صفحه نخست > دیدگاه > عطامحمد نور؛ بغضی که در«تیم سیاسی» شناور است

عطامحمد نور؛ بغضی که در«تیم سیاسی» شناور است

رزاق مأمون
دوشنبه 2 جولای 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

اعلام استاد عطا برای نامزدی درانتخابات، خبرآزار دهنده ای برای مارشال فهیم است.

آقای نور درموسسۀ شرق شناسی تاجکستان برای نخستین بار به خبرنگاران گفت که وی یک «تیم سیاسی» دراختیار دارد که با تکیه برآن، وارد مبارزات انتخاباتی خواهد شد. این درحالی است که تیم های «تنظیمی» قطعه قطعه شده و هریک در بازار معامله و«جورآمد» غرق شده اند. فهیم قسیم دو دستی به محوریت سیاسی «قندهار» چسپیده، بنا

برین، نزدیک شدن دوستم، استاد عطا ودکترعبدالله به حلقۀ رئیس جمهور را، پایان حیات سیاسی خویش تصورمی کند. عطا محمد نور با درک موقعیت خویش، سال ها پیش ازین، خود را مستحق معاونت اول ریاست جمهوری می داند.
والی بلخ ناخن تیز سخنان خود را نیز نشان داده و نسبت به سلامت برگزاری انتخابات ابراز نگرانی کرد. وی توضیح داد در صورتی که این امر محقق نشود، قانون اساسی زیر پا گذاشته و بحران در افغانستان ایجاد خواهد شد. این اشاره، پیام زود هنگام به «برادران» کرزی است که هرچه زودتر، (بهتر) دست دوستی به سوی بلخ درازکنند.
آقای نور با درک این نکته که در افغانستان هیچ نامزد ریاست جمهوری به طور مستقل وجدا از دیگراحزاب وجریان ها نمی تواند به مقصد برسد، گفته است: از هر جریانی که در انتخابات حمایت کنیم، موازنه را به همان طرف تغییر خواهیم داد. یعنی سیاست دروازه های باز!

این قسمت سخنان آقای نور بیانگر این واقعیت است که درصورت لزوم، وی وتیم کاری اش با مجموعه های دیگری که درصحنه حاضر می شوند، حاضر به «ائتلاف» خواهد بود. والی بلخ از ارتباطات خویش با مراجع مردمی در سراسر افغانستان نیز خبر داده است.

آقای نور خود را از جمله سران تنظیم جمیعت اسلامی به شمار می آورد. پس از ترور استاد ربانی، نخستین کسی بود که حاضر شد رهبری جمیعت اسلامی را برعهده بگیرد؛ موضوعی که با مخالفت شدید خانواده استاد ربانی ومارشال فهیم مواجه شد. عطامحمد نور در زمینه کسب رهبری جمیعت شکست خورد واکنون مانور بزرگ ترعلیه رقبای تنظیمی ومنطقه ای خویش را درمیدان انتخابات شروع کرده است.

وی انتقام خود را درمیدان دیگری از «برادران» می ستاند.

فهیم قسیم و حامد کرزی دیگر سلسله داران نظامی که زمینه های مساعد برای تبارز مستقلانۀ صلاح الدین ربانی را ماهرانه وبسیار ارزان، حذف کردند، اکنون با حرکت های نیرومندی در شمال آمادۀ مقابله اند. جنرال دوستم ومحمد محقق خواستار شکستن سازوکار تشکیلاتی دولت وتقسیم قدرت با خواسته های مشخص اند که با دیدگاه تیم حاکم همخوانی ندارد. حامد کرزی فقط می تواند با ایجاد ائتلاف سیاسی با عطا محمد نور، با آنان درخانۀ خود شان به مقابله برخیزد؛ مشروط برآن که پیشاپیش مارشال فهیم مانند دور اول انتخابات ریاست جمهوری، «خانه نشین» سازد.
برخی حلقات این احتمال را قوی می بینند که رئیس جمهور کرزی اگرموقعیت را مساعد ببیند، از آقای نور دعوت خواهد کرد در رقابت های انتخاباتی آینده، معاونت اول عبدالقیوم کرزی را بپذیرد. «ائتلاف ملی» به رهبری دکترعبدالله و «جبهۀ ملی» نیز نسبت به این مسأله فوق العاده حساس هستند. گزارش ها ازقول منابع نزدیک به حکومت می رسانند که دولت درحال حاضر سرگرم شبهه اندازی درصفوف جبهه ملی است و حاضرشده است امتیازات کلانی به دوستم و محقق پیشنهاد کنند؛ این موضوعی است که جنرال دوستم ومحقق نسبت به آن سخت بی باوراند.

پل های رابطه میان تیم حاکم وجنرال دوستم شکسته شده اند.

عطا محمد نوردرگسترۀ شمال با رقیب دیرینه وسرسخت (جنرال دوستم) باید سینه به سینه بیایستد. وجهه مشترک مثلث قدرت (کرزی، فهیم، خلیلی) درارگ با استاد عطا درهمین نکته قابل توضیح است. حاج محمدمحقق درکناردوستم خواهد ایستاد. اما اگردرتعامل بعدی، رئیس جمهور کرزی جایگاه استاد خلیلی را به استاد محقق تعویض کند، قضایا چه شکلی به خود خواهد گرفت؟

این احتمال وجود دارد که رئیس جمهور کرزی وتیم حاکم که انحصار ومیراثی کردن قدرت درسرلوحۀ کارشان قراردارد، با حذف دوستم، راه تفاهم وتوافق با استاد عطا وحاج محقق را در پیش بگیرد. با اجرای این طرح، بحران به جای آن که کاهش یابد، غرش فزون ترخواهد داشت وجناح استاد خلیلی دراردوگاه مخالفان خیمه می افرازد. اما اگراوضاع مسیرخود راعوض کرده و حزب اسلامی به عنوان یک پروژۀ جاده صاف کن درشمال (به سوی کابل) سرنوشت سیاسی خود را با «جبهه ملی» گره بزند، اردوگاه سیاسی ونظامی استاد عطا متلاشی خواهد شد. آنگاه درصورتی که ناتو امریکا ازحاشیه، تماشاگرصحنه باشند، استاد عطا مانند گذشته به یکی قوماندانان محلی (فرمان پذیرازمرکز) درمارمل و سنگرهای ریزش کردۀ جهاد ومقاومت موقعیت خواهد گرفت.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

  • استاد عطا بازی خطرناک انجام داده که خطر منزوی شدن ایشان در بین تاجکها میرود. استاد عطا باید از خواست اکثریت تاجک تبعیت کرده و از مخالفت با یادگار قهرمان ملی احمد ضیاء مسعود دست بردارد.

    • آقای مامون ! سرکرده ها و قوماندان های جهادی، چه عطا باشد چه لقا (!) باشد ، مردم به عطاو لقای جهنم سپرده اند! لطفا در مخروبه ها به دنبال يافتن استخوان سگ نباشيد؛ ورنه از شما قاضی موسی خان متخلص به « هستی» ساخته ميشود و کسی نوشته تان را نخواهد خواند!

    • کارنامه این یادگار قهرمان ملی چیست؟ وقتی معاون اول کرزی بود، دفترش را به کمیشن کاری تبیدل کرد . کاظم خویشاوندش که همه کاره بود پروسه کمیشن کاری را پیش برد. ضیا حتی یک وزیر تاجک و از جبهه مقاومت را نتوانست وارد کابینه کرزی کند. از شاهکار او بردن موقت باجناق قانونی از جلال آباد به شهرداری کابل بود که واقعاً یک کار مسخره و خجالت بار بود. دیگر کدام کارنامه ای ندارد. خوب دگه حالا تو و من و دیگران دل خوش کنیم که احمدضیا برادر قهرمان ملی است یاد گار ایشان. حالا هم که وسیله ای برای دوستم و محقق شده است و سرگردان بالا و پایان میرود.
      آن عطا محمد نور والی بلخ و هر آدم سیاسی و نظامی و مقتدر دیگر در این کشور تاجر هستند که منافع خود را می بینند. دین، قوم، زبان، حزب و هر چیز دیگر ابزار این تجارت است. عطا تا حالا خوب بازی کرده است و خوب تجارت . آدم مؤفق است.

  • khob shod ke baz yak qahramone mooli degar ham payda shod razeq-jan baz joor shoda chi

  • aghar qayoom karzai kandeed shod geleeme afghanistan jaam ast
    ok

    • هیچ ندانستیم که روی مامون خان کدام طرف است با کدام کاروان یکجا شده اند !!! زیرا به نعل و میخ زدن کار و عادت همیشگی شان شده است .

  • آیا در افغانستان انسانهای شریف و وطنپرست که دست شان به خون این ملت آگنده نباشد،پیدا نمیشود، که باز هم این قاتلان 65 هزار کابلی و یا تفاله های خلق و پرچم در آینده نیزبالای ما حکمرانی کنند؟
    واقعاّ از دیدن عکسهای شان و خواندن نام هایشان نفرت دارم.

    • ای نادر خان، باور کن که همان به قول تو تفاله های خلق و پرچم از تو شعله ای مائوئیست بسیار شرافت دارد. اگر شعله یی های مائوئیست در این کشور به جای خلق و پرچم حکومت میکردند چه می شد؟ در خوشبینانه ترین حالت حکومت شبیه خمیرهای سرخ و پولپت کمبودیا و یا حکومت مشابه انور خوجه البانیا می ساختند. حلق و پرچم چند هزار یا چند ده هزار نفر را در پلیگون پلچرخی و کشتارگاه های ولایات کشتند اما شعله یی ها چند ملیون را سر میزدند.

    • آقای سرباز،
      من مانند خودت علم غیب ندارم، که بگویم، شعله ای ها اگر به قدرت میرسیدند، چه کار میکردند. شاید هم پیشبینی خودت درست از آب درمیآمد، شاید هم نه!
      اما برای آرامی خاطرت، بنده هرگز شعله ای نبوده ام. شاید برای شما مورد پذیرش نباشد، که انسانهای آزاده نیز درین کشور زندگی کرده اند، بدون اینکه دُم شان به جائی گره خورده باشد.

  • یک تحلیلگر اصولن وضاع را مورد تحلیل وتجزیه قرار می دهد و نقش عوامل ا نسانی واجتماعی وافراد وگرو هها را در شکل گیری یک وضعیت خاص سیاسی بر می شمارد . ضرور نیست که او حتمن " رو به سوی" کسی دا شته یاجانبداری خودرا از این یا آن فرد و گروه اعلام دارد . مامون نویسنده ی واقعگرا است ودر تحلیل های خود رو به سوی واقعیت دارد. حالا این حق خواننده است که نگاه او به مسایل را درست می داند یا نمی داند .البته ما تحلیلگرانی هم داریم که رو به سوی جناح معینی دارند یا در هواداری از آن یا در مخالفت با آن ، مانند حکیم مژده که در تحلیل های خویش رو به سوی طالبان وطالبانیزم دارد.

  • آغای مآمون! درباره موضوعات جدی تر حرف میزدید ، بهتر بود . فكر میكنم ملم عطا یك گودی است كه فاشیسم اوغانی این اولاد ناقلین را برای دامن زدن اختلافات بین اقوام سه گانه برگزیده است و آخرین شانس آن همین ولایت بود كه تا توانست دزدید ، دیگر بس خواهد بود .

  • باور کنید سر زدن به سایت کابل پرس? و خواند این چرندیات(خصوصن نظریات) دیگر تهوع آور شده است

  • این آقای مامون عجب ملعمۀ است . جنایت کاران و دزدان و دشمنان مردم را « استاد » خطاب می کند و برای آنان وزنۀ سیاسی و اجتماعی قایل می شود . عجب گیر افتادیم خدا . این مامون خان اگر واقعیت گرا می بود ، میبایست از چهره های کثیف این دزدان پرده بر میداشت و فریاد عدالت خواهی سر میدادد و آی دزد ، آی دزد صدا میزد . مامون خان در شطرنج سیاسی حرکت مهره ها را تحلیل و تجزیه می کند و افکار ملت را به بازی می گیرد . دور نخواهد بود روزی که این مهره های منفور در تنور خشم ملت خواهد سوخت و انتقام خون های ریخته و سرمایه های برباد رفته ملت مظلوم گرفته خواهد شد . به امید آن روز .

    • او باران از کدام ملت سخن میزنی؟ همین ملت در هرگونه انتخاباتی به قول تو همین دزدان را انتخاب میکنند. تو چنان بیعقل هستی که معنی ملت را هم نمیدانی که در افغانستان ملتی وجود ندارد. اقوام و قبایل مختلف و بی سوادی هستند که از ملت شدن فاصله های زیادی دارند.

  • پیش از حکومت این دله دزدان ، مردم ما آموزگاران مکاتب را « معلم » خطاب می نمودند و به آموزگاران دانشگاه ها « استاد » می گفتند . فهمیده نشد که این عطا مامد منفور و محقق جنایت کار و جاسوس ایران ، استاد کدام دانشگاه بوده اند ؟ می شود گفت که اینان در جنایت و دزدی و معامله گری ، واقعن استاد بوده اند .
    اینان‌ كه‌ برین‌ ملك‌ كنون‌ سرهنگ‌ اند
    خصم‌ هنر و زندگی‌ و فرهنگ‌ اند
    فردا كه‌ ورق‌ خورد كتاب‌ تاریخ‌
    مشتی‌ نام‌ اند و معنی‌ هر ننگ‌ اند

    • آذین خان! استاد عطا و استاد محقق استادان آزادی، استقلال، آگاهی، وطندوستی، جهاد و مقاومت هستند. آنها در برابر تجاوز کمونیزم خونخوار روسی و تجاوز سیاه پاکستان و عرب القاعده ایستادند و از کشور و مردم خود دفاع کردند. آنها اکنون درفش عدالت و برابری اجتماعی را در افغانستان بدوش دارند و علیه تبعیض و فاشیزم مبارزه و مقاومت میکنند. آنها حمایت مردم خود را در پشت سر خود دارند. آنها شخصیت و اعتبار خود را از میان مردم خود گرفته اند نه آنکه چون ببرک کارمل وطنفروش وپرچمی های نوکر روس و شادی های مثل تره کی و امین و خلقی های قاتل و خائین به زور تان و طیاره روس وارد وطن شده باشند.
      شاید به قول تو آنها استاد پوهنتون نباشند اما استاد پوهنتون بودن معیار آزادگی و نماد مبارزه و مقاومت نیست. بسا استادان و پروفیسوران پوهنتون نوکر و مزدور و وطنفروش هستند. نمونه های زیادی را در افغانستان داریم. سی سال است که استاد محقق و استاد عطا کوه به کوه، سنگر به سنگر و دره به دره از استقلال، عزت و هویت افغانستان دفاع میکند. اما تو چه کردی؟ شاید پرچمی یا خلقی با شی که تنها نوکر روس های کمونیست هستی و با فرهنگ شراب نوشی روسی وفادار باشی و یا مائویست که یک قاتل و جنایتکار بالقوه هستی . فردا اگر پاکستان و طالبان و القاعده به این خاک هجوم بیاورند بازهم همین استاد عطا و استاد محقق خواهند بود که تفنگ بدست بگیرند و از این وطن دفاع کنند. تو شاید در کدام کشور غربی شراب بخوری و پول سوسیال بگیری .
      تو چه هستی؟ خلقی؟ پرچمی، شعله ای و هر کمونیست دیگر؟ پس کجا هستی که در این میدان امپریالیزم امریکا حضور دارد تا بجنگی؟ تو در زمان تجاوز شوروی در کنار روس ها بودی و حالا که امپریالزم امریکا در افغانستان شاید به گمان تو تجاز کرده باشد در کدام کشور امپریالیستی زندگی میکنی یا در در این جا سکوت میکنی و به فرماندهان جهاد و مقاومت کشور ما استاد عطا و استاد محقق توهین میکنی.
      یکبار به خودت فکر کن در این کشور چقدر در میان مردم جای داری؟ خود را کاندید کن که چند نفر رای می آوری؟ باز به رهبران جهاد و مقاومت ناسزا بگو.

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس