گردهمائی مردم بامیان در اعتراض به کشتار هزاره ها در کویته پاکستان
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
امروز یکشنبه 24 جدی 1391، مطابق با 13 جنوری 2013 میلادی، جمعی از مردم، نهادها و فعالین مدنی بامیان، طی یک گردهمائی اعتراض آمیز درچوک الیکین که میدان اصلی این شهر به حساب می آید، حملات اخیر انتحاری درکویته پاکستان که منجربه کشته شدن بیش از صد نفر وزخمی شدن تعداد زیادی دیگر ازشهروندان کویته که عمدتا ازقوم هزاره بودند، را محکوم کردند.
شرکت کنندگان دراین گردهمائی همچنین با خانواده ها و بازماندگان قربانیان این حادثه، با روشن کردن شمع ابراز همدردی نمودند.
برگزار کنندگان این گردهمائی طی یک قعنامه پنج ماده ای، دولت پاکستان را مسؤل مستقیم تأمین امنیت جان شهروندان پاکستان دانستند. دراین قطعنامه آمده است که: " دولت پاکستان، مسؤل مستقیم تأمین امنیت جان شهروندان این کشور، به شمول هزاره ها بوده و هیچ توجیهی برای اهمال درقبال دستگیری عاملین و اخذ تدابیر پیشگیرانه به منظور جلوگیری ازادامه این کشتارها ندارد."
آنان همچنین ازدولت پاکستان خواستند که هرچه عاجلتر، اقدامات جدی ای را درقبال دستگیری عاملان و توقف حملات تروریستی، روی دست گیرد.
شرکت کنندگان که بیش از صد وپنجاه نفربودند، از شورای امنیت ملل متحد خواستند که هیئتی را جهت تحقیق درمورد احتمال دست داشتن دولت پاکستان دراین حملات به منطقه ارسال نمایند.
دراین قطعنامه آمده است که " مردم، نهادها و فعالین جامعه مدنی بامیان، براین باورند که انجام حملات تروریستی علیه هزاره ها، آنهم درچنین مقیاس وسیع، بدون اطلاع دولت پاکستان، غیرممکن به نظر می رسد. بناأ از شورای امنیت ملل متحد میخواهند که درمورد دخالت دولت پاکستان دراین حملات و یا اهمال عمدی آن درقبال دستگیری عاملین این حملات و جلوگیری از حملات بیشتر، هیئتی را جهت تحقیق روانه منطقه نمایند."
"امیرشریف" استاد دانشگاه و آگاه امور سیاسی درزمینه گفت: دولت پاکستان و سازمان استخباراتی آن "آی اس آی" طراح اصلی این حملات است. تعدادی ازجنرالان نظامی این کشور با ایجاد گروهک های افراطی تروریستی نظیر سپاه صحابه و لشکر جنگوی و ترور مردم بیگناه پاکستان، میخواهند که این کشور را ازدموکراسی به دهشت افکنی سوق دهند" وی همچنین هشدار داد که دامنه این اقدامات ضد بشری، بصورت روز افزون درحال سرایت به کشورهای همسایه است.
این گردهمائی درپی آن صورت میگیرد که پنجشنبه گذشته درپی یک رشته حملات انتحاری به یک کلب ورزشی درکویته، بیش از صد نفر کشته و تعداد زیادی زخمی شده بود. اجساد قربانیان این حادثه، به رسم اعتراض، هنوز که سه روز از آن می گذرد، دفن نشده است. همچنین تعداد زیادی از بازماندگان این قربانیان دست به اعتصاب غذائی زده اند.
حدود سه سال است که هزاره های کویته، مورد حملاتی قرار میگیرند که آنها آنرا "برنامه هدفمند و سیستماتیک نسل کشی هزاره ها" می خوانند. این حملات درسالهای اخیر، بیش از یک هزار قربانی برجای گذاشته است.
قطعه نام
بسم الله القاسم الجبارین بنام خداوند درهم کوبنده ستمگران قطعنامه مردم، نهادها و فعالین مدنی بامیان درپیوند به ادامه نسل کشی هزاره های پاکستان مورخ 24 جدی 1391 خورشیدی مصادف با 13 جنوری 2013 میلادی
چنانچه مستحضرهستید، برنامه نسل کشی هزاره های پاکستان که بصورت هدفمندانه و سیستماتیک از چندین سال قبل آغازشده، درپنجشنبه گذشته، به اوج خود رسید و دریک رشته حملات هماهنگ، منجربه کشته شدن بیش از 130 نفر بیگناه و زخمی شدن صدها تن دیگر گردید.
مردم، نهادها و فعالین جامعه مدنی بامیان، ادامه نسل کشی سازمان یافته و هدفمند هزاره ها درپاکستان را جنایت بشری و نقص صریح حقوق بشر دانسته و آنرا شدیدا محکوم می نماید و خواستهای خویش را در 4 ماده چنین اعلام می دارد:
1. مردم، نهادها و فعالین جامعه مدنی بامیان، مراتب تأثرعمیق وهمدردی خویش را با بازماندگان قربانیان این حادثه المناک و عموم هزاره های پاکستان اعلام نموده، خود را درغم ایشان شریک می داند.
2. دولت پاکستان، مسؤل مستقیم تأمین امنیت جان شهروندان این کشور، به شمول هزاره ها بوده و هیچ توجیهی برای اهمال خود درقبال دستگیری عاملین و اخذ تدابیر پیشگیرانه به منظور جلوگیری ازادامه این کشتارها ندارد. بناً دولت پاکستان باید هرچه عاجلتر، اقدامات جدی ای را درقبال دستگیری عاملین و توقف حملات تروریستی، روی دست گیرد.
3. همچنین مردم، نهادها و فعالین جامعه مدنی بامیان، براین باورند که انجام حملات تروریستی علیه هزاره ها، آنهم درچنین مقیاس وسیع، بدون اطلاع دولت پاکستان، غیرممکن به نظر می رسد. بناأ شورای امنیت ملل متحد میخواهند که درمورد دخالت دولت پاکستان دراین حملات و یا اهمال عمدی آن درقبال دستگیری عاملین این حملات و جلوگیری از حملات بیشتر، هیئتی را جهت تحقیق روانه منطقه نمایند.
4. سازمان ملل متحد، به عنوان ارگان تمثیل کننده اراده جهانی برای تأمین صلح، مسؤلیت دارد تا موضوع حملات سازمان یافته تروریستی به جان هزاره های پاکستان را به شورای امنیت و شورای حقوق بشر ملل متحد کشانده برای جلوگیری از ادامه این فاجعه انسانی، جدا تصمیم اخذ نماید. همچنین سازمان ملل متحد، به منظور جلوگیری از ادامه این قتل های سازمان یافته، دخالت صریح نماید.
5. همچنین ما از سازمان بین المللی دیده بان حقوق بشر، سازمان عفو بین الملل و سایر ارگانهای حقوق بشری جدا می خواهیم تا فشارهای سیاسی بردولت پاکستان وارده آورده و این کشور را مجبور به جلوگیری از ادامه کشتار مردم بیگناه و فجایع حقوق بشری نماید.
پيامها
13 جنوری 2013, 22:32, توسط امان
لطفا شما در فکر مردم خود ما در افغانستان باشید. آیا گاهی بخاطر کشتار دهها هموطن تان در اثر بمباردمان امریکایی ها اعتراض کرده اید؟ راستی آیا این مسخره نیست که مثلا تاجک های افغانستان بخاطر کشتار تاجک های تاجکستان اعتراض کنند و اما در رابطه با قتل و کشتار مردم بیگناه در کنر و نورستان و غیره و غیره آرام باشند؟ لطفا هموطنان هزاره، هزاره های پاکستان را افغان نگویید زیرا آنان پاکستانی اند و نه افغان و دوم اینکه اعتراض شما نباید بخاطر هزاره بودن آنان بلکه تنها و تنها بخاطر انسان بودن آنان باشد. ای کاش شما در برابر کشتار دهها بیگناه دیگر در همان پاکستان نیز اعتراض می کردید تا ما می فهمیدیم که اعتراض تان بخاطر هزاره بازی نه بلکه بخاطر انسانیت است. لطفا تاجک های تاجکستان را و همچنان ازبک های ازبکستان را و نیز پشتون های پاکستان را به مثابه باشنده و تبع همان کشور ها قبول کنید و و همچنان هزاره های پاکستان را نیز پاکستانی دانید چون آنان قرابت و نزدیکی فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و حتی زبانی با پاکستانی ها دارند تا با ما.
13 جنوری 2013, 22:43, توسط زال
شاغلی امان، هزاره های اوغانستان نیز اوغان نیستند. اوغان یک توهین به هزاره تاجیک و اوزبیک و سایر غیر اوغانهای وطن مااست. شما اوغانها چقدر در قتل عام هزاره و غیر هزاره دست داشتید. کمی شرم کنید.
13 جنوری 2013, 23:02, توسط زال
ورور افغان چند بار بر علیه طالب مظاهره کرد؟ اوغان میداند که طالب از خودشان است.
14 جنوری 2013, 07:22, توسط نادر
ممنون میشوم، اگر کسی عوامل یا دلایل سیاسی (پُشت پرده) این آدم کشی را در کویته، که چندمین مرتبه علیه اقوام هزاره صورت میگیرد، برایم اینجا تشریح دهد.
صادقانه میگویم، که از دلایل سیاسی پُشت پرده اینهمه جنایت سر در نمی آرم.
14 جنوری 2013, 11:47, توسط yamaa
mr amaan
the hazara in pakistan are pakistani hazara and as hazaras we are supporting them for their human rights. I ask you to be a bit understanding. we also together with other people of afghanistan condemn the destruction of Afghanistan by taliban and other terrorits and by international force
the Tajiks of afghanistan also have a right to feel close or support the tajiks of tajikistan as they did during the tajikistan civil war. afghan nationalism should not be a barrier to our ethnic affiliation as it is not for pashtun brother on both sides of the boarder. it is just human soliderity. also, you should remember that when the terrorists were burning some parts of the country, the people in some parts of the country were celebrating terrorist achievements
14 جنوری 2013, 14:55, توسط عبدالله
بلی امان جان،
این خاصیت یک بام و دو هوا بین هموطنان هزاره ما وجود دارد.
پشتون های آنطرف خط دیورند را پاکستانی میدانند، اما هزاره های آنطرف را پاکستانی نمیدانند.
به نظر من این تبعیض علیه پشتون ها یکی از خواص برجسته این سایت است.
اما به گفته شما باید این کشتار بیرحمانه را چه در پاکستان یا در افغانستان باشد، بحیث یک انسان باید تقبیح کرد، نه بنام یک قوم.
14 جنوری 2013, 15:32, توسط Sharif
آقایان امان و عبدالله، هزارههای که در پاکستان زندگی میکنند، اصالتا از افغانستان هستند. سرزمین آنها را عبدالرحمنخان به زور گرفتن و به شما بخشیدند. آنها از ۲۰۰ سال پیش تا امروز مجبور به ترک وطن شده اند.
15 جنوری 2013, 10:00, توسط .
شریف جان، خط دیورند را کی تعین کرد و نیم قوم پشتون را از بدنه افغانستان جدا کرد؟
15 جنوری 2013, 10:45, توسط هارون
هزاره ها پاکستانی باید مورد حمایت افغانها نشود. پاکستان میداند و اتباع اش، مارا چه به مردم پاکستان
15 جنوری 2013, 15:41, توسط وحیدی
ما نمی گوییم که هزاره های پاکستان افغانی هستند. ما از انها به خاطری حمایت می کنیم که همه هزاره هستیم. همچنان که پشتونهای دو طرف خط از همدیگر حمایت می کنند که به نظر من حق طبیعی شان است. البته نه پشتون ان طرف خط و نه هزاره اش افغانی هستند.
اما من شخصا از هر هزاره در هر کجا که باشد , مورد ظلم و بی عدالتی قرار بگیرد دفاع می کنم و این دفاع را مخالف افغان بودنم هم نمی دانم. افغان بودن به معنی هزاره نبودن و یا احساس همبستگی قومی، زبانی، فرهنگی و انسانی با دیگران نداشتن نیست.
بهتر است ما واقعیت های منطقه را قبول کنیم. در منطقه ای ما اقوام توسط مرزها از هم جدا شده است و حالا هم نسبت به هم دلبستگی و حتی رابط ای فامیلی دارند.
یک چیز دیگر هم از یاد دوستان نرود که همین هزاره های کویته از انتخاب خود به کویته نرفتند. پدران انها از دست عبدالرحمن فرار کردند. زمین های شان غضب شد و دار ندارشان به تاراج رفت و بعد انها هم با پای پیاده از کوه و دشت و صحرا خود را به هند بریتانوی ان زمان رساندند. ریشه ای اجدادی و قومی انها هزاره جات و همین کشوری است که امروز به نام افغانستان یاد می شود. اگر زره ای انصاف باشد و دولت افغانستان از جمله ای دولت های مسوول باشد، هزاره های کویته حق عذرخواهی به گردن دولت افغانستان دارند همچنان که دولت کانادا و استرالیا و امریکا از مردمان تحت ستم بومی ان کشورها عذرخواهی کردند.
همین که تعدادی از دوستان می گویند که هزاره ها نباید با هزاره های کویته همدردی کند نشان می دهد که در افغانستان اخلاق و اصول اخلاقی کاملا مرده است. ایا در هیچ منطق بشری می شود کسی را گفت که با قوم خود همدردی نکند و ان هم وقتی که دهها بی گناه شان قتل عام شده است؟
همچنان که تعدادی از فارسی زبانان پشتون ها را محکوم می کردند که چرا از ملاله دفاع می کردند. این منطق هم خودش یک نوعی حس غیر انسانی را در میان مردم افغانستان نشان می دهد. ملاله و قربانیان کویته و هر کس دیگر که به دست تندروان و گروههای مورد حمایت ای اس ای قربانی می شوند در حقیقت باید مورد حمایت مردم افغانستان باشند چون که به دست دشمنی کشته می شوند که این دشمن افغانستان را هم تباه کرده است و هزاران افغان را هم شهید کرده است.