سراپا تحقیریم، به چه دلخوش کنیم؟
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
محمدکاظم کاظمی
گفتند صد كنايه شنود و هنوز هست
باري به شانهي همه بود و هنوز هست
گفتند ماندگار حضوري دوباره شد
مستوجب مراحل بعد از اشاره شد
... شب بود، برفِ كوچه به خونابه، رنگ خورد
ديگر غريبه، سيب ندزديده، سنگ خورد
ديگر به شهرِ آينه، آهن، رواج شد
پاي شكستهام به بريدن، علاج شد
گفتم كمي تأمل ... و سنگ، استخوان شكست
گفتم «خدا» و «حافظ» آن در دهان شكست
ديگر زبانِ شكر به شكوا گشوده شد
تيغم به پارهي جگرم آزموده شد
نيمي به بيزباني و نيمي به كين گذشت
آري، بهار فرصت ما اينچنين گذشت
ــــــــــــــــــــــــــــــــOـــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کلی «تحقیرآمیز» تنبیه شدند.
چهار دانشآموز افغان در یکی از مدارس شهرستان پاکداشت در استان تهران از سوی معلم خود به شکلی «تحقیرآمیز» تنبیه شدند.
روزنامه شهروند روز سهشنبه ۲۵ آذر گزارش داد که «حمید، مرتضی، یاسین و محمدرضا» چهار دانشآموز افغان هستند که «معلمشان آنها را به دلیل نداشتن کتاب، مجبور کرده که به سرویسهای بهداشتی مدرسه بروند و دستشان را در سنگ توالت دستشویی فرو کنند و آن را بخورند.»
سکینه بهرهمندی، مادر یکی از دانشآموزان کلاس سوم مدرسه و عضو پیشین انجمن اولیا و مربیان این مدرسه وقوع این تنبیه را تأیید کرده است.
وی گفت: «هفته گذشته بود که پسرم این ماجرا را برای من تعریف کرد. بعد از آن شنیدم مدرسه پدر و مادرها را خواسته، با آنها جلسه گذاشته و مدیر به آنها گفته که معلم خاطی را اخراج کرده و بهتر است که در اینباره شکایت نکنند، چرا که اگر به قول او دراینباره جار و جنجال راه بیندازند، مدرسه تعطیل میشود و فرزندانشان از درس و مشق میافتند. پدر و مادرهای این چهار دانشآموز هم ترسیدند و به هیچکس گزارشی در این باره ندادند.»
محمدرضا احمدی، یکی از چهار دانشآموزی که از سوی معلمش تنبیه شده، گفته است:«ما آن روز دفترمان را به مدرسه نبرده بودیم. آقا به من و سه نفر دیگه گفت از این به بعد یا درس میخوانید، یا گه میخورید. ما خیلی گریه کردیم ولی آقا به امیرحسین گفت باید ما را به دستشویی ببرد، به او گفت که اگر ما این کار را نکنیم، او را خطکش میزند.»
محمدرضا میگوید: «بعدش امیرحسین ما را به دستشویی برد و حمید انگشت خودش را که داخل دستشویی کرده بود، خورد، من و بقیه اما انگشتمان را زدیم توی دستشویی بعد از آن یکی از بچهها زودتر از ما از دستشویی فرار کرد و آقای عظیمی، ناظم مدرسه را دید، او هم آمد و ما را به دفتر مدرسه برد. حمید را بردند و به سر و صورتش آب زدند.»
غلامعلی خانی، مدیر اداره آموزش و پرورش پاکدشت میگوید معلم مدرسه، این چهار دانشآموز را تنبیه کرده اما نه به شکلی که این دانشآموزان تعریف کردهاند.
بهگفته خانی «معلم آن روز به این چهار دانشآموز گفته که بروند سالن را تمیز کنند.» او میگوید این معلم اخراج نشده و به یکی دیگر از مدارس پاکدشت منتقل شده است.
او گفت پاکدشت، ٢٧٧ واحد آموزشی و ۶٢ هزار دانشآموز دارد که از این تعداد حدود ١٠هزار نفر اتباع خارجیاند.
اما با اینکه مدیر اداره آموزش و پرورش پاکدشت تنبیه دانشآموزان در مدرسه این شهر را تأیید میکند، داوود تاجیک، مدیر این مدرسه وقوع هر نوع تنبیه در این مدرسه را تکذیب میکند. او میگوید: «در مدرسه ما هیچ اتفاقی نیفتاده و این موضوع شایعه است.»
تاجیک سخنان دانشآموزان این مدرسه را «صحنهسازی» میداند، زیر که به قول او «آنها میخواهند با این حرفها مدرسهشان با مدارس ایرانی ادغام شود.»
تاجیک دلیل جابهجایی معلم کلاس سوم را هم ناراحتی قلبی او میداند و میگوید: «بنده خدا را به مدرسه دیگری فرستادیم تا کار سبکتری انجام دهد. »
با اینکه تنبیه بدنی دانشآموزان در ایران ممنوع است اما هر ساله گزارشهایی در مورد تنبیه دانشآموزان در مدارس این کشور منتشر میشود.
لینک منبع:
آنلاین : http://chendavol.blogfa.com/po...