صفحه نخست > کارتون > دیورند!

دیورند!

یک کارتون
عتیق شاهد
يكشنبه 28 اكتبر 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • در پشت این کاریکاتور یک فکر بسیار پوچ و احمقانه وجود دارد. افغانستان هیچگاه بر پشتونهای ان طرف خط حاکمیت نداشته است و خط دیورند مرز رسمی و بین المللی است که ملل متحد ان را به رسمیت می شناسد و حتی پنجاه سال قبل ملل متحد ادعای افغانستان را رد کرد و حتی به شکایت افغانستان اجازه ای مطرح شدن در ملل متحد را نداد.
    احمقانه تر هم این است که افغانستان ادعا می کند که پاکستان ، خاک افغانستان را راکت باران می کند. اگر مرز را ما به رسمیت نمی شناسیم پس از کجا معلوم است که پاکستان خاک افغانستان را راکت باران می کند؟
    کسانی که ادعا دارند که خط دیورند مرز بین المللی نیست یا افغان ملتی ها و پشتون های قبیله گرا هستند و یا فریب خوردگان غیر پشتون که ادعای بی پایه ای دیورند را حاکمیت های قبیلوی به عنوان یک ادعای ملی به خورد شان داده است.

  • این خط دیورند و ادعا پوچ داوود و کرزی چوپ چهار تراش جنرال های پکستان در کون حکومت و ملت افغانستان تا نیمه درون کرده و کرزی و دولت با ادعا واهی پوچ وبی معنا عدم شناخت خط دیورند میخواهد چوپ متذکره چهار تراش را در کون خود و افغا نستان تا بیخ درون کنداین خط دیورند و ادعا پوچ داوود و کرزی چوپ چهار تراش جنرال های پکستان در کون حکومت و ملت افغانستان تا نیمه درون کرده و کرزی و دولت با ادعا واهی پوچ وبی معنا عدم شناخت خط دیورند میخواهد چوپ متذکره چهار تراش را در کون خود و افغا نستان تا بیخ درون کند.وکرزی از بانی وحامی پکستان تضرع دارد که سلاح ثقیل بدهد تا همرای مزدور اش پکستان زور ازمایی کند چی ادعا و خواهشات بی معنی پوچ و غیر قابل قبول از سیاستمداران اوغانستان سرمیزند

    آنلاین : htt

  • ادعای خط دیورند نشان می دهد که حاکمان افغانستان اصلا عقل و فهم سیاسی نداشته و ندارند. پاکستان یک کشور اتمی است، نهمین اردوی بزرگ جهان را دارد و با مرز ابی و 180 ملیون نفوس، همیشه قادر خواهد بود که در مقابل افغانستان از تمامیت ارضی خود دفاع کند.
    ادعای دیورند یک خواب و خیال قبیلوی است که تا کنون به نابودی و بر بادی افغانستان ختم شده است.

  • این کارتون یکی از بی معنی ترین و پوچ ترین کارتونی است که اقای شاهد در کابل پرس? عرضه داشته است. البته من انتظار این همه بی دقتی از ایشان نداشتم. این نشان میدهد که کارتونیست نه از تاریخ اگاه است و نه از جغرافیا و نه از سیاست. کارتونیست هنوز به ارزش و توانایی هنرش پی نبرده است. هنوز اینرا درک نکرده است که با یک کارتون باید یک موضوع خاصی را با مفهوم وسیع آن در قالب یک تصویرو یا یک رسم به شکل هنرمندانه عرضه کرد که هم زیبا باشد و هم گویا و هم لذت بخش . اشتباهات اقای شاهد قرار ذیل است:
    1 اگر مناطقی که امروز مورد منازعه یک مشت حاکمان کودن افغانی قرار دارد با متباقی خاک افغانستان مقایسه نمائیم، این قسمت از نگاه مساحت ،حیثت نصف دیگر کشور را ندارد که کارتونیست به صورت استعاره از فرق مجسمه اره را اغاز نموده است و مجسمه را به دو نیم کرده است. اگر یک قسمتی از پای مجسمه را به طور استعاره قطع میکرد نزدیکتر به واقعیت بود. در این قسمت اقای شاهد موضوع را از ارزش اصلی ان خیلی بزرگ نشان داده اند.
    2 در دو طرف اره یکی ای اس ای پاکستان قرار دارد و دیگری امریکا. در حالیکه خط دیورند در زمانی مورد موافقه صورت گرفته است که کشوری به اسم پاکستان وجود نداشت. و از جانب دیگر کشور امریکا ابر قدرت نه بلکه کشوری بود که حدود دو دهه میشد که از جنگ داخلی شمال و جنوب خلاص شده بود و بیشتر مصرف باز سازس و التیام زخم های دوران جنگ داخلی خود بود.
    خط دیورند در 1893 در زمانی که امپراتوری بریتانیا حاکمیت بلا منازع در سرزمین هند قدیم داشت از یک طرف ( سر هنری مورتیمر دیورند) و امیر قاتل و سفاک افغانی امیر عبدالرحمن از جانب دیگر مورد تائید و موافقه قرار گرفت. انتخاب ای اس ای و امریکا نشان دهنده سطحی نگری کارتونیست از یک واقعیت تاریخی میباشد.
    خط دیورند یک واقعیت تاریخی بوده و باشنده گان پشتون ان طرف خط هرگز حاضر به یکجا شدن با پشتونهای شمال دیورند نمیباشند. انها خود را بخشی از سرزمین جدید التشکیلی بنام پاکستان میشمارند که با ان کشور عشق و محبت دارند.
    3 مناطق مورد منازعه در جنوب دیورند مثل پشاور ،نه در زمان عبدالرحمن سفاک ، بلکه در بیشتر از چهل سال قبل از ان توسط مهاراجا رنجیت سنگ حاکم پنجاب با نیروی نظامی تسخیر و از زیر کنترول شاهان وقت افغانی در عمل جدا شده بود. که از ان زمان تا حال هیچ شاه و امیری قدرت تصرف مجدد انرا نداشته است. صرف یگان قسمت های خورد و ریزه یی بود که انگلیس ها با استفاده از توانایی خود و ناتوانی امیر خائن و سفاک به مناطق جنوب دیورند افزودند تا نیرو های خود را در نقاط حاکم تر سوق الجیشی قرار داده باشند.
    ما شهروندان افغانستان امروزی باید به خاطر مصالح علیای کشور خود نه تنها این خط را به رسمیت بشناسیم( که البته نطر به واقعیت های امروزی، هیچ نیازی هم به رسمیت شناخت ان از جانب افغانستان نیز وجود ندارد) بلکه با اعمار دیوار بلندی بقیه کشور را از زیر تسلط پاکستانی و تروریستان دستپرورده ای اس ای نجات بخشیم.

  • چرا اپوزیسیون در مورد معضل دیورند ساکت است؟
    هشت صبح،
    سه شنبه 09 عقرب 1391 ساعت 20:17 بیژن فرهان
    " ..... تشکل‌های ایتلاف ملی و جبهه‌ی ملی که در هر موردی موضع می‌گیرند، در این مورد سکوت اختیار کردند. اپوزیسیونی که هیچ فرصتی را برای انتقاد از آقای کرزی از دست نمی‌دهد، چرا در مورد سروصدای رسانه‌ای در مورد خط دیورند، از اظهار نظر خودداری کرد؟ آیا اپوزیسیون نیز سیاست گنگ حکومت را در مورد چگونگی حل معضل دیورند تایید می‌کند یا این‌که با آن مخالف است؟ تاکنون هیچ یک از سران اپوزیسیون به‌صورت روشن، در مورد خط دیورند اظهار نظر صریح نکرده‌اند. هم‌چنین از زمان اعلام موجودیت تشکل‌های اپوزیسیونی، هیچ اعلام‌نظری در پیوند به معضل دیورند از نشانی این تشکل‌ها، منتشر نشده است. داکتر عبدالله در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1388 اظهار نظر روشنی در مورد معضل دیورند نکرد. جبهه‌ی ملی نیز که ریاست آن را احمدضیا مسعود به‌دوش دارد و محمد محقق و جنرال دوستم، چهره‌های مهم، تشکیل‌دهنده‌ی آن هستند، تاکنون اظهار نظر روشنی در پیوند به معضل دیورند نکرده است. این جبهه در مورد اظهارات اخیر مارک گروسمن در باره خط دیورند و واکنش حکومت به آن، سکوت کرد. به‌نظر نمی‌رسد که جبهه‌ی ملی برای حل معضل دیورند، برنامه‌ای روشن داشته باشد. چرا چهره‌های منتقد حکومت آقای کرزی و تشکل‌های اپوزیسیونی، درمورد معضل دیورند موضعی روشن نمی‌گیرند؟ آیا این چهره‌ها و تشکل‌ها، معضل دیورند را یکی از عوامل مداخله‌ی ارتش پاکستان در امور افغانستان نمی‌دانند، یا این‌که سکوت در مورد معضل دیورند، علت دیگری دارد؟ به‌نظر نمی‌رسد که سران اپوزیسیون و تشکل‌های اپوزیسیونی، معضل دیورند را یکی از عوامل اصلی مداخله‌ی استخبارات و ارتش پاکستان در امور افغانستان ندانند......"

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس