کشتار هزارهها از سوی طالبان این بار نیز در ترکستان
پارۀ بیستم
زمان خواندن: (تعداد واژه ها: )
امروزها روز، ماشین کشتار گروه تروریستی طالبان علیه هزارهها چالان است و اما این بار بهطور گسترده علیه هزارههای ترکستان زمین یا شمال افغانستان که شامل ولسوالیهای درهصوف، مناطق شولگره، زاری، عبدآلگان و بخشهایی از سانچارک و همچنین بلخاب، مناطق دالان، چمتال و دروازۀ چارکنت کشتار و تهاجم و حمله جریان دارد. این موج گسترده جنایت بشری گروه آدمخوار طالبان از یک ماه بدین سو بهصورت هدفمند حملات مرگباری را به روستاهای هزاره نشین روی دست گرفته است که همین دیشب به تعداد نه تن در شولگره کشته از سوی طالبان کشته شده است.
این در حالی است که مذاکرات بین الافغانی با هیئت منتخب اشرف غنی احمدزی و گروه تروریستی طالبان در جریان است؛ اما گویا اوغانها در دو سنگر بازی میکنند، یعنی هم کشتار هم صلح با همدیگر؛ و این، یعنی گیم بازی؛ و صلحی که به جز حمایت گستردۀ گروه تروریستی طالبان و سر کار آوردن آنان چیزی دیگری نیست؛ زیرا ماهیت و طبیعت این گروه کشتار و خونخواری و آدمکشی است. تصور کنید که حاجی مالی خان زندانی پیشین بگرام عنصر کلیدی شبکهٔ حقانی به پاکستان برگشته و فعالیتهای جنگ را از سرگرفته است.
تاریخ جنایتپیشگی طالبان در ترکستان زمین سالهاست که جریان دارد که از جمله میتوان به نسلکشی سال 1998 نام برد که گروه طالبان جهادی اسلامی طالبان دست به نسلکشی و کشتار و جنایت ضد بشری هزارهها در ترکستان زمین اقدام کرد که توجه شما را به گزارشی جلب میکنم که در رسانهها در آن زمان درج شده است: «به تاريخ 1377/5/17 مطابق با هشت اوت 1998 ميلادی ساعت یازده صبح شهر مزارشريف به اشغال گروه طالبان درآمد و گروه طالبان بلافاصله اقدام به ممانعت از خروج خانوادههاي هزاره كرد و از طرفی از ورود خبرنگاران و اعضاي صليب سرخ جهانی نیز جلوگيری کرد و به مدت يک ماه عمليات شديد نظامی را در شهر مزارشريف آغاز كرد كه طبق آمار رسمی سازمان عفو بينالملل و سازمان نظارت بر حقوق بشر حدود هشت هزار نفر را قتلعام كردند كه همه از قوم هزاره بودند كه در خانهها و خيابانهای مزارشريف و دشتهای اطراف شهر توسط نيروهای طالبان كشته شدند و عده زيادی نیز به اسارت گرفته شدند كه بعد از گذشت بيست روز گوشههایی از اين قتلعام توسط رسانههای جهانی افشا گرديد.»
به باور آگاهان، حمله، تجاوز، جنگ و کشتار طالبان برای هزارهها هشدار جدی است. برخی از آگاهان باور دارند که این حملات و کشتار وحشتناک و خونین که انجام میگیرد، ولی حالت تماشاگرانه دولت و وظیفه قلاردوی حکومتی در بلخ در دفاع از امنیت مردمان ملکی و مناطق مسکونی چه معنی و پیام دارد؟ به نظر میرسد که نام و عنوان طالبان در این جنگها بیشتر بهعنوان یک پوشش خبیثانه خبری برای تحریف حقایق و تبلیغات منحرفانه است. پس شکی نیست که این جنگ و ترورها مهندسیشده و حمایتشده باشد.
بنابراین نهادهای حقوق بشری، مدافعین ارزشهای حقوق بشر و فعالان اجتماعی، مدنی و سیاسی که برای انسانیت تلاش میکنند نباید چشم و گوش خود را در وقایع کشتار گروه جهادی- اسلامی طالبان در ترکستان زمین (شمال کشور) ببندند. پس تا دیر نشده، جلو این کشتار گرفته شود تا فاجعۀ جنایت بشری دیگر همانند جنایت علیه بشری سال 1998 در ترکستان زمین تکرار نشود.
گروه تروریستی طالبان
جنایت ضد بشری گروه طالبان
مجاهدین اسلام
نسلکشی هزارهها در افغانستان
کشتار هزارههای ترکستان از سوی گروه تروریستی طالبان
ترکستان
شمال افغانستان