضوریک رسانه حاضر نماید تا حد اقل از جنایات خود معذرت بخواهند، بعدآ اگر که معجزه هم می خوانید باکمان نیست .

فرض میکنم شما عبدالله را کاندید برنده اعلام کردید، بعد چی میشود ؟ ایا وی افغانستان را میسازد ؟ شما غربی ها و امریکایی ها که در هشت سال کاری انجام داده نتوانیستد حالا می خواهید همان مثل معروف را روی کار گیرد که میگویند ،درد بد دوای بد .

امریکا بر کرزی میتازد که مارشال فهیم متهم به جنایات ضد بشری است، در قاچاق مواد مخدر درست دارد ولی این دوست شما هم جز همین نظام فاسد بود که شما انرا گاه لانه ی تروریزم و گاه پایگاه نظامی می خوانید ولی فرق بین این دو روی یک سکه چیست ؟

کرزی در نبرد تنگاتنگ با امریکا مقابله دارد ولی معلوم نیست که امریکا از این غلامکش چی میخواهد. درتاریخ معاصر افغانستان، ما انتظار یک تیم، باارداه مرد م را داشتیم ، نظام عاری ا زدست اندازی بیگانه و بیگانه پذیری و اعمال نفوذ بیگانگان می خواستم بر عکس اکنون در آتش تبلیغات گسترده برا ی اغفال ذهنیت مردم ستم کشیده افغانستان قرار داریم .

این دورا ن حاکمیت هشت ساله که در حقیقت یکی از تجربه ها ی دلسرد کننده بود، و حکومت تنهاکه به اهداف بلند پراوازانه و اوتوپیایی خویش دست نیافت ،ولی به مقاصد مشخص ومحدود خود (رشد فاشیزم) توانست جامعه عمل بپوشاند وبرا ی گسترش آن ، کرزی بی شرمانه گفت" من برای جبران اشتباهاتم خود بار دیگر کاندید میکنم" . از امروز و پس از پایان این انتخابات باید تیم های دیموکرات و مردم دوست و عدالت خواه دست به هم دهند با باشد افغانستان، این لانه درد مندان را به اشیانه صلح و صمیمت مبدل شود .

مردم عزیر! آهنگ سیر وقایع کاملآ سریع است ، مرگ، وارث تاج و تخت کرزی و همکارانش ،صرفا یک واقعه نیست ،یک برج باورت است که اولین شلیک یک دیوانه می تواند آن را منفجر کند.

مسله همگونی اجتماعی –فرهنگی یکی از مهترین مسایلی است که رویا رو ی مان قرار دارد ، استعمار، لطمه جبران ناپذیر بر الگو های اجتماعی _ فرهنگی کشور مان زده است . تحمیل نظام ارزشی غرب کاملا بیگانه با جامعه قبیله ای و سنتی افغانستان است و اعمال نظام سرمایه داری مردم را از محیط مناسب اجتماعی و سنتی خویش بیگانه کرده است و این نظام استعماری که به منظور رفع نیاز دولتها تدارک شده ، نمی تواند نیرو متخصص لازم برای مدرن کردن افغانستان تربیت نماید . همگون شدن فرهنگ نخبگان با بیگانه پرستی واندک بودن تعداد با سوادان نیز به عمیقتر شدن این شکاف می افزاید و لی مسله مهم، پر کردن همین شکاف و همگانی کردن سواد و همزیستی شما ست .

آنلاین :
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • khanom sorosh salam

    yak kami khon sard basheed, mahe ramazan ast , zead tond na rawed, wa
    degar een ke agar momken bashad ba ma ham benweseed ke sarmayaye aqaye abdullah chand ast wa az koja ba dast amada wa eenke shoma az koja khabar shodeed ok

    • Khanoome Mohtaram, Aadab wa farhange naqd nawisi ejab mikonad ki montaqid ya nawisinda az bar khordi ehsasati dar qibali mas-halie mauridi naqd jiddan khoddari konad. Ficr konam hangame nawishtani een naqd azin maurid khabar naboodid. Saanian, hamisha bayad koshish shawad ki ba asase asnad wa shawahid sohbat shawad. Wagar na,montaqid ba masabahi laakahe nang ba roye damane hama nawisindagan talaqqi khowahad shod! Tashakor

  • سلام به تمام دوستان
    چی‌ یک نویسنده دروغ گو خجالت نمکشی اینطور یک دروغ بزرگ منویسی؟؟ آقای عبدالله ۵۰ ساله نیستن.
    از شما نویسنده سوال میکنم که غیر از دکتر عبدالله در حال حاضر در افغانستان چه کسی بهتر است؟ و شما از کجا این همه خبر را حقیقت میدانیت؟
    احمد از هلند

  • عبدالله مربع خود را در برابر مریضانش نه بلکه در برابر باند مافیای خویش خود را مسول حساب میکند. اشخاص که در وجود عبدالله حفظ منافع مافیا و باند های جنایتکارشانرا جستجو میکنند در قدم اول ولی مسعود برادر جنایتکار جنگی ملا مسعود است که از طریق خسر و گروه مافیایش در دوبی و اروپا از برکت تجارت مواد مخدر و فروش سنگهای قیمتی که سرمایه بیت المال است ، تجارت های بزرگی را ایجاد کرده و در قدم دوم عطا محمد نور و باند مافیای او در بلخ است.

    عبدالله این جنایتکار جنگی هیچگاه نمیتواند از مردم افغانستان که بوسیله باند جنایتکارش به قتل رسیده ، عذاب کشیده و ملک و آبادی شانرا از دست داده اند ، نمایندگی کند. کسی که از عبدالله دفاع میکند حتما ً یا نادان است یا به عذاب و رنج مردم افغانستان بویژه مردم کابل که در طی 4 سال حکومت شورای نظار در کابل کشیده اند ، بی تفاوت است.

    من به خواهر سروش آفرین میگویم که چهره این جنایتکاران را رسوا میکند.

  • بازی های خطرناک و تهوع آور عبدالله و یارانش

    با گذشت چند روز از شمارش آرا فضای انتخاباتی به تقصیر عبدالله عبدالله و تیم او تنش آور تر میشود. تمام تلاش ها در جهت تشویش اذهان عمومی، ایجاد فضای بی اعتمادی ، اضطراب و نا امیدی ، با استفاده از هر وسیله به شمول بازی های تهوع آور و خطرناک صورت میگیرد. این تیم کاری آقای عبدلله مربع متشکل از همان آقای مراد و میر است که حتی چند هفته قبل از شروع انتخابات اعلان کرده بودند که اگر عبدالله برنده نشود مردم به خیابانها میبرایند و تهدید کرده بودند که مردم مسلح هستند و اگر کسی فکر کند مانند تهران مظاهرات صلح آمیز باشد ، اشتباه کرده اند.

    این تیم کاری آقای عبدالله مربع همان عطا محمد نور است که طرفدارنش با فشار و وعده های دروغین دو عضو کاملا پایینی جنبش ملی اسلامی به نام های مولوی عبدالخبیر و نجیب الله سلیمی را وادار کردند تا به نمایندگی از جنبش ملی طرفداری شانرا از عبدالله اعلان کنند. در حالیکه موضع جنبش ملی اسلامی سه بار در حمایت از کرزی صورت گرفته و بعد از اظهارات این دو شخص بار دیگر بر حمایت از کاندید متذکره تاکید کرده و سخنان خبیر و سلیمی را نظرات شخص آنها خوانده که هیچ ربطی با موضع جنبش ندارد.

    حالا با گذشت چند روزی از انتخابات و شمارش آرا همین تیم کاری آقای عبدالله در راس ولی مسعود، عطا محمد نور و آقای مراد به هر گند و کثافت برای تثبیت ادعای شان در رابطه به تقلب دست میزنند. آنها اول ویدو فیلمی را نمایش دادند که ساخته خودشان بوده و متخصصین هم تایید کردند که چنین ویدیوی را هر کس میتواند آماده کند و تثیبت تقلب ادعا شده در ویدیو کاری است که باید از طریق ذرایع دیگر صورت گیرد نه فقط با اتکا به همین ویدیو.

    این تیم کاری تقلب گر وقتی دیدند که ویدیو هم نتوانست آنها را به مراد اصلی شان برساند دست به بازی کثیف دیگر ی زده با دادن پول و رشوه، یکعده اشخاص فروخته شده و یا هم ابن الوقت را مجبور کرده اند تا در مقابل صفحات تلویزیونی قرار گرفته و بگویند که در منطقه آنها تیم کرزی رای دهنده گانرا مجبور به دادن رای کردند.

    هیچکس ادعا ندارد که انتخابات کاملا شفاف و دور از هر نوع تقلب بود. ولی شیوه را که تیم جنایتکار جنگی عبدالله و بخصوص هر کاره آنها ولی مسعود در پیش گرفته است فقط یک مسله را ثابت میکند که اینها مانند سالهای 1992 یعنی بعد از استعفای داکتر نجیب الله برای رسیدن به قدرت، به هر وسیله ای ممکنه دست میزنند و از هیچ عمل شنیع برای رسیدن به مقاصد شوم شان رو گردان نیستند.

    مردم شریف کشور ما نباید گول این فروخته شده ها و جنایتکاران را بخورند و دیگر نباید تیشه به پای خویش بزنند. بگذار کمیسیون سمع شکایات تمام شکایات رسیده را به صورت درست بررسی کند و نتیجه تحقیقات و یافته های شانرا برای ما اعلان کنند. قبل از اعلان نتیجه تحقیقات کمیسیون هر عملی که تشویش ، فضای بی اعتمادی و نا امیدی را ایجاد میکند باید نکوهش گردد. موضع دشمنانه تیم عبدالله عبدالله مانند سالهای -19961992 فقط به دشمنان مردم و کشور ما کمک میکند تا باز هم با استفاده از طالبان و نوکرانشان کشور ما و کابل ما را به میدان بازی های خصمانه شان مبدل سازند.

  • لیزاجان عزیز سلام !

    بسیار معذرت میخواهم که گستاخی مینمایم . پرسشی دارم ، همین مطالبی را که تحریر نموده اید ، هدف و منضور تان از ( ... مسله همگونی اجتماعی –فرهنگی یکی از مهترین مسایلی است که رویا روی مان قرار دارد ، استعمار، لطمه جبران ناپذیر بر الگو های اجتماعی _ فرهنگی کشور مان زده است . ) چی است ؟

    همچنان منظور تانرا از نوشتن ( .. همگون شدن فرهنگ نخبگان با بیگانه پرستی واندک بودن تعداد با سوادان نیز به عمیقتر شدن این شکاف می افزاید و لی مسله مهم، پر کردن همین شکاف و همگانی کردن سواد و همزیستی شما ست . ) را ندانستم . اگر لطف نموده این بیسوادان را به زبان عام فهم ملا بسازید خوش و منت گذار شما خواهم شد .

    • از لیزا جان چه پورسان میکونی از سرپلی بپورس که ده آن واحد بریت ترک ترکی سریته خلاص بکونه . اجازه است ؟ تشکور . میدانوم که نی نمیگین . حتمن ده همگونی اجتماعی بندلک ماندین . ای سادی خدا امی چند روز نشوده که از وطن آمدین و یا ده امونجه استین و تا بالی نفامیدین که از عوام ما گریفته تا به ملا و دانشمندای ما فقط ده یک راه روان استن یانی که پیش پیشک بطرفی طرقی و تمدون سر لوچی و پای لوچی و لوچکی های دیگه . فرهنگی ره رقم شوما که منظور ره منضور نویشته کدین شاید امو فرهنگ خالی باشه و ده جملی زیر که استعمار لطمه جبران ناپذیر ... است سوال بکار نیست . مه واری بیسواد که بفامه شوما واری ادیب که میفامه و میفامه . اگه فرضن نفامید بانین که نفامه . مقصدی لیزا جانتان ده جملی زیر ای است که : کرزی و کرزی خیل ها و کرزی نما ها خو حلقی غلامی ره ده گوش هایشان انداخته گی استن که ای دوختری مرد اونا ره ده قطاری باسوادا حساب نکد . مه میگوم بیشکیش است . دوخترک مردانه وار بری شوما با سوادا میگه که شوما ام با فیصدی کم تان زیری تاثیری ای بیگانه پرستان مثلی کرزی خیل ها رفتین ای چوقوری کلان ره کی پور بکونه ؟ خدا بکونه که سریتان خلاص شوده باشه که باز مره بزامت نکونین . تا کی ای سرپلی باشه که شوما بیسوادا ره فامانده بره . مه نمیدانوم مه نباشوم شوما مردوم چه خات کدین ؟

    • حاجی صاحب سلام ! ازیکه منظور ره منضور نوشتیم ، مه ملامت . یخن ماره دهرو نگیرین . یک غلطیگک خورد ترک ده دیلک تان خو نکد دیگه که طرقانده ده روی ما زدین . اما لیزا جان نمی دانوم چرا خاموش استن . اگه گوفته شما ره تصدیق کدن که همی ملا صاحب سرپلی درست فامیدین خو مه هم قبول میکنوم همی تفسیرتانه که ازنویشته لیزا جان کدین ده غیر صورت فکر میکنوم که کدام مانای دیگه هم داره !

  • خانم سروش، سلام!
    شما درجایگاه یک انسان آزاد حق دارید نظریات خود را در مورد هرکس و هر مساله یی بیان کنید. احترام به این حق بر همه واجب است. همانطوری که برای شما نیز احترام به همچوحقی برای دیگران واجب می باشد.

    بدین ترتیب هیچ زیبنده نیست که شما خود را وکیل و قیم "مردم افغانستان" قلمداد کرده و نظریات خود را نظر همهء مردم به حساب بیاورید. داکتر عبدالله از نظر شما آدم غیر مطلوب است اما چنانچه نتایج انتخابات تاکنون میرساند، داکتر عبدالله بیش از یک ملیون رای برده است. شما حق ندارید به رای مردم و به مردم توهین کنید. شاید شما بگویید تقلب صورت گرفته. بلی تقلب صورت گرفته اما بیشترین و جدی ترین تقلب ها از سوی کرزی صورت گرفته نه داکتر عبدالله. برای تشخیص و یافتن تقلب اشخاص زیادی که چارچشمی چگونگی بروز تقلب را نظارت کرده اند وجود داشته اند. همین ها نشان میدهند که تقلب از جانب کرزی بوده است و بوی گندگی این تقلب ها همه روزه چنان بالا گرفته روان است که مشروعیت انتخابات رااز بین برده است... به هر حال، منظور اینست که شما باید در ابراز نظر های تان این نکته را درج کنید که آنچه شما می گویید نظر خود شماست نه نظر همهء مردم افغانستان. یگانه راه یافتن نظر همهء مردم افغانستان که عملی و قابل اعتماد است، رای دهی و انتخابات است. نتیجهء انتخابات چنان است که دیدیم. حالا اگر شما انتخابات را با آنهمه عملی بودنش نمی پذیرید، چگونه میشود ادعای محض شما در مورد این یاآن شخص را بپذیریم وآنرا نظر همهء مردم افغانستان بخوانیم؟؟؟

    شما در مورد گذشتهء داکتر عبدالله قضاوت خود را کرده اید. اما دیگرانی هم استند که مانند شما فکر نمی کنند. بیش از یک ملیون انسان در مخالفت به نظر شما قرار داشته و به داکتر عبدالله رای داده اند. اگر چشم های تان را باز کنید و با منطق متعارف و بدون تعصب به قضایا ببینید، تصویر دیگری از حقایق پیش چشم شما روشن خواهد شد.

    هیچ کس، و ازجمله داکتر عبدالله نمیتواند ادعا کند که یگانه شخص مورد اعتماد همهء مردم است. انتخابات بیانگر این مطلب است که هزاران انسان دیگر این سرزمین به او رای نداده اند و شخص دیگری را برگزیده اند. حالا مطابق قانون هرکسی که بیشترین رای را از راه مشروع برده باشد، باید به صفت رئیس جمهور پذیرفته شود.این رسم همهء دموکراسی هاست.

    شما می گویید که مردم را خریده اند. باید خدمت تان عرض شود که مردم خریده نمیشوند. اشخاص و افراد را میتوان خرید. به ویژه در انتخابات، آنجایی که رای دهنده خودش به تنهایی تصمیم می گیرد و هیچکس همه نمیداند که او به چه کسی رای داده است، چگونه میشود خرید و فروش اشخاص را ادعا کرد.

    شاید بپرسید که پس تقلب چگونه صورت گرفته. تقلب با بستن مراکز رایدهی صورت گرفته، تقلب با پرکردن صندوق ها به نام یک کاندید در مراکز پلیس صورت گرفته. این کار ها تنها در مورد کرزی صورت گرفته و در مورد کاندیدا های دیگر بسیار کم یا ناچیز است که حتی یک مورد آن هم به رسانه ها گزارش داده نشده. در حالی که از تیم جناب کرزی صد ها گزارش و آنهم از گونهء سازمان یافتهء آن گزارش داده شده است.

    شما ادعای گذشتهء داکتر عبدالله را دارید. پیوند گذشتهء داکتر عبدالله اگر با جنگ های دوران حاکمیت مجاهدین درکابل باشد، درین مورد نیز قضاوت شما تنها یکی از قضاوت ها دران مورد است نه همهء قضاوت ها. داکتر عبدالله عضو شورای نظار جمعیت اسلامی بود که استاد ربانی رهبر جمعیت رئیس جمهور دوران حکومت مجاهدین بود. این حکومت یگانه ساختار سیاسی دران زمان در سراسر کشور بود که مشروعیت حاکمیت داشت. مخالفین آن هیچیک مشروعیت و صلاحیت به کار بردن سلاح علیه حکومت را نداشتند. حکومت مجاهدین حق داشت برای دفاع از پایتخت در برابر حملات راکتی گلبدین حکمتیار که وسیله دست پاکستان بود و تاکنون نیز هست، با به کار گیری سلاح از پایتخت دفاع کند. اما حکومت مجاهدین تنها متشکل از جمعیت نبود. حرکت اسلامی مولوی نبی، حرکت شیخ محسنی، اکبری، اتحاد سیاف، شاخه هایی از حزب اسلامی و در مقطع های مختلف حزب وحدت اسلامی و جنبش اسلامی نیز درین حکومت شریک بوده اند.
    حکومت ربانی برای تحکیم حاکمیت خود به مناطق حکمتیار حمله نکرده است بلکه این حکمتیار بود که در عین حالی که صدراعظم کشور بود علیه پایتخت راکت می انداخت- به دستور آی اس آی. جنگ داخلی میان گروه های مسلح را حکمتیار آغاز کرد و تداوم بخشید. حکومت مجاهدین به رهبری ربانی همیشه و پیوسته برای مشارکت دادن همه گروه ها حاضر به مذاکره بود. اما برای بدست آوردن یک چوکی و یک مقام کلیدی هر حزب مسلح جویبار های خون راه انداختند و ازطریق زور و اسلحه برای تحقق اهداف سیاسی خودجنگیدند. آن وضع را نه ربانی میتوانست کنترول کند و نه کس دیگری. دران وقت وحتی تاکنون هم برای ایجاد یک حکومت نماینده یگانه راه مشارکت دادن همهء طرف های درگیر بود. این که ربانی درین کار ناکام بود، این هم یک حقیقت است. اما آیا کسی هست بگوید که باید ربانی چه کار میکرد که ازان فاجعه جلوگیری میشد؟
    این که در دوران حکومت ربانی و در ساحات تحت حاکمیت او حکومت به معنی واقعی وجود نداشت و تفنگداران به هزاران نوع جنایت و خیانت علیه جان و مال مردم پرداخته اند، این هم یک حقیقت است و هم ربانی در جایگاه رئیس دولت و هم همهء کسانی که درین ماجرا ها دخیل بوده اند ویا میتوانستند مانع جرم و جنایت شوند و مانع نشده اند، دخیل اند و قابل بازخواست.

    با اینهمه، تحلیل و بررسی چگونگی وقوع رویداد هایی که منجر به خرابی وویرانی کابل شد، ایجاب بررسی بدون تعصب و بدون پپشداوری را میکند. اگر ما قضایا را به منظور ملامت کردن تنها یک گروه، شخص ویا فرد به مطالعه بگیریم، ما میشویم یک طرف دعوا، نه قاضی یی که نظرش بیطرفانه پذیرفته شده و مورد پذیرش قرار گیرد. نظریات شما خانم سروش ازهمین نوع آخر است. شما یک طرف دعوی استید، نه شخص بیطرف و قاضی یی که بتوان شما را نمایندهء مردم افغانستان بازشناخت.
    اما شما میتوانید مانند هر انسان دیگر در جایگاه یکی از طرفین دعوا ابراز کنید، اما نه درجایگاه وکیل همهء مردم. اینجا قلم ها و مغز هایی دیگری به کار است تا درجایگاه قاضی بیطرف به قضاوت بنشینند. آیا شما همچو قلم و مغز متفکری سراغ دارید؟ اگر همچو چیزی میداشتیم، به یقین که امروز مسایل ما به حل نزدیکتر می بود.
    البته در گفتار شما دردی برای ملت و مردم وجود دارد که قابل تقدیر بوده ما هم درین درد با شما شریکیم. امادرد شما همهء درد هانیست. درد های دیگری نیز درین وطن وجود دارد که مردمان دیگری با آن دست وگریبان اند. آیا شما حاضرید به درد های دیگران نیز گوش دهید و دلیلی را که برای داکتر عبدالله رای داده اند بشنوید و به آنها حق بدهید؟ بیایید خود را در جایگاه دیگران قرار بدهیم و به درک چگونگی و دلایل موضعگیری آنهایی که مخالف ما اند توجه کنیم. این گونه میشود راه را برای آشتی، همدیگر پذیری و همدگر فهمی مساعد سازیم.
    پس امید است به جای نشانه گرفتن یک نفر یا یک گروه و آنهم نشانه گرفتن گذشته ها، به درد ها وخطراتی که در حال حاضر مجموع کشور را به ورطهء هلاکت رسانیده اند، توجه کنیم. انرژی های مان را برای حل مسایل پیشروی و دم دروازهء خانهء مشترک مان جمع کنیم و به کار بریم. حکومت کنونی ناکاره و فاسد است و ما امروز در برابر توطئه های جهانی درقالب طالب در یک سو و قوای خارجی در سوی دیگر قرار داریم. اینست دو درد حاکم بر جامعه که هم امروز ما را برباد میکند وهم فردای ما را.
    در داخل نیز به درد افتراق قومی و مذهبی و گروهی و سمتی دچار بوده و توانایی کشیدن راهی را نداریم که دران نفع همه بوده و برای رسیدن به رفاه و آسایش همگانی کمک مان کند. اگر ما توانستیم امنیت و سلامت امروز وفردای کشور خود را تامین کنیم، مطمئن باشید که برای تسویه حساب به دیروز هایی خود نیز وقت و توانایی میداشته باشیم. پس نباید انرژی خود را برای پرداختن به دیروز مصروف کرده و از کاری که برای امروز و فردا باید انجام بدهیم غافل بمانیم.

  • بر همگان معلوم است که عبدالله جنایتکار یکی از عاملین تباهی افغانستان است. خانم سروش دست مریزاد.

  • مکرر اینکه :

    عبدالله و فهیم و کرزی و و و و این ها همه نوکران سی آی ا هستند و برای بدست اوردن قدرت و یا ملاکیت تجارت مواد مخدره و کتنرول پول های که به نام کمک به افغانستان سرازیر میشود با هم مانند سگ و پشک در جنگند , ولی تا جایکه معلوم شده امروز مردمی افغانستانی که در افغانستان زنده گی میکنند , یا از بدبختی و فقر به خاطر چند روپیه افغانی به این و ان رای میدهند و و و به مصداق " این نقد بگیر و دست از ان نیسه بدار " امیدی به اینده کشور ندارند وهرکه پولی بیشتر داد به همان رای میدهند , و یا اصلا ادم سیاسی و دانش مند و یا کسی که حوصله و یا توان ایستادن در مقابل این ارازل را داشته باشد در افغانستان اصلا نیست و مردم همه از خستگی جنگ و تنها بودن در مقابل عسکر با قدرت ناتو همت خود را باخته تن به تقدیر داده هر چه بادا باد گفته کشتی بدبختی های خودر را از میان طوفانی که سی سال بیش شروع شده بود و و هنوز ادامه دارد نتوانسته اند به ساحل برسانند , و و افغانهای که در خارج هستند بی خبر از استفاده تفنگ و ونتیجه خون را به خون شستن در تاثر از دست دادن افغانستان که تمام سرمایه زنده گی یک یک شان بود , اشک ریختن آه کشیدن , خلاصه هی میدان طی میدان گپ به جای رسیده که به جای که ما عنان خود ا به دست خود گرفته با هم دشمنی ها را حد اقل برای چندی بدور گذاشته تا لنگء این قطالطریقان خارجی یعنی پنتاگونیان و عساکر ناتو را اول از کشور قطع نمایم بعد دمار از روز گار همدیگر چنان بر اریم تا فردی ازما باقی نمانده و کشور از چهار دانگ ماند خلی مانند که در روز قیمامت خداوند وعده صفایای بشر را از روزگار در کتوب محمدی به انسان های بخت برگشته داده بود . القصه . , , خار مغیلان , , , کشمش پندیده , , نخود ترقیده , , به همه معلوم است که از کشتار ء که به نام اسلام راه انداختند , دیگر افغانستان به اسلام احتیاج ندارد . و از جای که به نام قومیت خاک کشور را به توبره کشیده حتی سیم های برق و میتر های برق و نل های اب را نیز فاتحین قومی به بازار های کهنه زری کوی کشور های همسایه برده فروختند , لحاظا افغانستان نمیخواهد هیچ قومی برایش بیرق به هوار بشوراند , حالا مانند ( علی ماند و حوضش چهارده چنار سبزش ) , افغانستان مانده و یک مشت ادم فقیر و بدبخت و بی نان و بی روزگاری که در شکم خود جای داده و به هر طرف که نگاه میکند یه عده افغان ذهناء ملول و عیبی و خود غرض و بی دانش و نوکر و فروخته شده و و و میبیند و اگر کسی مانند سروش حرفی بزند همه فورا انرا در ترازوی که عبا عبدالله بدست مردم چپانده تول میکنند و یا فوراء عینک های امریکایی کرزی را به چشم زده به ان نگاه میکنند . درین گیرو دار و یا حیث و بیث افغانستان به یک عده از جان گذشته , به یک عده جان فدا به یک عده قهرمان که بتواند از مفادات خود برای کشورش بگذرد نیاز دارد .

  • دوم رمضان در آینه‌ی تاریخشهریور ۰۱«خوب کردیم ده میلیون دلار رشوت گرفتیم!»

    در این فیلم یک خانم افغانی در امریکا، به عبدالله عبدالله می گوید که در کتاب ” بوش در جنگ” نوشته است، و نام خودت را گرفته است که از امریکاییها ده میلیون دلار رشوت گرفته ای. عبدالله عبدالله اعتراف می‌کند و می‌گوید: “خوب کردیم “.

    در یک فیلم نشر شده در یوتیوب به تاریخ ۱۶ ماه جاری، وزیر خارجه سابق و نامزد ریاست جمهوری افغانستان، عبدالله عبدالله اعتراف کرده است که در هنگام حمله امریکا بر افغانستان بخاطر بر اندازی طالبان مبلغ ده میلیون دلار را از امریکایی‌ها رشوت گرفته است. نامبرده این اعتراف را در یک نشست با افغانهای مقیم امریکا، در پاسخ به انتفاد یک خانم افغانی در زمانی که وزیر خارجه بود کرده است، این خانم عبدالله را شدیدا انتقاد مینماید.

    دراین فیلم، این خانم افغانی به عبدالله عبدالله می گوید که ما فعلا معنای عزت را نمی‌دانیم که عزت چه را می‌گوید؟ عبدالله عبدالله می‌گوید که معنای عزت در گذشته چه بود؟ خانم افغانی در پاسخش می‌گوید که در گذشته افغانها با عزت بودند، آبرومند بودند، به پول، خویش را نمی فروختند، مزدور، غلام، جاسوس، خاین، و منافق نبودند و نه بخاطر منفعت شخصی شان منافع ملت شان را زیر پا می‌کردند.

    این زن افغان خیلی احساساتی می‌گردد و فریاد می‌کشد که زنده باد افغانستان، زنده باد ملت افغانستان، مرگ بر آدم کشان و مرگ بر خاینان ملت افغانستان، ومرگ بر قاتلین پشتون و مرگ بر قاتلین تاجک ومرگ بر قاتلان ازبک. و به عبدالله اشاره می‌کند.

    سپس این خانم افغانی به عبدالله عبدالله می گوید که در کتاب ” بوش در جنگ” نوشته است، و نام خودت را گرفته است که از امریکاییها ده میلیون دا رشوت گرفته ای. عبدالله عبدالله اعتراف می‌کند و می‌گوید: “خوب کردیم “.

    http://www.youtube.com/watch?v... ews%2Ecom%2F%3Fp%3D7014&feature=player_embedded

    دوستان عزیز
    آیا فکر نمیکنید که ادعای عبدالله عبدالله نه تنها که بی اساس بلکه خیلی بچه گانه است ؟

    اول باید پرسید که چرا یک هزاره به عبدالله رای بدهد ؟ برای اینکه عبدالله مسول قتل بهترین فرزندان هزاره همراه با جنایتکار ملی مسعود است ؟

    دوم چرا پشتون به عبدالله رای بدهد ؟ برای اینکه عبدالله با جنایتکار ملی مسعود در زمینه امنیت گرفتن قوای روس باری هشت سال متوالی در طول شاهراه سالنگ برای روسها شرایط مناسبی را مساعد ساخت تا به نقاط پشتون نشین کشور قوا و مهمات نظامی شانرا حمل کرده و باعث قتل یک میلیون پشتون شوند ؟

    چرا ازبک ها از عبدالله دفاع کنند و به او رای بدهند ؟ زیرا عبدالله در همکاری با جنایتکار ملی مسعود به همان ازبکهای که مسعود را در رسیدن به قدرت کمک کرده بودند بعد از سقوط نجیب الله جفا کرده و باعث قتل بهترین سربازان ازبک گردید ؟

    چرا نورستانی ها به عبدالله رای دهند ؟ زیرا عبدالله و جنایتکاران ملی مسعود یگانه نماینده آنها داکتر عبدالرحمن را به قتل رساندند ؟

    تاجکها را اگر بگویید ، دو دسته شده اند. حتی پنجشیری های مسعود جنایتکار ملی دو دسته شده اند. فهیم ، جنرال جرئت، صالح، بسم الله ، از کرزی دفاع میکنند. تنها ربانی و برادران مسعود از عبدالله دفاع میکند .

    آنانی که رهبری این و یا آن گروه قومی را بدست دارند چون خلیلی، محقق، دوستم ، فهیم، اسماعیل خان از کرزی دفاع میکنند.

    پس کی به عبدالله رای داده که او چنین ادعای بچگانه برای پیروزی دارد و حتی گرفتن آرای مطلق را دعوا میکند ؟

    من فکر میکنم نسبت به عبدالله رای بشردوست خیلی باید زیاد باشد زیرا او بدون هیچگونه مسله قومی و قبیله ای به کمپاین خویش آغاز و پایان داده و کتله های بزرگی از مردم از تمام اقوام کشور از او دفاع میکنند

    اگر واقعا شفافیت کامل و منافع مردم افغانستان در نظر گرفته شود پس باید برنده واقعی یعنی رمضان بشردوست را بگذارند که ریاست دولت آینده کشور را بدست گیرد.

    • من خود درین محفل بودم. این خانم از سوی حلقات بخصوص فاشیستی تحریک و اینجا جاگذاری شده بود. خانم را پس از آن که لچری هایی کرد پلیس از محفل برون کرد و محفل ادامه یافت. هیچکسی به طرفداری ازین خانم از جایش بلند نشد. همه فهمیده بودند که او برای چه کسی می جفید.

      چنانچه در ویدیو کلیپ دیده میشود،"خوب کردم" گفتن داکتر عبدالله به گونهء طنز ادا شد که همه حاضرین خندیدند. صدای این خنده به خوبی در همین ویدیو نیز شنیده میشود. اما کسی که آنرا دو باره سازی کرده خواسته است با ثبت مجدد و مکرر "خوب کردم" کدام چیزی را ثابت بسازد.

  • اینکه شما خود در آن محفل بودید یا خیر ، اینکه عبدالله مربع اعتراف کرده با خیر، واقعیت ها را پنهان نمیکند.

    واقعیت این است که باند جنایتکار ملی مسعود قبل از عملیات سال 2001 برای سرنگونی طالبان و القاعده بوسیله سی آی ای خریداری شده و همچو غلامان تا اکنون مورد استفاده قرا میگیرند.

    هیچ کس واقعیت را پنهان نمیتواند که عبدالله شریک جرمی جنایتکار ملی مسعود است و به جرم ویرانی کابل ، بربادی افغانستان، باز کردن دروازه های کشور به صورت مستقیم به تروریستها و پنجابی های کثیف پاکستانی در وجود طالبان و بلاخره قتل هزاران بیگناه باید به محاکمه کشانیده شود.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس