صفحه نخست > دیدگاه > جفا برمردمی که بیشترازهمه خواهان آرامش‌اند

جفا برمردمی که بیشترازهمه خواهان آرامش‌اند

منیره یوسف زاده
پنج شنبه 7 جون 2012

زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )

همرسانی

چهارشنبه 17 جوزا 1391، جمعی ازمتنفذین بهسود و دایمیرداد و وکلای شورای ولایتی ملاقاتی را با مشاورارشد سفیر اتحادیۀ اروپا در حل منازعات، در کابل داشتند. درین ملاقات که یک ساعت به طول انجامید، متنفذین کوشش کردند مشکل تهاجم کوچی‌هارا از ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، تاریخی و اجتماعی به بررسی و تشریح بگیرند.

یکی از متنفذین بحث خویش با بیان تاریخچه‌ای از تضادهای موجود میان کوچی‌ها و هزاره‌ها آغاز نمودند و اظهار داشتند که "مردم هزاره مردمی هستند دموکراسی طلب و درراه علاقه خویش به صلح، سلاح خویش را به زمین گذاشته و به کارهای عام المنفعه در راستای تأمین صلح و آرامش آستین همت بالا زده‌اند. ایشان معضل کوچیها و خسارات آن را در بهسود، به عنوان تاوان پذیرفتن دموکراسی از سوی جامعۀ هزاره نامیدند، چرا که مردم هزاره امروز فاقد هر گونه تجهیزات نظامی هستند."

با توجه به سخنان ایشان، کوچیها وسیله‌ای برای حملات طالبان است تا قوم گرایی را ترویج داده و حقوق بشررا زیرپا گذاشته و زمینۀ مهاجرتهای اجباری را فراهم نمایند.

اینان در صحبتهای خویش از جامعۀ جهانی بخصوص اتحادیۀ اروپا خواستند تا با توجه به ماموریت ایشان که مبارزه با هراس افکنی می‌باشد، در برابر حملات تازۀ دشمن با استفاده از مشکلات تاریخی میان کوچی‌ها و هزاره‌ها، به دنبال راه حل منطقی وریشه ای باشند. چراکه پیش از حضور نیروهای خارجی این معضل با شدت امروزی‌اش وجود نداشت.

یکی از نمایندگان شورای ولایتی بهسود، چنین اظهار داشتند که در نتیجل این حملات چند مکتب، کلینیک و دهها خانۀ مسکونی تاراج و دچار حریق شده اند. ده‌ها فامیل به کوه‌ها پناه بردند و دروضعیت اسفناکی بسرمی‌برند. ایشان اظهار داشتند که مشکل حملات کوچی‌ها مشکل یک قوم نیست. مشکل تمام کشور است، مشکل جامعۀ جهانی است، که برای از بین بردن تروریسم و بیداد گری پا به افغانستان نهاده‌اند. اینان مشکل کوچیها را یکی از مشکلاتی دانستند که هر ساله مردم هزاره علاوه برکم توجه‌ای مادی از سوی دولت و خشکسالی‌ها، با آن گریبانگیرهستند. برای حل این مشکلات نه تنها دولت از آنها حمایت نمی‌کند بلکه در برابر درخواست تأمین امنیت آنان، هیچ توجه‌ای نشان نمی‌دهد که این خود جفایی است برقومی که حضور نود فیصدی در هر دو انتخابات داشته‌اند.

متنفذین حاضر در جلسه برای حل مشکل، اجرای عاجل مادۀ 14 قانون اساسی، که همان اسکان دائمی کوچیها دانستند، تا کوچی‌ها وسیله‌ای برای پیشبرد اهداف طالبان نگردند و صبرو حوصلل مردم مظلوم بهسود و دایمیرداد ختم شود .اینان اظهار داشتند که با توجه به حضور هزاره‌ها در بیشتر ولایات افغانستان، عدم توجۀ دولت و جامعۀ جهانی به حملات کوچی‌ها، باعث می‌شود کم کم این ناامنی به تمام افغانستان سرایت کند و زمینه‌ای مساعد شود، برای نا امنی در تمام ولایات افغانستان، و ولایات بخودی خود، برای حضور دهشت‌افکنان مساعد گردد.

مشاورارشد سفیر ضمن اظهار تأسف از وضعیت موجود در بهسود و دای‌میرداد، بیان نمودند تا به زودی درخواستها و اظهارات مردم بهسود و دایمیرداد را به گوش سفیراتحادیۀ اروپا، دفتر یوناما و سایرمقاماتی که با اتحادیۀ در ارتباط هستند رسانیده و نهایت کوشش خویش را می‌نمایند تا از راه سیاسی این معضل را حل نمایند، که بدون شک این کار نیاز به وقت و زمان زیاد می‌باشد. همچنین ایشان بیان داشتند که برای حل این معضل می‌توان از شورای عالی صلح، وکلای دو طرف در پارلمان و مجلس سنا استفاده نمود تا ضمن صحبت با طرفین در اسکان دائمی کوچیان همکاری نمایند. ضمناً برای حل مشکل بیجا شدگان نیز از منابع و روابطی که این اتحادیه دارند استفاده خواهد شد.

در ختم این نشست همه حاضرین در جلسه تاکید بر حل جدی و ریشه ای این معضل داشتند.
در پایان شایان ذکر است که متنفذین حاضر در جلسه نشستهای مختلفی را با سایر مقامات از جمله ریاست محترم جمهوری داشته‌اند.

آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره
آنتولوژی شعر شاعران جهان برای هزاره

مجموعه شعر بی نظیر از 125 شاعر شناخته شده ی بین المللی برای مردم هزاره

این کتاب را بخرید

پيام‌ها

Kamran Mir Hazar Youtube Channel
حقوق بشر، مردم بومی، ملت های بدون دولت، تکنولوژی، ادبیات، بررسی کتاب، تاریخ، فلسفه، پارادایم و رفاه
سابسکرایب

تازه ترین ها

اعتراض

ملیت ها | هزاره | تاجیک | اوزبیک | تورکمن | هندو و سیک | قرقیز | نورستانی | بلوچ | پشتون/افغان | عرب/سادات

جستجو در کابل پرس